wszystkiego. Teraz sezon więc trzeba korzystać :-)). Tym razem zrobiłam faszerowaną kaszą jaglaną , do tego kiełbaska (dla moich panów), przyprawy, cebula, czosnek i natka pietruszki. Lubię tak :-))). Miłego dzionka :-)) Składniki: 2 cukinie 1 szklanka kaszy jaglanej 3 kiełbaski śląskie natka pietruszki 1 cebula szalotka 2 ząbki czosnku wędzona papryka sól pieprz oliwa do posmarowania cukinii Cukinię myję, wydrążam środek (ja zawsze
kruche babeczkiczasie rozgrzać oliwę na patelni. Dodać pokrojoną cebulę i paprykę. Zrumienić je i dodać mielone mięso i czosnek. Udusić mięso. Posolić i popieprzyć. Dodać koncentrat pomidorowy i mieszać 2min. Wlać wodę, przykryć i gotować około 10 min. Składniki sosu wymieszać. Upieczone bakłażany ułożyć w żaroodpornym naczyniu i faszerować mięsem. Udekorować pokrojonym na plaster pomidorem. Wlać sos i piec
Tureckie Przepisymaśle klarowanym, następnie dodajemy pokrojoną w drobną kostkę paprykę i na koniec cukinię –pozbawioną pestek. Do przesmażonych warzyw dodajemy śliwkę suszoną pokrojoną w cząstki. Całość przyprawiamy do smaku solą, pieprzem, kolendrą i kminem rzymskim, dodajemy posiekaną natkę i koperek. Wszystko dokładnie mieszamy, wkładamy do rękawa cukierniczego. Faszerujemy skórę z nóżek (w tej czynności może nam ktoś
My Culinary Artrazu w głowie zaświtał mi pomysł na zapiekaną faszerowaną cukinię. Nadziałam ją farszem mięsno- paprykowo- ryżowym. Oczywiście możecie ryż zastąpić np. kaszą jeśli wolicie;) Danie jest naprawdę bardzo smaczne i sycące:) Składniki: duża cukinia, 200g mięsa mielonego (ja użyłam wieprzowego), 50g ryżu pełnoziarnistego, cebula, 1/2 czerwonej papryki, 1/2 żółtej papryki, puszka krojonych pomidorów
Z miłości do słodkościfaszerowane ziemniaki. Ja do ich nadziania wykorzystałam wędzonego dorsza i sery. Składniki: kilka większych ziemniaków średnia czerwona cebula 6 ząbków czosnku dorsz wędzony parę plasterków wędzonego boczku Składniki na pastę serową: kawałek sera gruyere kawałek sera cheddar opakowanie sera białego np. typu president, mascarpone 3-5 łyżek śmietany łyżeczka musztardy dijon 1-2 łyżeczki słodkiej papryki świeżo zmielony(...)końca ugotowane na miękko, ponieważ będziemy je jeszcze piec w piekarniku. Odłożyłam ziemniaki do wystygnięcia. Pora na pastę serową. Rozdrobniłam w robocie kuchennym sery. Wsypałam słodką czerwoną paprykę. Dodałam biały ser, śmietanę i musztardę. Wszystko zmiksowałam i na koniec wsypałam szczypiorek. Pasta serowa gotowa. Dodam ją do dwóch past po połowie. Do pierwszej
potrawyregionalneKotlety schabowe w wersji z warzywami. Bez jajek i bułki tartej. Panierowane wyłącznie w przyprawach i mące (pszennej lub bezglutenowej). Idealne do ziemniaków ale i do
w kuchni i w ogrodziePyszne roladki z wieprzowego mięsa mielonego faszerowane warzywami i wędzonym boczkiem polane aromatycznym sosem. Prosty i sycący obiad dla całej rodziny. Składniki: 0,5 kg mięsa mielonego wieprzowego 1 jajko 0,5 szklanki bułki tartej 10 dkg wędzonego boczku 0,5 niedużej cukinii 0,5 papryki czerwonej 1 niewielka cebula 1 łyżka koncentratu pomidorowego sól, pieprz, majeranek, papryka
Krokusowy DomPieczeń świąteczna Pyszna i kolorowa rolada schabowa faszerowana mielonym mięsem, żółtym serem i warzywami. Wspaniale smakuje zarówno na ciepło, jak i jako zimna przekąska. Polecam! Składniki: 1,5 kg schabu bez kości 0,5 kg wieprzowego mięsa mielonego (najlepiej grubo mielonego) 1 pęczek pietruszki pół czerwonej papryki pół czerwonej cebuli 4 – 6 plasterków żółtego sera 2 ząbki
Blog z ApetytemNaleśniki zapiekane z gyrosem Pyszne, wytrawne naleśniczki faszerowane kurczakiem w przyprawie gyros to ciekawe danie, które idealnie sprawdzą się jako szybki obiad lub też kolacja. Polecam! Składniki: 6-7 naleśników PRZEPIS TUTAJ 1 filet z kurczaka olej do smażenia przyprawa do gyrosa 1 cebula 1 czerwona papryka 15dkg żółtego sera Domowy sos czosnkowy PRZEPIS TUTAJ
Blog z Apetytemprzygotować te niezwykle proste, ale jakże smaczne ziemniaki faszerowane. Dziś przedstawiam wersje podstawową, ale w przyszłości zamierzam dodawać do nich inne składniki i z pewnością podzielę się również tymi przepisami. Jeżeli macie ochotę na inne faszerowane warzywa to zapraszam Was do Ani , Patrycji i Ani . Ziemniaki faszerowane w łupinach Składniki: kilka(naście) większych ziemniaków(...)garście żółtego sera (lub więcej wg upodobań) 1 jajko (2 jeżeli używacie na prawdę dużej ilości ziemniaków) 1 łyżka masła (więcej jeżeli używacie dużej ilości ziemniaków) sól, pieprz ostra papryka w proszku Przygotowanie: Ziemniaki ułożyć na blasze do pieczenia i wstawić do piekarnika nagrzanego do 180 stopni. Piec przez około 1,5 godziny, lub do czasu aż ziemniaki będą
Codzienne Gotowaniegruszka 100g szynki parmeńskiej sól, pieprz, papryka słodka, czosnek granulowany 1/2 szklanki bułki tartej 1 jajko olej 1. Gruszkę kroimy w kostkę, gorgonzolę rozgniatamy, szynkę parmeńską siekamy. Mieszamy z mozzarellą do dokładnego połączenia składników. 2. Filety nacinamy w poprzek tworząc "kieszeń". Przyprawiamy przyprawami i solą. Faszerujemy je obficie przygotowanym farszem. Spinamy wykałaczkami tak by farsz
Szefowa kuchnisieci, trochę pokombinowałam i tak o to powstały patisony faszerowane kuskusem, pieczarkami i mięsem. Mężowi posmakowały bardzo, mi zresztą również dlatego dzielę się z Wami przepisem, może i Wy zechcecie zaskoczyć swoich bliskich tym pysznym daniem. Składniki: 7-8 średnich patisonów 30 dag łopatki wieprzowej 5 pieczarek 1 papryka 1 cebula 2 ząbki czosnku 5 łyżek kaszy kuskus
Cynamonowe szczęścieciasto francuskie to przedstawiam przepis na pyszne jedzonko. Francuski warkocz faszerowany szpinakiem, prosciutto i oscypkiem to szybkie, efektowne i wytrawne danie. Składniki na 2 porcje: 1 opakowanie ciasta francuskiego 450g mrożonego szpinaku 150g szynki parmeńskiej - Prosciutto (7 plastrów) 150g wędzonego oscypka (1/2 dużego) 1 mała cebula pieprz, oregano ostra papryka 1 jajko 2 łyżki oliwy Przygotowanie: Zamrożony szpinak wrzucamy
Alutka-Gotuje