papryki faszerowane - 2038 przepisów (strona:75/136)

Kurczak z warzywami w piwie 507

kurczaka i pieczarek , Smażone kotleciki z kurczaka Ćwiartki kurczaka faszerowane mięsem Krucha sałatka z panierowanym kurczakiem Kurczak w piwie z warzywami: Składniki: ćwiartki kurczaka (2 sztuki) 1 kg ziemniaków 2 marchewki 200 g małych pieczarek 500 ml bulionu warzywnego lub 2 kostki bulionowe 4 gałązki tymianku garść kolorowej papryki pokrojonej w słupki piwo karmelowe (250 ml) Przygotowanie: Ziemniaki i marchewkę

Damsko-męskie spojrzenie na kuchnię
Bakłażan z mięsem po bałkańsku 221

Dzisiejsza propozycja to bakłażany faszerowane mięsem mielonym zatopionym w aromatycznym pomidorowym sosie z przepysznym ryżem. Danie jest wyśmienite, sycące i niezwykle smaczne. Zapraszamy. Czas przygotowania: 20 minut + 20 minut pieczenia Ilość porcji: 4 Składniki: Woreczek ryżu naturalnego 500g mięsa mielonego 4 bakłażany (optymalnie papryki) 2 szalotki Ząbek czosnku Puszka krojonych pomidorów 100 g żółtego sera 2 łyżeczki przecieru pomidorowego Pęczek

Kolizje Smaków
Pomidory faszerowane serem białym 151

Coś na szybko, zdrowo i kolorowo :) Składniki: 4 pomidory 10 dag sera białego 2 łyżki śmietany 2 łyżki oliwy sól do smaku pieprz do smaku papryka

Tradycyjna Kuchnia
Kurczak w szafranie z pieczonymi warzywami na obiad w ciepłych barwach jesieni 194

tylko, żeby wszyscy hodowcy stosowali się do norm i nie faszerowali drobiu chemią byłoby idealnie. W każdym razie wracając do kwestii kulinarnych, ostatnio do przygotowania obiadu postanowiłam wykorzystać udka kurczaka oraz szafran przywieziony z wyprawy do Tajlandii przez Szwagrów. Powstało barwne, smaczne danie. Składniki: 2 udka kurczaka 1 żółta papryka  1 marchew 2 małe pomidory sól, pieprz kolorowy papryka

Kuchnia po mojemu
Kaczka pieczona z karmelizowanymi gruszkami i cydrem lubelskim 209

Składniki: 1 kaczka 3 gruszki 2 łyżki cukru trzcinowego 2 łyżki oliwy z oliwek 5 goździków 5 ziarenek pieprzu 2 łyżeczki ostrej papryki 2 łyżeczki cynamonu

Luźna Kuchnia
PIECZARKI FASZEROWANE Z PRAŻONYM SŁONECZNIKIEM 138

Pyszne i szybkie w wykonaniu pieczarki faszerowane. Świetne jako przystawka i równie doskonałe jako kolacja. Czas jaki poświęcam na ich przygotowanie to około 25 minut,  czas w jakim znikają z talerza to mniej niż 5 minut. :) SKŁADNIKI: 10 dużych pieczarek 1 szalotka 1/3 strąka czerwonej papryki 1/2 sera Camembert 2 łyżki słonecznika (łuskanego) 2-3 łyżki startego żółtego sera

Kuchnia w opałach
zapiekany bakłażan faszerowany wołowiną 182

faszerowany bakłażan Z reguły w kuchni, obchodzimy bakłażana szerokim łukiem. Owszem, ze względu na jego dekoracyjny wygląd, lubimy ułożyć te dorodne warzywo  w naszym koszu, wśród innych warzyw, czy owoców. Lecz jeśli przychodzi pora na przyrządzenie z niego posiłku, to najczęściej rozkładamy ręce, kręcąc głową i powtarzamy, że gorzki i z twardą skórą i że w ogóle ..... Uważam(...)oraz pokrojoną w cienkie paski paprykę. całość  doprawiamy solą , pieprzem, oraz szczyptą bazylii, nakrywamy przykrywką i dusimy przez 7-10 minut.  Ciepły farsz układamy w wyjętych z piekarnika bakłażanach, a następnie wstawiamy do piekarnika nagrzanego do 180 stopni i zapiekamy przez dwadzieścia minut.  Na pięć minut przed końcem pieczenia na każdym faszerowanym bakłażanie układamy plastry sera. Przed

Miód i pieprz
Kurczak faszerowany szpinakiem i fetą 121

patelni z odrobiną oleju bądź masła klarowanego albo włożyć go do mikrofali i gotowe! Kurczak faszerowany szpinakiem i fetą – przepis na obiad, który smakuje wszystkim Podpisuję się pod tym nagłówkiem obiema rękami. Nieważne, dla kogo bym szykowała ten obiad, kurczak faszerowany szpinakiem i fetą smakuje po prostu wszystkim. Dlaczego? Mamy tu delikatnego kurczaka i wyraziste nadzienie. Nie jest(...)Różnica w smaku jest natomiast nie do opisania. Zdecydowanie warto wydać te kilka złotych więcej, by móc się cieszyć jedzeniem o lepszej jakości, smaku i wyższej wartości odżywczej. Kurczak faszerowany szpinakiem i fetą – najważniejsze składniki Pierś z kurczaka . Tak jak wspominałam we wcześniejszym akapicie, polecam kupić pierś z kurczaka kukurydzianego, zagrodowego albo z hodowli ekologicznej. Cena jest oczywiście wyższa

Na-talerzu.pl
Imprezowe Kajzerki 130

Imprezowe Kajzerki Czy jedliście takie bułeczki na śniadanie lub kolacje? Bułki kajzerki faszerowane kurczakiem i warzywami w panierce. Bułeczki takie możemy również podać na różne uroczystości, będą Hitem na imprezach. 12 porcji 30 minut czas przygotowania Składniki: ·        6 bułek kajzerek ·        ½ fileta z kurczaka(...)łyżeczka przyprawy gyros ·        Sól ·        Olej do smażenia ·        1 papryka żółta ·        1 papryka czerwona ·        6 plasterków sera żółtego ·        4 liście kapusty

Kulinarna Chwila
,,Rolowany boczek z kabanosami” 116

ładnie się prezentuje na stole ale wyśmienicie smakuje. Pyszny faszerowany boczek zarówno na obiad jak również do chlebka czy sałatki. Składniki 1,5 kg surowego boczku 8 cienkich kabanosów 2 łyżeczki musztardy 1 łyżeczka miodu Stovit 4 ząbki czosnku przeciśnięte przez praskę oliwa sól, pieprz majeranek, słodka i ostra papryka Sposób przygotowania przepisu: Boczek nacinamy wzdłuż, nie przecinając do końca

Podróż w kulinaria
Cukinia w cieście 193

salami i cukinią Placuszki z cukinii z patelni Cukinie faszerowane mięsem mielonym Zielona, warzywna zapiekanka z mięsem mielonym Przepis na cukinię w cieście Drukuj przepis Czas gotowania: 10 minut Składniki 2 średniej wielkości cukinie 200 ml mleka 2 jajka 8 łyżek mąki łyżeczka proszku do pieczenia pół łyżeczki słodkiej papryki szczypta soli olej do smażenia Przepis 1 Cukinie dokładnie myjemy

Kuchnia Bazylii
Chrupiące udka nadziane nutą słodkości 172

Udka pozbawić kości, oprószyć solą, pieprzem i słodką papryką, odstawić na około 30 minut. 2. Ryż ugotować al dente w lekko osolonej wodzie. Jabłko obrać, pozbawić gniazda nasiennego i pokroić w grubszą kostkę. Ryż wymieszać z kawałkami jabłka, dodać cynamon i szczyptę cukru. Całość dokładnie wymieszać. 3. Udka faszerować ryżem z jabłkami i cynamonem, spiąć wykałaczkami i przełożyć do żaroodpornego

Szalona Kuchnia Eweliny
JAJKA FASZEROWANE NA TRZY SPOSOBY 192

migdałami (kilka zostawić do dekoracji). Dodać bardzo drobną posiekaną paprykę, połączyć i doprawić do smaku. Farsz z fasolą czerwoną: Słonecznik uprażyć na suchej patelni. Zmiksować żółtka z fasolą i majonezem. Dodać ziarna słonecznika (odrobinę zostawić do dekoracji) i drobno posiekaną natkę pietruszki. Wszystkie składniki połączyć, doprawić do smaku. Pastami faszerować jajka - każdym rodzajem pasty po 6 połówek. "Agronomowie Bonduelle selekcjonują

JejKuchnia
Żytnie pierogi dyniowe a'la ruskie (wegańskie) 237

łyżka oleju kokosowego - 2 łyżeczki majeranku - 1 łyżeczka papryki wędzonej - 0,5 łyżeczki gałki muszkatołowej - 0,5 łyżeczki imbiru - 0,5 łyżeczki kardamonu - sól, pieprz Cebulę kroimy w drobną kosteczkę i szklimy na 1 łyżce oleju. Wszystkie składniki umieszczamy w misie blendera i miksujemy do uzyskania jednolitego farszu. Faszerowanie: Małą szklaneczką wycinamy kółka, w środku umieszczamy czubatą łyżeczkę farszu, składamy

Be Fit Be Strong
Fit cukinia faszerowana (77 kcal) 496

Dietetyczna cukinia faszerowana pieczarkami i marchewką. Danie lekkie, ale dość sycące, dlatego idealnie nadaje się na letni obiad. Pół cukinii to tylko 77 kcal. Składniki: 3 cukinie 2 jajka 3 łyżki gęstego jogurtu pęczek szczypiorku 250 g pieczarek duża marchew cząber, oregano, papryka ostra, cebula suszona sól, pieprz Przygotowanie Cukinie przekrawamy wzdłuż na pół. Wydrążamy środek. Miąższ z cukinii kroimy

e-PrzepisyKulinarne