papryki faszerowane - 2038 przepisów (strona:64/136)

Ziemniaki Rumcajski 114

Ziemniaki Rumcajski Pieczone młode ziemniaki, faszerowane kurczakiem, warzywami to moja propozycja na drugie danie obiadowe. 11 porcji 35 minut czas przygotowania Składniki: ·        ½ fileta z kurczaka ·        11 dużych ziemniaków ·        Cebula ·        1 papryka czerwona

Kulinarna Chwila
Serce wysp zielonego Przylądka 129

wysp zielonego Przylądka Mięso można faszerować praktycznie wszystkim, każdy skład pasuje, więc moja propozycja trochę dziwna, ale wypróbujcie, bo warto Składniki: ·        1 ½ fileta z kurczaka ·        20 dag twarogu chudego ·        Żółtko ·        ½ papryki czerwonej

Kulinarna Chwila
jajka faszerowane pysznymi warzywami warzywami... 283

drono cebulę, dodać pokrojoną drobno obraną kalarepkę, wymieszać i podsmażać, następnie dodać drobno pokrojoną paprykę i ząbki czosnku, wymieszać. Dodać paprykę ostrą, sól i podsmażać do miękkości warzyw, wystudzić. Żółtka rozetrzeć widelcem i wymieszać z warzywami, połówki jajek napełniać farszem, posypać posiekaną natką pietruszki. - pyszne faszerowane jajka podsmażanymi warzywami, idealna na przystawkę do alkoholu ale na smaczne syte śniadanie

W Mojej Kuchni Lubię
Faszerowane łódeczki z cukinii 209

cieszyć się smakiem  fantastycznego obiadu czy kolacji. Dzisiaj podzielę się z Wami przepisem na faszerowane łódeczki z cukinii. Można je zaserwować na obiad jako dodatek do mięsa  bądź solo  jako ciepłą kolację. Składniki: 1 średniej wielkości cukinia, 1/2 czerwonej papryki, 5-6 pieczarek, 1 mała cebula, 2 ząbki czosnku, 50 g sera feta, 1 łyżka oleju

Moja kraina smaków
Faszerowane cukinie z piekarnika. 171

postawiłam na klasykę w wersji wegetariańskiej, czyli cukinię faszerowaną kaszą gryczaną. Sprawdźcie sami jak wyszło.  CUKINIE FASZEROWANE KASZĄ GRYCZANĄ Składniki (3 porcje): 3 małe cukinie - użyłam żółtych 100 g (surowej) kaszy gryczanej niepalonej + ok. 1,5 szklanki wody do ugotowania 1 papryka czerwona, pokrojona w kostkę 250 g pieczarek, pokrojone w kostkę 1 duża cebula, posiekana 2 ząbki czosnku

Powiedz dietom nie
Canelloni z dynią i szpinakiem 204

dynię należy przysmażyć na masełku. Dynię dusimy tak długo, aż będzie miękka. Przyprawiamy solą, pieprzem, i obiema paprykami. Delikatnie ostygniętą blenderujemy do uzyskania gładkiej masy. Szpinak również dusimy na masełku z czosnkiem. Po ostygnięciu dodajemy biały ser i uprażony słonecznik. Dokładnie mieszamy. Faszerujemy rury makaronu pół na pół dynią i szpinakiem. Układamy w naczyniu i oblewamy sosem beszamelowym. Makaron pieczemy

MarciochaKucharzy
Udka z kurczaka faszerowane pieczarkami 395

dzisiejszy obiad polecam pyszne faszerowane udka z kurczaka. Można je podawać z ziemniakami lub ryżem.  SKŁADNIKI: 3 udka z kurczaka, 15 dag pieczarek, ½ cebuli, 2 łyżeczki majeranku, 2 łyżeczki papryki ostrej mielonej, pieprz czarny mielony, sól, olej. PRZYGOTOWANIE: 1. Pieczarki obieram, kroję w plasterki. Cebulę kroję w drobną kosteczkę. Na odrobinie oleju podsmażam pieczarki oraz cebulę. Doprawiam do smaku

Tradycyjna kuchnia Kasi
Bakłażan faszerowany 166

zapiekane. Bakłażany, kalarepy, cebulę czy cukinię. Wszystkie przepisy na te faszerowane warzywka znajdziecie tutaj . Może skusicie się na takie danie? Polecam! Składniki: 2 średnie bakłażany 500 g mięsa mielonego 100 g żółtego sera 150 g pieczarek 1 szklanka kuskusa 1 cebula 2 łyżki masła klarowanego 1 łyżeczka słodkiej papryki 1/4 łyżeczki ostrej papryki sól pieprz natka pietruszki Wykonanie: Na patelni(...)usmażyć na maśle. Doprawić solą i pieprzem. Kuskus przygotować według przepisu na opakowaniu. Wszystko razem wymieszać z pieczarkami i mięsem. W razie potrzeby doprawić solą, pieprzem i ostrą papryką. Bakłażana przeciąć wzdłuż i  ułożyć w naczyniu żaroodpornym. Zapiec w piekarniku nagrzanym do 180 stopni C około 10 minut. Wyjąć i ostudzić. Z każdej połówki łyżeczką wydrążyć miąższ , tworząc łódeczki

O kuchni z uczuciem
Patisony, faszerowane kiełbasą meksykańską 182

żeby mieć pod ręką , przecież są niesamowicie smaczne . Oczywiście do faszerowania wybieramy młode patisonki , którym skórka jeszcze nie stwardniała , takie wielkości pięści . Do farszu, użyłam kupnej, kiełbasy grillowej -surowej, meksykańskiej . Taka kiełbasa ,dostępna jest raczej we wszystkich marketach , ale oczywiście można ją zastąpić np. zwykłą białą z dodatkiem mielonej papryki i efekt będzie podobny Składniki : 4 patisony wielkości pięści(...)wybieramy komorę nasienną , tworząc miejsce dla farszu . Miąższ , wyjęty ze środka patisona siekamy , przekładamy do miski , dodajemy do niego posiekaną drobniutko lub startą na tarce o grubych oczkach , cebulę , paprykę mieloną , chilli ,sól , ugotowaną na bulionie , wystudzoną kaszę i na koniec wyciśniętą z flaka kiełbasę . No tak , zapomniałam o wyciśniętym praską , ząbku czosnku , który też dokładamy " class="wp-smiley" style

Ogrodnik w podróży
Jajka z łososiem i papryką 232

Składniki 4 jajka 50 g łososia wędzonego kawałek czerwonej papryki 1-2 łyżki posiekanego szczypiorku sól, pieprz Sposób przygotowania przepisu: Jajka ugotować na twardo, wystudzić, obrać

czarrna od kuchni
Schab faszerowany pieczony z kapustą i ziemniaczkami 242

Schab faszerowany pieczony z kapustą i ziemniaczkami Podsyłam dziś pomysł na rewelacyjny obiad, który w całości przygotujemy w piekarniku, i to w jednym naczyniu! Mięso schabowe nafaszerowane cebulą oraz wędzonym boczkiem i pieczone z ziemniaczkami na kiszonej kapuście wychodzi bardzo aromatyczne, kruche oraz przepyszne. Polecam!     Składniki: ok. 1,5 kg schabu 1 cebula 10dkg wędzonego boczku(...)łyżek oleju + sól, pieprz, majeranek, słodka i ostra papryka       *** Schab dokładnie myjemy, osuszamy i nacinamy w plastry (ale nie przecinamy do końca, dół mięsa ma pozostać w całości). Mięso przyprawiamy solą, pieprzem, majerankiem oraz przeciśniętym czosnkiem *** *** Cebulę oraz boczek kroimy w plasterki *** *** Następnie schab faszerujemy boczkiem oraz cebulą *** *** Nafaszerowane mięso układamy w żaroodpornym naczyniu *** *** Schab obkładamy dookoła

Blog z Apetytem
Kotlety à la pizza 2123

kurczak faszerowany , czy też kotlety à la pizza. Kotletów do tego dania nie panierujemy w bułce tartej, jak w tradycyjnych kotletach schabowych, tylko w mące, jajku i ponownie w mące, potem je smażymy na głębokim tłuszczu. Jak w przypadku pizzy możemy zrobić na usmażonych kotletach obkład z tego co mamy pod ręką, tym razem Piotrek wykorzystał pieczarki, cebulę, paprykę

Damsko-męskie spojrzenie na kuchnię
Faszerowane muszle makaronowe 140

pokrojone w kostkę papryczki, pieczarki pokrojone drobno, dodać odcedzoną kukurydzę. Doprawić solą, pieprzem i papryką ostrą. Dodać kurkumę i zioła prowansalskie. Smażyć co jakiś czas zamieszać. Mięso tylko ma stracić kolor surowizny. Następnie wlać wodę i dodać przecier pomidorowy. Gotować 5 minut. Wymieszać. Tym nadzieniem faszerować wcześniej podgotowane muszelki. Rozłożyć muszelki na dnie żaroodpornego naczynia. Przygotowanie sosu

Kuchnia Pokoleń
Bataty faszerowane mięsem 128

faszerowane bataty z mięsem mielonym i warzywami. Jest to świetny pomysł na zdrowy i sycący obiad. Polecam podawać upieczone bataty z sosem czosnkowym lub jogurtowym . Bataty faszerowane mięsem 4 małe bataty 300 g mięsa mielonego 1/2 sera feta półtłustego 5 pieczarek 1 cebula 1/2 puszki pomidorów krojonych 30 g tartego parmezanu 1 pęczek świeżej bazylii Przyprawy: pieprz, sól, papryka(...)posmarowaną oliwą patelnię. Dopraw przyprawą do mięs oraz pieprzem. Pieczarki umyj i pokrój w kostkę. Cebulę obierz i pokrój drobno. Włóż pieczarki i cebulę na drugą patelnię. Dopraw papryką, solą i pieprzem. Po zmniejszeniu objętości przez pieczarki, przełóż je do smażonego mięsa na patelni. Smaż całość i dopraw suszonymi pomidorami z bazylią i czosnkiem. Następnie dodaj do całości pomidory krojone

Przepisy na widelcu
Faszerowane udka 141

Faszerowane udka Soczyste udka z kurczaka nadziewane pysznym farszem, pieczone w piekarniku, idealne na świąteczny obiad. Składniki: ·        8 udek z kurczaka ·        Pomysł na soczystego kurczaka z papryką i ziołami ·        Sól ·        2 papryki- żółta, czerwona

Kulinarna Chwila
Kotlety schabowe z farszem z surowej białej kiełbasy 122

przypadku kotletów wieprzowych znacznie ułatwia i przyspiesza pracę. Tym razem postanowiłam zrobić schabowe faszerowane i pieczone w piekarniku. Do zrobienia farszu użyłam domowej białej kiełbasy, która już od jakiegoś czasu leżała zamrożona w lodówce. Moja kiełbasa była przyprawiona ostrą papryką, ale jeżeli nie lubicie ostrego farszu, można ją pominąć. Przyprawiając farsz, należy uważać z ilością soli - surowa kiełbasa bywa słona

Stare Gary
JAJKA FASZEROWANE SAŁATKĄ 153

podajemy na różne sposoby,ale chyba najpopularniejsze są właśnie faszerowane.    Dziś propozycja na jajka faszerowane sałatką z wędzonym kurczakiem. Wyszło naprawdę pysznie. Składniki: 6 jajek ok 170 g wędzonego kurczaka ( u mnie 1 nóżka) 1 mała cebulka 3-4 kawałki papryki konserwowej 4 mniejsze ogórki korniszony  sól,pieprz 2 łyżki majonezu 2-3 pomidorki koktajlowe

Niespełnione zdolności kulinarne
CUKINIA FASZEROWANA 192

faszerowana cukinia to doskonały pomysł na obiad SKŁADNIKI 1 średniej wielkości cukinia, 1 pierś z kurczaka, 1 mała cebula, 5 pieczarek, 1 kiełbaska śląska, 4 kawałki papryki konserwowej, 4 plastry sera żółtego z kolorowym pieprzem, 1 woreczek ugotowanego ryżu, 2 łyżki ketchupu pikantnego, słodka i ostra papryka, przyprawa do kurczaka sól, pieprz, majeranek, oliwa z oliwek, olej WYKONANIE Kurczaka kroimy

słodki bratek
Schab faszerowany pieczarkami 242

Oprócz kotletów schabowych najczęściej ze schabu przyrządzam roladę faszerowaną pieczarkami. To bardzo prosty przepis, wręcz banalnie prosty, mięso zaś naprawdę pyszne :)   Składniki:    1,5 kg schabu bez kości,  300g pieczarek,  cebula,  1/2 łyżeczki ostrej papryki,  sól, pieprz,  1/2 łyżeczki majeranku,  1/2 łyżeczki ziół prowansalskich,  łyżka octu jabłkowego,  szczypta mielonego

Z miłości do słodkości
Karnawał na stole 236

fasolą Sałatka śledziowa z zielonym groszkiem   Sałatka śledziowa z pieczarkami Sałatka z pieczarkami Sałatka jarzynowa Sałatka pieczarkowo-paprykowa z szynką Sałatka z szynką   Sałatka z szynką i papryką konserwową Sałatka z czerwoną fasolą i kurczakiem   Sałatka z kurczakiem i czerwoną fasolą II Sałatka z ananasem i szynką Sałatka śledziowa na różowo Sałatka z makaronem i kurczakiem(...)serem Jajka faszerowane chrzanem i szynką Jajka faszerowane pieczarkami  Jajka faszerowane tuńczykie m Galaretka drobiowa Krakersy z pastą serowo-rzodkiewkową   Dorsz po grecku Ryba w cebuli i pomidorach Śledzie po cygańsku Śledzie w śmietanie z jabłkiem Barszcz czerwony do paluszków i pasztecików Szaszłyki z kurczakiem i papryką Małe słodkości: Oponki z serem Pierniczki świąteczne Pierniki lukrowane Ciasteczka pełnoziarniste

Kuchnia domowa Ani

Zapoznaj się z informacją o plikach cookie

KatalogSmakow.pl używa plików cookie, aby zapewnić najlepszą jakość korzystania z naszego serwisu.

Czy możemy używać Twoich danych, by wybierać dla Ciebie reklamy?

Nasi partnerzy zbierają dane i używają plików cookie do personalizacji reklam i mierzenia ich skuteczności. Dowiedz się, jak serwis i partnerzy wykorzystują dane.

AkceptujęNie, dziękuję