papryki faszerowane - 2038 przepisów (strona:64/136)

Gruszka miłosna faszerowana warzywami i oscypkiem 214

grillowych odsłonach aczkolwiek teraz zapraszam na bakłażana faszerowanego i zapiekanego z oscypkiem, jest moc! ;) Co potrzeba: ( dla 4 faszerowanych łódeczek) - 2 duże gruszki miłosne - 2 oscypki - 8 pieczarek - natka pietruszki - oliwa z oliwek - 2 małe pomidory lub 1 duży - 1 czerwona papryka - 1 cebula - 2 ząbki czosnku - przyprawy: sól, pieprz, kumin, pieprz ziołowy Bakłażana myjemy, suszymy, przekrawamy wzdłuż. Wyciągamy miąższ

upichcona
Udka faszerowane brokułami i serem. 192

Bardzo lubię drób i często gości na moim stole. Dzisiaj mam dla Was przepis na udka faszerowane brokułami i żółtym serem. Składniki: 10 udek z kurczaka 1 brokuł 100 g żółtego sera 2 łyżki masła klarowanego sól  pieprz słodka papryka Wykonanie: Z udek wykroić kość, oprószyć solą i pieprzem. Brokuła ugotować w lekko osolonej wodzie,odsączyć i drobno posiekać

O kuchni z uczuciem
Cukinia nieco bardziej wykwintna, czyli sposób na niedzielny obiad 225

wiele różnych sposobów. Dziś przedstawiam mój pomysł na cukinię faszerowaną. Idealne danie na niedzielny, leniwy obiad. Cukinia faszerowana mięsem mielonym i warzywami Będziemy potrzebować: farsz mięsno pieczarkowy ( link do przepisu ) 1 dużą i najlepiej dość szeroką cukinię 1 sporą, czerwoną paprykę 100 g koncentratu pomidorowego przyprawy: sól, pieprz, mielona słodka papryka, zioła prowansalskie, czosnek granulowany olej do smażenia Cukinię myjemy

Ratunku obiad
Pierś kurczaka w kurkumie i imbirze 123

Pierś kurczaka w kurkumie i imbirze to moja propozycja na urozmaicenie jadłospisów z mięsem drobiowym w roli głównej. Jakiś czas temu upodobałam sobie mięso przyprawione mocno kurkumą, imbirem, czosnkiem, papryką z dodatkiem sosu sojowego czy rybnego. Takie smaki znajdziecie też w niedawnym przepisie jak Ryż z kurczakiem i mieszanką chińską . Zajrzyjcie także do wpisu na Smażoną pierś kurczaka na patelni(...)życzę Wam smacznego! Zobacz też: Pierś kurczaka w cieście francuskim Pierś kurczaka faszerowana mozzarellą Przepis na pierś kurczaka w kurkumie i imbirze Drukuj przepis Porcji: 2-3 Czas gotowania: 30 minut Składniki 2 piersi z kurczaka łyżeczka kurkumy łyżeczka imbiru łyżeczka czosnku granulowanego łyżeczka papryki słodkiej łyżeczka papryki słodkiej pół łyżeczki soli pół łyżeczki pieprzu 2 łyżki oleju rzepakowego

Kuchnia Bazylii
Makaronowe muszle z kanapkowym serkiem, łososiem i warzywami 11630

Takie makaronowe muszle to prawdziwy strzał w 10-kę, jeśli chcecie zachwycić swoich gości. Są pyszne, ładnie wyglądają, i co najlepsze, wystarczy tylko po nie sięgnąć

Smaki Na Talerzu
Pierś z kurczaka z pomidorem i mozzarellą. Krok po kroku. 192

kulka mozzarelli w zalewie (100 g) 4 ząbki czosnku 4 łyżki oliwy z oliwek sól, pieprz czarny garść listków bazylii sos do kurczaka z papryką (ja wybrałem ten od  Roleskiego )   Przygotowanie:   Mięso nasmaruj połową oliwy z oliwek, dopraw szczodrze solą i czarnym pieprzem. Odstaw na 10 minut aby przyprawy przeniknęły(...)kieszeń i faszerować pomidorem i mozzarellą. Ten rodzaj mięsa w ogóle daje spore pole do popisu, TUTAJ znajdziecie więcej inspiracji na potrawy z piersią kurczaka.     Jeżeli chodzi o sos to dla mnie kapitalnie z tą potrawą łączy się sos do  kurczaka z papryką od Roleskiego . Ponieważ

kuron.com.pl
Bakłażany faszerowane mięsem i warzywami w sosie śmietanowym ze szczypiorkiem 139

się nie udało… Muszę się za nie zabrać tymczasem zapraszam na pyszne faszerowane bakłażany. Składniki: 400 g mięsa mielonego wieprzowo-wołowego 3 bakłażany 2 mniejsze ziemniaki ugotowane w mundurkach 1 cebula połowa papryczki chilli 2 ząbki czosnku 1 marchewka 1 pietruszka 1 mniejsza czerwona papryka 200 g śmietany 12% vegeta, sól, pieprz cytrynowy, pieprz czarny, majeranek, papryka słodka, mieszanka(...)obraną i startą na tarce marchewką i pietruszką, doprawiamy kebab-gyrosem, słodką papryką, majerankiem, pieprzem, solą. Gdy mięso będzie gotowe dodajemy łyżeczkę pasty curry i 2 łyżki tartej mozzarelli. Paprykę i cebulę kroimy w kostkę, czosnek drobno siekamy, układamy w naczyniu żaroodpornym, polewamy dwoma łyżkami oliwy z oliwek, posypujemy vegetą i niewielką ilością pieprzu czarnego, mieszamy, pieczemy przez około

Zasmakuj Kuchni
Pory faszerowane mięsem mielonym w sosie cytrynowym 67

faszerowane mięsem mielonym w sosie cytrynowym - pychotka! Faszerowane warzywa są w Turcji niezwykle popularne, a wywodzą się z kuchni osmańskiej. Moją uwagę zwróciły pory nadziewane mięsem mielonym i zdecydowałam się przygotować to danie. Pory są niezwykle smaczne, a sos po prostu rewelacyjny! Gorąco polecam to danie, jest nieco pracochłonne, ale zdecydowanie warto poświęcić ten czas na jego przygotowywanie ;) Pory faszerowane(...)mięsem mielonym w sosie cytrynowym Składniki:  3-4 grube pory 2 łyżki ryżu 250g mielonej wołowiny 1 cebula mały pęczek natki pietruszki 1 łyżka słodkiej papryki 1 łyżka ostrej papryki 3 łyżki koncentratu pomidorowego sól, pieprz Na sos: 2 żółtka 2 łyżki mąki sok z połowy cytryny 1 łyżka jogurtu naturalnego 250ml wody mały pęczek mięty  Przygotowanie

Codzienne Gotowanie
Kalafior faszerowany mięsem 203

maśle bułką tartą. Inną formą jego podania jest kalafior faszerowany mięsem. Składniki: - 1 średni kalafior - 600 g zmielonego mięsa (wieprzowe lub wołowo wieprzowe) - 1 czerstwa kajzerka - mleko do namoczenia kajzerki - 1 jajko - 1 cebula - olej (do usmażenia cebuli) - 3 ząbki czosnku - różowa sól himalajska - pieprz czarny - słodka papryka - ok. 200 g szynki szwarcwaldzkiej w plasterkach Pozbawiony liści, opłukany kalafior wkładamy(...)kostkę i przesmażamy na niedużej ilości oleju. Kajzerkę moczymy w mleku, odciskamy i dodajemy do mięsa mielonego. Kolejno (kolejność dowolna) dodajemy jajko, przeciśnięty przez praskę czosnek, sól, pieprz i paprykę. Masę dokładnie wyrabiamy. Kalafior kładziemy na blaszkę wyłożoną papierem do pieczenia. Delikatnie rozchylamy różyczki i wypełniamy masą mięsną. Następnie masą pokrywamy cały kalafior. Na wierzchu układamy plastry szynki szwarcwaldzkiej. Przykrywamy

mojewypiekiinietylko
Bataty faszerowane ciecierzycą i szpinakiem 100

Cześć! Muszę Wam się do czegoś przyznać. Ostatnio zakochałam się w faszerowanych batatach. Mogłabym je jeść codziennie! Fajne jest to, że dowolnie można modyfikować nadzienie. Dziś postanowiłam podzielić się z Wami przepisem na moje ukochane nadzienie – ciecierzyca podsmażona z ostrą i słodką papryką oraz szpinak z dużą ilością czosnku. Do tego sos na bazie kwaśnej śmietany z kolendrą(...)ząbki czosnku 1 mała cebula 1 plaska łyżka oleju kokosowego (lub innego tłuszczu do smażenia) sól, świeżo zmielony pieprz 1 puszka ciecierzycy słodka i ostra papryka mielona (jeśli posiadasz w domu wędzoną paprykę, to możesz ją również dodać) 1 plaska łyżka oleju kokosowego (lub innego tłuszczu do smażenia) Sos: 3 czubate łyżki kwaśniej śmietany 1 łyżka posiekanych liści kolendry

Moja pasja smaku
Bataty faszerowane ciecierzycą i szpinakiem 115

Cześć! Muszę Wam się do czegoś przyznać. Ostatnio zakochałam się w faszerowanych batatach. Mogłabym je jeść codziennie! Fajne jest to, że dowolnie można modyfikować nadzienie. Dziś postanowiłam podzielić się z Wami przepisem na moje ukochane nadzienie – ciecierzyca podsmażona z ostrą i słodką papryką oraz szpinak z dużą ilością czosnku. Do tego sos na bazie kwaśnej śmietany z kolendrą(...)ząbki czosnku 1 mała cebula 1 plaska łyżka oleju kokosowego (lub innego tłuszczu do smażenia) sól, świeżo zmielony pieprz 1 puszka ciecierzycy słodka i ostra papryka mielona (jeśli posiadasz w domu wędzoną paprykę, to możesz ją również dodać) 1 plaska łyżka oleju kokosowego (lub innego tłuszczu do smażenia) Sos: 3 czubate łyżki kwaśniej śmietany 1 łyżka posiekanych liści kolendry

Moja pasja smaku
Kurczak Zagrodowy faszerowany pieczarkami 169

godziny składniki: 1 cały Kurczak Zagrodowy 1/2 cytryny 7-8 ziemniaków 1 jajko 1 duża marchewka 1 zielona papryka 1 żółta papryka sól, pieprz, tymianek, rozmaryn, słodka papryka, ostra papryka masło oliwa z oliwek farsz: 500 g pieczarek 1 cebula 1 ząbek czosnku 1 jajko wykonanie: Obieramy ziemniaki i marchewkę. Pyry przekrawamy na pół, a marchewkę kroimy w półksiężyce. Zalewamy(...)Myjemy kurczaka, nacieramy czosnkiem, oprószamy świeżo zmieloną solą morską, pieprzem i posypujemy tymiankiem. Faszerujemy kurczaka cebulowo-pieczarkowym farszem. Nóżki wiążemy dratwą lub zwykłą nitką. Odcedzamy warzywa. Do miski, która pomieści ziemniaki i marchewkę, wlewamy ok. 3 łyżek oliwy i wsypujemy wszystkie przyprawy (obie papryki, sól, pieprz, tymianek, rozmaryn), mieszamy, wrzucamy do niej warzywa i raz jeszcze mieszamy. Do brytfanki wlewamy

Ania i Marcin gotują
Świąteczne Polędwiczki 194

Świąteczne Polędwiczki Mięso faszerowane kapusta kiszoną w pysznym borowikowym sosie. Składniki: ·        1 polędwiczka wieprzowa ·        Cebula ·        20 dag pieczarek ·        20 dag kapusty kiszonej ·        Pieprz ·        Sól(...)Olej do smażenia ·        Papryka czerwona ·        1 łyżka sosu sojowego ·        Francuska zupa cebulowa ·        Kremowa zupa borowikowa ·        ½ śmietany 18% Sposób przygotowania: 1.   Mięso obieramy z błonek, rozcinamy, wzdłuż

Kulinarna Chwila
Roladki z szynki z sosem chrzanowym 1481

Roladki z szynki z sosem chrzanowym Szynka faszerowana jajkami, warzywami i sosem chrzanowym czyli wielkanocne rollsy. Pyszna i efektowna ozdoba świątecznego stołu. Polecam!     Składniki: 6-7 plasterków szynki 2 jajka 1/2 papryki (u mnie żółta i czerwona) 3 rzodkiewki 1 nieduży ogórek gruntowy świeże kiełki (lub posiekany szczypiorek) cienki szczypiorek do związania roladek 2 łyżki majonezu 1 łyżeczka

Blog z Apetytem
Indyk pieczony faszerowany 120

oliwek musztarda miód  Papryka w proszku Pieprz czerwony Sól Rozmaryn Majeranek Curry   Warzywa: 2 duże marchewki Mały Seler 100 g świeżej żurawiny Rozmaryn Oliwa z oliwek Sól, pieprz, papryka chilli   Dodatkowo: Rękaw do pieczenia mięsa lub folia Naczynie żaroodporne WYKONANIE: Indyka * oczywiście wypatroszonego:) nacinamy w widocznych na zdjęciu miejscach (klatka piersiowa- wzdłuż) Faszerujemy warzywami

Domowe ciasta