papryki faszerowane - 2038 przepisów (strona:58/136)

12 różnych farszy do jajek wielkanocnych 149

feta 4 jaja ugotowane na twardo 100 g  czerwonej soczewicy 1/2 opakowania fety 2 łyżeczki koncentratu pomidorowego ząbek czosnku sól i pieprz do smaku 1/2  łyżeczki czerwonej papryki zioła Ugotować soczewicę, odcedzić na sicie. Jaja przekroić na pół, wyjąć żółtka. Przełożyć do naczynia soczewicę, żółtka, dodać fetę, czosnek, doprawić solą ( ostrożnie- feta już jest słona) i pieprzem, dodać(...)misce rozetrzeć twaróg z chrzanem, wkruszyć żółtka, doprawić solą, pieprzem natką pietruszki. Wymieszać razem. Faszerować połówki jajek. Posypać natką pietruszki. Farsz pomidorowy z kaszą jaglaną 4 jajka gotowane na twardo 2 łyżeczki koncentratu pomidorowego łyżka oleju rzepakowego 2 łyżki ugotowanej kaszy jaglanej sól, pieprz, papryka mielona, oregano świeże lub suszone, natka pietruszki ząbek czosnku Jajka przekroić na połówki, wyjąć żółtka

AZgotuj!
Udziec z indyka faszerowany suszonymi grzybami 74

rodziny będzie to wielkość w sam raz na wspólny obiad. Udostępnij Składniki na udziec z indyka faszerowany suszonymi grzybami 1-1,5 kg udźca indyka bez kości 3 cebule 20 g suszonych grzybów 1 łyżka majeranku 1 łyżeczka słodkiej papryki sól, pieprz olej do smażenia (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Wykonanie Grzyby opłukać, zalać szklanką zimnej wody, odstawić na całą(...)dodatkowo czerwoną papryką. Na środek mięsa wyłożyć podsmażoną cebulę z grzybami, udziec zawinąć w roladę. Całość związać sznurkiem kuchennym. Roladę z udźca z indyka włożyć do woreczka do pieczenia, wlać wodę z namaczania grzybów, zamknąć według instrukcji na opakowaniu. Wstawić do piekarnika nagrzanego do 180 o C ( z termoobiegiem ), piec 80-90 minut . Udziec z indyka faszerowany suszonymi grzybami wyjąc

niecodziennikpary
Muffiny z kurczaka z pieczarkami 576

było i wczoraj! Tradycyjną , wszystkim dobrze znaną pierś z kurczaka przyrządziłam w taki sposób , że zapachy z kuchni totalnie podbiły serducha domowników( a może i sąsiadów ;) ). Piersi z kurczaka faszerowane pieczarkami i zapieczone w formie muffin nie tylko świetnie smakują , ale i rewelacyjnie wyglądają. Takie mięsne muffiny nadają się nie tylko na rodzinny obiad , ale i przyjęcie czy też ważną(...)Mięso kroimy na 4 kawałki , cienko rozbijamy ( najlepiej przez folię ) na średniej wielkości kotlety. Doprawiamy solą , pieprzem i papryką Foremki do muffinek ( u mnie niezawodne silikonowe ) delikatnie smarujemy odrobiną oleju. Każdą wykładamy rozbitym plastrem mięsa , tak by końce wystawały ponad brzeg. Faszerujemy przygotowanym nadzieniem. Zakrywamy wystającymi końcami fileta ( nadajemy kształt babeczek ). Wstawiamy do nagrzanego do 180C piekarnika na ok.30-40

Ostra na Słodko
Faszerowany bakłażan z mozzarellą 136

wyobraźnia! Jakie są najpopularniejsze zapiekane warzywa? Na pewno powinniśmy zacząć od kabaczków i cukinii. Bardzo lubimy też różnokolorowe papryki, które pięknie się prezentują na naszych talerzach. Pyszne są też ziemniaki, czy też coraz bardziej popularne ostatnio pomarańczowe bataty. Doskonale smakują również faszerowane odmiany mięsistych i dojrzałych pomidorów. Ulubionym nadzieniem możemy także napełnić duże cebule oraz spore kapelusze pieczarek. Ostatnio

Kulinarne przygody Gatity
Grillowane papryki z kuskusem i serami 148

Grill to czas również na dania bezmięsne. Taka forma papryk może być dodatkiem do dań głównych lub samodzielną potrawą. 2 papryki 0,5 szklanki kaszy kuskus

VioletoweKucharzenie
awokado faszerowane – ekspresowa przekąska 188

  składniki: 2 dojrzałe awokado 1 czerwona papryka 5 oliwek (zielonych lub czarnych) 1/2 cebuli 1/2 pęczka pietruszki 1/2 łyżki soku z cytryny 2 łyżki majonezu

Domowy Smak Jedzenia
Przepisy z cukinią 422

proste w wykonaniu i tak dobre, że zagoszczą w Waszym menu już na zawsze!  Kaszotto z kurkami i cukinią Cukinia faszerowana kuskusem z suszonymi pomidorami Cukinia w cieście naleśnikowym Cukinia zapiekana z pomidorami i mozzarellą Cukinia z papryką i czosnkiem w pomidorach Cukinia z papryką i kukurydzą w pomidorach Cukinia zapiekana z pomidorową passatą Focaccia z cukinią i pomidorem

Moja smaczna kuchnia
Kaczka zapiekana z jabłkami w żurawinie 134

delikatnie ręcznikiem. Układam w naczyniu żaroodpornym, polewam większą ilością oleju rzepakowego, masuję kaczkę. Nakładam na nią przyprawy, sól, pieprz, majeranek, paprykę słodką i masuję dobrze mięso. Przekrawam cytrynę na pół, polewam mięso sokiem z cytryny, a cytryną faszeruję środek kaczki, układam na nią gałązki świeżego rozmarynu.    Marynuje całą noc. Następnego dnia rozgrzewam piekarnik

Zasmakuj Kuchni
Papryka faszerowana indykiem i ryżem 186

Papryka to warzywo bardzo uniwersalne, smakuje w każdej postaci i w towarzystwie wielu dodatków. Mój mąż uwielbia faszerowaną mięsem i ryżem, więc staram się dogodzić jego podniebieniu, póki jeszcze trwa sezon. Wiadomo, że teraz jest ona najsmaczniejsza i... najtańsza, chociaż i tak cena zwala z nóg, szczególnie na moim osiedlowym bazarku. Czytaj więcej

Kuchenne zapiski Edyty
Grillowane pieczarki 181

kosteczkę i podsmażamy na rozpuszczonym maśle. Dodajemy pokrojoną drobno cebulkę i czosnek wyciśnięty przez praskę. Dodajemy pokrojoną w kosteczkę cukinię oraz paprykę. Dusimy, aż odparowania wody z pieczarek. Farsz przyprawiamy solą, pieprzem i wsypujemy natkę pietruszki. Takim farszem faszerujemy kapelusze pieczarek i grillujemy je na ruszcie ok. 15-20 minut

Aga w kuchni
PIERŚ Z KURCZAKA FASZEROWANA PIECZARKAMI 221

Wystarczy użyć wyobraźni a na Waszych talerzach, może się pojawić super danie z wykorzystaniem filetów drobiowych PIERŚ Z KURCZAKA FASZEROWANA PIECZARKAMI: 2 piersi z kurczaka 200g pieczarek 1 średnia cebula 1 ząbek czosnku 100g sera mozzarella przyprawy: pieprz, sól, papryka czerwona, oregano i tymianek Pieczarki myjemy i kroimy w plasterki lub kostkę. Na odrobinie oliwy z oliwek, podsmażamy cebulę pokrojoną(...)papierowym. Wzdłuż fileta robimy nacięcie ale nie rozcinamy piersi na wylot tylko tak by powstał z niej “motylek”. Lekko rozbijamy nasze mięso i obsypujemy przyprawami (sól, pieprz, papryka czerwona) z dwóch stron. Na tak przygotowane mięso dajemy starty ser mozzarella oraz wcześniej przygotowane pieczarki. Brzegi naszej piersi, łączymy ze sobą za pomocą wykałaczek, tak aby pieczarkowy farsz nigdzie

Jemy i nie tyjemy. Kuchnia według Sylwii
Zapiekane faszerowane naleśniczki 116

faszerowane naleśniczki Nie da się ukryć, że jestem wielką fanką zapiekanych naleśników, czego z resztą nie trudno się domyślić obserwując ilość przepisów na nie zamieszczonych na moim blogu. Dziś podsyłam pomysł na naleśniczki faszerowane szynką, warzywami oraz serem camembert. Coś pysznego!     Składniki: ok 5-6 naleśników PRZEPIS TUTAJ 10dkg szynki w plasterkach 1 mała cukinia 1 papryka (użyłam(...)plasterki i podsmażamy na niewielkiej ilości oleju – po minucie z każdej strony *** *** Paprykę myjemy, osuszamy i kroimy w paseczki. Ser camembert również kroimy w paski *** *** Na każdym naleśniku układamy plasterek szynki oraz kilka plasterków sera camembert *** *** Na serze układamy porcję pokrojonej w paseczki papryki oraz kilka listków bazylii *** *** Na wierzch układamy kilka plasterków podsmażonej wcześniej cukinii *** *** Naleśniki z farszem

Blog z Apetytem
Faszerowana pierś kurczaka z pistacjami 193

Składniki: pierś kurczaka 2 ząbki czosnku 3 plasterki boczku szczypior pół papryki czerwonej i żółtej 1/3 pora czerwona cebula 50 g fety 25 g sera z

Gaździnka warzy
CALZONE 96

śmietany 18% łyżeczka cukru pudru łyżeczka soli SKŁADNIKI NA FARSZ: 1 mała czerwona papryka 150 g dobrej wędliny lub kiełbasy 2 ząbki czosnku 1 nieduża cukinia 140 g tartego żółtego sera 2 nieduże pomidory 1 średnia cebula 4 łyżki oliwy sól, pieprz, oregano, słodka i ostra papryka kilka porwanych na mniejsze kawałki listków świeżej bazylii Dodatkowo potrzebujesz 1 jajka(...)faszerowaniem calzone warto go trochę podgrzać, spróbować i ewentualnie doprawić. Zagniatam ciasto – w tym celu w większej misce mieszam mąkę, zimne posiekane masło, 2 żółtka, śmietanę, po łyżeczce soli i cukru. Zagniatam na gładkie ciasto. Ciasto owijam folią i wkładam do lodówki na 35 minut. W tym czasie przygotowuję farsz. Na oliwie przesmażam posiekane w drobną kostkę warzywa: paprykę

Zasmakuj Kuchni
Pieczarki faszerowane mięsem mielonym 138

łyżeczka suszonego oregano 1 łyżeczka słodkiej papryki 0,25 łyżeczki ostrej papryki lub pieprzu kajeńskiego (lub do smaku) 0,5 łyżeczki mielonego kminu rzymskiego 1-2 łyżki sosu sojowego kilka kropli sosu worcestershire (opcjonalnie) czubata łyżka bułki tartej sól, pieprz masło do smażenia Jak zrobić pieczarki faszerowane mięsem mielonym:  Na patelni roztopić masło i przesmażyć na nim drobno pokrojoną(...)czasu mieszając, aż cebula i pieczarki zmiękną. Odstawić do ostygnięcia.  Mięso mielone przełożyć do miski i dodać do niego przestudzoną cebulę. Do mięsa dodać oregano, słodką i ostrą paprykę, sos sojowy i sos worcestershire (jeśli używacie), bułkę tartą, kmin rzymski oraz sól i pieprz do smaku. Wszystko dokładnie wymieszać i wyrobić, aby składniki się połączyły i utworzyły jednolitą masę

Codzienne Gotowanie