papryki faszerowane - 2038 przepisów (strona:58/136)

Grillowane papryki z kuskusem i serami 154

Grill to czas również na dania bezmięsne. Taka forma papryk może być dodatkiem do dań głównych lub samodzielną potrawą. 2 papryki 0,5 szklanki kaszy kuskus

VioletoweKucharzenie
awokado faszerowane – ekspresowa przekąska 191

  składniki: 2 dojrzałe awokado 1 czerwona papryka 5 oliwek (zielonych lub czarnych) 1/2 cebuli 1/2 pęczka pietruszki 1/2 łyżki soku z cytryny 2 łyżki majonezu

Domowy Smak Jedzenia
Przepisy z cukinią 428

proste w wykonaniu i tak dobre, że zagoszczą w Waszym menu już na zawsze!  Kaszotto z kurkami i cukinią Cukinia faszerowana kuskusem z suszonymi pomidorami Cukinia w cieście naleśnikowym Cukinia zapiekana z pomidorami i mozzarellą Cukinia z papryką i czosnkiem w pomidorach Cukinia z papryką i kukurydzą w pomidorach Cukinia zapiekana z pomidorową passatą Focaccia z cukinią i pomidorem

Moja smaczna kuchnia
Kaczka zapiekana z jabłkami w żurawinie 140

delikatnie ręcznikiem. Układam w naczyniu żaroodpornym, polewam większą ilością oleju rzepakowego, masuję kaczkę. Nakładam na nią przyprawy, sól, pieprz, majeranek, paprykę słodką i masuję dobrze mięso. Przekrawam cytrynę na pół, polewam mięso sokiem z cytryny, a cytryną faszeruję środek kaczki, układam na nią gałązki świeżego rozmarynu.    Marynuje całą noc. Następnego dnia rozgrzewam piekarnik

Zasmakuj Kuchni
Papryka faszerowana indykiem i ryżem 192

Papryka to warzywo bardzo uniwersalne, smakuje w każdej postaci i w towarzystwie wielu dodatków. Mój mąż uwielbia faszerowaną mięsem i ryżem, więc staram się dogodzić jego podniebieniu, póki jeszcze trwa sezon. Wiadomo, że teraz jest ona najsmaczniejsza i... najtańsza, chociaż i tak cena zwala z nóg, szczególnie na moim osiedlowym bazarku. Czytaj więcej

Kuchenne zapiski Edyty
Grillowane pieczarki 186

kosteczkę i podsmażamy na rozpuszczonym maśle. Dodajemy pokrojoną drobno cebulkę i czosnek wyciśnięty przez praskę. Dodajemy pokrojoną w kosteczkę cukinię oraz paprykę. Dusimy, aż odparowania wody z pieczarek. Farsz przyprawiamy solą, pieprzem i wsypujemy natkę pietruszki. Takim farszem faszerujemy kapelusze pieczarek i grillujemy je na ruszcie ok. 15-20 minut

Aga w kuchni
PIERŚ Z KURCZAKA FASZEROWANA PIECZARKAMI 231

Wystarczy użyć wyobraźni a na Waszych talerzach, może się pojawić super danie z wykorzystaniem filetów drobiowych PIERŚ Z KURCZAKA FASZEROWANA PIECZARKAMI: 2 piersi z kurczaka 200g pieczarek 1 średnia cebula 1 ząbek czosnku 100g sera mozzarella przyprawy: pieprz, sól, papryka czerwona, oregano i tymianek Pieczarki myjemy i kroimy w plasterki lub kostkę. Na odrobinie oliwy z oliwek, podsmażamy cebulę pokrojoną(...)papierowym. Wzdłuż fileta robimy nacięcie ale nie rozcinamy piersi na wylot tylko tak by powstał z niej “motylek”. Lekko rozbijamy nasze mięso i obsypujemy przyprawami (sól, pieprz, papryka czerwona) z dwóch stron. Na tak przygotowane mięso dajemy starty ser mozzarella oraz wcześniej przygotowane pieczarki. Brzegi naszej piersi, łączymy ze sobą za pomocą wykałaczek, tak aby pieczarkowy farsz nigdzie

Jemy i nie tyjemy. Kuchnia według Sylwii
Zapiekane faszerowane naleśniczki 123

faszerowane naleśniczki Nie da się ukryć, że jestem wielką fanką zapiekanych naleśników, czego z resztą nie trudno się domyślić obserwując ilość przepisów na nie zamieszczonych na moim blogu. Dziś podsyłam pomysł na naleśniczki faszerowane szynką, warzywami oraz serem camembert. Coś pysznego!     Składniki: ok 5-6 naleśników PRZEPIS TUTAJ 10dkg szynki w plasterkach 1 mała cukinia 1 papryka (użyłam(...)plasterki i podsmażamy na niewielkiej ilości oleju – po minucie z każdej strony *** *** Paprykę myjemy, osuszamy i kroimy w paseczki. Ser camembert również kroimy w paski *** *** Na każdym naleśniku układamy plasterek szynki oraz kilka plasterków sera camembert *** *** Na serze układamy porcję pokrojonej w paseczki papryki oraz kilka listków bazylii *** *** Na wierzch układamy kilka plasterków podsmażonej wcześniej cukinii *** *** Naleśniki z farszem

Blog z Apetytem
Faszerowana pierś kurczaka z pistacjami 197

Składniki: pierś kurczaka 2 ząbki czosnku 3 plasterki boczku szczypior pół papryki czerwonej i żółtej 1/3 pora czerwona cebula 50 g fety 25 g sera z

Gaździnka warzy
CALZONE 102

śmietany 18% łyżeczka cukru pudru łyżeczka soli SKŁADNIKI NA FARSZ: 1 mała czerwona papryka 150 g dobrej wędliny lub kiełbasy 2 ząbki czosnku 1 nieduża cukinia 140 g tartego żółtego sera 2 nieduże pomidory 1 średnia cebula 4 łyżki oliwy sól, pieprz, oregano, słodka i ostra papryka kilka porwanych na mniejsze kawałki listków świeżej bazylii Dodatkowo potrzebujesz 1 jajka(...)faszerowaniem calzone warto go trochę podgrzać, spróbować i ewentualnie doprawić. Zagniatam ciasto – w tym celu w większej misce mieszam mąkę, zimne posiekane masło, 2 żółtka, śmietanę, po łyżeczce soli i cukru. Zagniatam na gładkie ciasto. Ciasto owijam folią i wkładam do lodówki na 35 minut. W tym czasie przygotowuję farsz. Na oliwie przesmażam posiekane w drobną kostkę warzywa: paprykę

Zasmakuj Kuchni
Pieczarki faszerowane mięsem mielonym 139

łyżeczka suszonego oregano 1 łyżeczka słodkiej papryki 0,25 łyżeczki ostrej papryki lub pieprzu kajeńskiego (lub do smaku) 0,5 łyżeczki mielonego kminu rzymskiego 1-2 łyżki sosu sojowego kilka kropli sosu worcestershire (opcjonalnie) czubata łyżka bułki tartej sól, pieprz masło do smażenia Jak zrobić pieczarki faszerowane mięsem mielonym:  Na patelni roztopić masło i przesmażyć na nim drobno pokrojoną(...)czasu mieszając, aż cebula i pieczarki zmiękną. Odstawić do ostygnięcia.  Mięso mielone przełożyć do miski i dodać do niego przestudzoną cebulę. Do mięsa dodać oregano, słodką i ostrą paprykę, sos sojowy i sos worcestershire (jeśli używacie), bułkę tartą, kmin rzymski oraz sól i pieprz do smaku. Wszystko dokładnie wymieszać i wyrobić, aby składniki się połączyły i utworzyły jednolitą masę

Codzienne Gotowanie
Muffinki śniadaniowe z szynką, serem i warzywami 1613

Pyszne, mocno nadziane śniadaniowe muffiny.  Faszerowane szynką, serem i warzywami - świetny pomysł na śniadanie. Te małe pieczone omlety smakują zarówno na ciepło, jak i na zimno :) SKŁADNIKI (na 12 sztuk) - 1 szt. około 90 kcal 60 g szynki 150 g tartej mozzarelli 1/2 żółtej papryki 1/2 czerwonej papryki pół pęczka szczypiorku 5 jajek 100 ml mleka 2 łyżeczki proszku

Moje Kuchenne Rewelacje
Pieczarki faszerowane na grilla wg Aleex 91

odpoczynku i porządków przygotowałam dla nas faszerowane pieczarki. Dario upiekł je na grillu, ale można je także zrobić w piekarniku. Udały się znakomicie. Polecam. Składniki: • 1 opakowanie dużych pieczarek do faszerowania • 20 dag chudego wędzonego boczku (surowego lub parzonego) • 1 cebula • 1 ząbek czosnku • 1 serek camembert naturalny • masło • przyprawy: sól, pieprz, papryka słodka, papryka ostra Sposób przygotowania: 1. Pieczarki(...)boczku. 5. Na patelnię wycisnąć przez praskę ząbek czosnku. 6. Na patelnię włożyć pokrojone w kostkę pieczarki. 7. Składniki na patelni doprawić solą (ostrożnie!!! Boczek może być słony), pieprzem, papryką słodką i ostrą (na czubek noża). 8. Odparować płyn, farsz lekko zezłocić. Przełożyć z patelni do miseczki. Odstawić do ostygnięcia. 9. Ze schłodzonego sera camembert odkroić 6 cienkich plasterków. Resztę

W mojej kuchni
Pieczarki faszerowane kuskusem i szparagami 131

Najlepiej smakują podawane na gorąco. Bardzo syte i smaczne. Na blogu znajdziecie również inną propozycję faszerowanych pieczarek z mięsem, a przepis znajdziecie tutaj   Zapraszam do wypróbowania. Składniki 5 dużych pieczarek 0,5 szklanki kuskusu 4 zielone szparagi 1 mały pomidor 1/2 czerwonej  papryki 1 mała cebula 2 łyżki masła klarowanego 4 łyżki startego zółtego sera sól pieprz Kuskus(...)kostkę, a następnie dodać paprykę pokrojoną, i szparagi. Wszystko smażyć około 5 minut stale mieszając.Oprószyć solą i pieprzem. Wszystko wymieszać z kuskusem, dodać pokrojone pomidory. Napełniać pieczarki farszem i piec w piekarniku nagrzanym do 180 stopni C. Pod koniec zapiekania posypać każdą pieczarkę żółtym serem i piec ponownie aż ser się rozpuści. pieczarki faszerowane kuskusem i szparagami

O kuchni z uczuciem
Bakłażan faszerowany 235

daniem lekkim ale też aromatycznym. Mam nadzieję, że taka wersja faszerowanego bakłażana będzie Wam smakować Bakłażan faszerowany Składniki : 3 sztuki bakłażana 1 szklanka ugotowanego ryżu 1 puszka pomidorów 6-7 ząbków czosnku 1 puszka ciecierzycy natka pietruszki 1 łyżeczka kminu rzymskiego sól, pieprz, papryka olej kilka plasterków żółtego sera (opcjonalnie) 1. Bakłażany opłukać, przekroić wzdłuż na połowy i ułożyć(...)bakłażanów). Doprawić solą, pieprzem, papryką i dodatkiem kminu. Gotować 5-6 minut. Przestudzić i dodać posiekaną natkę, odcedzoną ciecierzycę i ugotowany ryż. Wymieszać i wypełnić skórki bakłażana. Wstawić do piekarnika nagrzanego do 180 stopni na około 30 minut. Po tym czasie położyć plasterki sera na wierzch i zapiekać do rozpuszczenia sera. Smacznego Post Bakłażan faszerowany pojawił się poraz pierwszy

UgotujmyTo.pl