feta 4 jaja ugotowane na twardo 100 g czerwonej soczewicy 1/2 opakowania fety 2 łyżeczki koncentratu pomidorowego ząbek czosnku sól i pieprz do smaku 1/2 łyżeczki czerwonej papryki zioła Ugotować soczewicę, odcedzić na sicie. Jaja przekroić na pół, wyjąć żółtka. Przełożyć do naczynia soczewicę, żółtka, dodać fetę, czosnek, doprawić solą ( ostrożnie- feta już jest słona) i pieprzem, dodać(...)misce rozetrzeć twaróg z chrzanem, wkruszyć żółtka, doprawić solą, pieprzem natką pietruszki. Wymieszać razem. Faszerować połówki jajek. Posypać natką pietruszki. Farsz pomidorowy z kaszą jaglaną 4 jajka gotowane na twardo 2 łyżeczki koncentratu pomidorowego łyżka oleju rzepakowego 2 łyżki ugotowanej kaszy jaglanej sól, pieprz, papryka mielona, oregano świeże lub suszone, natka pietruszki ząbek czosnku Jajka przekroić na połówki, wyjąć żółtka
AZgotuj!rodziny będzie to wielkość w sam raz na wspólny obiad. Udostępnij Składniki na udziec z indyka faszerowany suszonymi grzybami 1-1,5 kg udźca indyka bez kości 3 cebule 20 g suszonych grzybów 1 łyżka majeranku 1 łyżeczka słodkiej papryki sól, pieprz olej do smażenia (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Wykonanie Grzyby opłukać, zalać szklanką zimnej wody, odstawić na całą(...)dodatkowo czerwoną papryką. Na środek mięsa wyłożyć podsmażoną cebulę z grzybami, udziec zawinąć w roladę. Całość związać sznurkiem kuchennym. Roladę z udźca z indyka włożyć do woreczka do pieczenia, wlać wodę z namaczania grzybów, zamknąć według instrukcji na opakowaniu. Wstawić do piekarnika nagrzanego do 180 o C ( z termoobiegiem ), piec 80-90 minut . Udziec z indyka faszerowany suszonymi grzybami wyjąc
niecodziennikparybyło i wczoraj! Tradycyjną , wszystkim dobrze znaną pierś z kurczaka przyrządziłam w taki sposób , że zapachy z kuchni totalnie podbiły serducha domowników( a może i sąsiadów ;) ). Piersi z kurczaka faszerowane pieczarkami i zapieczone w formie muffin nie tylko świetnie smakują , ale i rewelacyjnie wyglądają. Takie mięsne muffiny nadają się nie tylko na rodzinny obiad , ale i przyjęcie czy też ważną(...)Mięso kroimy na 4 kawałki , cienko rozbijamy ( najlepiej przez folię ) na średniej wielkości kotlety. Doprawiamy solą , pieprzem i papryką Foremki do muffinek ( u mnie niezawodne silikonowe ) delikatnie smarujemy odrobiną oleju. Każdą wykładamy rozbitym plastrem mięsa , tak by końce wystawały ponad brzeg. Faszerujemy przygotowanym nadzieniem. Zakrywamy wystającymi końcami fileta ( nadajemy kształt babeczek ). Wstawiamy do nagrzanego do 180C piekarnika na ok.30-40
Ostra na Słodkowyobraźnia! Jakie są najpopularniejsze zapiekane warzywa? Na pewno powinniśmy zacząć od kabaczków i cukinii. Bardzo lubimy też różnokolorowe papryki, które pięknie się prezentują na naszych talerzach. Pyszne są też ziemniaki, czy też coraz bardziej popularne ostatnio pomarańczowe bataty. Doskonale smakują również faszerowane odmiany mięsistych i dojrzałych pomidorów. Ulubionym nadzieniem możemy także napełnić duże cebule oraz spore kapelusze pieczarek. Ostatnio
Kulinarne przygody GatityGrill to czas również na dania bezmięsne. Taka forma papryk może być dodatkiem do dań głównych lub samodzielną potrawą. 2 papryki 0,5 szklanki kaszy kuskus
VioletoweKucharzenieskładniki: 2 dojrzałe awokado 1 czerwona papryka 5 oliwek (zielonych lub czarnych) 1/2 cebuli 1/2 pęczka pietruszki 1/2 łyżki soku z cytryny 2 łyżki majonezu
Domowy Smak Jedzeniaproste w wykonaniu i tak dobre, że zagoszczą w Waszym menu już na zawsze! Kaszotto z kurkami i cukinią Cukinia faszerowana kuskusem z suszonymi pomidorami Cukinia w cieście naleśnikowym Cukinia zapiekana z pomidorami i mozzarellą Cukinia z papryką i czosnkiem w pomidorach Cukinia z papryką i kukurydzą w pomidorach Cukinia zapiekana z pomidorową passatą Focaccia z cukinią i pomidorem
Moja smaczna kuchniadelikatnie ręcznikiem. Układam w naczyniu żaroodpornym, polewam większą ilością oleju rzepakowego, masuję kaczkę. Nakładam na nią przyprawy, sól, pieprz, majeranek, paprykę słodką i masuję dobrze mięso. Przekrawam cytrynę na pół, polewam mięso sokiem z cytryny, a cytryną faszeruję środek kaczki, układam na nią gałązki świeżego rozmarynu. Marynuje całą noc. Następnego dnia rozgrzewam piekarnik
Zasmakuj KuchniPapryka to warzywo bardzo uniwersalne, smakuje w każdej postaci i w towarzystwie wielu dodatków. Mój mąż uwielbia faszerowaną mięsem i ryżem, więc staram się dogodzić jego podniebieniu, póki jeszcze trwa sezon. Wiadomo, że teraz jest ona najsmaczniejsza i... najtańsza, chociaż i tak cena zwala z nóg, szczególnie na moim osiedlowym bazarku. Czytaj więcej
Kuchenne zapiski Edytykosteczkę i podsmażamy na rozpuszczonym maśle. Dodajemy pokrojoną drobno cebulkę i czosnek wyciśnięty przez praskę. Dodajemy pokrojoną w kosteczkę cukinię oraz paprykę. Dusimy, aż odparowania wody z pieczarek. Farsz przyprawiamy solą, pieprzem i wsypujemy natkę pietruszki. Takim farszem faszerujemy kapelusze pieczarek i grillujemy je na ruszcie ok. 15-20 minut
Aga w kuchniWystarczy użyć wyobraźni a na Waszych talerzach, może się pojawić super danie z wykorzystaniem filetów drobiowych PIERŚ Z KURCZAKA FASZEROWANA PIECZARKAMI: 2 piersi z kurczaka 200g pieczarek 1 średnia cebula 1 ząbek czosnku 100g sera mozzarella przyprawy: pieprz, sól, papryka czerwona, oregano i tymianek Pieczarki myjemy i kroimy w plasterki lub kostkę. Na odrobinie oliwy z oliwek, podsmażamy cebulę pokrojoną(...)papierowym. Wzdłuż fileta robimy nacięcie ale nie rozcinamy piersi na wylot tylko tak by powstał z niej “motylek”. Lekko rozbijamy nasze mięso i obsypujemy przyprawami (sól, pieprz, papryka czerwona) z dwóch stron. Na tak przygotowane mięso dajemy starty ser mozzarella oraz wcześniej przygotowane pieczarki. Brzegi naszej piersi, łączymy ze sobą za pomocą wykałaczek, tak aby pieczarkowy farsz nigdzie
Jemy i nie tyjemy. Kuchnia według Sylwiifaszerowane naleśniczki Nie da się ukryć, że jestem wielką fanką zapiekanych naleśników, czego z resztą nie trudno się domyślić obserwując ilość przepisów na nie zamieszczonych na moim blogu. Dziś podsyłam pomysł na naleśniczki faszerowane szynką, warzywami oraz serem camembert. Coś pysznego! Składniki: ok 5-6 naleśników PRZEPIS TUTAJ 10dkg szynki w plasterkach 1 mała cukinia 1 papryka (użyłam(...)plasterki i podsmażamy na niewielkiej ilości oleju – po minucie z każdej strony *** *** Paprykę myjemy, osuszamy i kroimy w paseczki. Ser camembert również kroimy w paski *** *** Na każdym naleśniku układamy plasterek szynki oraz kilka plasterków sera camembert *** *** Na serze układamy porcję pokrojonej w paseczki papryki oraz kilka listków bazylii *** *** Na wierzch układamy kilka plasterków podsmażonej wcześniej cukinii *** *** Naleśniki z farszem
Blog z ApetytemSkładniki: pierś kurczaka 2 ząbki czosnku 3 plasterki boczku szczypior pół papryki czerwonej i żółtej 1/3 pora czerwona cebula 50 g fety 25 g sera z
Gaździnka warzyśmietany 18% łyżeczka cukru pudru łyżeczka soli SKŁADNIKI NA FARSZ: 1 mała czerwona papryka 150 g dobrej wędliny lub kiełbasy 2 ząbki czosnku 1 nieduża cukinia 140 g tartego żółtego sera 2 nieduże pomidory 1 średnia cebula 4 łyżki oliwy sól, pieprz, oregano, słodka i ostra papryka kilka porwanych na mniejsze kawałki listków świeżej bazylii Dodatkowo potrzebujesz 1 jajka(...)faszerowaniem calzone warto go trochę podgrzać, spróbować i ewentualnie doprawić. Zagniatam ciasto – w tym celu w większej misce mieszam mąkę, zimne posiekane masło, 2 żółtka, śmietanę, po łyżeczce soli i cukru. Zagniatam na gładkie ciasto. Ciasto owijam folią i wkładam do lodówki na 35 minut. W tym czasie przygotowuję farsz. Na oliwie przesmażam posiekane w drobną kostkę warzywa: paprykę
Zasmakuj Kuchniłyżeczka suszonego oregano 1 łyżeczka słodkiej papryki 0,25 łyżeczki ostrej papryki lub pieprzu kajeńskiego (lub do smaku) 0,5 łyżeczki mielonego kminu rzymskiego 1-2 łyżki sosu sojowego kilka kropli sosu worcestershire (opcjonalnie) czubata łyżka bułki tartej sól, pieprz masło do smażenia Jak zrobić pieczarki faszerowane mięsem mielonym: Na patelni roztopić masło i przesmażyć na nim drobno pokrojoną(...)czasu mieszając, aż cebula i pieczarki zmiękną. Odstawić do ostygnięcia. Mięso mielone przełożyć do miski i dodać do niego przestudzoną cebulę. Do mięsa dodać oregano, słodką i ostrą paprykę, sos sojowy i sos worcestershire (jeśli używacie), bułkę tartą, kmin rzymski oraz sól i pieprz do smaku. Wszystko dokładnie wymieszać i wyrobić, aby składniki się połączyły i utworzyły jednolitą masę
Codzienne Gotowanie