Karkówka w sosie duszona z papryką i gruszką azjatycką Nashi. Karkówka wieprzowa może być podawana na wiele sposobów, robię z niej kotlety panierowane , piekę w całości, faszeruję boczkiem , czy zapiekam w piekarniku z serem i cebulą . Wszystkie te potrawy są bardzo smaczne, te dania praktycznie robią się same. Składniki na obiad dla 3-4 osób: ok.600 g karkówki wieprzowej
Damsko-męskie spojrzenie na kuchniępapryczki!). Lubię je marynować w małych porcjach, na bieżąco. Wtedy nawet nie pasteryzuję, tylko trzymam w lodówce, a kiedy nabiorą mocy faszeruję je serem feta lub domowym serkiem z jogurt, np. labneh z tego przepisu. Możemy przygotować papryki i zapasteryzować. Takie marynaty dobrze się przechowują, dzięki temu mamy przez cały sezon pod ręką kolorowe przekąski, które możemy serwować prosto
Tajemnice Smakujeśli odrobinę mi się nie chce (zdarza się nawet mi!), to faszeruję czymś łódeczki z cukinii i zapiekam. Danie ekspresowe, smaczne i pożywne. Dziś jedna z z tych moich wariacji – w wersji wege, bez glutenu (to modne) z farszem z soczewicy i sera feta posypana kolorową papryką. Składniki na 4 porcje : 4 średnie lub 2 większe cukinie 200g zielonej(...)ziołami) 1 cebulka dymka razem z zieloną częścią 1 łyżeczka oliwy sól, pieprz do smaku 150g kolorowej papryki (u mnie czerwona, zielona i żółta po 50g) Cukinię umyć, ściąć skórkę, przekroić wzdłuż na pół i wydrążyć gniazda nasienne tworząc łódeczki gotowe do faszerowania. Soczewicę namoczyć w wodzie (wystarczy przez godzinę), następnie doprowadzić do wrzenia i gotować około 30 minut, odcedzić
DietologSkładniki: 2 nieduże patisony 1 filet z kurczaka 1/2 czerwonej papryki 1/2 cebuli garść listków bazylii sól, pieprz słodka papryka, curry, zioła prowansalskie Przygotowanie: Z patisonów odciąć wierzch, łyżeczką usunąć … Czytaj dalej Faszerowane patisony
czarrna od kuchniCzas na papryczki faszerowane pieczone w piekarniku:) SKŁADNIKI: farsz: 400g mięsa mielonego 1/2 szkl. ryżu 1 papryka ( u mnie pół żółtej i pół zielonej ) 2 średnie cebule 1 łyżka masła 1 łyżeczka soli 1 płaska łyżeczka pieprzu szczypta chilli 2 czubate łyżki majeranku 1 łyżeczka ziół prowansalskich dodatkowo: 4-5 papryk zależy od wielkości 2 opakowania mozzarelli WYKONANIE: 1.Papryk
Dziś Ja gotujeCzas na papryczki faszerowane pieczone w piekarniku:) SKŁADNIKI: farsz: 400g mięsa mielonego 1/2 szkl. ryżu 1 papryka ( u mnie pół żółtej i pół zielonej ) 2 średnie cebule 1 łyżka masła 1 łyżeczka soli 1 płaska łyżeczka pieprzu szczypta chilli 2 czubate łyżki majeranku 1 łyżeczka ziół prowansalskich dodatkowo: 4-5 papryk zależy od wielkości 2 opakowania mozzarelli WYKONANIE: 1.Papryk
Dziś Ja gotujeJajek faszerowanych mam na blogu pokaźną kolekcję . Dzisiaj kolejna ekspresowa wersja z serem żółtym, papryką, kukurydzą i szczypiorkiem. Składniki: 10-12 jajek pół puszki kukurydzy pół czerwonej papryki 2 łyżki majonezu 150 g żółtego sera sól, pieprz 2 łyżki posiekanego szczypiorku Jajka ugotować na twardo. Natłuc skorupki i zalać bardzo zimną wodą. Po ok. godzinie obrać, przekroić na pół. Kukurydzę
Czerwień i błękitjajek jest jakby sosem do połowy ugotowanego jajeczka. Połówki jajek lekko posolić i wycisnąć ze szprycy krem z awokado. Szczyptę czerwonej słodkiej papryki wymieszać z kilkoma łyżeczkami zmiażdżonymi włoskimi lub ziemnymi orzeszkami. Powstałą kruszonką posypać faszerowane jajka. Schłodzić przed podaniem
Sztuka gotowania w/g Samirycytryny, dodajemy oliwę i miód – wstrząsamy energicznie do chwili , aż składniki się połączą i utworzą sos do polania sałatki. Na talerzach układamy porcje papryki, polewamy je sosem, posypujemy migdałami i paseczkami moreli. Obok układamy porcje kurczaka faszerowanego ryżem brązowym z morelami
Gotuj Sam!Schab faszerowany szpinakiem w nieco inny sposób, bo głęboko nacinany. Pieczony w rękawie, więc jest kruchy i bardzo smaczny :) Idealny na świąteczny obiad lub jako wędlina na kanapki. SKŁADNIKI: 1 1/2 kg schabu 200g szpinaku 1 cebula 5 pieczarek 1/2 papryki czerwonej 2 ząbki czosnku sól pieprz czarny Ładny kawałek schab nacinać wzdłuż ostrym nożem. Nacięcia zrobić głębokie, ale trzeba
https:KKuchniaMniamgrilla :)). Rybę posól i odstaw. Do moździerza dodaj sok z 1/2 limonki, zioła (ilość podana w składnikach), pieprz, natkę, czosnek i posiekaną paprykę. Ugnieć aż do uzyskania papki. Dodaj masło i sałatkowy rarytas (opcjonalnie). Zacznij faszerować ryby. Trochę farszu zostanie więc natrzyjcie nim ryby od wierzchu. Cebulę obierz i przekrój na ćwiartki. Wierzch wysmarowanej ryby posyp lekko przyprawą
ClauditteMissCookingsuszonymi pomidorami. Wszystko dobrze mieszamy i jeśli jest zbyt suche dodajemy jeszcze jogurtu. Teraz pomidory kroimy na połówki wydrążamy gniazda nasienne i faszerujemy naszą pastą. Wszystko skrapiamy oliwą z oliwek :) Podajemy np. z kanapkami z papryką, z grzankami. Jaką będziecie mieć inwencję :) To idealna przystawka np. na rodzinne imprezy. Każdy to lubi :) Smacznego :) Życzymy miłego dnia
vegetanieDrobiowe szaszłyki z ananasem Drobiowe szaszłyki z roladek Faszerowane cukinie Grillowane cukinie Grillowany indyk z cukinią Grillowana karkówka z ziemniakami Grillowana papryka z serem Grillowane pieczarki Owoce z grilla Miodowe skrzydełka Polędwiczki wieprzowe Pstrąg z grilla Skrzydełka słodko-pikantne Szaszłyki z boczkiem i kurczakiem Szaszłyki z cukinią Szaszłyki z pomidorkami i ananasem
Aga w kuchniDzisiaj super pomysł na przystawkę : pieczarki faszerowane z boczkiem. Przepis na faszerowane pieczarki: SKŁADNIKI - kilka dużych pieczarek - ser żółty - boczek wędzony - szczypiorek - sól, pieprz, papryka - białko jajka - bulion z kostki PRZYGOTOWANIE Pieczarki obieramy, odrywamy nóżki. Do zagotowanego w garnku bulionu wrzucamy na kilka minut kapelusze- pieczarki po upieczeniu nie będą surowe w środku, ani wysuszone z zewnątrz. Nóżki pieczarek
Moje Kuchenne Rewelacje