papryki faszerowane - 2038 przepisów (strona:51/136)

Dynie faszerowane mięsem 198

Składniki: 1 dynia piżmowa 30 dkg mięsa mielonego 2 suszone pomidory 1 mała cebula 1/2 czerwonej papryki 1 jajko jarzynka, pieprz słodka papryka curry, kurkuma Przygotowanie: Dynię przekroić na pół … Czytaj dalej Dynie faszerowane mięsem

czarrna od kuchni
PIECZONA PAPRYKA FASZEROWANA FETĄ 137

Zwykle kupowałam gotowe, małe papryczki faszerowane fetą. Nie spodziewałam się, że domowa wersja ze zwykłej, upieczonej papryki może wyjść tak dobrze. Zalewa sprawia, że feta nabiera zupełnie innego smaku. Moim zdaniem mistrz sezonu. Przepisem podzieliła się z nami koleżanka Marty Dobosz podczas babskiego wieczoru. Ja jak zwykle pomieszałam coś po swojemu, wydaje mi się, że zalewę każdy może zrobić

Cytryna&Co.
Rolada z indyka z suszonymi pomidorami i serem 120

Faszerowana suszonymi pomidorami i serem pierś z indyka, zawijana rolada. Delikatna, soczysta, aromatyczna. Podałam ją z kaszą i surówką z pora. Mięso jest delikatne w tej wersji, więc polecam ostrzejsze surówki, ta z porem nadała się idealnie. Taką pierś można faszerować dowolnie – rozmaitymi rodzajami serów, np. mozzarellą, fetą, pleśniowymi, dodać pieczarki, paprykę, ogórki kiszone, świeże liście szpinaku, inne warzywa

Zasmakuj Kuchni
Dip jogurtowo-migdałowy 145

aromatycznym smakiem migdałów. Dip jogurtowo-migdałowy będzie pasował do dań podawanych na ciepło jak i na zimno. Oto kilka propozycji: pieczone ziemniaki w mundurkach, papryka w cieście na ciepło, tradycyjne placki ziemniaczane z cebulką, pomidory faszerowane i zapiekane, domowe knysze z cebulą, cukinia z mozzarellą, smażona cukinia, faszerowane... Więcej The post Dip jogurtowo-migdałowy appeared first on Magiczny Garnek

Magiczny Garnek
Faszerowane kalarepki 179

Faszerowane warzywa bardzo nam smakuja i często je robię. Nadziewałam już paprykę oraz cukinię a teraz nadziałam kalarepki. Jest z nimi trochę roboty ale warto bo są przepyszne. składniki: 6 niedużych kalarepek 1 duża cebula, ja dałam czerwoną 200 g mięsa mielonego sól,pieprz oregano 3/4 szklanki wody 1/2 szklanki przecieru pomidorowego ser żółty do posypania Kalarepki obrać. Moje były

Monia miesza i gotuje
Miękkie lądowanie czyli kurczak nadziewany na kapuście 169

razem wymieszać i dusić pod przykryciem około 10 minut.w 200stopniacgC. Następnie dodać sól morską, pieprz, przyprawę maggi, tymianek i koperek. Wszystko ponownie razem wymieszać. Faszerowana pierś z kurczaka SKŁADNIKI: 2 pojedyncze piersi z kurczaka 1 papryka czerwona 1 papryka zółta pieprz bazylia 1 mała cebula oliwa z oliwek suszone pomidory -płatki 1kg ziemniaków. PRZYGOTOWANIE: Piersi myjemy i ostrym nożem rozcinamy

w mojej kuchni
Leczo na zimę w słoikach. Domowe przetwory. 133

pomidorów - 1 łyżeczka czosnku mielonego - 1 łyżeczka ostrej papryki mielonej - 0,5 łyżeczki kminku mielonego - 1 łyżeczka otartego majeranku - 0,5 łyżeczki mielonego ziela angielskiego - sól do smaku - olej Wykonanie Cebulę kroję w cienkie półplasterki, paprykę w większą kostkę, cukinię pozbawiam skóry i gniazd nasiennych i kroję podobnie jak paprykę, pomidory sparzam wrzątkiem, zdejmuję skórkę i kroję w kostkę(...)pokaże się przepis ) zapraszam : Cukinia po szwedzku. Smaczna sałatka na zimę. Pasztet z cukini. Świetny na zimno i na ciepło :) Cukinia faszerowana szynką, pieczarkami i serem.  Leczo cukiniowo-paprykowe z dodatkami. Piersi z kurczaka duszone z cukinią, papryką i pomidorami. Zupa krem z cukinii. Smaczna, szybka, pożywna. Marchewka duszona z cukinią. Smaczna jarzynka do obiadu. Placuszki z cukinii. Smaczne

Kuchnia z widokiem na ogród
Pieczony bakłażan z orzechami włoskimi 130

względu na działanie moczopędne bakłażana. (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Pieczony bakłażan z orzechami włoskimi – Składniki na 1 porcję: Składniki na faszerowanego bakłażana: 1 mały bakłażan – ok. 220 g 2 łyżki orzechów włoskich – ok. 18 g papryka słodka do smaku sól i pieprz do smaku oliwa lub olej rzepakowy do skropienia bakłażanów (u mnie 2 łyżeczki) Składniki(...)Bakłażany umyć, osuszyć, oczyścić z szypułek, przekroić wzdłuż na pół, naciąć miąższ głęboko w kartkę. Ułożyć bakłażany na wyłożonej papierem do pieczenia blaszce, posmarować oliwą lub olejem rzepakowym, oprószyć papryką słodką (można też wędzoną lub szczyptę chilli) i wstawić do piekarnika nagrzanego do 180 st. C (góra-dół, bez termoobiegu) na około 30 minut. Przygotować sos jogurtowy: jogurt wymieszać

Kulinarne Przeboje
Bakłażan faszerowany kaszą kuskus 184

kuskusu + 2 szklanki wrzącej wody 5 suszonych pomidorów w oleju 1 duża cebula 1 średnia papryka (u mnie zielona), lub 1/2 większej 2 łyżki koperku (u mnie mrożony) 2 łyżeczki masła 2 łyżeczki oleju 50 g sera sól, pieprz Jak zrobić bakłażany faszerowane kaszą kuskus? Bakłażany przekrawamy wzdłuż na połowę. Po tym miąższ nadkrawamy w kratkę, ale staramy się(...)Pieczemy w rozgrzanym do 200 stopni piekarniku przez ok. 18-20. Kaszę kuskus zalewamy wrzątkiem, przykrywamy i odstawiamy na 5 min, aż napęcznieje. W między czasie cebulkę i paprykę kroimy w drobną kostkę i szklimy na roztopionym maśle przez ok. 3-5 min, aby tylko lekko zmiękły. Po tym dodajemy odsączone z oleju i pokrojone suszone pomidory. Zeszklone warzywa dodajemy

Kuchnia Łukasza
Kalafior w cieście 148

kalafiora smażonego w cieście. Bardzo smaczny i świetny dodatek do obiadu. Jeśli macie ochotę na bardziej pikantnego można dodać szczyptę papryki chilli. Na blogu w zakładce WARZYWA znajdziecie inne pomysły na przygotowanie kalafiora. Szczególnie polecam kalafiora faszerowanego mięsem mielonym   oraz kalafiora zapiekany w sosie serowym Składniki 1 średni kalafior 1/2 szklanki mąki pszennej 1,5  łyżeczki soli

O kuchni z uczuciem
Cukinia faszerowana po meksykańsku 336

faszerujemy. Dziś mam dla Was jeden ze swoich pomysłów na jej przygotowanie – z farszem meksykańskim. Jest mięso … kukurydza … ryż i ostry sos , który sprawia , że danie nie tylko świetnie smakuje , ale jest też niesamowicie sycące! Spróbujecie? SKŁADNIKI: ( 4 porcje ) - cukinia – 2 szt - mięso mielone – 400 g - jajko – 1 szt - ryż – 100 g - papryka(...)zmielona łopatka ). Dodajemy jajko i drobno posiekaną cebulę podsmażoną wcześniej na odrobinie oleju. Dodajemy pokrojoną w kosteczkę paprykę i odsączoną z zalewy kukurydzę. Doprawiamy solą , pieprzem , chili i przeciśniętym przez praskę czosnkiem. Dodajemy koncentrat pomidorowy i bardzo dokładnie mieszamy , a następnie faszerujemy wydrążone cukinie. Przekładamy na blachę / lub do dużej naczynia żaroodpornego ( podlewamy bulionem ) Wkładamy do nagrzanego na 180C piekarnika

Ostra na Słodko
Faszerowane cukinie z kaszą jaglaną 119

Faszerowane cukinie z kaszą jaglaną Składniki Danie dla czterech osób 4 średnie cukinie ½ szklanki kaszy jaglanej 1 cebula 1 gałka mozzarelli 1 ząbek czosnku 100 ml przecieru z pomid 1 papryka zielona 1 papryka czerwona 1 pomidor 1 łyżek oliwy z oliwek Pietruszka, bazylia, szczypior   Sól. pieprz Sposób przygotowania Cukinie przecinamy wzdłużnie i usuwamy miąższ łyżką, uważając(...)lekko solimy i wkładamy do piekarnika nagrzanego do 180 stopni na 20 minut. Gotowa faszerowana cukinia W międzyczasie gotujemy kaszę. Na rozgrzaną patelnię wlewamy dwie łyżki oliwy i przesmażamy aż do zeszklenia pokrojoną w drobną kostkę cebulę. Dodajemy posiekany drobno czosnek, pokrojone w kostkę papryki i pomidora, całość smażymy przez 3-5 minut.  Następnie do patelni dorzucamy kaszę, przecier

Miód i pieprz
Jajka faszerowane pastą śledziową babci Basi 187

miło, jeśli zostawisz komentarz… Przepis ten zdobyłam na spotkaniu kulinarnym STOWARZYSZENIA” KRZEMIANKI ” , na którym to danie było zaprezentowane. Jajka faszerowane pastą śledziową . Składniki : jajka gotowane, śledzie matiasy lub konserwowe, majonez sól,pieprz, papryka czerwona, Sposób przygotowania : Ugotowane jajka przecinamy na pół , wydrążamy żółtka i wkładamy do miskUgotoi. Do żółtek wkładamy bardzo drobno pokrojone śledzie, majonez , sól

Pysznosci Babci Basi
Pomidory faszerowane pieczoną cukinią 170

Sezon na warzywa psiankowate w pełni !  Ostatnio namiętnie piekę paprykę, pomidory , bakłażana , cukinię... Tym razem świeże pomidory nadziałam pastą z pieczonej cukinii. To co nie zmieściło mi się do pomidorków, poszło na tosty z plasterkiem świeżego pomidora. Pycha ! Pomidory faszerowane pieczoną cukinią Składniki: 1 kilogram pomidorów takiej samej wielkości 500 - 600 g zielonej podłużnej cukinii (wybieramy małe sztuki

Kulinarne przygody Gatity
Bułki z serem feta... 362

Pyszne bułki z serem feta, salami, papryką, koperkiem... znikają momentalnie. Robimy ciasto drożdżowe jak na chleb: 1 kg mąki, 50 g drożdży, 2 szkl. ciepłej wody, 1 łyżka soli, 1 łyżka cukru wg przepisu na chleb -kliknij tu ...   zwykły-chleb Gdy ciasto będzie wyrastać przygotowujemy ser i inne dodatki, takie(...)widać na zdjęciu. Jak ciasto wyrośnie lekko je zagniatamy i wałkujemy na grubość około 1 cm. -- Potem wycinamy krążki, które będziemy faszerować. -- Przed nałożeniem dodatków, każdy wycięty kawałek jeszcze trochę wałkujemy i wówczas układamy sery, paprykę, salami i posypujemy koperkiem, który dodaje jeszcze smaku. Następnie zawijamy i wykładamy bułki na blachę z papierem do pieczenia. Smarujemy rozbitym jajkiem lub mlekiem

chleba naszego
Pyszne ” Zimowe, koperkowe ” gołąbki 135

nasza polską klasykę , to zawsze się sprawdza Składniki : 1 główka kapusty , jak największa 1 kg mięsa mielonego wieprzowo-wołowego 1 /2 szklanki surowego ryżu 2 cebule 2 łyżki słodkiej papryki 2 łyżeczki granulowanego czosnku 1 łyżka ketchupu 3 łyżki koncentratu pomidorowego 1/2 szklanki śmietany kremówki sól , pieprz do smaku pęczek świeżego koperku mąka rozrobiona z wodą do zagęszczenia sosu smalec(...)brytfankę smarujemy smalcem , układamy na nim ciasno gołąbki . (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Solimy , a następnie nakrywamy liśćmi kapusty, które nie nadawały się do faszerowania . Zawsze takie się trafiają Koncentrat pomidorowy rozrabiamy z czterema szklankami wody , jedną łyżką słodkiej papryki i śmietaną kremówką . Doprawiamy solą i pieprzem do smaku , zalewamy tym gołąbki . Zamykamy pokrywkę i gotujemy na wolnym ogniu , do momentu

Ogrodnik w podróży

Proponowane wyszukiwania