papryki faszerowane - 2038 przepisów (strona:51/136)

Bułki z serem feta... 376

Pyszne bułki z serem feta, salami, papryką, koperkiem... znikają momentalnie. Robimy ciasto drożdżowe jak na chleb: 1 kg mąki, 50 g drożdży, 2 szkl. ciepłej wody, 1 łyżka soli, 1 łyżka cukru wg przepisu na chleb -kliknij tu ...   zwykły-chleb Gdy ciasto będzie wyrastać przygotowujemy ser i inne dodatki, takie(...)widać na zdjęciu. Jak ciasto wyrośnie lekko je zagniatamy i wałkujemy na grubość około 1 cm. -- Potem wycinamy krążki, które będziemy faszerować. -- Przed nałożeniem dodatków, każdy wycięty kawałek jeszcze trochę wałkujemy i wówczas układamy sery, paprykę, salami i posypujemy koperkiem, który dodaje jeszcze smaku. Następnie zawijamy i wykładamy bułki na blachę z papierem do pieczenia. Smarujemy rozbitym jajkiem lub mlekiem

chleba naszego
Pyszne ” Zimowe, koperkowe ” gołąbki 154

nasza polską klasykę , to zawsze się sprawdza Składniki : 1 główka kapusty , jak największa 1 kg mięsa mielonego wieprzowo-wołowego 1 /2 szklanki surowego ryżu 2 cebule 2 łyżki słodkiej papryki 2 łyżeczki granulowanego czosnku 1 łyżka ketchupu 3 łyżki koncentratu pomidorowego 1/2 szklanki śmietany kremówki sól , pieprz do smaku pęczek świeżego koperku mąka rozrobiona z wodą do zagęszczenia sosu smalec(...)brytfankę smarujemy smalcem , układamy na nim ciasno gołąbki . (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Solimy , a następnie nakrywamy liśćmi kapusty, które nie nadawały się do faszerowania . Zawsze takie się trafiają Koncentrat pomidorowy rozrabiamy z czterema szklankami wody , jedną łyżką słodkiej papryki i śmietaną kremówką . Doprawiamy solą i pieprzem do smaku , zalewamy tym gołąbki . Zamykamy pokrywkę i gotujemy na wolnym ogniu , do momentu

Ogrodnik w podróży
Faszerowane papryczki z grilla 212

Faszerowane papryczki z grilla to propozycja, którą można przygotować zarówno na patelni grillowej, piekarniku w domu, jak również na grillu pod „chmurką”. W obu

Magiczny Garnek
Parówki faszerowane warzywami 165

kryją w sobie  skład który bezpiecznie można podać najmłodszym ...   A teraz zapraszam na kolację z parówkami w roli głównej ;)  Parówki faszerowane warzywami SKŁADNIKI: 3 grube parówki z szynki 1/3 cukinii 1 mała papryka czerwona  2 łyżeczki pikantnego ketchupu oliwa sól i pieprz woda papryka słodka i ostra do smaku sałata masłowa do podania PRZYGOTOWANIE: Cukinię oraz

Kulinarny Świat Konczi i Szpileczki
ZIEMNIAKI FASZEROWANE WARZYWAMI 132

mówią, że na urlopie powinno się odpoczywać. Ja jednak zdecydowanie należę do tych, których "nicnierobienie" bardzo męczy. W ramach kolacji, faszerowane ziemniaczki. SKŁADNIKI: 8 średniej wielkości ziemniaków 1 szalotka 1/2 strąka czerwonej papryki 1/2 strąka żółtej papryki 1/2 strąka białej papryki 1/2 średniej cukinii 1 mały pomidor 1 ząbek czosnku żółty ser 1 łyżka pokrojonego szczypiorku sól ziołowa pieprz kolorowy

Kuchnia w opałach
Papryki z farszem mięsno-otrębowym 201

Tak to już jest , że czasem robimy coś podświadomie. Miałam w planie pierogi z wołowiną z zupy, albo krokiety. Wyjmując z lodówki przypomniałam sobie o papryce

Buniabaje w kuchni
Faszerowane roladki z mięsa mielonego 1011

pół szklanki bułki tartej 10 dkg wędzonego boczku pół niedużej cukinii pół papryki (użyłam żółtej i czerwonej) 1 niewielka cebula (użyłam czerwonej cebuli) 1 łyżka koncentratu pomidorowego przyprawy: sól, pieprz, majeranek, papryka słodka oraz ostra, gałka muszkatołowa + ulubione zioła mąka do obtoczenia roladek olej do smażenia     *** Paprykę, cukinie, cebulę oraz boczek wędzony kroimy w kosteczkę *** *** Mięso mielone mieszamy(...)przez około 25 minut co jakiś czas obracając roladki. Możemy dodać ulubione zioła *** *** Po tym czasie do powstałego sosu dodajemy koncentrat pomidorowy i przyprawiamy go do smaku solą, pieprzem, papryką słodką i ostrą. Gotujemy jeszcze wszystko kilka minut na niewielkim ogniu *** *** Roladki podajemy z ziemniaczkami lub kluskami i ulubioną surówką *** *** Do moich roladek podałam pyzy oraz surówkę z cukinii PRZEPIS

Blog z Apetytem
Bruschetty na Sylwestra! Szybkie Menu Sylwestrowe 401

każdy mógł wybrać te ulubione!             Kanapeczki możesz dodatkowo przyozdobić oliwkami greckimi, faszerowanymi bądź nie, papryczkami, świeżą bazylią, orzechami, migdałami czy włoską szynką. Sięgnij także po gotowy zestaw do bruschetty, pasta z suszonych pomidorów, papryki i oliwek czarnych jest idealna do tego dania.           Tak przygotowane bruschetty wystarczy wyeksponować na dużej

SMYKWKUCHNI
Faszerowane jajka 138

doszłam do wniosku, że z tego, co tam znalazłam, bez problemu mogę zrobić faszerowane jajka - idealne na wielkanocne (i nie tylko) śniadanie. Faszerowane jajka - przepis na 8 porcji Do przygotowania faszerowanych jajek będziesz potrzebować: 8 jajek, 2 łyżki posiekanego szczypiorku, pół łyżeczki słodkiej papryki, opakowanie serka kremowego do kanapek, pół łyżeczki musztardy, 1/4 serka camembert, 1-2 łyżeczki jogurtu greckiego

Z notatnika dietetyka
Pieczarki faszerowane 225

Już od kilku dni "chodziły" za mną pieczarki i dziś będąc rano w jednym z marketów trafiłem właśnie świeżutką dostawę i normalnie aż żal było nie

Mechanik w kuchni
Dynia Hokkaido-pieczona-faszerowana 231

Hokkaido pumpkin-roasted, stuffed   Składniki. 1 mała dynia hokkaido 2 łyżeczki oliwa z oliwek sól pieprz Farsz. 10 dag ryż basmati 25 dag mięso mielone

Kulinarny karnet Christophera
Zapiekane bułeczki z jajkiem 256

mogą być  z poprzedniego dnia, są nawet lepsze niż świeże, odcinamy wierzch, wydrążamy ze środka miąższ tworząc miseczkę do faszerowania. Boczek kroimy w kostkę, wrzucamy na suchą patelnię, gdy zacznie się topić dodajemy pokrojoną w kostkę cebulę oraz paprykę, doprawiamy do smaku szczyptą soli oraz pieprzu-z solą uważać bo sam boczek jest już wystarczająco słony, dusimy całość

Wanilia i Kardamon
Cukinia faszerowana mięsem mielonym i warzywami. Krok po kroku. 249

Cukinia faszerowana mięsem mielonym i warzywami Składniki:     2 duże cukinie 2 łyżki oliwy z oliwek 1 cebula ½ papryki czerwonej ½ papryki żółtej 3 ząbki czosnku 150 g mielonego mięsa wieprzowego 2 pomidory ½ pęczka natki pietruszki 100 g żółtego sera sól, pieprz 1 łyżeczka koncentratu pomidorowego   Przygotowanie:   Cukinie przekrój wzdłuż na pół. Za pomocą(...)patelni rozgrzej oliwę z oliwek. Wsyp pokrojoną w kostkę cebulę, podsmaż aż się zeszkli. Następnie dodaj pokrojoną w drobną kostkę paprykę kolorową, smaż aż zmięknie.   Po tym czasie dodaj posiekany drobno czosnek. Po 2 minutach włóż mięso mielone.   W momencie gdy mięso się zetnie dodaj pokrojone drobno pomidory

kuron.com.pl
Faszerowane udka BBQ 157

Faszerowane udka BBQ Faszerowane udka , to wbrew pozorom nie trudna potrawa . Największy problem za pierwszym razem , może Wam sprawić luzowanie udek z kości . Drugi raz już będzie spoko . Naprawdę pyszny kurczak z fajnym farszem . Doskonały na obiad lub kolację . Myślę że sprawdzi się równie dobrze na imprezie ze znajomymi Składniki na 4 osoby : 4 ćwiartki z kurczaka 4 łyżki sosu(...)chilli w proszku farsz: 2 czerwone , duże papryki grubościenne 4 ząbki czosnku 1 cebula 1 łyżka tartego parmezanu 2 łyżki bułki tartej 1 jajko sól , ostra papryka do smaku Ćwiartki z kurczaka pozbawiamy kości i nadmiaru tłuszczu . Luzowanie jest dość kłopotliwe ale tylko za pierwszym razem , później idzie jak z płatka Paprykę pozbawiamy nasion i białych błon , rozkrawamy na pół

Ogrodnik w podróży
Cukinie z mięsnym farszem z dodatkiem sera wędzonego/ z soczewicą i pomidorowo- paprykowym akcentem 182

cukinie z wody i smarujemy masłem i czosnkiem. Potem przyprawiamy solą i pieprzem. Następnie faszerujemy cukinie i wkładamy do piekarnika na 15 minut. nagrzanego do temp. ok. 180 stopni. Wersja 2: 2 cukinie ok. 150 g mięsa mielonego wieprzowego 2-3 garście soczewicy czerwonej 1/4 papryki czerwonej 1 pomidor 90 g koncentratu pomidorowego 50 ml słodkiej śmietanki 50 g startego(...)minut. Podsmażamy na patelni mięso mielone. Doprawiamy je, a następnie dodajemy wcześniej ugotowaną soczewicę oraz paprykę, pomidory. Po 5 minutach dodajemy ser i śmietanę. Wyciągamy cukinie z wody i smarujemy masłem i czosnkiem. Potem przyprawiamy solą i pieprzem. Następnie faszerujemy cukinie i wkładamy na 15 minut. do piekarnika nagrzanego do temp. ok. 180 stopni. Smacznego

Pyszny Duet