panierki - 1149 przepisów (strona:48/77)

Kurczak w chilli z czerwoną fasolą 464

pomidorom i koncentratowi. Najlepsze do zajadania się ze świeżym chlebem czy bułką. Dobry sposób na przygotowania zarówno piersi z kurczaka, jak i innych jego części, na przykład udek. Składniki: panierka kurczaka 1 szklanka mąki pszennej 1 łyżeczka chilli pieprz cayenne 2 łyżeczki soli 1 łyżeczka czarnego pieprzu pozostałe składniki 3 połówki piersi z kurczaka (lub 5-6 udek *) 1 grubo

W kuchni wieczorem
Fish and Chips 212

przygotować swój przepis. Jak się domyślacie - po dość długim wprowadzeniu - dziś przepis na Fish and Chips - z tego co wyczytałam w sieci - tradycyjnie powinno być z dorszem, w piwnej panierce podawane z pieczonymi frytkami - no dobra, frytki powinny być smażone, ale ja wolę nie dodawać do nich zbędnego oleju, jak dla mnie lepsze są bez niego :) Obiad eM się spodobał

Słodkie Przyjemności
Roladki z piersi kurczaka z grzybami 188

panierujemy najpierw w jajku roztrzepanym z łyżką mleka, a następnie w bułce tartej. Kładziemy na patelnię z rozgrzanym tłuszczem i smażymy z wszystkich stron, aż roladki się zrumienią. Do panierki możemy dodać trochę ziaren sezamu lub użyć utłuczonych płatków kukurydzianych.  Smacznego

Salonik smaków
Filet z soli w glazurze pomarańczowej 224

Rybę panierujemy najpierw w jajku, potem w bułce. Przekładamy na papier do pieczenia. Pieczemy filety około 15 minut, następnie polewamy rybę glazurą. Pieczemy jeszcze około 7-10 minut, aż panierka będzie rumiana. Czas pieczenia zależy od grubości. Ważne aby nie przesuszyć ryby

Mania Gotowania
Krokiety z mięsem 292

mięsa mielonego z indyka około 0,5 mięsa mielonego wieprzowego 1 cebula 1 łyżeczka przyprawy do gyrosa Skworcu Pieprz zielony Skworcu Bazylia Skworcu 1 łyżeczka czosnku granulowanego Skworcu Panierka : Bułka tarta Jajka  Oliwa do smażenia Wykonanie : Do mleka dodać wodę , sól, 1 łyżkę oliwy i mąkę wymieszać mikserem żeby nie było grudek. Smażyć naleśniki na złoty kolor. W rondlu

Sama słodycz i szczypta chili
Filet z dorsza w migdałach z sosem pomarańczowym 273

kawałki. Dodajemy do bułki tartek i mieszamy. Rybę panierujemy najpierw w jajku, potem w bułce z migdałami. Przekładamy na papier do pieczenia. Pieczemy filety około 20-25 minut, aż panierka będzie rumiana. Czas pieczenia zależy od grubości. Rybę podajemy z wcześniej przygotowanym sosem. Jako dodatek do dania podałam pieczone ziemniaczki przyprawione solą, pieprzem, skórką pomarańczową otartą z ½ pomarańczy i rozmarynem

Mania Gotowania
Przepisy na Sylwestra i Karnawał 378

wątróbek Pasta z tuńczykiem Pasta łososiowa Rybna pasta twarożkowa Domowy majonez w słoiku Sos tatarski Wędliny Schab z pończochy, czyli domowa wędlina Domowy baleron Schab ze słoika w pikantnej panierce Schab w majeranku nadziewany śliwką Domowa biała kiełbasa Szynka pieczona w ziołach Polędwica z szynkowara Schab z warkoczem pieczony w majeranku Domowa kiełbasa drobiowo-wieprzowa Wędzona domowa pasztetowa Terrina

Kulinarne przygody Gatity
Sylwestrowe przekąski - 9 przepisów 635

spędzić Sylwestra myjąc naczynia, przygotowałam więc listę przepisów na dania, które można złapać w rękę bez potrzeby brudzenia sztućców czy talerzy. Zapraszam do przygotowań! Roladki z łososia Krewetki w panierce Czosnkowe kanapeczki z prosciutto i mozzarellą    Koreczki z pomidorków i mozzarelli Libańskie pierożki drożdżowe Klasyczne burgery w wersji MINI Minipizze z tortilli Miniserniczki tahini Szybkie ciasteczka cynamonowe

My Culinary Art
Paluszki z kurczaka w sezamie 1359

kurczaka (lub zwykłą przyprawą do kurczaka) oraz solą i pieprzem. Jajko robełtać, wlać do kurczaka, wymieszać. Bułkę tartą wymieszać z sezamem. Paluszki z kurczaka panierować w tak przygotowanej panierce. Smażyć drobiowe paluszki na rozgrzanym oleju z obu stron na złoty kolor. Następnie kłaść usmażone kawałki kurczaka na ręczniku papierowym, by ociekły z nadmiaru tłuszczu. Podawać z ulubionymi sosami

Kulinarne Przeboje
Imprezowa mieszanka Dukkah 212

kontrolować stopień uprażenia, ale można zrobić to w piekarniku- a następnie mieli, by na końcu zatopić w niej umoczoną w oliwie bagietkę.Ta kompozycja przypraw nadaje się również jako panierka do mięs czy warzyw, wzbogaca smak zup, z dodatkiem serka naturalnego urozmaici najzwyklejszą kanapkę (uwielbiam!), jak również fantastycznie przyprawi sałatki, czy pięknie ozdobi tort.Na pierwszą przygodę z Dukkah proponuję moje

Kraina Miodem Płynąca
Rybka w miodzie 206

Zawsze w takim sosie przygotowywałam śledzie, pomyślałam sobie a może zrobię rybkę, no i zrobiłam. Rybka wyszła znakomicie Rybka w miodzie SKŁADNIKI: panga- 1,20 kg mąka do panierki bułka tarta jajka tłuszcz do smażenia SOS SŁODKO-KWAŚNY duże cebule - 4 szt miód prawdziwy- 2 łyżki koncentrat pomidorowy - 200 g olej - 1 kieliszek listki laurowe - 4 szt sok z cytryny

Kuchnia Danusi
Ryba w ananasie 248

Ryba z ketchupem? nigdy bym nie wpadła na takie połączanie ryby, ale sos słodko-kwaśny idealnie pasuje. Od paru lat ta ryba gości na naszym świątecznym

Garnkowe fanaberie
Patison faszerowany Ratatouille z kurczakiem-na ostro 195

Bajka "Ratatuj" - przepiękna, za każdym razem na niej płaczę ;) Pamiętam, że w dzieciństwie zajadałam się patisonami z działki. Ale tata, tylko smażył je w panierce. Po tak długiej przerwie postanowiłam wrócić do smaków z dzieciństwa i patisona zrobić nieźle nadzianego :) Na początku chciałam go zrobić z tradycyjnym Ratatuj ale, że z obiadu został mi kurczak i ziemniaki więc

Bon Appetit Małgorzaty
Nagie krokiety czyli naleśniki z kapustą i grzybami 193

Pierwsza próba przedświąteczna :) Nie lubię krokietów, a dokładniej panierki, dlatego zawszę robię jedynie naleśniki z farszem z kapusty :) Składniki na ciasto:250 g mąki1 jajko250 ml mleka50 ml wody gazowanej1/2 łyżeczki olejuszczypta soliolej dosmażeniaSkładniki na Farsz:kilogram kiszonej kapusty10 suszonych grzybów1 cebulaolej do smażeniasól, pieprz, cukierNaleśniki: Wszystkie składniki dokładnie wymieszać lub zmiksować. Patelnię bardzo dobrze rozgrzać i lekko

Bon Appetit Małgorzaty
Imprezowe kęski drobiowe z sosem żurawinowym 241

serca od pierwszego kęsa. Gorąco polecam - kęski z sosem są przepyszne!!! Składniki: Mięso: 2 pojedyncze piersi z kurczaka przyprawa do drobiu 1 ząbek czosnku sól, pieprz 1 łyżka oleju Panierka: mąka ziemniaczana 2 jajka olej do smażenia Sos żurawinowy: 4 łyżki majonezu 2-3 łyżki gęstej śmietany 18% 3-4 łyżki pikantnego keczupu 2 łyżki dżemu żurawinowego (np. do serów

Kuchnia domowa Ani

Proponowane wyszukiwania