panierki - 1149 przepisów (strona:46/77)

KNEDLE---GNOCCHI 102

zrumienić orzechy z cukrem. Dodać masło i mieszając chwilę razem podsmażyć.Knedle wkładać partiami do osolonej wrzącej wody i gotować przez 3 - 4 minuty. Odsączyć i obtoczyć w orzechowej panierce. Podawać ze śmietaną. Gnocchi

w mojej kuchni
Kotlety drobiowe w sezamowej panierce 230

Piersi z kurczaka myjemy, osuszamy. Dzielimy na porcje i rozbijamy na kotlety (najlepiej przez folię lub woreczek foliowy). Lekko solimy z obu stron. 2. W osobnych naczyniach przygotowujemy panierkę: w jednym mąkę, w drugim jajko roztrzepane z odrobiną mleka, a w trzecim bułkę tartą z sezamem (pół na pół). 3. Panierujemy mięso, najpierw w mące, następnie w jajku, a potem

Kuchnia domowa Ani
Kotlety drobiowe pod pierzynką 2183

czosnkiem- 4 plastry    http://www.ser-korycinski.pl/ cebula - 1 szt  pieczarki - 35 dag  tłuszcz  mąka - 3 łyżki  jajko - 2 szt  bułka tarta do panierki  PRZYGOTOWANIE  Mięso umyć, osuszyć ręcznikiem papierowym, przekroić wzdłuż na 4 porcje.  Każdy filet posypać przyprawą do kurczaka.  Panierować filety w mące, zanurzać w roztrzepanym jajku z solą

Kuchnia Danusi
Pieczone ziemniaczki ze stripsami. 241

panierowania piersi, mieszamy wszystkie sypkie składniki i obtaczamy kurczaka wcześniej zamoczonego w maślance tak aby dobrze pokryło pierś. Można ten zabieg powtórzyć 2 x jeżeli ktoś lubi grubą panierkę. Rozgrzewamy olej w rondelku ( do około 3 cm wysokości garnka ) i gdy wsypiemy odrobinę mąki i zacznie skwierczeć - wrzucamy partiami nasze Stripsy które smażymy na złoty kolor. Po wyciągnięciu

Wspólne smaki
BOCZNIAKI super express + WARTOŚCI ODŻYWCZE 199

grzyby, które za to tak bardzo przypadły mi do gustu, że jadłabym codziennie (jadłabym, to nie znaczy, że jem ale nie przeszkadzałoby mi). Z boczniaków można zrobić "kotlety" w panierce, gulasz i milionpięćsetstodziewięćset innych rzeczy, ale jako że tutaj człowiek tak bardzo się spieszy, to w czasie, kiedy frytki siedzą w piekarniku, trzeba boczniaki tylko umyć (a właściwie szybko przepłukać

Wegański blog WSZYSTKO JEST W GŁOWIE
Orzechowa pierś z kurczaka 387

Bardzo lubię kurczaka, dlatego też ciągle poszukuję nowych pomysłów na to mięso. Bo ile razy można jeść kurczaka z warzywami, czy w zwykłej panierce z bułki tartej? No właśnie :) Dlatego też szukam nowych inspiracji i dochodzę do wniosku, że kurczak jest na tyle elastycznym mięsem, że można go przyrządzać właściwie ze wszystkim. Na słodko, na słono, na ostro, z owocami

Mój Smak na Życie
Prosty, naładowany witaminami kurczak pieczony z ananasem 413

zgodnie z przepisem znalezionym na moim ulubionym blogu, w konsekwencji braku czasu- stało się MOIM, i do tego już ulubionym pomysłem na kurczaka. Delikatny w środku, z chrupiącą, sezamową panierką i słodkim posmakiem ananasa- to był strzał w dziesiątkę!  Podany z aromatycznym ryżem z awokado podbił serca wszystkich gości.  AROMATYCZNY KURCZAK PIECZONY Z ANANASEM I RYŻ Z AWOKADO

Gotowanie to kochanie
Panierowane pulpeciki rybne 271

SKŁADNIKI 600 g mrożonych lub świeżych płatów z dorsza, mintaja lub innej ryby 2 jajka ( jedno zużyć do panierki ) bułka tarta pół cebuli olej do smażenia nać pietruszki mąka  SPOSÓB PRZYGOTOWANIA  Rozmrozić filety, zmielić razem z połówką cebuli i odrobiną natki pietruski . Do zmielonej ryby dodać 1 jajko i 4 łyżki bułki tartej, sól do smaku i dokładnie

zielonacukinka
Dietetyczne mielone z piekarnika z burakiem w orzechowej panierce 225

dużo zdrowsze.Jeśli upieczesz je na blaszce równocześnie z ćwiartkami ziemniaków (przepis znajdziesz tutaj ) 3/4 obiadu zrobisz za jednym zamachem.Zapraszam na zdrowszą wersję mielonych z dodatkiem buraka,w panierce z orzechów włoskich. Składniki na 6 kotlecików: 250 g miesznego mięsa mielonego 1 ugotowany burak 1 cebula 1 jajko 2 łyżki grysiku sól,pieprz,natka pietruszki garść orzechów włoskich Wykonanie: ugotowny

Gotuj zdrowo!Guten Appetit!
Karp w panierce bez glutenu i surówka z kapusty ze śliwkami 207

razy w roku: raz na święta Bożego Narodzenia, a drugi raz w styczniu. Oprócz karpia po żydowsku, którego robi moja mama, ja robię karpia tradycyjnie smażonego, czyli w panierce z mąki, jajka i bułki tartej. I o ile bułki tartej nie używam w kuchni już od dawna, o tyle do karpia ulegałam. No bo mój małżonek twierdził, że karp

Zdrowa Kuchnia Sowy
Kotlety z kaszy jaglanej i mięsa mielonego 305

jaglanej mały słoik (ok. 300g) pomidorów suszonych w zalewie 2 łyżki świeżego koperku 2 jajka 2 łyżki mąki sól, pieprz odrobina gałki muszkatołowej olej do smażenia bułka tarta do panierki Wykonanie: Uprażyć kaszę jaglaną ( tak jak zwykłą kaszę). Do zimnej kaszy dodajemy: mięso mielone, pomidory pokrojone bardzo drobno odsączone z zalewy, kaper, jajka, mąkę, sól, pieprz, gałkę muszkatołową. Wszystko dokładnie

Anielskie Smaki
CUKINIOWE ŁÓDECZKI W CIEŚCIE SEZAMOWYM 149

mieszając składniki. Cukinię odsączyć z "wypoconej" wody papierowym ręcznikiem, obtoczyć w cieście i smażyć z obu stron na złoty kolor. Im bardziej olej będzie rozgrzany tym mniej "wpije" go panierka

Kuchnia w opałach
NUGGETSY Z SOSEM TYSIĄCA WYSP 345

mlekiem i doprawiamy solą i pieprzem Bułkę tartą łączymy z płatkami i papryką (opcjonalnie można jeszcze dodać przyprawy do kurczaka). Każdy kawałek mięsa obtaczamy w jajku, a następnie w panierce. Smażymy (na dość głębokim oleju) ze wszystkich stron, na złoty kolor. Jeśli chcemy przygotować wersję light, opanierowane nuggetsy wkładamy do nagrzanego piekarnika 200 stopni na 15 minut. Aby przygotować

Kuchnia w opałach
Testowanie produktów marki Prymat 189

chipsów i nachosów) barbecue (do grill) czosnkowy (do mięs) meksykański (do mięs) 2.sosy sałatkowe francuski czosnkowy grecki do mizerii koperkowo-ziołowy 3. marynaty w płynie grillowa pikantna klasyczna 4. panierki do kurczaka do kotletów 5. zioła oregano rozmaryn cząber zioła prowansalskie koperek bazylia gorczyca biała czosnek granulowany 6. Oraz: nuggetsy klasyczne nuggetsy pikantne Czyli przysłano wszystkiego po trochu co oferuje

IMPRESJA SMAKU
Chlebek domowy 206

Dłuższą chwile zagniatać. Odstawić na 1,5 do 2 godzin. Piekarnik nagrzać do 220 stopni i piec ok.50 minut. Smacznego :D Polecane na karnawał: Domowe pączki Ciasteczka w chrupiącej panierce

Moje pyszne gotowanie