panierki - 1149 przepisów (strona:54/77)

361. 136

bułce tartej/kaszy mannej smażony na maśle ** z własnego ogródka :D onomnom <3 Pomysł zaczerpnięty z Włoch, kiedy to w hotelu na lunch podali nam właśnie takie tosty w panierce nadziane serem. Pomysł trochę uzdrowiony bo smażony na mniejszej ilości tłuszczów i podany z odrobiną warzyw, tak tęskniłam, nawet za tymi głupi pomidorami :P  ....  Wenecja. Taka mała, niepozorna

More food, love and dreams
MIELONE NADZIANE ZIELONYM GROSZKIEM 143

bardzo lubianych w moim domu. Dziś proponuję nadziane zielonym groszkiem Składniki: 1/2 kg mięsa mielonego 1 jajko 1/4 szkla bułki tartej-do kotletów 1/3 szklanki bułki tartej do panierki sól pieprz-ok po łyżeczce 2 łyzki majeranku Kamis 1/3 puszki groszku konserwowego  olej do smażenia Wykonanie: Do mięsa wbijamy jajka,dodajemy bułke tartą,sól,pieprz,majeranek,wszystko dobrze mieszamy.Nabieramy

Z Majeczką w kuchni
MIELONE Z KALAFIOREM 170

Dziś polecam takie nadziane kalafiorkiem, bardzo fajnie smakują Składniki: 70 dag miesa mielonego 1 kalafior 1 jajko 1/3 szklanki bułki tartej sól,pieprz odrobina ziół powansalskich bułka tarta do panierki Wykonanie: Kalafiora dzielimy na rozyczki, obgotowujemy w osolonej wodzie. Odcedzamy, studzimy. Mięso mielone doprawiamy, dodajemy jajko, bułkę tartą. Mieszamy. Bierzemy porcję na dłoń spłaszczamy, na środku układamy rózyczkę kalafiora, oblepiamy

Z Majeczką w kuchni
ROLADKI Z SEREM I SZYNKĄ 300

już dawno dlatego często robię na obiad takie roladki Składniki: 70 dag piersi z kurczaka(wyjdzie ok.8 roladek) 8 plastrów massdamera cienko krojonego 8 plastrów szynki sól,pieprz panierka; bułka tarta  1 jajko wykałaczki do spięcia roladek Wykonanie: Piersi kurczaka kroimy wzdłuż na cienkie plastry.Z obu stron oprószamy solą i pieprzem.Na każdy plaster kładziemy plaster wędliny,na to plaster

Z Majeczką w kuchni
KOPERTY Z PIECZARKAMI 215

/kopert-ciasto: 2 szklanki mąki 1 3/4 szkl.wody gazowanej 1 jajko szczypta soli morskiej Kamis smalec do smarowania patelni farsz: 35 dag pieczarek sól morska Kamis pieprz młotkowany Kamis cebulka panierka: 1 jajko  bułka tarta Wykonanie: Wszystkie składniki na ciasto dać do miski ,wszystko zmiksować na gładka masę.Na suchej patelni ,wysmarowanej tłuszczem posmażyć placki nalesnikowe.Nie robię takich cienkich

Z Majeczką w kuchni
KOTLETY Z MORSZCZUKA 162

filetu z morszczuka 2 marchwie 1 cebula pół pęczka natki pietruszki 4 łyżki mleka 1 jajko 6 łyżek bułki tartej sól pieprz rozmaryn gałka muszkatałowa majeranek bułka tarta do panierki Wykonanie: Filety mielimy przez maszynkę, dorzucamy też cebulę i marchew. Razem mielimy. Natkę pietruszki drobno siekamy, dorzucamy do masy rybnej. Dodajemy mleko, bułke tartą i jajko.Dodajemy sól, pieprz, majeranek, gałkę

Z Majeczką w kuchni
ROGALIKI Z DOMOWYM POWIDŁEM /Bezglutenowe i Tradycyjne. 210

białkiem, posypać cukrem i piec 15 minut w 160 st. z termoobiegiem, góra, dół. Chrupiące maleństwa wypełniłyśmy tym razem domowym powidłem śliwkowym z nutą cynamonu, a na wierzchu stworzyłyśmy panierkę z cukru kryształu. Do tego idealne (choć "nerwochłonne" bo bezglutenowe) ciasto i mamy kompozycję idealną.  Co prawda nie idziemy do końca śladami naszego Mistrza (Kochanego Tatusia i Dziadzia

Wypisz Wymaluj
Filet z dorsza w sosie cytrynowym z purée z zielonego groszku i karmelizowaną marchewką 263

wina. Następnie dodajemy śmietankę, doprawiamy solą i pieprzem, chwilę gotujemy, aby sos lekko zgęstniał. Dorsz: Dorsza przygotowujemy wg uznania. Ja smażyłam na patelni, na niewielkiej ilości oleju, bez panierki, tylko lekko oprószonego solą i pieprzem. Możecie również ugotować go na parze lub upiec w folii aluminiowej (błyszczącą stroną na zewnątrz) w piekarniku w temperaturze 180 ° C przez około 15 minut

W kuchni Katie
Kurczaczki goujons- chicken goujons 965

Kurczaczki goujons, to nic innego jak paluszki kurczaka , filety z kurczaka bądź paski kurczaka obtoczone w panierce i smażone na głębokim oleju. Są one rewelacyjne jako przekąska ale doskonale sprawdzą się też jako obiad z dodatkiem frytek i sałatki. Lub zawinięte w naleśniku z warzywami. Jedno co jest pewne - dzieci kochają te kurczaczki , są chrupiące, delikatne i rozpływające się

Smaki Edyty
Kotlety z selera 188

Pyszne i proste wegetariańskie kotlety z selera. Kotleciki  bardzo apetycznie się prezentują i wspaniale smakują z tą chrupiącą panierką z bułki tartej i siemienia. składniki: 2 duże selery 2 jajka mąka do panierowania majeranek sól, pieprz bułka tarta i siemie do panierowania olej do smażenia Selery oczyścić i ugotować, moje po ugotowaniu i obraniu ważyły 700 g. Następnie obrać

Monia miesza i gotuje
P... Pommes dauphine! 142

mojego doświadczenia powiem Wam, że żadne "ciasto parzone" w naszych kuchniach potrzebne nie jest :) Składniki : 4średnie ziemniaki 2 różyczki brokułów* 2 łyżki startego parmezanu sól, pieprz, pietruszka panierka: mąka, jajko, bułka tarta 3 szklanki oleju Akurat gotowałam brokułową dla siebie i postanowiłam zrobić taki mały prezent Naczelnemu ;) ale można dodać dowolne dodatki (szynka, pieczarki itd.) Przygotowanie: Ugotowane ziemniaki blendujemy

Kitchens Alphabet
Domowy sos barbecue 235

Jeśli nie zużyjemy naraz  sosu możemy przełożyć go do słoiczka i przechowywać w lodówce do kilku tygodni. Smacznego :)   Świetnie sprawdzi się do  kurczaków w chrupiącej panierce

Moje Kuchenne Rewelacje
GOFRY MIGDAŁOWE, AMARANTUSOWO-OWSIANE - BEZGLUTENOWE... dżemem malowane. 226

Jest to bezglutenowy produkt z przeznaczeniem do wypieków cukierniczych i nie tylko. Sprawdzi się w zagęszczaniu zup i sosów, przygotowaniu pasztetów i farszów. Można nią zastąpić bułkę tartą w panierce. Mąka z migdałów, dzięki wysokiej zawartości białek, jest doceniana w kuchni wegetariańskiej. Produkt ten zawiera nienasycone kwasy tłuszczowe, witaminy A i z grupy B oraz potas, fosfor, żelazo i wapń

Wypisz Wymaluj
Smakowite siekane kotlety z piersi z kurczka z suszonymi pomidorami 247

Dodać zmiażdżony i posiekany czosnek oraz pokrojone w słupki suszone pomidory Do całości dodać posiekane listki bazylii, sól, pieprz, łyżkę bułki tartej i 1 jajko (pozostałe dwa będą do panierki). Całość dobrze wymieszać. Obtoczyć w jajku, bułce tartej. Smażyć z jednej i drugiej strony na rumiany kolor. Ja swoje kotleciki spłaszczam, żeby były dobrze usmażone w środku. Jeżeli chcecie zrobić

cooklife

Proponowane wyszukiwania