Zamaskowany schabowy 242chrupiącym ciastem francuskim. Składniki: · ½ kg schabu · 2 jajka · Bułka tarta do panierki · Olej do smażenia · Pieprz · Sól · Cebula
Kulinarna Chwila
Ryba smażona. Jak usmażyć rybę 192smażenia ryba obtoczona tylko w mące nie przykleja się do dna patelni, tworzy się na jej powierzchni cienka, chrupiąca skórka. Sprawdzony przepis na perfekcyjną smażoną rybę w cienkiej, chrupiącej panierce z mąki, czyli jak usmażyć rybę? Aby ryba po usmażeniu była apetycznie zrumieniona i w jednym kawałku, wystarczy trzymać się poniższych rad! – kupujcie świeże ryby, po oczyszczeniu należy
Damsko-męskie spojrzenie na kuchnię
Dlaczego akurat dieta Paleo? 139konstruktywnie organizm będzie umiał wykorzystać wartości odżywcze tego, co zjemy. Więcej pożytku przyniesie zjedzenie organizmowi przykładowo wątróbki z kapustą kiszoną niż tradycyjnego panierowanego schabowego (czyli cienkiego kotleta w grubej panierce) z ziemniakami i z sosem zaciąganym mąką. I tym należy się przede wszystkim kierować żywiąc się Paleo. Jakość produktów W diecie Paleo bardzo ważnym aspektem jest także jakość produktów. Najlepiej
Modern Cave Girl
Nuggetsy z kurczaka w jajku i kaszy mannie 161pyszną przekąską lub propozycją na ekspresowy obiad. Nuggetsy są delikatne, soczyste i zapewniam, że posmakują nie tylko dzieciom, ale również dorośli będą nimi zachwyceni. Osobiście nie przepadam za klasyczną panierką z bułki tartej, która chłonie tłuszcz jak gąbka. Kotleciki pasują do pieczywa, frytek, różnych sałatek i sosów. Polecam! 1 pierś z kurczaka (pojedyncza, duża) słodka papryka w proszku
Di gotuje
Rozpustne kotlety 180Sól · Pieprz · 2 jajka · Bułka do panierki · Mąka pszenna do obtoczenia · Olej do smażenia Sposób przygotowania: 1. Schab i fileta kroimy w plastry delikatnie rozbijamy
Kulinarna Chwila
Schab z jajkiem i papryką 196Sól · Pieprz · 2 jajka · Bułka tarta do panierki · Mąka pszenne do obtoczenia · Olej do smażenia Sposób przygotowania: 1. Mięso kroimy w plastry, następnie rozbijamy. 2. Doprawiamy
Kulinarna Chwila
Pokusa naleśnikowa z niespodzianką 165Cebula · 20 dag pieczarek · Kilka plasterków sera żółtego · Bułka tarta do panierki · 2 jajka · pieprz Sposób przygotowania: 1. Mięso kroimy na cieńsze plastry. 2. Doprawiamy przyprawą
Kulinarna Chwila
Marchewkowe kotlety schabowe 176Pieprz · Olej do smażenia · Jajko · Bułka do panierki · Mąka pszenna do obtoczenia · 1 słoik zasmażanej marchewki z groszkiem ( można zrobić samemu) · 15 dag sera
Kulinarna Chwila
Roladki z pysznym nadzieniem 203łyżki majonezu · 10 dag sera żółtego · Jajko · Bułka tarta do panierki · Mąka pszenna do obtoczenia Sposób przygotowania: 1. Mięso kroimy w plastry i rozbijamy. 2. Doprawiamy pieprzem oraz solą
Kulinarna Chwila
Roladki z młodą kapustą 228schabu · Olej do smażenia · 2 jajka · Bułka tarta do panierki · Mąka pszenna do obtoczenia · Sól · Pieprz · Cebula
Kulinarna Chwila
Kotlety schabowe w sosie czosnkowym 128Sól · Pieprz · Olej do smażenia · Bułka tarta do panierki · Mąką do obtoczenia · 2 jajka Sposób przygotowania: 1. Do miski wlewamy jogurt. 2. Dodajemy majonez
Kulinarna Chwila
Tymiankowe schabowe z papryką 178Sól · Pieprz · ½ łyżeczki czosnku · Bułka tarta do panierki · 2 jajka · Mąka pszenne do obtoczenia · Olej do smażenia Sposób przygotowania: 1. Mięso kroimy
Kulinarna Chwila
Roladki nadziewane leczem 190pomysł, że to doskonały farsz do roladek ze schabu. Wyszły pyszne. Składniki: · ½ kg schabu · Bułka tarta do panierki · Mąka pszenna do obtoczenia · 2 jajka · 1 laska kiełbasy podwawelskiej
Kulinarna Chwila
Fasolowe Roladki 172Sól · Pieprz · Olej do smażenia · Bułka tarta do panierki · 2 jajka · Mąka pszenna do obtoczenia · 20 dag fasolki szparagowej
Kulinarna Chwila
Bretońskie kopertki 205Bretońskie kopertki Kto jadł takie kopertki ? Składniki: · ½ kg schabu · Bułka do panierki · Mąka do obtoczenia · jajko · 1/3 opakowania fasolki Jaś · Przecier pomidorowy mały
Kulinarna Chwila