panierka - 3500 przepisów (strona:83/234)

Bretońskie kopertki 161

Bretońskie kopertki Kto jadł takie kopertki ? Składniki: ·        ½ kg schabu ·        Bułka do panierki ·        Mąka do obtoczenia ·        jajko ·        1/3 opakowania fasolki Jaś ·        Przecier pomidorowy mały

Kulinarna Chwila
Rzodkiewkowe Schabowe 154

jogurt naturalny ·        3 łyżki majonezu ·        8 szt. Rzodkiewek ·        Bułka tarta do panierki ·        2 jajka ·        Mąka pszenna do obtoczenia ·        Olej do smażenia Sposób przygotowania

Kulinarna Chwila
Niebiańskie roladki 140

łyżeczka sosu sojowego ·        Chili ·        2 jajka ·        Bułka tarta do panierki ·        Mąka pszenna do obtoczenia ·        Opakowanie kuleczek mozzarelli Sposób przygotowania: 1.    Mięso kroimy w plastry, rozbijamy

Kulinarna Chwila
Roladki Brokułowo rzodkiewkowe 165

rzodkiewek ·        Serek śmietankowy ·        2 łyżki majonezu ·        Bułka tarta do panierki ·        Mąka pszenna do obtoczenia ·        2 jajka Sposób przygotowania: 1.    Brokuł gotujemy w osolonej wodzie, po ugotowaniu studzimy

Kulinarna Chwila
Placki z kaszy gryczanej, twarogu i cukinii + film 135

kaszy gryczanej, twarogu i cukinii to jedno z prostszych dań. Błyskawiczne w przygotowaniu mogą stanowić smaczny obiad lub ciepłą kolację. Takie placuszki to świetna alternatywa dla tradycyjnych kotletów w panierce.     składniki na około 12-15 sztuk 100 g ugotowanej kaszy gryczanej 150 g twarogu półtłustego 100 g jogurtu naturalnego 1 mała cukinia 1 cebula 2 ząbki czosnku

Smakowite Dania
Sznycel z jajkiem sadzonym – przepis krok po kroku 129

około 4-5 minut z każdej strony. Po tym czasie układam kotlety na kratce, aby mięso odpoczęło przez 2-3 minuty. Na ręczniku papierowym panierka się zaparza i zaczyna odchodzić od cielęciny.       Sznycle najlepiej smakują z jajkiem sadzonym, domowymi frytkami i mizerią ze szczypiorkiem. Nie zapomnijcie

kuron.com.pl
Spaghetti z boczkiem i panko 157

Panko to japońska panierka, która charakteryzuje się tym, że kawałki pieczywa użytego do jej wyrobu są dużo większe, niż w używanej na zachodzie tartej bułce. Podsmażone panko na patelni daje wrażenie chrupiącej kruszonki i smakuje obłędnie, polecam gorąco. Kruszonka z boczku i panko ze spaghetti. CZYTAJ DALEJ

Moje Małe Czarowanie
Purchawica wielka na 3 sposoby 162

Smażona w panierce Plastry purchawki panierujemy w jajku i tartej bułce a następnie smażymy na złoty kolor 2 Omlet z purchawką  1 duży plaster purchawki kroimy w kosteczkę, podsmażamy z cebulką , można dodać garść siekanej cukinii i kilka paseczków papryki, podsmażyć wszystko razem. Zalewamy 2 rozmąconymi jajkami, przykrywamy patelnię pokrywką i zmniejszamy ogień. Kiedy jajko się zetnie omlet gotowy

Gotowanie jest łatwe
Udka kurczaka po kujawsku 108

kusiły na rozmaitych blogach i stronach. Skorzystałam ze strony Przepisy Joli  i również takiego kurczaka przygotowałam. Aromatyczny, mięciutki w środku, mięso odchodzące od kości a na wierzchu chrupiąca panierka. Polecam i Wam bardzo serdecznie :) Składniki: 4 udka z kurczaka 2 ząbki czosnku zioła prowansalskie słodka papryka sól pieprz 2 łyżki majonezu 2 łyżki ketchupu bułka tarta Przygotowanie: Udka

Kocham..lubię..gotuję..
Kotleciki z jajek i kaszy jaglanej 123

Witajcie. Dzisiaj mam dla Was propozycje lekkiego dania obiadowego. Bez dodatku panierki i bez smażenia w głębokim tłuszczu. Z dodatkiem sałatki warzywnej taki posiłek idealnie sprawdzi się w gorące dni. Ja, jako wielka fanka kasz, uwielbiam takie urozmaicenia i bardzo często wykonuję takie posiłki. Jak prawidłowo ugotować kaszę jaglaną odsyłam do artykułu LINK . Ma to wbrew pozorom duże znaczenie

zdrowo i aktywnie
Kotlety ziemniaczane z pietruszką 89

Dobry sposób na wykorzystanie ziemniaków z poprzedniego dnia. Świetnie smakują polane sosem lub jako dodatek do mięsnych potraw. Lekkie i zdrowe, bez panierki i smażenia w głębokim tłuszczu. Przygotowanie: 20 minut Koszt: Tanie Dzisiaj na talerzach wylądowały ziemniaczki w nieco innej formie. Jeśli komuś zostały z poprzedniego dnia lub ma ochotę na świeże, ale w nowej wersji, ten przepis jest

zdrowo i aktywnie
Rodzaje mąk i ich zastosowanie w zdrowej kuchni 115

dać za gorzki smak.  Mąka ryżowa (bezglutenowa). Ten rodzaj jest dość sypki i zalecana jest do mniejszych deserów. Świetnie nada się do zagęszczania zup i sosów czy jako panierka zamiast bułki tartej. Chcąc użyć jej samej do wypieku, musimy mieć na uwadze zwiększenie czegoś klejącego np. jajek lub banana. Mąka z amarantusa (bezglutenowa). Świetnie sprawdza się przy mniejszych deserach

zdrowo i aktywnie
Jajka po szkocku 210

Jajka otulone cienką warstwą mięsa mielonego, w złocistej panierce. Sprawdzą się na obiad, przekąskę. Idealne danie na stół wielkanocny czy na imprezkę. 400 gramów mięsa mielonego dowolnego tutaj z łopatki wieprzowej sól pieprz majeranek 1 średni ząbek czosnku ok.150 ml wody lub bulionu 3 jajka M 2 łyżki bułki tartej Do panierowania bułka tarta mąką pszenna jajko oraz olej

Andzia Pichci
Ryba w cieście 151

Ryba w cieście to bardzo fajna alternatywa dla zwykłej smażonej ryby w panierce. Idealnie nadaje się zarówno do frytek jak i opiekanych ziemniaczków lub jako samodzielny obiad z dodatkiem soku z cytryny oraz sosu tatarskiego lub czosnkowego. Prosty i szybki przepis, może nie do końca „fit” ale raz się żyje i czasami można sobie pozwolić na odrobinę przyjemności

Blog kulinarny S9.PL
Smażone krewetki w cieście 240

Opis Smażone krewetki w cieście: Smażone krewetki w cieście to przepyszna przekąska, w której się ostatnio zakochałam. Nie przepadałam nigdy za owocami morza, ale krewetki w chrupiącej i złocistej panierce są moim ulubionym daniem. Przepis na krewetki w cieście nie jest tak bardzo skomplikowany jak to może się wydawać. Przygotujemy je bardzo szybko i z wielką łatwością. Osoby, które nigdy

FoodMagazine.pl - Przepisy kulinarne