panierka - 3500 przepisów (strona:78/234)

Krokiety z farszem pieczarkowym 133

wody szczypta soli 1 łyżka oleju Farsz: 300 g pieczarek 200 g kapusty kiszonej 1 cebula 2 łyżki masła lub margaryny sól, pieprz Dodatkowo: 2 jajka bułka tarta do panierki olej do smażenia (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Przygotowanie: 1. Cebulę pokroić w kostkę i zeszklić na tłuszczu. 2. Pieczarki umyć i zmielić w maszynce do mięsa o grubych oczkach, dodać

Danka Pichci
Schab duszony w warzywach 147

Schab obok karkówki to najczęściej kupowany przez nas gatunek mięsa wieprzowego. Ze schabowego przeważnie robimy tradycyjnego kotleta w panierce lub roladki, ewentualnie schab ze śliwką. Jednak z tego chudego mięsa można przygotować wiele innych potraw. Przykładem jest schab duszony w warzywach. Mięso jest soczyste, kruche i smakuje wyśmienicie w aromatycznym sosie!  (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Składniki: około 600 g schabu

Danka Pichci
Schabowe inaczej 100

Najpopularniejszym daniem ze schabu są tradycyjne kotlety schabowe w panierce smażone na oleju. Jednak tym razem chciałam trochę je urozmaicić i zrobiłam zapiekane z warzywami oraz serem. Duszone w ten sposób mięso pod przykryciem jest miękkie i soczyste. Jeżeli szukacie nowych pomysłów na schabowe to polecam ten poniżej!    (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Składniki: 1/2 kg schabu bez kości

Danka Pichci
Karp smażony 165

skrapiamy sokiem z cytryny. Karpia odstawiamy do lodówki na minimum 1 godzinę, by smak się przegryzł. Każdy kawałek ryby panierujemy kolejno w mące, jajku oraz bułce tartej. Pamiętaj by panierka nie była zbyt gruba, ponieważ nasiąknie wtedy mocno tłuszczem. Na patelni rozgrzewamy olej. Następnie smażymy karpia z każdej strony, aż się zarumieni dobrze. Po usmażeniu rybę układaj na ręcznik papierowy

FoodMagazine.pl - Przepisy kulinarne
Zrazy od Szwejka 144

schabu ·        ½ papryki żółtej ·        3 ogórki konserwowe ·        Mąka pszenna do panierki ·        Koncentrat pomidorowy ·        ½ szklanki śmietany 18 % ·        Olej do smażenia

Kulinarna Chwila
Zaskakujące Roladki 200

kapusty pekińskiej ·        ½ torebki ryżu ·        ½ pęczka szczypiorku ·        Bułka tarta do panierki ·        2 jajka ·        Papryka ostra ·        Sól ·        Olej do smażenia

Kulinarna Chwila
Ryba po grecku 219

rybę po grecku którą można serwować na ciepło i na zimno. Sprawdzony przepis który zawsze domownikom jak i gościom smakuje. Filety  rybne mogą być usmażona w klasycznej panierce lub w cieście albo po prostu obtoczona w mące.   Przygotowywana na różne okazje a nawet i bez okazji :) Obowiązkowo  u nas w menu na święta Bożego Narodzenia

Andzia Pichci
Soczyste kotlety 218

kotletów schabowych / porcji drobiu na kotlety Marynata: 2 jajka 2 łyżki majonezu 1 łyżka soku z cytryny 1 łyżka siekanej pietruszki / koperku trochę soli, pieprzu bułka tarta do panierki olej do smażenia Sposób przygotowania: 1. Do miski wbić jajka, dodać majonez i pozostałe składniki marynaty. Wymieszać. 2. Schab / piersi z kurczaka lekko rozbić. Mięso włożyć do marynaty na kilka godzin

Kuchnia domowa Ani
Kotlety Mexico 162

Sól ·        Olej do smażenia ·        2 jajka ·        Bułka tarta do panierki Sposób przygotowania: 1.    Mięso kroimy w plastry i rozbijamy, doprawiamy pieprzem oraz solą. 2.    Cebulę obieramy, drobno kroimy i prużymy na rozgrzanym oleju. 3.    Do cebuli

Kulinarna Chwila
Idealny smażony karp z masłem czosnkowo-koperkowym 216

przygotować karpia tak, aby był idealny ? Muszę przyznać, że przetestowałam wiele sposobów. Dzwonka, filety zwykłe czy z nacięciem, smażone w niskiej temperaturze czy w głębokim tłuszczu, w panierce z jajkiem czy bez jajka, w bułce lub w mące, marynowane w mleku czy cebuli, z dużą ilością przypraw czy bez itd… Okazało się, że najlepsze są takie panierowane w mieszance

Poezja smaku
Ryba cieście 167

oraz wodę. Mieszamy rózgą do otrzymania konsystencji gęstej śmietany. Odstawiamy na 15 minut.  Filety rybne maczamy w cieście. Smażymy na gorącej patelni z każdej strony do momentu zarumienienia panierki. Obiad zaserwowałam na talerzu marki  Ambition

Słodki Zakątek
Blooming Onion, czyli kwitnąca cebula 184

tego potrzebne, to spora dawka cierpliwości, bo nie można kwitnącej cebuli zrobić byle jak – w przeciwnym razie nie zakwitnie Ważne jest, żeby każda warstwa była dobrze obdoczona w panierce, dzięki czemu powstaną piękne, rozłożyste i chrupiące płatki. Z czym podawać blooming onion? U mnie zazwyczaj do smażonek króluje sos słodko-pikantny i tym razem nie było inaczej. Świetnie sprawdzi

Blendman