panierka - 3500 przepisów (strona:76/234)

Imprezowy Indyk 162

Pieprz ·        Olej do smażenia ·        2 jajka ·        Bułka tarta do panierki Sposób przygotowania: 1.   Mięso kroimy w plastry, rozbijamy, doprawiamy pieprzem oraz solą. 2.   Całą powierzchnię każdego kawałka mięsa smarujemy cienko serkiem topionym. 3.   Układamy plasterek szynki i plasterek sera

Kulinarna Chwila
Kotleciki rybne 188

Bardzo smaczne i proste w przygotowaniu kotlety rybne będą świetną alternatywą na obiad dla smażonej ryby w panierce. Chrupiące na zewnątrz delikatne, mięciutkie w środku. (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Składniki: 0,5 kg filetów z mintaja ( lub innej ulubionej ryby ) 1 bułka kajzerka pół pęczka natki pietruszki 1 jajko 2 łyżki bułki tartej mleko do namoczenia bułki sól, pieprz, lub przyprawa

Blog kulinarny S9.PL
Kotlety drobiowe z marynaty 115

marynaty to kotleciki z piersi kurczaka, które przed smażeniem zamarynowałam w marynacie zrobionej z ketchupu z cukinii, musztardy, czosnku i majeranku. Takie kotleciki są soczyste, mięciutkie i aromatyczne. Panierka wychodzi przyjemnie chrupiąca. Takie kotleciki to świetna alternatywa jeśli znudziły się wam tradycyjne kotlety drobiowe z piersi. Będą fajną propozycją na codzienny obiad lub na świąteczny stół. Niby klasyka

Waniliowe Improwizacje
Smażona ryba z marynaty 125

zdrowsze i mniej kaloryczne niż mięso. Natomiast dla wszystkich, którzy nie mają pomysłu jak taką rybę przygotować, lub którym znudził się klasyczny przepis, mam propozycję na smażoną rybę w panierce, ale wcześniej marynowaną w majonezowo - ziołowo - czosnkowej marynacie. Taka rybka jest smaczna, soczysta i aromatyczna. Oto przepis: (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Składniki: 4 płaty/filety rybne (u mnie morszczuk

Waniliowe Improwizacje
Siekane kotleciki drobiowe 118

Siekane kotleciki drobiowe to fajny pomysł na obiad z piersi kurczaka inny niż tradycyjne kotlety w panierce. Kotleciki siekane to również sposób na przemycenie np. porcji warzyw do jedzenia, zwłaszcza dla dzieci niejadków. Można je bowiem zrobić nie tylko z serem jak ja dziś, ale również z posiekanymi warzywami typu papryka czy cukinia. Ja jednak zrobiłam dziś wersję podstawową

Waniliowe Improwizacje
Polska - Schabowy z selera 171

były z boczniaków lub kotletów sojowych, ale muszę przyznać, że selerowe schabowe okazały się być bardzo miłym zaskoczeniem! Składniki (4 porcje): - pół selera - sól, pieprz Proporcje do panierki na oko: - pół szklanki mąki pszennej - pół szklanki mąki z ciecierzycy + 5-6 łyżek wody - pół szklanki bułki tartej - olej (do smażenia) Przygotowanie: 1) Seler kroimy w plastry grubości około

Roślinożerni urlopowicze
TARTA ORZECHOWA Z JABŁKAMI I KREMEM ŚMIETANKOWYM 103

ziarnie, a struktura takiej mąki jest po prostu niepodorabialna. Jest część "pyłowa" - tak drobniutka jak w białej mące tortowej. Są też wyczuwalne większe cząstki, które przypominają okruchy panierki, lub bardzo miałką kaszkę. Kolor - lekko brązowy. I to jest to! Użycie mąki razowej pozwala zmniejszyć ilość dodanego masła. Wspomniane wcześniej krupki ziaren nie chłoną bowiem tłuszczu, tak jak mączny pył

Gary Bez dna
Jeśli nie mięso, to co? 139

Grzyby Posiadają one bogaty, ziemisty smak oraz mięsistą fakturę. Mogą być wykorzystane jako dodatek do dań mięsnych, ale mogą także mięso zastąpić – boczniaki możemy usmażyć w panierce, z pieczarek lub mieszanek grzybów przygotować farsz do makaronu, warzyw lub zapiekanki. "Mięso" Robi Jest to czeski produkt składający się z dobrze przyswajalnego białka roślinnego, który nie zawiera tłuszczów, cholesterolu

Z notatnika dietetyka
Filet z czarniaka w serowej panierce 129

font-size:10.0pt; font-family:"Times New Roman"; mso-ansi-language:#0400; mso-fareast-language:#0400; mso-bidi-language:#0400;} Jedna z najsmaczniejszych (dla nas) ryb, otulona serową panierką. Składniki: 500 g filetów z czarniaka 6 łyżek mąki 2 jajka 1 szklanka startego parmezanu sól, pieprz  Przygotowanie: Normal 0 21 false false false MicrosoftInternetExplorer4 /* Style Definitions */ table.MsoNormalTable

R'n'G Kitchen
Pieczony łosoś w panierce miodowo-musztardowej (Filetti di salmone in crosta di miele e senape) 126

mescolate bene il tutto. Piekarnik rozgrzewamy do temperatury 200 stopni. Filety z  ł ososia układamy na natłuszczonej formie sk ó rą do dołu. Panierkę wykładamy na filety, dokładnie dociskając do ryby. Rybę  pieczemy ok. 15-20 minut. Serwujemy od razu po przygotowaniu. **** Riscaldate il forno a 200 gradi. Ungete

La grande e la piccola cuoca
64 przekąski na Sylwestra – na słono i słodko 140

Błyskawiczna pasta jajeczna ze szczypiorkiem 4. Żytnie tortille z łososiem i ricottą 5. Rolada szpinakowa z wędzonym łososiem i koperkiem 6. Zdrowe strips’y jak z KFC – kurczaki w panierce FIT 7. Quesadilla z kurczakiem i serem 8. Pełnoziarniste grzanki z wędzoną rybą 1. Idealne mini wrap’y na imprezę 2. Rewelacyjna przekąska – a’la tacos (również w wersji wegańskiej

Be Fit Be Strong
,,Nuggetsy z sezamem’’ 139

Wielkimi krokami zbliża się koniec roku, a wraz z nim impreza sylwestrowa. Zaproś więc swoich gości na szampańską zabawę i zaskocz przyrządzając dla nich przepyszne nuggetsy w chrupiącej panierce z sosem czosnkowym. Przekąskę przygotowałam dzięki uprzejmości firmy Helio . Składniki: 1 podwójna pierś kurczaka 4 szklanki płatków kukurydzianych 2 łyżki sezamu białego Helio 1 szklanka mleka ½ mąki pszennej 2 łyżki oleju

Podróż w kulinaria
Przekąski i przystawki na różne okazje 304

Francuskie ciastka z pomidorami i mozzarellą Ciastka francuskie z gruszką i serem pleśniowym Domowe chipsy Pikantne roladki z ciasta francuskiego Jajka z majonezem Jajka caprese Pieczarki faszerowane w sezamowej panierce Parówki w cieście francuskim Pizza caprese Roladki z ogórka z twarogiem i rzodkiewką Gruszka z szynką na liściach sałaty z sosem balsamicznym Roladki schabowe panierowane Roladki z tortilli z szynką

Damsko-męskie spojrzenie na kuchnię
pyszne schabowe kotlety mielone... 216

Składniki: kotlety schabowe bez kości 5 sztuk, bułka czerstwa 1 sztuka, jajka 1 sztuka, cebula podsmażona 1 sztuka, kucharek 1,5 łyżeczki, pieprz mielony 1 łyżeczka, mąka do panierki 3 łyżki, smalec 1/2 kostki cebula 4 sztuki, jabłko 2 sztuki, ząbki czosnku 4 sztuki, cukier 1 łyżeczka, kucharek 1 łyżeczka, pieprz mielony 1/2 łyżeczki, smalec 2 łyżki ziemniaki ugotowane

W Mojej Kuchni Lubię
Roladki Finezyjki 414

berlinki ·        ½ papryki czerwonej ·        3 plasterki sera żółtego ·        Bułka tarta do panierki ·        Jajko ·        Olej do smażenia Sposób przygotowania: 1.   Mięso kroimy w plastry i rozbijamy, doprawiamy pieprzem oraz solą

Kulinarna Chwila

Proponowane wyszukiwania