panierka - 3500 przepisów (strona:74/234)

Foodbook 1800 kalorii 132

małej miseczce wymieszaj majonez i musztardę, a w większej pozostałe składniki na pesto. Posmaruj kalafiora musztardowo-majonezowym kremem, wyłóż na steka mieszankę ziół, rozprowadź równomiernie po powierzchni, lekko dociskając panierkę. Na tackę z kalafiorami wyłóż ugotowaną fasolkę. Wstaw całość do piekarnika, blisko rożna. Zapiekaj jeszcze 5-7 minut, aż steki ładnie się zrumienią z wierzchu. I gotowe. Pokochasz to danie

Niedzielny kucharz
Foodbook 1600 kcal II 107

małej miseczce wymieszaj majonez i musztardę, a w większej pozostałe składniki na pesto. Posmaruj kalafiora musztardowo-majonezowym kremem, wyłóż na steka mieszankę ziół, rozprowadź równomiernie po powierzchni, lekko dociskając panierkę. Na tackę z kalafiorami wyłóż ugotowaną fasolkę. Wstaw całość do piekarnika, blisko rożna. Zapiekaj jeszcze 5-7 minut, aż steki ładnie się zrumienią z wierzchu. I gotowe. Pokochasz to danie

Niedzielny kucharz
Menu na dzień 1700 kcal 117

małej miseczce wymieszaj majonez i musztardę, a w większej pozostałe składniki na pesto. Posmaruj kalafiora musztardowo-majonezowym kremem, wyłóż na steka mieszankę ziół, rozprowadź równomiernie po powierzchni, lekko dociskając panierkę. Na tackę z kalafiorami wyłóż ugotowaną fasolkę. Wstaw całość do piekarnika, blisko rożna. Zapiekaj jeszcze 5-7 minut, aż steki ładnie się zrumienią z wierzchu. I gotowe. Pokochasz to danie

Niedzielny kucharz
Pieczone kotleciki Szu Szu z miażdżonymi młodymi ziemniakami FIT 113

wykorzystanie żółtek, które pozostaną nam np. po przygotowaniu bezy Pavlova – tortu bezowego . Mnie również zaintrygowały, kiedy przeglądałam odmęty internetu. Kotleciki Szu Szu to nic innego jak kawałki kurczaka w panierce z jogurtu, żółtek i skrobi ziemniaczanej. Kto je wynalazł i skąd wzięła się nazwa – nie wiem. Ale wiem, że ich smak jest niepowtarzalny i warty wypróbowania. Mój przepis różni

Be Fit Be Strong
Roladki Agatki 136

papryki czerwonej ·        ½ brokuł ·        3 plastry sera żółtego ·        Bułka tarta do panierki ·        2 jajka ·        Olej do smażenia ·        Sól ·        Pieprz

Kulinarna Chwila
Roladki Admirałki 149

Cebula mała ·        Marchew ·        2 jajka ·        Bułka tarta do panierki ·        Serek topiony ·        Sól ·        Pieprz Sposób przygotowania: 1.   Mięso kroimy w plastry, rozbijamy i doprawiamy

Kulinarna Chwila
Zapiekanka makaronowa z kurczakiem i pieczarkami z patelni WOLL 197

lodówki. ( Ja zazwyczaj przyprawiam dzień wcześniej dla uzyskania lepszego smaku). Makaron ugotować al dente. Patelnię rozgrzewamy. Jest to patelnia do smażenia bez tłuszczu , więc możemy przygotować mięso bez panierki, oraz warzywa bez dodatku tłuszczu. Przygotowując zapiekankę dodałam niewielką ilość oleju, aby zapiekanka nie wyszła zbyt sucha. Na niewielkiej ilości oleju podsmażamy cebulę pokrojoną w kosteczkę na złoty kolor. Dodajemy przeciśnięty

Kulinarne przygody
Keto kotlety z kalafiora (Paleo, LowCarb) 278

słodkich wyrobach znajduje zastosowanie w tzw. sernikach bez sera , które królowały na blogu w zeszłym roku, a nawet lodach ! Keto kotlety z kalafiora w wersji z i bez panierki Kalafior, brokuł czy cukinia? Czyli sezon na świeże warzywa w pełni Za każdym razem mając do czynienia z kalafiorem jestem pod wrażeniem jego uniwersalności i przydatności do użycia w dietach niskowęglowodanowych

Modern Cave Girl
Ala gołąbkowe dewolaje 141

sera żółtego ·        2 jajka ·        Olej do smażenia ·        Bułka tarta do panierki ·        Sól ·        Pieprz Sposób przygotowania: 1.   Mięso kroimy w plastry i rozbijamy 2.   Liście kapusty parzymy

Kulinarna Chwila
Roladki z młodą kapustką 197

kapusty młodej ·        1 papryka czerwona ·        1 serek hochland ·        Bułka tarta do panierki ·        2 jajka Sposób przygotowania: 1.    Mięso kroimy w plastry, rozbijamy i doprawiamy pieprzem oraz sola 2.    Cebule obieramy drobno kroimy

Kulinarna Chwila
Łopatka faszerowana grzybami, kotlety 116

Obtaczaj jak kotlety schabowe w roztrzepanym jajku i bułce tartej, lekko dociskają dłońmi. Czynność powtórz dwukrotnie. Smaż na rozgrzanym tłuszczu, na średnim ogniu z obu stron do momentu, aż panierka zrobi się złocista i chrupiąca. Serwuj na gorąco do obiadu lub na zimno, pokrojone na kanapki Smacznego ! Artykuł Łopatka faszerowana grzybami, kotlety pochodzi z serwisu Ogrodnik w podróży

Ogrodnik w podróży
Kotlety po zbójnicku / Braised Chicken in Tomato Mushroom Sauce 933

czyli pierś z kurczaka duszona w sosie pomidorowym z grzybami to łatwy przepis na kotlety inaczej niż zwykle. Jeśli zastanawiacie się, co zrobić z piersią kurczaka, wypróbujcie pierś bez panierki , za to w aromatycznym sosie z warzywami - to pomysł na pyszny obiad dla rodziny. Zobacz, jak przygotować to danie na poniższym filmie : Kotlety po zbójnicku przygotowujemy z piersi kurczaka

Lekcje w kuchni
Kieszonki z warzywami 137

Pieprz ·        Olej do smażenia ·        2 jajka ·        Bułka tarta do panierki Sposób przygotowania: 1.   Mięso kroimy w plastry i rozbijamy, doprawiamy pieprzem oraz solą. 2.   Szczypiorek drobno siekamy, przekładamy do naczynia. 3.   Dodajemy drobno pokrojona paprykę, czosnek oraz starty

Kulinarna Chwila