lodówki. Na talerzu mieszamy 2 łyżki bułki tartej ze świeżo zmielonym czarnym pieprzem. Nabieramy po 2 łyżki masy i w zwilżonych wodą dłoniach formujemy zgrabne burgery. Obtaczamy w panierce i smażymy na warstwie mocno rozgrzanego oleju, po około 3 minuty z każdej strony, do zrumienienia. Odkładamy na talerz wyłożony ręcznikiem papierowym. Podajemy z mizerią lub ulubionym sosem, np. pieczarkowym
cool and minty400ml mleka 100 ml wody 1 łyżka oleju nadzienie: 0,5 kg kiszonej kapusty 500g pieczarek 1 duża cebula 1 łyżka majeranku pieprz 2 łyżki oleju panierka: 1szklanka bułki tartej 2 jajka olej do smażenia Ciasto na naleśniki zmiksować, odstawić na 15 minut. Jeśli będzie za gęste, można dolać wody lub mleka. Patelnię smarować olejem i usmażyć cienkie naleśniki. Przygotować
Obiad gotowymozzarella starty · Sól · Olej do smażenia · Bułka do panierki · 2 jajka Sposób przygotowania: 1. Mięso kroimy w plastry i lekko rozbijamy. 2. Doprawiamy pieprzem i solą. 3. Robimy farsz: Jajka obieramy ze skorupek
Kulinarna ChwilaDorsz w chrupiącym cieście paprykowym Soczysta i aromatyczna rybka w pysznej, chrupiącej panierce z ciasta paprykowego. Możemy ją podać z ziemniaczkami frytkami lub ryżem z dodatkiem ulubionej surówki, u mnie surówka z kiszonej kapusty. Ciekawy i bardzo smaczny obiad. Polecam! Składniki: 0,5 kg filetu z dorsza 5-6 łyżek mąki pszennej 2 łyżki mąki ziemniaczanej 1 jajko
Blog z ApetytemMusztarda · Kilka plasterków szynki · 3 ogórki konserwowe · Mąka do panierki · Olej do smażenia · Cebula · ½ kg pieczarek · Sos grzybowy
Kulinarna Chwilausmażyć doskonałego łososia – w serwisie Tasty.co . Polega na tym, że mięso pokrywamy bardzo prostą bejcą z musztardy i oleju. Musztarda karmelizuje się podczas smażenia, tworząc chrupiącą panierkę. Zawarty w niej kwasek sprawia natomiast, że mięso staje się delikatne i kruche. Polecamy! Składniki 0,5 kg łososia 2 łyżki musztardy (dijon, miodowej lub francuskiej) 2 łyżki oleju plus 2 łyżki
Niedzielny kucharzdzięki płatkom nabrały delikatnie serowego posmaku. Polecam! 2 pojedyncze piersi z kurczaka (około 500g) 1/2 łyżeczki papryki słodkiej 1/3 łyżeczki papryki ostrej (lub wg smaku) sól ziołowa/ prowansalska pieprz Panierka: 2 jajka płatki drożdżowe Ponadto: tłuszcz do smażenia Umyte oraz osuszone piersi należy przeciąć na mniejsze kawałki. Następnie mięso delikatnie rozbić tłuczkiem do mięsa, natrzeć przyprawami oraz kolejno obtoczyć
Di gotujeogórki konserwowe · Sól · Pieprz · Mąka pszenna do panierki · Olej do smażenia · Koncentrat pomidorowy · ½ łyżeczki ziół prowansalskich Sposób przygotowania: 1. Liście kapusty wrzucamy
Kulinarna ChwilaOliwa z oliwek Sól i pieprz Mięso myjemy i kroimy w cienkie płaty (ok. 0,5 cm). Płatki kukurydziane blendujemy lub kruszymy ręką na drobniejsze fragmenty, by skuteczniej tworzyły panierkę. Ser i mięso kroimy na niewielkie fragmenty tak, by później dobrze układało nam się je na mięsku. Każdy z kotletów delikatnie rozklepujemy oraz solimy i pieprzymy z jednej strony. Następnie
Proste-przepisy.plPapryka ostra · Przyprawa gyros · sól · Bułka tarta do panierki · Olej do smażenia Sposób przygotowania: 1. Ryż gotujemy w osolonej wodzie i studzimy. 2. Mięso przekładamy do miski, dodajemy obraną i drobno posiekaną cebulę
Kulinarna Chwilaproszek. Przesyp do misy. Rozbij do misy jajko i rozmieszaj dokładnie. Krok 3 Przekładaj kawałki mięsa do misy z jajkiem a następnie obsypuj zmielonymi migdałami, lekko dociskając, żeby panierka przywarła do nuggetsów. Przekładaj mięso na blaszkę do pieczenia. Wstaw do piekarnika, gdzie pieką się frytki i piecz 20 minut. Krok 4 Przygotuj surówkę. Kapustę odciśnij z soku, przełóż na sito
Niedzielny kucharzPodstawę tego menu stanowią nuggetsy z ryby i indyka oraz shawarma z indyka, czyli kebab drobiowy . Wszystkie można upiec razem w piekarniku. Ryba i indyk trafiły do takiej samej panierki z orzechów – tak powstały nuggetsy. Shawarma to te same fileciki z indyka, ale nieco inaczej przyprawione. Na koniec podarliśmy je po prostu widelcem. Mając takie trzy podstawowe składniki można
Niedzielny kucharzsmakiem i wyglądem niczym nie różnią się jak te z popularnego B-Smarta ;) Domowe stripsy jak z KFC Podstawą do zrobienia domowych stripsów jak z KFC jest oczywiście panierka. Wygląda ona specyficznie, a w smaku powinna być chrupiąca i lekko ostra. Do jej zrobienia przydadzą Ci się składniki wymienione w przepisie, a także pojemnik z zamknięciem, który będzie
RozdomowionaAromatyczne sznycle z kurczaka dziś podaję. Soczyste mięso w środku z chrupiącą klasyczną panierką z bułki tartej i jajek. Delikatnie doprawione smakują akurat. Podane z ziemniakami i świeżymi sałatami z pomidorkami. Jest domowo, tradycyjnie i pysznie. Takie obiady wyniesione z domu lubię najbardziej! SKŁADNIKI: 1 podwójna pierś z kurczaka przyprawy: vegeta natur, pieprz, słodka i ostra papryka, lubczyk 2 jajka
Zasmakuj KuchniKOTLETY ZIEMNIACZANE NADZIEWANE SZPINAKIEM PRZYGOTOWANIE: 35 minut + gotowanie ziemniaków Ilość porcji: 6-7 kotletów SKŁADNIKI: – 600 g ziemniaków – 2 jajka rozmiar L – 3 łyżki mąki pszennej + 2 łyżki do panierki – 150 g szpinaku – 50 g sera feta – 10 suszonych pomidorów w oleju – 2 łyżki bułki tartej – szczypta gałki muszkatołowej – sól i pieprz – olej do smażenia PRZYGOTOWANIE: Ziemniaki ugotuj
nietylkopasta.pl