 Oszukane tiramisu na serku homogenizowanym 613
Oszukane tiramisu na serku homogenizowanym 613likieru Baileys/amaretto - 1,5 paczki okrągłych biszkotów - kakao Biszkopt: Jajka (całe) utrzeć z cukrem pudrem na jasną i puszystą masę Dodać olej i wodę. Ciągle miksować. Mąkę, kakao, proszek do pieczenia i sól przesiać przez sitko i dodać do masy jajecznej. Delikatnie i dokładnie wymieszać. Masę przelać do formy wyłożonej papierem do pieczenia. Piec w piekarniku nagrzanym do 180C przez
CookYourself Oszukane tiramisu na serku homogenizowanym 217
Oszukane tiramisu na serku homogenizowanym 217likieru Baileys/amaretto - 1,5 paczki okrągłych biszkotów - kakao Biszkopt: Jajka (całe) utrzeć z cukrem pudrem na jasną i puszystą masę Dodać olej i wodę. Ciągle miksować. Mąkę, kakao, proszek do pieczenia i sól przesiać przez sitko i dodać do masy jajecznej. Delikatnie i dokładnie wymieszać. Masę przelać do formy wyłożonej papierem do pieczenia. Piec w piekarniku nagrzanym do 180C przez
CookYourself Cycki murzynki 434
Cycki murzynki 434masła czekolada mleczna paczka okrągłych biszkoptów espresso (do namoczenia biszkoptów) posypka (opcjonalnie) (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Upiec ciasto - białka ubić z cukrem, następnie wsypać powoli mak, wiórka i proszek do pieczenia i wymieszać delikatnie szpatułką. Blachę wyłożyć papierem do pieczenia (u mnie 26x21 cm), wylać ciasto makowo-kokosowe i wstawić do nagrzanego do 180 stopni piekarnika. Piec ok. 30 minut. Przygotować
Wilczkowy Świat - nasze codzienne gotowanie .679. smoothie bowl & test naczyń EMAKO 131
.679. smoothie bowl & test naczyń EMAKO 131EMAKO.PL paczkę z dwoma naczyniami żaroodpornymi do przetestowania. Przez owy wyjazd właśnie mogłam wypróbować je dopiero niedawno. Naczynia, które otrzymałam są ceramiczne, mają po 500 i drugie 1050ml. Ceramiczne naczynie do zapiekania 500ml Ceramiczne naczynie do zapiekania 1050ml Wielofunkcyjne naczynia żaroodporne nadają się zarówno do zapiekania, podgrzewania i podawania! Pyszne potrawy prosto z piekarnika mogą trafiać już bezpośrednio
breakfast of dreams Tarta brokułowa. 185
Tarta brokułowa. 185farsz: brokuł (bądź paczka mrożonych) feta mozzarella 180g śmietanki 30% jajko Wysypujemy mąkę, dodajemy zimne masło i siekamy nożem. Łączymy z żółtkiem, solą, wodą i szybko wyrabiamy. Zawijamy w folię spożywczą i wkładamy do lodówki na 30 min. Rozwałkujemy ciasto i wykładamy nim formę. Wsypujemy na ciasto groch bądź inny obciążnik i wstawiamy do nagrzanego piekarnika
Brzuszki Łakomczuszki Nuggetsy z kurczaka 339
Nuggetsy z kurczaka 339Nuggetsy z kurczaka to super pomysł na szybki obiad. Dzieci będą szczególnie zachwycone. Ja osobiście przygotowuję je w piekarniku. Jest to w Moim odczuciu zdrowsza wersja od tych smażonych na oleju. Szczerze mówiąc przygotowane w ten sposób kurczaczki są o wiele lepsze, bardziej chrupiące. Pierś z kurczaka możemy przygotować sobie dzień wcześniej. Przyprawić i włożyć do lodówki(...)pieprz · przyprawa gyros · zioła prowansalskie Panierka: Wersja I: · ½ paczki krakersów Wersja II: · 3 łyżki bułki tartej · 6 łyżek sezamu Dip: Wersja
Mania Gotowania Racuchy z jabłkami 227
Racuchy z jabłkami 227Kwestia smaku , ale też w nieco innej formie przekazany mi przez mamę koleżanki jeszcze za czasów liceum. Racuszki są przepyszne, bardzo puchate i jak to stwierdził M. wyglądają jak pączki, a zatem wpisują się też idealnie w klimat karnawału (a na marginesie mówiąc, wiecie że w tym roku mamy najdłuższy od ośmiu lat karnawał?). Polecam je gorąco szczególnie tym, którzy(...)Przez około 5-10 minut mieszać ciasto drewnianą łyżką, aż powstanie gładka i nieco lepka masa. Odstawić ją na 1 godzinę w ciepłe miejsce (bądź na 30 minut do piekarnika nastawionego na ~40 C). W tym czasie obrać jabłka, pokroić w ćwiartki, a następnie w poprzek na niezbyt grube plasterki. Podsmażyć je na patelni, bez tłuszczu, mieszając co jakiś czas
Przepysznik - BLW i nie tylko DOMOWE BUŁKI PSZENNO - ORKISZOWE Z MIODEM 200
DOMOWE BUŁKI PSZENNO - ORKISZOWE Z MIODEM 200elastyczne miękkie ciasto - paczka drożdży instant Mąki wymieszaj z drożdżami dodaj pozostałe składniki, wyrabiamy miękkie elastyczne ciasto. Odstawiamy na godzinę w ciepłe miejsce. Na blaszkę wyłóż papier do pieczenia, ciasto podziel na mniejsze porcje i z każdej uformuj równe kulki, ułóż na blaszce, natnij nożem i pozostaw do wyrośnięcia przez 15 minut. W tym czasie nastaw piekarnik na 210 stopni
SMYKWKUCHNI Tarta z łososiem i szpinakiem 212
Tarta z łososiem i szpinakiem 212Polecam! składniki paczka gotowego ciasta francuskiego (275 g) - nie zużyłam całego 120 świeżego szpinaku baby 125 g łososia wędzonego na gorąco 2 ząbki czosnku, pokrojone w plasterki mały kremowy kozi serek - rolada masa: 1 jajo 100 ml śmietany 30% 100 g sera cheddar - starty łyżka koperku - opcjonalnie pieprz ewentualnie sól przygotowanie Przygotować spód z ciasta. Piekarnik nagrzać
Stare Gary Ciasto balowe 144
Ciasto balowe 144upiec biszkopt w piekarniku w temperaturze 160 stopni około ½ godziny. Wykonanie: Zagotować 1,5 szklanki mleka, w pozostałym mleku rozbić mąkę z cukrem i żółtkami. Tak przygotowaną masę mieszając wlać do gotującego się mleka i ugotować budyń. Gdy budyń wystygnie utrzeć go z masłem. Śmietankę 36 % ubić z dodatkiem cukru pudru. Dodatkowo: tabliczka gorzkiej czekolady, trzy paczki herbatników, duża paczka
Tradycyjna Kuchnia Rolady z indyka pieczone z rozmarynem 203
Rolady z indyka pieczone z rozmarynem 203razem rolady przygotowałam rolady z indyka faszerowane pastą z bakłażanów z czosnkiem i chili. Nie dusiłam ich na patelni, tylko wraz z pokrojonymi w ósemki ziemniakami piekłam w piekarniku przez 45 minut. Polecam również przepis na zrazy bite, czyli tradycyjne bitki wołowe i zrazy wieprzowe zawijane. Rolady z indyka pieczone z rozmarynem Składniki na 3 szt.: 3 plastry miesa(...)następnie pokrojone w ósemki ziemniaki, które doprawiłam solą morską prowansalską, obsypałam papryką i ziołami prowansalskimi. Do skropienia mięsa i ziemniaków zastosowałam 100 % olej rzepakowy Rapso, który ostatnio dostałam w paczce od Świadome Odżywiane.Olej ten powstaje z wyselekcjonowanych upraw. Jest on , tłoczony na gorąco i nieekstrahowany chemicznie. Olej jest doskonały do pieczenia smażenia, gotowania, pieczenia, oraz do sałatek, gdyż doskonale
Damsko-męskie spojrzenie na kuchnię Banoffee na biszkopcie 456
Banoffee na biszkopcie 456cytryny paczka krakersów (ja wykorzystałam 1/2 dużego opakowania) pozostała część masy kajmakowej z puszki kakao Jajka wraz z cukrem miksujemy na jasną i puszystą masę. Dodajemy wodę oraz olej. Obroty miksera zmniejszamy i stopniowo wsypujemy przesiane obie mąki. Miksujemy tylko do połączenia składników. Przygotowane ciasto przelewamy do formy (21x32cm) wyłożonej papierem do pieczenia. Wstawiamy do piekarnika nagrzanego do 180 stopni
Smaki Na Talerzu Jak zostałam elfem w fabryce Świętego Mikołaja. I pierniczki na osłodę 231
Jak zostałam elfem w fabryce Świętego Mikołaja. I pierniczki na osłodę 231miesiąca, piekarnika zamieniła się w małą fabrykę najróżniejszych świątecznych ciasteczek. Są tradycyjne duńskie pebernødder , brunkager i vaniljekranser, krojone ciasteczka z lukrecją, nugatem oraz czekoladą, oblane czekoladą pierniczkowe serca i krajanka miodowa. Do tego klejner i berliner - te pierwsze wyglądają jak chrust, tyle, że z ciasta drożdżowego z domieszką korzennych przypraw; a berlinki to po prostu pączki. W tygodniu
Pożeraczka, czyli raz adobrze Kaczka pieczona z kasztanami 239
Kaczka pieczona z kasztanami 239zimnego piekarnika. Włączyć grzanie na 150 stopni, piec 1 godzinę, pod przykryciem. Po tym czasie, zlać tłuszcz. Wlać około 200 ml wody, włożyć pozostałe kasztany i piec 1,5 godziny, pod przykryciem. Po tym czasie, zdjąć pokrywkę, włączyć grzanie na 180 stopni, polać pozostałym miodem i piec, aż kaczka ładnie się zrumieni . Podałam z gotowanymi pączkami. zastawa
królestwo garów TARTA POMARAŃCZOWA Z PIANKAMI. 227
TARTA POMARAŃCZOWA Z PIANKAMI. 227ponownie wkładam do piekarnika i podpiekam tak długo, aż piankizyskają piękną, lekko brązową barwę.Najlepiej smakuje na ciepło.Aby ułatwić sobie życie i nie męczyć się z krojeniem całego ciasta(pianki się strasznie ciągną i kleją do noża), lepiej pokroić tartę przedułożeniem pianek i zapiekać w pojedynczych kawałkach.* Jeśli chcemy sztywniejsza masę pomarańczową, dodajemy 3 paczki budyniu,dla mnie jednak
W kuchni Karmel-itki