pączki z piekarnika - 2628 przepisów (strona:45/176)

Powidła ze śliwek – gęste, słodkie i pyszne 53

metody tradycyjnej, czyli zagotowania wody w garnku i ustawienia wypełnionego, zakręconego szkła obok siebie (do ¾ wysokości poziomu wody). Wystarczy około 20 minut od zagotowania. Możesz też pasteryzować przetwory w piekarniku . To bardzo prosta metoda, która zaoszczędzi Twój czas. Z czym podawać powidła śliwkowe?  Domowe powidła ze śliwek węgierek będą doskonałym dodatkiem do kanapek, naleśników, czekoladowych pierników świątecznych czy deserów(...)intensywny smak sprawi, że z pewnością nie będą stały długo na półce.  Dobrze przygotowane powidła ze śliwek przydadzą się między innymi do: babeczek,  kruchych rogalików,  pączków, naleśników,  sernika (jako polewa),  warstwa ciasta biszkoptowego lub kruchego,  nadzienia w drożdżówkach.  Warto wykorzystać sezonowe owoce (w tym także mirabelki, truskawki, maliny, aronie) i przygotować marmolady, dżemy

Rozdomowiona
Bułka z masłem, czyli domowe bułeczki na drożdżach 74

pączek, składając kilkakrotnie do spodu, równocześnie dbając  o okrągłość, ale odkładają na drugie rośnięcie  na papier dość mocno spłaszczyć, wyrośnie wówczas w pożądany sposób.  Bułki oprószyć mąką i pozwolić rosnąć minimum kolejne pół godziny, nawet godzinę. Można też schować do lodówki na nocne wyrastanie, wtedy rano wyjąć około 1,5 godziny przed pieczeniem. Wkładać do rozgrzanego piekarnika

I tu będę miała takie te
Ciasto francuskie z borówkami i lekkim kremem budyniowo-maślanym 124

paczka ciasta francuskiego 3 szklanki mleka, 6 żółtek, 1 łyżeczka ekstraktu waniliowego, 2 łyżki cukru, 2 budynie śmietankowe bez cukru (po 40 g każdy), 150 g masła, 300 g borówki amerykańskiej Wykonanie: Ciasto francuskie rozkładamy na blachę razem z papierem do pieczenia, na którym jest firmowo zwinięte, wyrównujemy je palcami, nakłuwamy widelcem dość gęsto, wkładamy do piekarnika nagrzanego

Bułka z Chlebem
Ciasto chmurka bez pieczenia 189

piekarnika trzymają się z dala. Ciasto nie mal idealne, bez pieczenia łatwe w przygotowaniu i do tego bardzo smaczne. Rzadko idę na taką łatwiznę, ale przecież czasem takie ciasta są niemniej efektowne niż te z długą listą produktów i masą rzeczy do wykonania.  Do przygotowania będziecie potrzebować kilku kolorowych galaretek, jogurtu naturalnego oraz śmietanki kremówki oraz paczkę herbatników

vaniliowoczekoladowa
Malinowa góra lodowa 596

kakao, paczka biszkoptów okrągłych do nasączenia: Sok z dużej cytryny + ok 150 ml wody dodatkowo: ok 300 g malin, 2 galaretki malinowe Przygotowanie: Biszkopt: Białka oddzielamy od żółtek. Ubijamy wraz ze szczyptą soli. Następnie dodajemy stopniowo żółtka, cukier, zmniejszamy obroty cały czas miksując. Dodajemy mąkę i kakao,miksujemy dopołączenia się składników. Pieczemy w nagrzanym do 175 stopni piekarniku przez około

Lena Gotuje
Ciasto Weselna Dama 147

piekarniku z termoobiegiem nagrzanym do 170 stopni C przez 35 minut. Masa budyniowa Składniki: ½ litra mleka 2 budynie waniliowe 250 g masła o temperaturze pokojowej 4 łyżki cukru Wykonanie: 2 budynie ugotować na ½ litrze mleka z 4 łyżkami cukru. Do zimnego budyniu partiami dodawać masło i ucierać. Ucierać do uzyskania jednolitej konsystencji. Dodatkowo przygotować: 1 dużą paczkę biszkoptów 2 łyżeczki

Przepisy Babci
Deser na Walentynki 148

swoją paczkę zamówiłam popołudniu, a kolejnego dnia rano była już u mnie Składniki na deser: ciasto francuskie lody cytrynowe 3 truskawki kawałek mango łyżeczka pokruszonego suchego lodu kieliszek z ciepłą wodą Przygotowanie deseru: Z ciasta francuskiego wycinamy pasek długi na 23cm, szerokości 5cm. Oplatamy nim obręcz wysmarowaną cienką warstwą masła i łączeniem do dołu wstawiamy pionowo do piekarnika na około

NiePieprz.pl
Słodkie, ciasteczkowe, niezobowiązujące prezenty 245

świątecznych paczek lub drobne upominki dla rodziny lub znajomych? Wykonanie CIASTKA MAŚLANE Zmiksuj wszystkie składniki, a następnie zagnieć ciasto. Owiń je folią i wstaw do lodówki na pół godziny. Rozwałkuj ciasto na grubość ok 5-7 mm i wytnij z niego ulubione kształty. Przełóż delikatnie na blachę wyłożoną papierem do pieczenia. Wstaw ciastka do rozgrzanego do 200ºC piekarnika na około

Eat me! Fit me!
Śliwkowa niedziela - cobbler 131

ostatnią paczkę wyszperałam w zamrażalniku. Słodkie drugie śniadanie, albo zwieńczenie niedzielnego obiadu. Cobbler się kłania :) Cobbler ze śliwkami Potrzebujesz: ok. 300- 400g śliwek ( mrożone lub świeże) 1/4 szkl. cukru 3 łyżki mąki 1/3 łyżeczki cynamonu *** 1/2 szkl. cukru 1 szkl. mąki 1 łyżeczka proszku do pieczenia 1 jajko 10dag masła + kawałek do natłuszczenia formy Sposób przyrządzenia: 1. Piekarnik nagrzej

Kuchnia w Słońcu Skąpana
ROLADA Z KREMEM JAGODOWYM 176

paczka cukru waniliowego Wykonanie: Białka oddzielić od żółtek. Białka ubić na pianę. Żółtka utrzeć z cukrem, dodać mąkę, proszek do pieczenia i cukier waniliowy. Zmiksować. Do masy z żółtek delikatnie drewnianą łyżką wmieszać pianę z białek. Ciasto rozsmarować na blaszce o kształcie prostokąta wyłożonej papierem do pieczenia (im większa blacha tym lepiej). Piec 10 minut w piekarniku nagrzanym

Zrób to smacznie
ROLADA ZE ŚMIETANĄ I MALINAMI 209

dowolny, kto jaki lubi :) Maliny można zastąpić galaretką, jagodami, bananami bądź innymi owocami :) Polecam. Biszkopt: * 4 jajka * 4 łyżki mąki * 4 łyżki cukru * 1 łyżeczka proszku do pieczenia * 1 paczka cukru waniliowego Wykonanie: Białka oddzielić od żółtek. Białka ubić na pianę. Żółtka utrzeć z cukrem, dodać mąkę, proszek do pieczenia i cukier waniliowy. Zmiksować. Do masy z żółtek(...)delikatnie drewnianą łyżką wmieszać pianę z białek. Ciasto rozsmarować na blaszce o kształcie prostokąta wyłożonej papierem do pieczenia(im większa blacha tym lepiej). Piec 10 minut w piekarniku nagrzanym do 180'C. Po upieczeniu papier od razu delikatnie oderwać od ciasta, uważając by nie przerwać ciasta. Od razu zwinąć biszkopt w roladę razem z papierem. Odłożyć do przestudzenia

Zrób to smacznie
Cytrynowe Ciasto 178

paczek herbatników Wykonanie: Biszkopt : Białka ubijamy na sztywną pianę razem z szczyptą soli, dodajemy cukier i nadal ubijamy. Następnie dodajemy żółtka i również ubijamy, na koniec dodajemy mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia i delikatnie mieszamy składniki do uzyskania jednolitej masy, którą wykładamy na wysmarowanej i wysypanej wcześniej mąką prostokątnej blaszki - 25 cm na 36 cm. Piekarnik nagrzewamy

W Moim Magicznym Domu
Maślane bułeczki drożdżowe 3229

skoro pączki już były, to dziś będą maślane bułeczki. Idealnie pasują do porannej szklanki kakao. Nie tylko w tłusty czwartek. Składniki (na ok. 10 bułeczek): 75 g masła 250 ml mleka 30 g świeżych drożdży 75 g cukru 500 g mąki szczypta soli 1 żółtko 1 jajko Sposób przygotowania: Mąkę przesiać i wstawić na 10 minut do piekarnika rozgrzanego

W SMAK
Ciasto malinowa góra lodowa 587

szybko zmiękcza zimne masy. Masa z mlekiem w proszku jest bardziej stabilna i nie podchodzi wodą. Jak zimą uwielbiam ciasta pieczone, tak latem wysoka temperatura zniechęca mnie do odpalania piekarnika. I dlatego chętnie przygotowuję takie ciasta na zimno. Góra lodowa z malinami, tak samo jak malinowa chmurka to ciasto które najlepiej smakuje latem, wiadomo zimą też można kupić owoce(...)jest ten smak. Ciasto malinowa góra lodowa jak zrobić? Zapraszam na przepis 🙂           Ciasto malinowa góra lodowa przepis herbatniki 200 g biszkopty długie 2 paczki ( po 180 g) maliny 400 g mleko w proszku

Dieta moja pasja
Ciasto krówka 279

piekarnik był już nagrzany). Blaty upiekłam dwa dni przed podaniem ciasta i przed przelożeniem masą trzymałam w chłodnym miejscu (nie w lodówce). Składniki na krem: 500 ml śmietany kremówki 3 łyżeczki żelatyny Wykonanie : Śmietanę ubić na puszystą masę. Żelatynę rozpuścić w minimalnej ilości gorącej wody, ostudzić, zmiksować ze śmietaną. Polewa: 1 puszka gotowej masy kajmakowej paczka

cucinare
Ciasto krówka 744

piekarnik był już nagrzany). Blaty upiekłam dwa dni przed podaniem ciasta i przed przelożeniem masą trzymałam w chłodnym miejscu (nie w lodówce). Składniki na krem: 500 ml śmietany kremówki 3 łyżeczki żelatyny Wykonanie : Śmietanę ubić na puszystą masę. Żelatynę rozpuścić w minimalnej ilości gorącej wody, ostudzić, zmiksować ze śmietaną. Polewa: 1 puszka gotowej masy kajmakowej paczka

cucinare