pączki z piekarnika - 2628 przepisów (strona:45/176)

PIECZONE PĄCZKI 229

zapachem i promocjami, z internetów wylewa się lukier, a zdjęcia pączków czyhają na nas wszędzie. Trudno jest pozostać niewzruszonym i oprzeć się tej słodkiej pokusie. Chorując na cukrzycę, słodki paczek oprócz miłego wspomnienia może poskutkować hiperglikemią (podwyższonym poziomem cukru we krwi) trudną do opanowania. O ile dla osób stosujących aktywną insulinoterapię to nie jest duży problem (po prostu mogą podać(...)krążki na pół i skleić podobnie jak pierogi, uformować kulki i przełożyć na blachę do muffinków. Pączki ponownie odstawić na 10-15 minut do wyrośnięcia, w tym czasie nagrzać piekarnik do temperatury 200ᵒC z grzaniem góra-dół. Piec 10-12 minut, aż się delikatnie zarumienią. Wyciągnąć i ostudzić. Wykończyć za pomocą odrobiny cukru pudru lub własnoręcznie przygotowanego lukru – 100g

Dietolog
Muffinki pomarańczowe 112

Czas czytania: 2 min Fantastyczny i prosty przepis, minimum składników niewiele pracy, a sukces murowany! Zapach jaki unosie się przy pieczeniu nie pozwala spokojnie czekać na

SprawdzonaKuchnia.pl
Sernik miodowy z karmelizowanymi orzechami 179

jedna tortownicę, upiekłam blaty jednocześnie w termoobiegu. Rozwałkowałam je na papierze do pieczenia i dopasowałam do wielkości blachy, spód upiekłam w blaszce, a wierzch ciasta osobno na blasze z piekarnika. Sernik wyszedł rewelacyjny. Dzięki serkowi mascarpone był bardzo kremowy. Polewa orzechowo-karmelowa wyszła super. Obawiałam się, że blaty będą twarde, jednak po kilku godzinach w lodówce zmiękły. Zdecydowanie udane połączenie(...)tortownica 26 cm): 250 g mąki 100 g masła ½ szklanki cukru 1 jajko 2 łyżki miodu 1 łyżeczka sody ½ opakowania cukru waniliowego lub migdałowego 1 łyżka śmietany Polewa orzechowa: paczka orzechów włoskich (200 G) 1 łyżka masła 2 łyżki miodu 1,5 łyżki cukru brązowego Dodatkowo: powidła śliwkowe  rum Składniki na masę serową 500 g twarogu sernikowego (użyłam Presidente

Mania Gotowania
Malinowa pokusa z delicjami 87

malinowa 2 paczki delicji malinowych Wykonanie: Mąki przesiewam. Białka oddzielam od żółtek i ubijam na sztywną pianę. Nie przerywając miksowania stopniowo wsypuję cukier. Gdy piana stanie się sztywna i lśniąca, zmniejszamy obroty i dodaję po jednym żółtku. Na koniec wsypuję mąkę i delikatnie mieszam. Blaszkę o wymiarach 25x25 wykładam papierem do pieczenia, wlewam ciasto. Wstawiam do nagrzanego piekarnika

magiczna kuchnia Kasi
Oponki serowe z dynią 93

przypadku pączków z ciasta drożdżowego. Trzeba przyznać, że ciasto jest, tak samo puszyste i sprężyste jakby było przygotowane na bazie drożdży. Chcąc przygotować oponki serowe z dynią, należy wcześniej przygotować , purée z dyni . Najlepsza dynia na purée to mała niepozorna dynia Hokaido . Dyni nie trzeba obierać ze skórki, wystarczy pokroić na małe kawałki i upiec w piekarniku. Po upieczeniu

SprawdzonaKuchnia.pl
Tort urodzinowy 167

mleka duża paczka princy-pałek 3 kinder jaja średnie opakowanie kinder czekoladek kilka kostek czekolady łyżka mleka łyżka masła 4 łyżki kawy rozpuszczalnej 6 łyżeczek cukru 200 mililitrów wrzątku około 150 mililitrów rumu Biszkopt: Białka ubijamy na sztywną pianę dodając przy tym szczyptę soli. Dodajemy cukier, żółtka, mąkę, proszek do pieczenia, olej i kakao.  Wkładamy do piekarnika nagrzanego

Słodkie ciacho
Zapiekana bułka ze szpinakiem i jajkiem 174

paczki mrożonego szpinaku -> 1 bułka -> 1 jajko Wykonanie: W garnku rozmrażamy szpinak. Gotujemy tak długo, aż odparuje znaczna część wody. Doprawiamy czosnkiem, solą, pieprzem oraz dużą ilością ziół. Z bułki kroimy sam szczyt [ tak aby mieć dostęp do wnętrza] wydrążamy środek. Bułkę napełniamy szpinakiem [ mocna ugniatać aby zostawić w środku miejsce na jajko]. Dajemy do piekarnika rozgrzanego

Jedz zdrowo żyj zdrowo!
Chleb z figami 108

Czas czytania: 2 min Chleb w Polsce jest podstawowym składnikiem śniadania i kolacji w związku z tym pieczywa jemy bardzo dużo! Warto więc zadbać o to

SprawdzonaKuchnia.pl
.772. piekarnik nie odpoczywa 139

~pieczona migdałowa kasza manna z płatkami migdałów i wiórkami czekolady~ Korzystam z ostatniego dnia wolnego i ponownie wypiekam śniadanie :) Wczoraj do moich drzwi ponownie zapukał kurier

breakfast of dreams
Kostka tortowa z Nutellą, na migdałowym biszkopcie 90

szklanka mąki pszennej 1/2 szklanki cukru 3 jajka 3 łyżki oleju 1 łyżka wody 1 łyżeczka proszku do pieczenia 1/2 szklanki zmielonych migdałów szczypta soli dodatkowo: 2 paczki herbatników petitków 1 szklanka mocnej, posłodzonej herbaty - na poncz Wykonanie: Zaparzamy herbatę, by zdążyła się ostudzić przed ponczowaniem. Formę do pieczenia wykładamy papierem do pieczenia. Oddzielamy białka od żółtek, mąkę przesiewamy(...)dość gęsta. Wylewamy ją do przygotowanej formy i pieczemy w 180 stopniach około 45 minut. Biszkopt powinien wyrosnąć do połowy blaszki, bez górki.  Studzimy przez 10 minut w piekarniku, po tym czasie wyciagamy. Gdy zupełnie wystygnie, wyciągamy z blaszki  i ściągamy papier do pieczenia.  Układamy ponownie w formie, spodnią stroną do góry  by warstwa łączenia

Kronika Piekarnika
Powidła ze śliwek – gęste, słodkie i pyszne 44

metody tradycyjnej, czyli zagotowania wody w garnku i ustawienia wypełnionego, zakręconego szkła obok siebie (do ¾ wysokości poziomu wody). Wystarczy około 20 minut od zagotowania. Możesz też pasteryzować przetwory w piekarniku . To bardzo prosta metoda, która zaoszczędzi Twój czas. Z czym podawać powidła śliwkowe?  Domowe powidła ze śliwek węgierek będą doskonałym dodatkiem do kanapek, naleśników, czekoladowych pierników świątecznych czy deserów(...)intensywny smak sprawi, że z pewnością nie będą stały długo na półce.  Dobrze przygotowane powidła ze śliwek przydadzą się między innymi do: babeczek,  kruchych rogalików,  pączków, naleśników,  sernika (jako polewa),  warstwa ciasta biszkoptowego lub kruchego,  nadzienia w drożdżówkach.  Warto wykorzystać sezonowe owoce (w tym także mirabelki, truskawki, maliny, aronie) i przygotować marmolady, dżemy

Rozdomowiona
Bułka z masłem, czyli domowe bułeczki na drożdżach 65

pączek, składając kilkakrotnie do spodu, równocześnie dbając  o okrągłość, ale odkładają na drugie rośnięcie  na papier dość mocno spłaszczyć, wyrośnie wówczas w pożądany sposób.  Bułki oprószyć mąką i pozwolić rosnąć minimum kolejne pół godziny, nawet godzinę. Można też schować do lodówki na nocne wyrastanie, wtedy rano wyjąć około 1,5 godziny przed pieczeniem. Wkładać do rozgrzanego piekarnika

I tu będę miała takie te
Ciasto francuskie z borówkami i lekkim kremem budyniowo-maślanym 115

paczka ciasta francuskiego 3 szklanki mleka, 6 żółtek, 1 łyżeczka ekstraktu waniliowego, 2 łyżki cukru, 2 budynie śmietankowe bez cukru (po 40 g każdy), 150 g masła, 300 g borówki amerykańskiej Wykonanie: Ciasto francuskie rozkładamy na blachę razem z papierem do pieczenia, na którym jest firmowo zwinięte, wyrównujemy je palcami, nakłuwamy widelcem dość gęsto, wkładamy do piekarnika nagrzanego

Bułka z Chlebem
Ciasto chmurka bez pieczenia 180

piekarnika trzymają się z dala. Ciasto nie mal idealne, bez pieczenia łatwe w przygotowaniu i do tego bardzo smaczne. Rzadko idę na taką łatwiznę, ale przecież czasem takie ciasta są niemniej efektowne niż te z długą listą produktów i masą rzeczy do wykonania.  Do przygotowania będziecie potrzebować kilku kolorowych galaretek, jogurtu naturalnego oraz śmietanki kremówki oraz paczkę herbatników

vaniliowoczekoladowa
Malinowa góra lodowa 587

kakao, paczka biszkoptów okrągłych do nasączenia: Sok z dużej cytryny + ok 150 ml wody dodatkowo: ok 300 g malin, 2 galaretki malinowe Przygotowanie: Biszkopt: Białka oddzielamy od żółtek. Ubijamy wraz ze szczyptą soli. Następnie dodajemy stopniowo żółtka, cukier, zmniejszamy obroty cały czas miksując. Dodajemy mąkę i kakao,miksujemy dopołączenia się składników. Pieczemy w nagrzanym do 175 stopni piekarniku przez około

Lena Gotuje

Proponowane wyszukiwania