pączki z piekarnika - 2628 przepisów (strona:50/176)

Drożdżowe babeczki pistacjowe 132

koniec dodajemy 2/3 posiekanych pistacji. Ciasto przekładamy do miski obsypanej mąką. Przykrywamy ściereczką i odstawiamy w ciepłe miejsce, aby podwoiło objętność. Z wyrośniętego ciasta odrywamy kawałki wielkości małego pączka. Ciasto powinno być plastyczne, więc łatwo będzie z niego uformować małą kulkę. Ciasto przekładamy do papilotek na muffinki – ważne, aby były to papilotki z twardszego papieru niż te tradycyjne. Jeżeli(...)mocniejszych, można ciasto włożyć do podwójnej osłonki. Babeczki w papilotkach układamy na blasze wyłożonej papierem do pieczenia. Ponownie przykrywamy ściereczką i czekamy, aż lekko podrosną. Wyrośnięte smarujemy roztrzepanym białkiem. Piekarnik nagrzewamy do 200 C i umieszczamy w nim blachę. Pieczemy je w tej temp. przez pierwsze 10 min. Następnie zmniejszamy temp. do 180C i pieczemy do zrumienienia się przez

Raj dla Podniebienia
Ciasto „Puszek” s. Anastazji 289

pudru 2-3 płaskie łyżeczki żelatyny Masa śmietanowa ciemna: 500 ml śmietany 36% 2 łyżki cukru pudru 3 łyżeczki żelatyny kakao (ilość wg upodobań) Dodatkowo: 1 puszka masy kajmakowej 1 paczka okrągłych biszkoptów 3-4 kostki czekolady Białka ubijamy ze szczyptą soli na sztywno. Stopniowo dodajemy po 1 łyżce cukru, aż do jego wykończenia. Następnie dodajemy po 1 żółtku, za każdym(...)koniec dodajemy przesianą z proszkiem do pieczenia mąkę, mieszamy delikatnie szpatułką. Masę przelewamy do formy (21x32cm) wyłożonej papierem do pieczenia. Wstawiamy na około 20-25 minut do piekarnika nagrzanego do 180 stopni. Studzimy. Do garnka o grubym dnie dajemy pokrojone na mniejsze kawałki masło, cukier, miód i mleko. Podgrzewamy na niewielkim ogniu, często mieszając. Gdy wszystkie składniki połączą się

Smaki Na Talerzu
Ciasto „Puszek” s. Anastazji 4064

pudru 2-3 płaskie łyżeczki żelatyny Masa śmietanowa ciemna: 500 ml śmietany 36% 2 łyżki cukru pudru 3 łyżeczki żelatyny kakao (ilość wg upodobań) Dodatkowo: 1 puszka masy kajmakowej 1 paczka okrągłych biszkoptów 3-4 kostki czekolady Białka ubijamy ze szczyptą soli na sztywno. Stopniowo dodajemy po 1 łyżce cukru, aż do jego wykończenia. Następnie dodajemy po 1 żółtku, za każdym(...)koniec dodajemy przesianą z proszkiem do pieczenia mąkę, mieszamy delikatnie szpatułką. Masę przelewamy do formy (21x32cm) wyłożonej papierem do pieczenia. Wstawiamy na około 20-25 minut do piekarnika nagrzanego do 180 stopni. Studzimy. Do garnka o grubym dnie dajemy pokrojone na mniejsze kawałki masło, cukier, miód i mleko. Podgrzewamy na niewielkim ogniu, często mieszając. Gdy wszystkie składniki połączą się

Smaki Na Talerzu
Czereśnie i morele na przystawkę! 167

upływa nam pod znakiem czereśni i polskich moreli. Żeby zupełnie nie umrzeć z głodu podajemy je w sałacie do pasztetu z soczewicy. Spróbujcie! Składniki: 350 g czerwonej soczewicy (1 paczka) 2 jajka 1-2 łyżeczki gałki muszkatołowej 1-2 łyżeczki kuminu sól, pieprz do smaku kilka liści sałaty kilka listków mięty 2 garści jasnych czereśni 2 morele 2 łyżki oliwy(...)płuczecie i gotujecie w osolonej wodzie do miękkości. Odcedzacie, studzicie i blendujecie. Dodajecie pieprz, gałkę muszkatołową, 2 jajka, mieszacie i przekładacie do foremki wyłożonej papierem do pieczenia. Wkładacie do piekarnika nagrzanego do 180 stopni i wyjmujecie po 45-50 minutach. Studzicie, kroicie na plastry i podajecie z sałatą wymieszaną z połówkami czereśni, pokrojonymi w kostkę morelami, listkami mięty i oliwą

GRUBY WAŁEK
Paluchy z batata z kokosem 85

łyżeczki proszku do pieczenia 2 łyżki wódki Dodatkowo: olej do smażenia wiórki kokosowe Przygotowanie: *Bataty obrać, pokroić w kostkę i przełożyć na blaszkę wyłożoną papierem do pieczenia. Piec w piekarniku nagrzanym do 180°C przez około 15 – 20 minut. Uważać żeby nie przypiec! Następnie zmiksować na puree i odmierzyć jedną szklankę. Puree z batatów przełożyć do miseczki, dodać przesianą mąkę(...)dwóch stron na złoty kolor, następnie odsączyć na papierowym ręczniku i jeszcze gorące obtoczyć w wiórkach kokosowych. Smacznego (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); To też może Cię zainteresować: → Churros → Oponki serowe → Pączki pieczone → Szybkie mini pączki serowe → Chruściki Artykuł Paluchy z batata z kokosem pochodzi z serwisu Oryginalny smak

Oryginalny smak
Ciasto Paryski Kochanek 587

wcześniejszych wpisach, będę Was często obdarowywać przepisami na te cuda. A kocham je za to, że są bardzo szybkie i łatwe w przygotowaniu a dodatkowo nie wymagają konieczności posiadania piekarnika. Wiem, że w dzisiejszych czasach raczej każdy go posiada, ale po co go włączać, spoko można przygotować pyszne ciasto bez pieczenia? Poniżej zaprezentuję Wam przepis na bardzo smaczne(...)bardzo lekkie, delikatne, wręcz rozpływa się w ustach. Idealnie sprawdzi się do popołudniowej kawki. PRZEPIS NA CIASTO PARYSKI KOCHANEK Składniki 500 ml śmietany 30% 3 galaretki przeźroczyste duża paczka delicji ok. 20 herbatników (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Wykonanie Blachę 24×24 wyłożyć papierem do pieczenia. Na spód wyłożyć warstwę herbatników. Dwie galaretki przeźroczyste rozpuścić

Przepiski.pl
Delikatny sernik toffi 180

śmietany 30% 8 jajek 1 szklanka mleka 1/2 szklanki oleju 2 budynie o smaku toffi 1,5 szklanki cukru łyżka masła sól puszka kajmaku – ok. 400g paczka biszkoptów garść orzechów włoskich Delikatny sernik toffi – przygotowanie Żółtka oddzielamy od białek, a następnie ucieramy z cukrem. Ucierając, dodajemy porcjami ser, śmietanę i olej. Białka ubijamy z odrobiną soli na sztywną(...)mleku. Do masy serowej dodajemy budynie i ubite białka. Dno blaszki wykładamy papierem do pieczenia, a następnie układamy warstwę biszkoptów. Na biszkopty wylewamy masę serową i wkładamy do piekarnika nagrzanego do 180 st. C na ok. 45 minut. Po tym czasie wyłączamy piekarnik i zostawiamy w nim ciasto jeszcze na ok. 10 minut. Jak sernik odrobinę przestygnie, wierzch smarujemy masą

Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!
Pierożki z ciasta francuskiego z hummusem 152

niezwykle aromatyczna przekąska na karnawał i nie tylko. Efektowna. W sam raz do ręki!  Ciasto francuskie gra pierwsze skrzypce w karnawale, choćby dlatego, że wymaga tylko otwarcia paczki, rozłożenia, pokrojenia, nadziania, upieczenia i tyle! Dziś nadziałam ciasto francuskie hummusem premium z dodatkiem suszonych pomidorów i nadałam całości kształt pierożków! Składniki rolka ciasta francuskiego hummus premium z suszonymi pomidorami(...)ciasta francuskiego, pokroić w kwadraty. Każdy kwadrat posmarować rozbełtanym jajkiem z solą i pieprzem. Łyżeczką nakładać hummus. Sklejać i dociskać widelcem,smarować jajem. Piec około 10-15 minut w piekarniku. Smaczne są tak ciepłe jak zimne

Z Kuchni Do Kuchni
Babeczki cherry w czekoladzie 111

rozmieszany barwnik i po trochę przesianej mąki, mieszaj delikatnie łyżką. Gdy wsypiesz resztę mąki i ciasto będzie jednolite kolorystycznie, rozłóż ciasto łyżką na dziesięć zagłębień w blaszce. Wstaw do piekarnika i piecz przez 15-16 minut w temperaturze 170°C. Po upieczeniu wyjmij z blaszki i odstaw do wystudzenia. Przygotuj nadzienie. Jedną wystudzoną babeczkę rozkrusz w dłoniach i wsyp(...)zagotuj. Wlej mąkę ziemniaczaną rozmieszaną w wodzie i zaczekaj, aż utworzy się gęsty kisiel. Ostudź go, a następnie przełóż do rękawa cukierniczego z końcówką do nadziewania babeczek czy pączków i nadziej nim każdą z  9 babeczek (wbijaj końcówkę w wierzch babeczek). Czekoladę mleczną rozpuść np. w kąpieli wodnej i gdy lekko przestygnie obtaczaj w niej każdą nadzianą babeczkę (górę

Delicious Place
Delikatny sernik toffi 251

śmietany 30% 8 jajek 1 szklanka mleka 1/2 szklanki oleju 2 budynie o smaku toffi 1,5 szklanki cukru łyżka masła sól puszka kajmaku – ok. 400g paczka biszkoptów garść orzechów włoskich Delikatny sernik toffi – przygotowanie Żółtka oddzielamy od białek, a następnie ucieramy z cukrem. Ucierając, dodajemy porcjami ser, śmietanę i olej. Białka ubijamy z odrobiną soli na sztywną(...)mleku. Do masy serowej dodajemy budynie i ubite białka. Dno blaszki wykładamy papierem do pieczenia, a następnie układamy warstwę biszkoptów. Na biszkopty wylewamy masę serową i wkładamy do piekarnika nagrzanego do 180 st. C na ok. 45 minut. Po tym czasie wyłączamy piekarnik i zostawiamy w nim ciasto jeszcze na ok. 10 minut. Jak sernik odrobinę przestygnie, wierzch smarujemy masą

Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!
Pełnoziarniste ciasto z otrębami owsianymi 169

dają nam dobre korzyści. Upiekłam mega zdrowe ciasto z dodatkiem otrąb owsianych. Składniki: 2 jajka 4 łyżki cukru brązowego  6 łyżek oleju rzepakowego 1 średni banan 150g (1 paczka) otrębów owsianych 2 szklanki mąki żytniej pełnoziarnistej 2 łyżeczki proszku do pieczenia aromat śmietankowy 1/2 szklanki wody Sposób przygotowania: Jaja ucieramy z cukrem na puszystą masę. Następnie dodajemy aromat waniliowy(...)Całość miksujemy, aż do połączenia składników. Kolejno dodajemy otręby owsiane, mąkę, proszek do pieczenia i wodę. Ponownie miksujemy do połączenia składników. Masę przelewamy do natłuszczonej keksówki. Pieczemy w rozgrzanym piekarniku w 180 stopniach przez 35-40 minut. Smacznego! Zapraszam po więcej porad i przepisów

Truskawkowa Fiesta
Zupa krem z grillowanej cukinii i szpinaku 124

Cię zmotywować do roboty. Musisz zebrać cztery litery i ruszyć do najbliższego warzywniaka bądź marketu i zakupić trochę cukinii Składniki: Cukinia – 2 duże Szpinak mrożony – 225g (pół paczki) Cebula – 1 duża Czosnek – 2 ząbki Bulion – 600ml Oliwa – do smażenia i grillowania Gałka muszkatołowa – szczypta Sól i pieprz- do smaku Sok z cytryny(...)podania (opcjonalnie) Suszone pomidory – kilka sztuk Wykonanie: Z cukinii odkrój końcówki, pokrój na 4-5 plastrów wzdłuż, posmaruj oliwą i zgrilluj na grillu lub patelni grillowej (ewentualnie piekarnik lub zwykła patelnia) z obu stron. W garnku podsmaż do zeszklenia pokrojoną w piórka cebulę oraz czosnek. Dodaj szpinak i podsmażaj przez około 5 minut. Wlej bulion, dodaj cukinię pokrojoną

Blendman
Sernik "Celinka" - pod kokosową chmurką 390

wiaderku  1 szklanka cukru 4 żółtka 3/4 szklanki mleka 1 suchy budyń waniliowy / śmietankowy ( duży około 60 gr ) Opcjonalnie paczka rodzynek (wedle uznania) Masa kokosowa: 6 białek 1 paczka wiórek kokosowych ( 100 gr) 5 łyżeczek cukru Wykonanie: Z wszystkich podanych składników na ciasto kruche, zagniatamy ciasto i wykładamy nim prostokątną blaszkę, nie zapominając o bokach. Ser z wiaderka miksujemy(...)dalej miksując: żółtka, cukier, mleko, suchy budyń. Kiedy składniki nam się połączą i powstanie nam gęsta ale lekko lejąca masa serowa bez obaw wylewamy ja na kruche ciasto. Piekarnik nagrzewamy do temperatury 150* C - 170* C Białka ubijamy z cukrem. Następnie dodajemy kokos i mieszamy razem z ubitymi białkami. Kiedy masa będzie już gotowa wykładamy ją równomiernie na masie serowej

W Moim Magicznym Domu
Formy do pieczenia - wielkie testowanie z Przyjemne Gotowanie 166

bardzo łatwo ją myć, ponieważ na prawdę nic do niej nie przywiera. Jak i przy poprzedniej formie nie trzeba jej natłuszczać przed pieczeniem. Można stosować ją bez obaw w piekarniku elektrycznym, gazowym czy z termoobiegiem.  Mimo tego iż jest to blaszka moje babeczki nie zawierały metalicznego posmaku. W blaszce można upiec aż 12 muffinek na wiele różnych sposobów(...)ciastka ale też wytrawne miniaturowe przystawki. Jeżeli interesuje was ta forma to zapraszam tutaj . Z czystym sumieniem polecam sklep przyjemnegotowanie.pl bardzo szybki kontakt z sprzedającym i rzetelność. Co najważniejsze paczka w moim wypadku była już na drugi dzień, co bardzo cenię. Zamówienia można składać bez rejestracji po prostu dzwoniąc do sklepu a na prawdę warto gdyż jakość testowanych produktów mówi

Pychotkaaa
Ciasto kawowe w stylu włoskim. 291

kawosz ze mnie nijaki, ale jak lubicie kawe to dajcie jej dużo więcej) 100 ml. likieru kawowego lub czekoladowego (można go pominąć lub zastąpić innym alkoholem )   1,5 paczki okrągłych biszkoptów (takie po 15 dag) gorzkie kakao do posypania     Przygotowanie;   Jajka ubijamy z solą i cukrem przez około 5 min. na jasną puszystą masę. Następnie dodajemy(...)przesiewamy makę z proszkiem i kakao do masy. Delikatnie mieszamy do połączenia składników. Mase przelewamy do foremki wyłożonej papierem do pieczenia. Moje wymiary to 25/35 cm.  Wkładamy do piekarnika nagrzanego do temp. 180C i pieczemy około 30 min. Po upieczeniu i ostygnięciu biszkopt przekrawamy na dwa blaty.   Masło( o temp. pokojowej) ucieramy z cukrem około

Radość kipiąca uśmiechem.