pączki z piekarnika - 2353 przepisów (strona:54/157)

BURAK w glównej roli 120

rzepakowego) 5 jajek średniej wielkości 275 g mąki 3 płaskie łyżeczki proszku do pieczenia 100 g kakao 375 g brązowego cukru (można też użyć drobnego cukru do wypieków) 1 paczka cukru z prawdziwą wanilią szczypta soli opcjonalnie ok. 50 g chipsów czekoladowych starta skórka z 1 pomarańczy dodatkowo trochę tłuszczu do wysmarowania formy trochę mąki do oprószenia formy folia aluminiowa(...)łyżeczka ekstraktu z wanilii (opcjonalnie) sposób wykonania przepis od Basi formę do ciasta (keksówkę) o długości ok. 30 cm (pojemność ok. 2,5 l) posmarować tłuszczem i wysypać mąką. piekarnik nagrzać do 175 °C z funkcją góra/dół. z termoogiegiem: 150 °C. buraki pokroić w kostkę. umieścić razem z olejem w misce i zmiksować dokładnie blenderem. dodawać kolejno jajka

w mojej kuchni
Szybki drożdżowiec z serem 351

Szybkie ciasto drożdżowe – najlepsze na ciepło ;)Ciasto drożdżowe:3 szklanki mąki pszennej (najlepiej tortowej)1/2 szklanki letniego mleka3 jajka3/4 kostki masła (ok. 180 g)5 łyżek cukru1/2 paczki drożdży (ok. 50 g) świeżych drożdżyłyżeczka soliPoza tym:ser biały masło cukier brązowyW letnim mleku rozrabiamy drożdże z łyżką cukru. W misce umieszczamy mąkę, jajka, cukier, sól. Dodajemy rozrobione drożdże(...)ciepłe miejsce na kolejne 30 min.Ciasto wykładamy do nasmarowanej tłuszczem formy. Na górę układamy rozdrobniony ser biały, miejscami kładziemy po łyżeczce masła i posypujemy brązowym cukrem – wkładamy do piekarnika. Pieczemy przez ok. 40 min. w 180 st. C. Filed under: Ciasta, Ciasto drożdżowe

kuchcikownia
Ciasto Shrek 60

Pysio lub Kubuś (900 ml) 3 budynie śmietankowe (każdy na 1/2 litra) Warstwa śmietanowa: 500 ml śmietanki 30% lub 36% 2 zielone galaretki o smaku agrestowym lub kiwi 2 paczki delicji Wierzch: 2 galaretki zielone o smaku agrestowym lub kiwi (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Przygotowanie Ciasta Shrek: Przygotowanie biszkoptu. Białka oddzielić od żółtek. Dodać szczyptę soli i ubić na sztywną pianę(...)przesianą mąkę pszenną, mąkę ziemniaczaną i proszek do pieczenia. Delikatnie wymieszać szpatułką lub łyżką do połączenia składników. Spód blachy wyłożyć papierem do pieczenia i przelać ciasto. Blachę wstawić do piekarnika nagrzanego do 170 st.C. i piec przez około 30-35 minut (do tzw. suchego patyczka). Ciasto wyjąć i odstawić do przestudzenia. Przestudzony biszkopt nasączyć wodą wymieszaną z sokiem z cytryny

Danka Pichci
Sernik z karmelem 178

pudru 3 płaskie łyżki mąki ziemniaczanej  200 ml. śmietanki 30 % Skórka otarta z jednej pomarańczy i cytryny 50 g. masła Na spód ciasta:  Ciastka herbatniki - jedna duża paczka 50 gram masła  Góra sernika Karmel gotowy lub z mleka skondensowanego, wtedy gotujemy puszkę z mlekiem 2 godziny. 2 dag orzechów włoskich posiekanych w większe kawałki WYKONANIE Herbatniki kruszymy(...)masło, delikatnie mieszamy- nie za długo, by nie napowietrzyć sernik. na tym polega łatwość zrobienia tego sernika. Nie oddzielamy białek itp. Ciasto pięknie rośnie. Wylewamy na blaszkę. Wstawiamy do piekarnika nagrzanego do 180 stopni. Pieczemy przez 1 godz. Po upieczeniu uchylamy drzwi i zostawiamy aż się ostudzi. Po wierzchu smarujemy połową masy karmelowej i posypujemy podprażonymi orzechami. Pozostałą masę wstawiamy

W kuchennym oknie Ewy
Szkocka zapiekanka warzywno-jajeczna. 199

zarówno dla szkockiego Celticu, jak i naszej gdańskiej Lechii. ;) Składniki: 1 brokuł (lub paczka mrożonego)                    1 mały kalafior (lub paczka mrożonego) 1 por 6 jajek 150 ml słodkiej śmietanki 180 g startego cheddara (lub innego ostrego sera) 2 łyżeczki ostrej musztardy (angielskiej lub Dijon) sól i pieprz masło Wykonanie: Kalafiora(...)Naczynie do zapiekania wysmarować masłem i umieścić w nim warzywa. Wymieszać jajka ze śmietanką, musztardą, solą, pieprzem i większością sera. Zalać masą warzywa i posypać resztą sera. Wstawić do piekarnika rozgrzanego do 180 stopni i piec pod przykryciem około 1 godziny - sprawdzić patyczkiem, czy masa wewnątrz związała się dobrze i ewentualnie przedłużyć czas. Na ostatnie 10 minut zdjąć przykrycie

zadanie-gotowanie
Sernik Waniliowy Z Mrożonego Serka Twarogowego 60

mrożonego) 3 łyżki budyniu w proszku o smaku Waniliowym (jeśli twaróg jest bardzo rzadki po rozmrożeniu to możemy dodać jeszcze 1/2 łyżki budyniu) 160 g cukru razem z 1 paczką cukru waniliowego 3 jajka kl. L Polewa: niecałe 20 g masła 4-5 łyżeczek cukru 3 łyżeczki kakao 1 łyżka zimnego mleka Spód 1. Ciastka kruszymy i łączymy z roztopionym(...)miksujemy tylko do połączenia się składników. Wylewamy na wcześniej przygotowany spód. Pieczenie 3. Do większego naczynia żaroodpornego/formy do zapiekanek wlewamy wrzącą wodę i umieszczamy ja na dole piekarnika (pod rusztem z sernikiem) Sernik pieczemy w temperaturze  170-180  przez około  60-70  min. Wystudzony chowamy na noc do lodówki. Polewa  4. W garnuszku umieszczamy

Gotowanie...to proste !
Sernik Delicja 54

Sernik na spodzie z delicji. Pyszny, wilgotny i delikatny deser doskonały na przeróżne rodzinne przyjęcia. Składniki 3 paczki delicji pomarańczowych 1 kg sera z wiaderka 7 jajek 1,5 łyżeczki mąki ziemniaczanej 1,5 łyżeczki mąki zwykłej olejek pomarańczowy 120g masła 1 szklanka cukru 1 budyń waniliowy 1 łyżeczka proszku do pieczenia Przygotowanie Masło utrzeć z żółtkami i cukrem(...)dodać mąki z proszkiem i olejek. Ubić białka i dodać do sera delikatnie mieszając całość łyżką drewnianą. Na dno blaszki ułożyć delicje i wylać masę serową. Piec w rozgrzanym piekarniku w temp. 180 stopni przez 60 minut. Po upieczeniu polać lukrem i rozpuszczoną czekoladą. Autor przepisu: Anna Tomczak Artykuł Sernik Delicja pochodzi z serwisu Wasze Przepisy

Wasze Przepisy
Sernik wspaniały -na jogurtach greckich.przepis od rodzinny 206

sernika . podaje składniki 2 duże jogurty greckie o pojemności 400 g 2 budynie waniliowe 5 dużych jajek 1 szkl cukru kryształu 1/4 szklanka oleju dobrej jakości 2 nie całe paczki biszkoptów owoce 1 puszka brzoskwiń lub ananasa czy mango pokrojonego w kostkę przygotowanie Białka ubijamy na sztywno a potem dopiero wsypujemy cukier . W drugim garnku dajemy ,żółtka ,olej ,budynie(...)Pieczemy w blaszce 33 na 24 Blaszkę wykładamy papierem do pieczenia ,na to dajemy biszkopty ,najlepiej je nawilżyć żeby nie wypłynęły .Wlewamy na biszkopty masę i pieczemy w nagrzanym piekarniku 180 st ok 1 godziny .Po upieczeniu zostawiamy jeszcze w piekarniku w uchylonych lekko drzwiczkach

Moje Wyroby
Mój ulubiony przepis na jesień - zapiekana papryka 185

jesień ;)  W zapomnianym kącie ogródka na lekko pożółkłym krzaku wciąż dojrzewają pomidorki koktajlowe, w kwietniku panoszy się obsypany błękitnym kwieciem ogórecznik, a miłorząb zrzuca ostatnie listki... i wypuszcza paczki! Ale, ale! Są też jesienne cudowne warzywa, papryki i dynie, którymi właśnie teraz można się cieszyć do woli i delektować w rożnych daniach.  Papryki faszerowane twarożkiem kanapkowo-sernikowym Mój(...)pachnących świeżymi ziołami. Skąd to porównanie? Taki jest ten przepis, dobre składniki, aromatyczne zioła, żadnych talentów kulinarnych, kilka minut przygotowania... i leniwe oczekiwanie na wyjecie pysznych gorących papryczek z piekarnika ;) Jakie tu pasują zioła? Takie jak lubicie! My robimy przegląd ogródka i bierzemy to co jeszcze jest na krzaczkach. Papryki faszerowane najlepiej oczywiście smakują na ciepło, bez dodatków

SzczyptaSmaQ
Tort Reese's z masłem orzechowym na 4. urodziny bloga 230

Krem z masła orzechowego: 100 g masła 200 g mascarpone 400 g masła orzechowego 100 % 100 g cukru pudru duża szczypta soli morskiej Dodatkowo: 150 g mlecznej czekolady duża paczka (226 g) mini babeczek Reese's garść popcornu 150 ml whiskey lub bourbonu * PRZYGOTOWANIE Ciasto czekoladowe Czekoladę posiekaj i wrzuć do rondelka wraz z masłem, cukrem i kakao. Podgrzewaj(...)trzepaczki. Mąkę wymieszaj z solą i proszkiem do pieczenia. Wlej czekoladową mieszankę oraz maślankę i połącz wszystko łyżką. Ciasto przelej do tortownicy pokrytej papierem do pieczenia i wstaw do piekarnika nagrzanego do 180°C. Piecz 45-60 minut do suchego patyczka. Kolejno wyjmij, wystudź i przekrój na 3 blaty. Krem z masła orzechowego Masło o temperaturze pokojowej ubij z cukrem

Food Square
Prosty piernik czekoladowy 182

moimi modyfikacjami). Należy przygotować blachę o wymiarach 25x40 cm: Składniki na ciasto: 3 szklanki mąki pszennej 2/3 szklanki cukru 2 czubate łyżki kakao 1 łyżeczka proszku do pieczenia 1 paczka przyprawy do piernika 1,5 łyżeczki sody 3 jajka 1 szklanka mleka 2 łyżki miodu 1 szklanka powideł śliwkowych ¾ szklanki oleju. Składniki na polewę: 4 łyżki masła 4 łyżki mleka(...)ciasta: Do miski włożyć wszystkie składniki. Całość zmiksować ze sobą około 2 minut. Blachę wysmarować tłuszczem i posypać bułką tartą. Masę piernikową przelać na blachę. Ciasto wstawić do nagrzanego piekarnika i piec 45 minut w temperaturze 180 stopni. Przed wyjęciem sprawdzić patyczkiem, czy ciasto się upiekło. Przygotować polewę: Masło lub margarynę rozpuścić na małym ogniu, dodać mleko i kakao

Na słodko lub wytrawnie
Ciasteczka jęczmienne kruche 110

pyszne. na dniach wrzucę posta. Może trochę spóźnionego, ale na pewno się pojawi. Przyda się na następny rok :).  A jak tam u was miną Tłusty Czwartek ?. Macie dość pączków na kolejny rok :) Składniki: 1/2 szklanki otrąb  pszenne zmielonych szklanka mąki 1/2 szklanki otrąb owsianych zmielonych 1/2 szklanki płatków jęczmiennych 1/3 szklanki cukru 2 jajka 1/2 łyżeczka sody(...)kremówkę, i jajka. Dokładnie zagnieść ciasto.  Z ciasta odrywać kawałki i formować okrągłe placuszki. Kłaść na blachę wyłożoną papierem.  Następnie ciasteczka delikatnie ugnieść widelcem. Wkładać do rozgrzanego piekarnika do 200 stopni i piec 20 minut, aż ładnie zbrązowieją. Smacznego

Moje pyszne gotowanie
Schiacciata, toskański chlebek 176

kształtu. Następnie ciasto wałkujemy na pożądaną wielkość i przekładamy do formy. Przykrywamy wilgotną ściereczką i odstawiamy na 30 minut do wyrośnięcia. Piekarnik nagrzewamy do 200 stopni. Czubkami palców robimy w cieście dołki co 4 cm. Smarujemy po wierzchu oliwą z rozmarynem i posypujemy solą. Pieczemy około(...)Małych kulinariów Marghe z  Po prostu Marghe Marzena   Zacisza kuchennego Paulina z  Buszującej w kuchni Edyta z  Przy kuchennym stole Karina z  Jak pączek w maśle Wisła  z  Zapachu chleba Bernadeta z   Mojego kulinarnego pamiętnika Monika z  Niezapomnianych smaków Monika z  Pin up cooking looking

Kulinarne przygody Gatity
Pasta łososiowa – Rillettes 78

Czas czytania: 2 min Rillettes, trudna nazwa? Nic nie szkodzi, w naszym języku można powiedzieć, po prostu pasta lub smarowidło. Dodatek ten pochodzi ze znakomitej kuchni

SprawdzonaKuchnia.pl