Nigdy nie byłam przekonana do takich wynalazków. Piszę o sałatkach warstwowych. Ja lubię prostotę w kuchni, bez niepotrzebnego babrania się i straty czasu. Ciągle myślałam, że
KardamonovyZwykle kojarzona z zapachem dymu, jedzona na zimno, jako przekąska. U nas, już jako propozycja obiadowa, zachwyca i uzależnia - SMAŻONA MAKRELA. Artykuł SMAŻONA MAKRELA pochodzi z
COOKMAGAZINESkładniki: 200 g kaszy jaglanej 4 jajka 300 g fileta z ulubionej ryby, u mnie dorsz 200 g mrożonego groszku 100 g szpinaku 120 g sera
czarrna od kuchniOdkąd pierwszy raz w życiu spróbowałam Pad Thai’a od razu zakochałam się w tym daniu! Jeżeli jeszcze nigdy go nie jedliście to czas odrobić
Be Fit Be StrongBoszsz, ale mnie już nosi, korci. Przepisy na najbliższe święta, o tym mowa. Mam już sporo przygotowanych propozycji, już zaraz, dziś chciałam wrzucić pierwszą z nich
KardamonovyTajska zupa z krewetkami czyli kulinarna podróż do Tajlandii! W czasach gdy podróże są utrudnione ratują nas kulinarne wojaże! Kto podróżuje ze mną? Zapraszam w podróż
CzarnawisienkaSkładniki: 200 g ugotowanych ziemniaków 100 g wędzonej makreli 1 jajko 20 g otrębów 1/2 marchewki kawałek czerwonej papryki 1/2 cebuli sól, pieprz słodka papryka Przygotowanie
czarrna od kuchniKrewetki po meksykańsku. Mieszanka czosnku , chili , cebuli nadaje krewetkom mnóstwo smaku, a całe danie z dodatkiem ryżu sprawia, że mamy pyszny i smaczny obiad . Jest to
Zdrowy Styl JoannyDawno już nie jadłam tak aromatycznej i pysznej pomidorówki a to za sprawą ośmiornicy i pomysłodawcy przepisu Jamiego Olivera. Zupa jest przepyszna, wystarczy tylko ugotować odpowiednio
Moje Małe CzarowanieSkładniki: 120 g czerwonej fasoli (pół puszki) 120 g łososia lub pstrąga łososiowego 1/2 marchewki 1/2 kulki mozzarelli ligt 20 g otrębów sól, pieprz słodka papryka
czarrna od kuchniMakaron, sos paprykowo-pomidorowy i krewetki. Brzmi dobrze, prawda? A do tego kieliszek dobrego, białego wina. To propozycja na całkiem wykwintną, domową kolację lub obiad. Taki
Smaczna PyzaSardynki to małe rybki , które pysznie smakują wędzone, smażone oraz marynowane w oleju. Świetnie sprawdzają się podane jako przekąska do piwa lub jako przystawka. Jednym z
MeCooksTe małe włoskie kanapki to kwintesencja smaku i aromatu, nie sposób im się oprzeć. Przepis według pomysłu Jamiego Olivera z jego książki "Jamie gotuje po
Moje Małe CzarowaniePrzeglądałam właśnie przepisy, o których zupełnie zapomniałam. Na komputerze zawieruszyła mi się jedna sałatka, którą jednak skasowałam, zdjęcie wyszło średnio na jeża. Tzn. poprawne, ostre. Po
KardamonovySkładniki: 150 g makaronu spaghetti 250 g fileta z ulubionej ryby 1 puszka krojonych pomidorów 1 cebula garść oliwek 2 łyżki kaparów 2 ząbki czosnku 1/2
czarrna od kuchni