owoce morza - 5166 przepisów (strona:136/345)

Łosoś w sosie musztardowym z porem 94

Kawałki pysznego fileta z łososia z chrupiącą warstwą startych ziemniaków w sosie musztardowym z porem. To znakomity pomysł na piątkowy obiad oraz wegetariańskie danie podczas przyjęcia

KuchniaWeDwoje.pl
Kulebiak z rybą i kapustą 93

Kulebiak jest potrawą pochodzenia rosyjskiego lub niemieckiego, ale występuje w roli głównej na wielu wigilijnych stołach w parze z barszczem czerwonym. Czas wykonania: 2 h Ilość

KuchniaWeDwoje.pl
Łosoś pomarańczowy w sezamie 93

Łosoś pomarańczowy w sezamie to moja propozycja obiadowa, a także wigilijna. Delikatne mięso rybne pachnące pomarańczami w słodkiej sezamowej panierce. Czas wykonania: 30 min (+ czas marynowania

KuchniaWeDwoje.pl
Kruche pierożki z tuńczykiem i groszkiem 103

Kruche pierożki z tuńczykiem i groszkiem to pyszny obiad z piekarnika lub przekąska na imprezę. [wp-svg-iconsicon=”stopwatch” wrap=”i”] Czas

KuchniaWeDwoje.pl
Spaghetti carbonara z łososiem 98

Jesienią zeszłego roku byliśmy z mężem w kraju makaronu. Podczas tej wycieczki jedliśmy najlepszy makaron w życiu, a poniższy przepis nie ustępuje mu kroku. Czas wykonania

KuchniaWeDwoje.pl
Makaron z łososiem w sosie cytrynowym z czosnkiem niedźwiedzim 102

Włochy to kraj, który kojarzy mi się z hałasującymi cykadami, dobrym winem i wspaniałą kuchnią, która zachwyca różnorodnością smaków, dbałością o każdy składnik, a przede wszystkim

Wędrówki po kuchni
Szparagi z krewetkami 111

Szparagi są bardzo wdzięcznym warzywem, które świetnie komponuje się z wieloma składnikami. Bardzo dobrze sprawdzają się jako zdrowy dodatek do obiadów i wiosennych, lekkich sałatek. Ich

Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!
Makaron z pesto, wędzonym pstrągiem i suszonymi pomidorami 110

Jak dobrze, że już po świętach. Nie wiem jak Wy, ale ja mam przesyt. Zawsze i po każdych świętach wielkanocnych i bożonarodzeniowych. Dość majonezu, jajek i

Kardamonovy
Jajka faszerowane szprotkami 83

Dziś ostatni przepis. Jajka zrobiłam przed chwilą, na szybko, żeby jeszcze wrzucić mam jeden post. Jak tylko go skończę pisać, zacznę latać po sklepach i kuchni

Kardamonovy
Pasta jajeczna z wędzonym pstrągiem i sosem tatarskim 141

Kolejny nieplanowany przepis, jestem ostatnio niezwykle szalona. Tak naprawdę chciałam zrobić po prostu jajka w sosie tatarskim. Zrobiłam sos, parę dni temu opublikowałam przepis. Miałam ugotować

Kardamonovy
Sałatka z krakersów i tuńczyka 117

Ekspresowa sałatka z krakersów i tuńczyka z pewnością przyciągnie wzrok każdego. Niewielki prostokącik ułożony na desce, który kusi żółtym kolorem oraz ozdobami nie wierzchu, to nic

niecodziennikpary
KREWETKI Z CZOSNKIEM I PIETRUSZKĄ W BIAŁYM WINIE THE NEW LAND SAUVIGNON BLANC 109

Jak już ostatnio obiecałam, razem ze sklepem WYBIERAMWINO.PL co 2 tygodnie będę zabierała Was w kulinarną podróż, przybliżając przepyszne wina dostępne w ofercie sklepu. Sklep ( jak

Ostra na Słodko
Sałatka warstwowa z tuńczykiem i jajkami 301

Nigdy nie byłam przekonana do takich wynalazków. Piszę o sałatkach warstwowych. Ja lubię prostotę w kuchni, bez niepotrzebnego babrania się i straty czasu. Ciągle myślałam, że

Kardamonovy
SMAŻONA MAKRELA 160

Zwykle kojarzona z zapachem dymu, jedzona na zimno, jako przekąska. U nas, już jako propozycja obiadowa, zachwyca i uzależnia - SMAŻONA MAKRELA. Artykuł SMAŻONA MAKRELA pochodzi z

COOKMAGAZINE
Tarta jaglana z rybą 249

Składniki: 200 g kaszy jaglanej 4 jajka 300 g fileta z ulubionej ryby, u mnie dorsz 200 g mrożonego groszku 100 g szpinaku 120 g sera

czarrna od kuchni