Znalazłam ten przepis w starej książce z 1961 roku. Bardzo mnie zaciekawił i postanowiłam wypróbować. Wyszło super, mogę Wam go polecić bez chwili zastanowienia. Podałam go
Kuchnia PokoleńSkładniki: 300 g sera żółtego 6 jajek 2 łyżki majonezu 2 łyżki jogurty greckiego 100 g łososia wędzonego 1 pęczek szczypiorku 125 g paluszków surimi 3
czarrna od kuchniPrzepis na bardzo smaczna smażona w cieście rybę, w słodko – kwaśnej zalewie. Idealna na Wigilie, ale świetnie się sprawdzi jako danie na każda okazję. Smakuje
Pani M - kuchnia smakowitaSmażony pstrąg w migdałach przygotowany w całości lub w formie filetów, sprawdzi się rewelacyjnie jako jedno z dań na wigilijnym stole. Do przygotowania smażonego pstrąga potrzebna
MeCooks4.9 / 5 ( 20 votes ) Ryba po alzacku z sosem cytrynowym Ryby nie goszczą u nas zbyt często, są raczej w mniejszości. Może też dlatego iż nie
Ogrodnik w podróżyŚledzie z pietruszkowym pesto to nasza tegoroczna propozycja na wigilijne śledzie. Jesteśmy ciekawi, czy przyjmiecie ją równie dobrze jak nasze śledziowe hity, czyli śledzie gajowego i
niecodziennikparySkładniki: 50 g makaronu pełnoziarnistego 150 g brokuła 100 g mrożonego groszku 1 puszka tuńczyka w sosie własnym 1 jajko 50 g jogurtu naturalnego 1 ząbek
czarrna od kuchniRyba po japońsku to pożywne, sycące danie, które smakuje zarówno na ciepło, jak i na zimno. Danie to poznaliśmy u naszej Kuzynki, która przygotowuje je na
niecodziennikparyFish&Chips po mojemu 💙 czyli ryba w panierce, pieczone ziemniaczki w piekarniku i sos czosnkowy. Zdecydowanie obiad, który mogłabym jeść codziennie! Składniki na 3 porcje
CzarnawisienkaTagliatelle z zielonym pesto i krewetkami. Taaadam! Samo tagliatelle już brzmi nieźle nie? Zielone pesto z pieprznej rukoli oraz cudownie pachnącej bazylii w towarzystwie orzeszków pinii
globuskulinarnyRyba po japońsku to pożywne, sycące danie, które smakuje zarówno na ciepło, jak i na zimno. Danie to poznaliśmy u naszej Kuzynki, która przygotowuje je na
niecodziennikparyTradycyjny śledź w śmietanie z dodatkiem cebuli i jabłka, to danie którego nie może zabraknąć na wigilijnym stole . Śledzie w śmietanie są niezwykle prostym do zrobienia
MeCooksPyszna sałatka, aromatyczna a w niej chrupiące krewetki i kuskus a także najlepsza na świecie rukola. Sałatkę robi się błyskawicznie i jest smakowita. Dla smakoszy krewetek
Moje Małe Czarowanie