Dziś obłędna w smaku zupa z ośmiornicy według pomysłu Jamiego Olivera z książki "Jamie gotuje po włosku". Jak przyrządzić obłędną w smaku ośmiornicę już
Moje Małe CzarowanieOstatnio moje myśli coraz częściej krążą wokół grilla i potraw z niego. Planujemy w przyszłości zakupić sprzęt, tymczasem korzystam z patelni grillowej. Obiad przygotowany w taki
Poezja smakuDanie, które może niezbyt efektownie prezentuje się na zdjęciach, ale jest naprawdę wyśmienite. Wystarczy kilka sk
BullioSkładniki: 1 mała marchewka 1/2 czerwonej papryki 1 filet z dowolnej ryby 1/2 pęczka szparagów kawałek pora 200 g jogurtu naturalnego sól, pieprz słodka papryka, zioła
czarrna od kuchniSkładniki: 200 g ulubionego makaronu 250-300 g ryby, u mnie 3 szt. kostki z mintaja 1 mały por 1/2 pęczka szparagów 40 g liści szpinaku
czarrna od kuchniZupy gotuję rzadko, a jesli już to właśnie kremy. Gęste, sycące i kilkuskładnikowe. Kalafior w mocno kremowej wersji z dodatkiem serka i śmietany rewelacyjnie komponuje się
Zielona KuchniaHeloł! Są tutaj amatorzy orientalnych smaków? Wielbiciele krewetek? Ta zupa dokładnie dla Was. Prosta, a kopnięcie ma. Składniki: 250 g białych krewetek 5 liści kaffiru 1
R'n'G KitchenCoś dla fanów śledzi i tatarów ;) z chrupiącymi wiosennymi warzywami, quinoą, jajkiem przepiórczym, dobrze doprawione bezglutenową Vegetą Natur. Nie wiem jak Wy, ale ja uwielbiam
Quinoa Raz!Wiosenne kopytka ze szpinakiem który najlepszy jest o tej porze roku świeży, kiełkami które można samemu wyhodować, i oliwą pietruszkową którą samemu zrobicie. Czy może być
wesoła kuchniaTeraz ośmiornice można kupić w wielu sklepach np. bywa czasami w Biedronce, w Makro lub w Selgrosie. To że one są mrożone działa na ich plus
Moje Małe CzarowanieChyba najprostszy sos z możliwych z zapasów, które zawsze znajdę w szafce. I paradoksalnie robię go dość często. Kwaśny smak oliwek z pomidorami, tuńczykiem z puszki
Zielona KuchniaJeśli masz ochotę na sushi, zrób je w domu w 20 minut. Bez zawijania smakuje równie smacznie jak rolowane futomaki. Czas: 20 minut Poziom trudności: łatwe
Niedzielny kucharz5 / 5 ( 1 vote ) Rybna zapiekanka po francusku Rybna zapiekanka po francusku, to genialne lekkie i sycące danie. Idealne dla amatorów kremowych, delikatnych, sosów, ryby no
Ogrodnik w podróżyMoje dzisiejsze śniadanie to zarazem genialna przystawka! Carpaccio z łososia można również podać na przyjęciu – ale koniecznie zróbcie go z podwójnej, a nawet potrójnej porcji
PatiGotuje