prosta w wykonaniu i nie należy do czasochłonnych. Polecam. Składniki: 1 podwójna pierś z kurczaka 1 opakowanie przyprawy do gyrosa 1 cebula 1 puszka kukurydzy około 1/2 kapusty pekińskiej ogórki konserwowe około 3/4 słoika ketchup majonez 1 łyżka oleju Mięso oczyścić z błonek, umyć i osuszyć ręcznikiem papierowym, a następnie pokroić na kawałki. Przyprawę do gyrosa dodać do mięsa(...)rumiano. Cebulę drobno posiekać i wrzucić na dno salaterki, a następnie gorące mięso (cebula wtedy zaparuje i nie będzie twarda). Warstwę mięsa polać ketchupem, a potem warstwa z ogórków konserwowych pokrojonych w kostkę. Kukurydzę dobrze odsączyć na sitku, dodać na warstwę ogórków i posmarować majonezem. Ostatnia warstwa jest z pokrojonej pekinki do wysokości salaterki. Smacznego
talerz przyjemnościmała cebula pół puszki tuńczyka w sosie własnym 2-3 łyżki majonezu sól i pieprz do smaku listonic_type='fooddrink';listonic_theme='addToShoppingList1';listonic_content='7 jajek 2-3 ogórki kiszone mała cebula pół puszki tuńczyka w sosie własnym 2-3 łyżki majonezu sól i pieprz do smaku'; document.write(" "); Krok 1 Gotujemy jajka na twardo, obieramy, siekamy w małą(...)kostkę. Kroimy w kostkę cebulę oraz ogórki. Tuńczyka wyjmujemy z puszki i rozdrabiamy. Krok 2 Wszystkie składniki mieszamy z majonezem, doprawiając solą i pieprzem. Podajemy posypane rzeżuchą bądź szczypiorkiem. function load(url, callback) { var xhr; if(typeof XMLHttpRequest !== 'undefined') xhr = new XMLHttpRequest(); else { var versions = ['MSXML2.XmlHttp.5.0', 'MSXML2.XmlHttp.4.0', 'MSXML2.XmlHttp.3.0', 'MSXML2.XmlHttp.2.0', 'Microsoft.XmlHttp
Kuchnia Bazyliisłoneczny i piękny dzień! Podaję śniadanie bez laktozy i uciekam! Na ryneczku pojawiły się pachnące ogórki gruntowe z dobrego źródła, jak tu nie skorzystać? Podaję zatem ogórki na śniadanie i nie tylko! Śniadanie niezwykle smaczne, proste w przygotowaniu i przede wszystkim ze sporą dawką białka. Lubię, a Wy? Składniki ogórek gruntowy świeża bazylia, dymka z piórami,rzeżucha(...)laktozy ŁOWICZ mleko Milkissima bez laktozy 1,5% ŁOWICZ pestki dyni Na suchej patelni podpraż garść pestek dyni, do momentu, aż zaczną "strzelać". Odstaw do wystudzenia. Ogórka obierz ze skórki, wsyp do miseczki. Pokrój ser Tylżycki (uwielbiam go!!!) w kostkę, dodaj. Bazylię , cebulkę wraz z piórkami oraz rzeżuchę potnij na mniejsze kawałki i dodaj do całości. Posól
Z Kuchni Do Kuchnidodatkiem sera i ogórki konserwowego. W towarzystwie natki pietruszki. SKŁADNIKI: 3 jajka 1 opakowanie wędzonego łososia natka pietruszki 10 dag sera żółtego 4 ogórki konserwowe 2 łyżki jogurtu naturalnego 1 łyżka majonezu sól i pieprz SPOSÓB PRZYGOTOWANIA: Jajka gotuję, studzę i obieram. Jajka kroję w drobną kostkę. Łososia drobno kroję(...)Ogórki kroję w kostkę . Ser kroję w kostkę. Natkę pietruszki drobno siekam. Dodaję jogurt i majonez oraz przyprawy. Wszytsko ze sobą łączę
Gotowanie Patkiugotowany ryż odcedzamy i studzimy. Kurczaka kroimy w kostkę, obsypujemy przyprawą do kebaba, smażymy na złoto, zostawiamy do wystudzenia. Brokuła dzielimy na różyczki, gotujemy w osolonej wodzie do miękkości. Ogórki, paprykę, cebulę oraz ser kroimy w kostkę – nie mieszamy razem składników. Jogurt łączymy z majonezem, czosnkiem i pieprzem. Do przezroczystej miski wkładamy połowę ryżu, smarujemy sosem czosnkowym, układamy warstwę(...)cebuli kolejno:ogórki, reszta ryżu,kurczak,papryka, kukurydza, sos, ser, brokuł. Przed spożyciem najlepiej sałatkę schłodzić co najmniej godzinę w lodówce, aby składniki dobrze się przegryzły
słodki bratekogórki konserwowe 1/3 czerwonej papryki 2 łyżki kopru 2 łyżki soku z cytryny 2 łyżki oleju Pieprz Ogórek szklarniowy do dekoracji Z płatów śledziowych zdejmujemy skórę, kroimy je w bardzo drobną kosteczkę. Drobno siekamy również cebulkę, czerwona paprykę, koperek i ogórki konserwowe. Wszystkie składniki mieszamy ze sobą. Dolewamy sok z cytryny oraz olej. Doprawiamy pieprzem. Wszystko mieszamy. Tatar(...)podajemy w formie kopuł, wokół układamy cienko pokrojonego ogórka szklarniowego. Dekorujemy cytryną
VioletoweKucharzenierybki - często robiona w moim rodzinnym domu przez mamę. Składniki: 25 dag ogórków 1 duża marchew 1 cebula najlepiej czerwona koperek,pietruszka 5 łyżek oleju pieprz Ogórki pokroić w plastry,marchewkę zetrzeć na grubej tarce,cebulę pokroić w kostkę,pietruszkę i koperek posiekać - dodać olej i pieprz - dokładnie wymieszać. Jak zauważyliście w tej surówce(...)soli,gdyż ogórki kiszone są dostatecznie słone.Spora ilość pieprzu i olej to wszystko czego potrzebuje ta surówka - pyszota
Niespełnione zdolności kulinarnezbyt luźna dodajemy jeszcze bułki tartej. Z masy formujemy pulpeciki wielkości orzecha włoskiego i obtaczamy w mące. Ziemniaki, marchew, paprykę i cebulę kroimy w kostkę. Pietruszkę ścieramy na tarce. Ogórki kroimy w plasterki. Na patelni roztapiamy 2 łyżki masła i podsmażamy cebulę, marchew i pietruszkę. Do garnka wlewamy 1,5- 2 litry wody. Wsypujemy podsmażone warzywa i zagotowujemy. Następnie(...)dodajemy pulpety i ziemniaki. Gotujemy na wolnym ogniu około 15 minut. Następnie dodajemy paprykę, koncentrat pomidorowy, ogórki i groszek. Przykrywamy garnek pokrywką i gotujemy jeszcze przez około 15 minut, aż wszystkie warzywa będą miękkie. Dodajemy przyprawy
e-PrzepisyKulinarnekostkę. Piersi z kurczaka natrzeć przyprawą do kurczaka, posolić i w całości usmażyć na wolnym ogniu. Trzeba pilnować, żeby mięso nie było w środku surowe. Mięso, ogórki i jajka pokroić w kostkę. Ser zetrzeć na grubej tarce. Pieczarki odcedzić z zalewy. Tortownicę wyłożyć dokładnie folią spożywczą. Składniki układać warstwami pamiętając aby każdą warstwę po ułożeniu delikatnie(...)góry * Posiekana zielenina - wkładać w miarę możliwości pomiędzy pieczarki * marchewka oprószona solą i pieprzem * cienka warstwa majonezu * ziemniaki oprószone solą i pieprzem * cienka warstwa majonezu * mięso * cienka warstwa majonezu * ogórki * cienka warstwa majonezu * jajka * cienka warstwa majonezu * ser żółty Ja nie dodawałam już sera, bo mi się nie zmieścił w formie i też wyszła pysznie :) Jajek nie kroiłam
Maślane ciasteczkokością (do 1/2 kg) porcja włoszczyzny kilka wędzonych kiełbasek kilka parówek dobrej jakości 100 g boczku wędzonego 1 duża cebula 4 łyżki koncentratu pomidorowego 2 łyżki mąki 4 średnie ogórki kiszone kilkanaście oliwek czarnych i zielonych kilkanaście kaparów 1/2 cytryny liść laurowy, ziele angielskie, pieprz i sól olej 1 i 1/2 litra wody kwaśna śmietana natka pietruszki lub koperek(...)boczek pokrojony w kostkę. Dodać mąkę i zrobić zasmażkę. Po chwili dodać koncentrat i stopniowo dolewać wywar stale mieszając. Dodać pokrojone w plasterki kiełbasę i parówki, wołowinę oraz ogórki (w plasterkach). Doprowadzić do wrzenia i gotować na małym ogniu około 1/2 godziny. Sprawdzić smak i ewentualnie dodać wody z kiszonych ogórków dla uzyskania odpowiedniej kwaśności
zadanie-gotowanietwardo. Tortownicę o średnicy 20 cm wyłożyć folią spożywczą (można użyć równej miski o takiej samej średnicy i wyłożyć najpierw folią aluminiową, następnie spożywczą). Siekamy pietruszkę. Marchewkę, ziemniaki, jajka, ogórki kroimy w kostkę. Ser ścieramy na tarce o drobnych oczkach. Majonez (ok. 8-10 łyżek) łączymy ze śmietaną. Układamy kolejno w tortownicy: pieczarki kapeluszami w dół posiekana pietruszka(...)marchewka posypujemy solą i pieprzem cienka warstwa majonezu ziemniaki cienka warstwa majonezu pierś kurczaka cienka warstwa majonezu posypujemy solą i pieprzem ogórki cienka warstwa majonezu jajka posypujemy solą i pieprzem cienka warstwa majonezu ser żółty Przykrywamy folią spożywczą, wkładamy do lodówki na kilka godzin lub na całą noc. Ściągamy folię spożywczą z wierzchu, przykładamy płaski talerz, odwracamy, delikatnie luzujemy
Pelusiowa Kuchniasmacznych Świąt! Składniki: 3 średnie marchewki 2 ziemniaki 1 średnia pietruszka, korzeń 1/2 średniego selera korzeniowego 3 jajka 1 jabłko 1 puszka groszku konserwowego (400 g) 5 ogórków kiszonych 1 średnia cebula 2-4 łyżki majonezu sól, pieprz czarny mielony Przygotowanie: Ziemniaki, marchewkę, pietruszkę i selera oczyszczamy (ale nie obieramy) i gotujemy w do miękkości. Warzywa powinny(...)gotować dłużej, wokół żółtka zrobi się ciemna obwódka. Ostudzone jajka obieramy. Groszek odsączamy z zalewy. Jarzyny kroimy w kostkę - taką jaką lubimy - większą lub mniejszą. W kostkę kroimy również ogórki kiszone, od których odcinamy końcówki. Jabłko myjemy i możemy zostawić skórkę. Kroimy w drobniejszą kostkę. W misce mieszamy wszystkie składniki, oprócz cebuli i majonezu. Doprawiamy solą i pieprzem
bistro mamaprzygotować sałatkę z makrelą i jajkiem i umieścić ją w miseczkach z ciasta francuskiego, będzie fajną przystawką na stole :) Polecam! :) Składniki: 6 jaj makrela 2 duże ogórki kiszone 3 łyżeczki jogurtu naturalnego(...)łyżeczki musztardy francuskiej pieprz (u mnie dosyć duża porcja, ale doprawcie jak lubicie ) szczypior do ozdoby Jajka gotujemy na twardo, obieramy i wyjmujemy żółtka. Makrelę obieramy i rozdrabniamy. Ogórki kroimy w kostkę. Mieszamy ogórki, makrelę i żółtka, dodajemy jogurt, musztardę i doprawiamy pieprzem. Faszerujemy jajka, ozdabiamy szczypiorkiem. Gotowe
Czerwona PorzeczkaBardzo ciekawa i szybka w przygotowaniu przystawka. Będzie także idealna na śniadanie wielkanocne :) Składniki: 400 g tłustego twarogu w kostce 2 ogórki kiszone 1 czerwona cebula pęczek natki pietruszki Zalewa: 500 ml wody 3 łyżeczki sosu sojowego 1 łyżeczka soli Sos: 150 g majonezu 200 g śmietany 18% 3 łyżeczki sosu sojowego 4 ząbki czosnku Sposób przygotowania(...)godziny. Następnego dnia ser osączamy z zalewy. Majonez mieszamy dokładnie ze śmietaną, sosem sojowym i przeciśniętym przez praskę czosnkiem. Tak przygotowanym sosem zalewamy ser ułożony na półmiskach. Ogórki i cebulę kroimy w drobną kostkę, natkę pietruszki drobno siekamy. Ogórkami, cebulą i natką pietruszki posypujemy ser w sosie i dostawiamy na godzinę do lodówki. Smacznego
Na Ciasteczkowych Papierachmajonezowy sos chrzanowy Folwark Przygotowanie: Makaron ugotować al dente w lekko osolonej wodzie i ostudzić. Z tuńczyka odlać sos i rozdrobnić lekko widelcem. Groszek i kukurydzę odsączyć z zalewy. Ogórki pokroić w drobną kostkę. Białka zetrzeć na tarce na dużych oczkach. Żółtka zetrzeć na tarce na drobnych oczkach. Na płaski talerz na którym podamy sałatką ułożyć obręcz tortownicy(...)średnicy 18 cm. Układać kolejne warstwy sałatki. makaron cienka warstwa majonezu tuńczyk cienka warstwa majonezowego sosu chrzanowego groszek kukurydza cienka warstwa majonezu ogórki białka cienka warstwa majonezowego sosu chrzanowego żółtka Przygotowaną sałatkę z wierzchu przykryć folią spożywczą i włożyć na kilka godzin do lodówki by smaki się przegryzł
Ala piecze i gotuje