rzodkiewki, cebulki i mojego ukochanego awokado 💗 Dressing przygotowałam na bazie musztardy. Wyszła kolorowa, chrupiąca i smaczna😊 Składniki: sałata rzymska 1/4 główki, pomidorki koktajlowe 4 szt, ogórki konserwowe 3 szt, cebula 1/4 główki, rzodkiewka 3 szt, awokado pół szt, dressing: musztarda delikatesowa 1 łyżeczka, oliwa z oliwek 5 łyżek, zioła prowansalskie pół(...)półmisku. Pomidorki myjemy, kroimy na cząstki, cebule obieramy i kroimy w piórka. Awokado obieramy i kroimy w półplasterki. Układamy warzywa na sa ł acie rzymskiej. Dodajemy pokrojone w polplastry ogórki konserwowe. Na wierzch układamy rzodkiewkę. Dressing: Wszystkie składniki sosu wkładamy do słoiczka i mieszamy. Następnie polewamy surówkę. Podajemy jako dodatek do obiadu
kulinarne odsłony patizaskoczył, bo wyszła bardzo smaczna i z chęcią będzie królowała na moim stole nie tylko od święta! Sałatka z soczewicy z ogórkiem i cebulą Składniki: 400 g soczewicy z puszki 1/3 cebuli kilka plasterków drobiowej wędliny 3 ogórki konserwowe sól, pieprz do smaku Przygotowanie: Soczewicę płuczemy z zalewy na sitku, odsączamy i przekładamy do miski. Obraną cebulę kroimy(...)drobną kostkę razem z ogórkami konserwowymi o drobiową wędliną. Dodajemy do soczewicy. Sałatkę doprawiamy do smaku. Mieszamy. Odstawiamy na 30 minut do lodówki, aby smaki "przegryzły się
Moja smaczna kuchniaSKŁADNIKI: 1 opakowanie ciasta francuskiego 1 cukinia 3 ogórki kiszone 1 0 dag sera żółtego tartego Sos pomidorowy lub ketchup(...)posmarowania Sól i pieprz do smaku PRZYGOTOWANIE: Z ciasta francuskiego wycinam kwadraty. Powinno wyjsc 6 sztuk. Każdy smaruję sosem pomidorowym lub ketchupem. Cukinię obieram i kroję w słupki. Ogórki kiszone również kroję w słupki. Kwadraty posypuję serem żółtym, kładę cukinię oraz ogórki. Wykladam na blachę wyłożoną papierem do pieczenia. Piekę ok 25 min w 180 stopniach
Gotowanie PatkiPyszna kolorowa sałatka z makaronem, porem, papryką , ogórkiem konserwowym i selerem naciowym, który nadaje sałatce fajnej chrupkości. Do tego kilka jeszcze składników i sałatka gotowa. Składniki: 150 g makaronu drobnego (ja użyłam muszelek) 1 duży por biała część 4-5 ogórków konserwowych 4 połówki papryki konserwowej 3 łodygi selera naciowego 1/2 puszki kukurydzy 3 jajka(...)odcedzić. Por umyć i pokroić w półksiężyce, sparzyć, dokładnie odcedzić. Jajka ugotować na twardo i pokroić w kostkę. Paprykę, ogórek również pokroić w kostkę. Kukurydzę osaczyć z zalewy. Seler pokroić w paseczki. Do miski przełożyć makaron, dodać por, seler, ogórki, paprykę, jajka, kukurydzę oraz posiekaną pietruszkę. Doprawić solą i pieprzem do smaku. Na koniec dodać majonez i dokładnie wymieszać
magiczna kuchnia Kasisałatka bardzo często gości na naszym stole, ponieważ bardzo ją lubią moje dzieciaki. Składniki: 2 pojedyncze piersi z kurczaka 2 cebule 4 ogórki kiszone 1 puszka kukurydzy pół kapusty pekińskiej majonez kielecki ketchup pikantny olej do smażenia Marynata: przyprawa kebab-gyros przyprawa curry przyprawa do kurczaka olej pieprz chili cayenne papryka słodka mielona sól pieprz Piersi z kurczaka kroimy(...)drobne kawałeczki. Składniki na marynatę w dowolnych ilościach mieszamy i obtaczamy w niej kurczaka. Odstawiamy na około pół godziny do lodówki. Później obsmażamy kurczaka na patelni. Cebulę i ogórki kroimy w drobną kostkę. Kapustę pekińską szatkujemy. Do salaterki dajemy cebulę, potem ogórki, następnie kurczaka podsmażonego, polewamy ketchupem i majonezem kieleckim , następnie dajemy kukurydzę, kapustę pekińską i górę dekorujemy
Kuchnia u Bietkiziaren ziela angielskiego. Kapelusze pieczarek umyj, osusz i ewentualnie zdejmij z nich skórę (tak samo jak oczyszcza się kapelusze maślaków). Jajko sparz. Cebule obierz z łupinek i razem z ogórkami pokrój na plasterki. Do miski wbij jajko. Wsyp do nich większą szczyptę przyprawy uniwersalnej i całość dokładnie wymieszaj widelcem. Kapelusze pieczarek panieruj w rozkłóconym jajku oraz w bułce tartej(...)stron przełóż je na papierowe ręczniki, aby obciekły z nadmiaru tłuszczu. W większej misce lub na półmisku (odpornej / odpornym na wysokie temperatury) układaj warstwami pieczarki, cebulę i ogórki konserwowe. Przygotuj zalewę. W garnku lub na patelni zagotuj ocet, ketchup i koncentrat pomidorowy. Dołóż także przyprawy, tj. cukier, sól, listek laurowy i ziarenka pieprzu i ziela angielskiego. Całość wymieszaj, chwilę
blog.moje-pasje.infopieczarek, mała marchewka, mała cebula, 2 łyżki masła, 2 łyżki posiekanej natki pietruszki, sól, ostra papryka, 6 łyżek bułki tartej + do panierowania. Składniki na sos: 4 większe ogórki kiszone, mała cebula, 2 łyżki masła, około 2/4-3/4 szklanki bulionu (najlepiej warzywny, może być z kostki), 2 łyżki mascarpone, odrobina mleka, łyżka mąki, pieprz. Dodatkowo: natka pietruszki. Przygotowanie: Pieczarki(...)bułką tartą oraz jajkiem. Formuję nieduże pulpeciki, obtaczam w bułce. Smażę około 1,5 minuty z każdej strony (do zarumienienia), osączam z nadmiaru tłuszczu na ręczniku papierowym. Przygotowuję sos: ogórki i cebulę drobno siekam, podsmażam na maśle około 5-7 minut z dodatkiem pieprzu. Wlewam bulion, gotuję kolejne 7 minut. Połowę ogórków, odrobinę sosu miksuję blenderem wraz
JejKuchniaśledzia 100 g u mnie SEKO . Tatar to jedyny taki produkt na rynku. Poszatkowane delikatne mięso śledzia atlantyckiego połączone zostało z chrupiącym ogórkiem i cebulką, tworząc aromatyczną potrawę. Cząstka jabłka bez skóry pokrojona w plasterki 2 ogórki kiszone bez skórki, pokrojone w drobną kostkę, odsączone na sitku z nadmiaru soku 2 łyżki buraczków ćwikłowych, najlepiej z octem(...)musiałam robić wszystko w szklanych salaterkach na macedonię. Ale nie jest to absolutnie trudne. Na dno naczynia wykładamy jabłka w plasterkach, dajemy warstwę buraków ćwikłowych ( odciśnijcie wcześniej sok ).Następnie ogórki kiszone i warstewkę koperku. Całość wykończ tatarem. Ładnie dociśnij. Włóż do lodówki na godzinkę. Bezpośrednio przed podaniem zrób babkę na talerz. Przekąska idealnie się wysunie. Pokrój cytrynę w kawałki
Z Kuchni Do Kuchnidobry pomysł nie tylko na imprezę, ale też na smaczną, sytą, warzywną kolację. Składniki: 5 średnich ziemniaków 1 puszka soczewicy 1/2 puszki zielonego groszku 1 mała czerwona papryka 4 ogórki kiszone 1 por (biała część) 1 płaska łyżeczka soli i cukru (do parzenia pora) 2 łyżki siekanej natki pietruszki 2-3 ząbki czosnku 1/4 szklanki oleju sól i pieprz(...)łupinach i studzimy. Obieramy i kroimy w kostkę. Białą część pora kroimy w talarki, dodajemy płaską łyżeczkę soli i cukru i zalewamy wrzątkiem. Po kilku minutach odcedzamy i studzimy. Ogórki kroimy w kostkę lub plasterki. Paprykę kroimy w paski. Do miski wkładamy soczewicę, zielony groszek, paprykę, ogórki, por, natkę pietruszki i przeciśnięty przez praskę czosnek. Dodajemy olej, sól
Trzeci talerzdrobną kostkę, a czosnek w cienkie plastry Olej kokosowy rozgrzałam na patelni i poddusiłam cebulę wraz z czosnkiem, aż cebula się zarumieniła. Potem wyjęłam ziele angielskie i listki laurowe Ogórki drobno pokroiłam w kostkę. Im drobniejsze tym lepiej będzie kroił się pasztet. Nawet je trochę posiekałam Cebulę, czosnek i wszystkie przyprawy wymieszałam Dodałam ugotowaną kaszę jaglaną i soczewicę - całość(...)wymieszałam Piekarnik nagrzałam do 180 stopni - termoobieg Następnie wszystko zblendowałam na jednolitą masę ręcznym blenderem i wmieszałam do środka pokrojone ogórki Foremkę o wymiarach 25cm x 12cm wyłożyłam papierem do pieczenia i przełożyłam do niej masę pasztetową Piekłam 40 minut, potem zostawilam jeszcze 10 minut w piakrniku przy ucholonych drzwiczkach, wyjęłam i studziłam przez noc nie wyjmując z foremki
www.szczesliwakuchnia.blogspot.comdrobną kostkę, a czosnek w cienkie plastry Olej kokosowy rozgrzałam na patelni i poddusiłam cebulę wraz z czosnkiem, aż cebula się zarumieniła. Potem wyjęłam ziele angielskie i listki laurowe Ogórki drobno pokroiłam w kostkę. Im drobniejsze tym lepiej będzie kroił się pasztet. Nawet je trochę posiekałam Cebulę, czosnek i wszystkie przyprawy wymieszałam Dodałam ugotowaną kaszę jaglaną i soczewicę - całość(...)wymieszałam Piekarnik nagrzałam do 180 stopni - termoobieg Następnie wszystko zblendowałam na jednolitą masę ręcznym blenderem i wmieszałam do środka pokrojone ogórki Foremkę o wymiarach 25cm x 12cm wyłożyłam papierem do pieczenia i przełożyłam do niej masę pasztetową Piekłam 40 minut, potem zostawilam jeszcze 10 minut w piakrniku przy ucholonych drzwiczkach, wyjęłam i studziłam przez noc nie wyjmując z foremki
Szczęśliwa kuchniaoleju ( ok. 400 g razem ) - 500 g makaronu rurki - 3 łyżki majonezu - 3 łyżki jogurtu naturalnego - 1 ogórek wężowy - 2 papryki - pęczek szczypiorku - sól, pieprz ziołowy Drogi internauto - jeżeli przepisy znalezione na tym blogu uważasz za przydatne i chętnie wykorzystasz je w swojej kuchni możesz wziąć udział(...)klikniesz na którąś z reklam - wystarczy tylko tyle i aż tyle :) (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Z góry dziękuję. Wykonanie Makaron ugotować według przepisu na opakowaniu. Odcedzić, przelać zimną wodą, odsączyć. Ogórki i paprykę umyć. Ogórki pokroić w cienkie plastry. Z papryk usunąć gniazda nasienne i pokroić w kostkę. Tuńczyka osączyć. Szczypiorek przepłukać, osuszyć i posiekać. Makaron wymieszać z warzywami
Świat SmakuŚledziki z ogórkiem , marchewką i cebulką..w zalewie octowej..ja zmniejszyłam ilość octu, ale wiadomo każdy ma inne smaki i gusta..Pomysł na takie śledzie podpatrzyłam tutaj . Składniki: 5 płatów śledziowych matiasów (Ok. 500 g) 3 średnie cebule 1 marchewka 1-2 ogórki kiszone pieprz świeżo zmielony Składniki zalewy: 1 szkl. (250 ml) wody(...)listki laurowe kilka ziarenek pieprzu 3 ziarenka ziela angielskiego 1/2 łyżeczki cukru Śledzie wymoczyć poprzedniego dnia, zmieniając kilkakrotnie wodę.Następnie płaty pokroić na części.Cebulę pokroić w półkrążki, ogórka w plasterki a marchew zetrzeć tarce jarzynowej na dużych oczkach.Cebulę przełożyć na sitko i zalać wrzątkiem. Po 5 minutach odcedzić.Wodę, listki laurowe, ziarenka pieprzu i ziela angielskiego oraz cukier
Moje domowe kucharzeniemożna w kilka chwil, wystarczy tylko kilka składników i możemy się zajadać pysznymi śledzikami :) Składniki: * 3-4 filety śledziowe a'la matjas * 1/2 jabłka * 1/2 cebuli * 3-4 mniejsze ogórki kiszone * 1 łyżka majonezu * 400 ml śmietany 18% * sól(...)pieprz do smaku Wykonanie: Filety namoczyć około pół godziny w zimnej wodzie. Jabłko obrać ze skórki pokroić w drobną kostkę, tak samo postąpić z cebulą i ogórkami kiszonymi. W miseczce śmietanę wymieszać z majonezem, dodać pokrojone jabłko, cebulę i ogórki kiszone. Śledzie wyjąć z wody, osuszyć i pokroić na mniejsze kawałki. Do miski dodać śledzie
Zrób to smaczniefilety śledziowe - 1/2 kg mleko zimne - 2 szkl ogórki kiszone - 6 szt fasola biała konserwowa - 1 puszka cebula - 2 szt sól pieprz(...)majonez Filety śledziowe wymoczyć w wodzie z nadmiaru soli, wyjąć odsączyć i zalac zimnym mlekiem, odstawić na 3 godz w chłodne miejsce. cebulę obrać i pokroić w paski. Ogórki pokroić w paseczki. Śledzie wyjąc z mleka, odsączyć, pokroić w 2 cm paseczki, dodać do nich cebule i ogórki. Fasolkę odsączyć z zalewy, przepłukać woda i odsączyć
Camilla w kuchni