ogórki - 26528 przepisów (strona:319/1769)

Sałata z mozzarellą, rzodkiewką i fasolą Jamar 169

domowych grzanek była ekspresowa sałatka z rzodkiewką, pomidorami, ogórkami konserwowymi (miałam fantazję i ochotę ) oraz fasolą Jamar . Do takiej sałatki świetnie pasować będą także (albo zamiast mozzarelli i ogórków) posiekane jajka na twardo i oliwki. Pożywne i zdrowe śniadania zawsze królują na naszym porannym stole. Dodatkowo sałatkę możemy zabrać do pracy, spakować w podróż, podjadać w ciągu dnia(...)Jest pyszna i już! Składniki: sałata batawska pęczek pokrojonych w kostkę lub talarki rzodkiewek ogórek konserwowy – ok. 3 sztuk pokrojonych w kostkę 1 duży pomidor 1 kulka mozzarelli pokrojona w kostkę 1 cebula puszka fasoli Piękny Jaś Jamar sól, pieprz, suszona bazylia oliwa z oliwek + sok z połowy cytryny Przygotowanie: Sałatę myję, suszę, rwę na mniejsze kawałki. Układam

Zasmakuj Kuchni
Zupa zalewajka – kuchnia podkarpacka 302

się nim w publikacji „Czarnorzecko-strzyżowska kraina smaków” panie z Koła Gospodyń Wiejskich w Gliniku Średnim. Zupa zalewajka - kuchnia podkarpacka Składniki: 1 l wody 1 szklanka wody z kiszonych ogórków 3 ząbki czosnku 2 łyżki śmietany 2 łyżki mąki 1 łyżeczka majeranku sól, pieprz niewielkie ziemniaki, obrane i ugotowane w całości Wodę zagotowujemy i dodajemy do niej wodę(...)ogórków oraz czosnek, majeranek, sól i pieprz do smaku. Mąkę ze śmietaną mieszamy, dolewamy do niej kilka łyżek gorącego wywaru, mieszamy i dodajemy do zupy. Zagotowujemy. Zalewajkę podajemy z całymi ugotowanymi ziemniakami. Zupa zalewajka - kuchnia podkarpacka Zapraszam do zakładki KUCHNIA PODKARPACKA

Trzeci talerz
SAŁATKA Z ZUPEK CHIŃSKICH I KURCZAKA + FILMIK 981

przyjęcia, większe imprezy itp.   SKŁADNIKI :  2 zupki chińskie ostre ( zostawiamy 1 przyprawę ) 500 g piersi z kurczaka  3 łyżki oleju 1 pomidor 4 ogórki konserwowe mały kawałek pora 100 g żółtego sera 1 puszka kukurydzy 1 puszka fasolki  1 słoik selera sałatkowego 160 g garść ciemnych oliwek   sól i pierz do smaku(...)minut aby napęczniał. Następnie odcedzamy na durszlaku i studzimy. Kurczaka kroimy w kostkę, doprawiamy dowolnie i pieczemy na oleju. Fasolkę, seler i kukurydzę należy dokładnie odcedzić a seler wycisnąć. Ogórki, ser i pomidor kroimy w kostkę ( ogórki wyciskamy ) a por w talarki. Do dużej miski dodajemy wszystkie składniki łącznie z majonezem, doprawiamy do smaku solą i pieprzem, dokładnie

Kulinarne Fantazje Marioli
Zrazy faszerowane z mięsa mielonego 200

nadziania rolad wołowych: ogórek kiszony, cebula, boczek lub kiełbasę. Wszystkie składniki na farsz drobno siekam, aby nie przebijały delikatnych ścianek rolad z mięsa mielonego. Przepis na zrazy faszerowane z mięsa mielonego. Składniki: 500 g mięsa mielonego wołowo-wieprzowego 1 jajko ½ szklanki bułki tartej ½ szklanki mleka sól, pieprz, majeranek do smaku cebula 2 ogórki kiszone kawałek kiełbasy lub boczku natka(...)pietruszki mąka pszenna olej rzepakowy papryka ostra Jak przygotować zrazy faszerowane z mięsa mielonego. Ogórki kiszone, cebulę i kiełbasę drobno siekamy. 1/2 szklanki bułki tartej zalewamy mlekiem, aby napęczniała. Mięso mielone wyrabiamy z jajkiem, bułką tartą, doprawiamy solą, pieprzem i majerankiem. Dodajemy posiekaną natkę i ponownie wyrabiamy. Dzielimy masę mięsną na 4 części, każdą część przekładamy na folię spożywczą

Damsko-męskie spojrzenie na kuchnię
Forszmak-gulaszowa 209

posypania Sposób przygotowania: Schab opłukać pokroić w kostkę, kiełbasę w pół plasterki. Cebulę obrać , paprykę wydrąży ć z nasion, pokroić w kostkę, tak samo pieczarki, obraną marchewkę  oraz ogórki kiszone. W garnku rozgrzać 2 łyżki oleju, wrzucić mięso oraz posiekaną cebulę,  oprószyć czubrycą oraz słodką papryką, przesmażyć, dodać kiełbasę, oprószyć mąką pszenną, smażyć 3 minuty, zalać gotującą(...)gorącym bulionem, dodać marchewkę  liście laurowe, ziele angielskie i pieprz w ziarnach przykryć gotować  20 minut na wolnym ogniu, po tym czasie dodać pokrojoną paprykę, pieczarki i ogórki, dodać koncentrat, doprawić solą i ewentualnie mielonym pieprzem,  dusić kolejne 20-30 minut aż mięso będzie miękkie.  Zestawić z ognia, podawać z posiekaną zieleniną. Gęstość zupy można

Wanilia i Kardamon
Sałatka Gyros z kurczakiem – prosty przepis krok po kroku 791

lodówki. Wtedy dobrze przejdzie aromatem przypraw. Jeśli nie mamy takiej możliwości, odstawiamy je na 2-3 godziny. 3. W międzyczasie obieramy cebule i kroimy je w kostkę. 4. Ogórki odsączamy z zalewy i również kroimy w kostkę. 5. Odsączamy kukurydzę. 6. Sałatę rwiemy na kawałki. 7. Na patelni rozgrzewamy 2-3 łyżki oleju i smażymy na nim kurczaka(...)przygotowane składniki, układamy warstwami w szklanym naczyniu warstwami: Zaczynamy od kurczaka. Druga warstwa to ogórki. Trzecia to cebula, którą smarujemy majonezem. Czwartą warstwę stanowi kukurydza, na której ląduje ketchup. I na koniec sałata.   N asza sałatka Gyros jest już gotowa! Podczas serwowania, porcje wykładamy w taki sposób, aby wszystkie warstwy znalazły się na talerzu Jestem bardzo ciekawa

Okiem Blondynki by McBlondi
Sałatka ryżowa z rybą wędzoną 199

Zobacz też przepisy na: Sałatka ryżowa z tuńczykiem, kukurydzą i ananasem Pasta jajeczna z tuńczykiem i ogórkiem Ekspresowa sałatka z tuńczykiem Przepis na sałatkę wędzoną z rybą Drukuj przepis Porcji: 3-4 Czas gotowania: 30 minut Składniki 100 g ryżu (najlepiej parboiled) 4 ogórki konserwowe połowa papryki czerwonej pół puszki kukurydzy 100 g wędzonej ryby czubata łyżka majonezu sól(...)pieprz do smaku Przepis 1 Ryż gotujemy i studzimy. Przesypujemy do miski. Paprykę i ogórka kroimy w kostkę. Kukurydzę odsączamy. Z ryby pozbywamy się ości (jeżeli nie używamy fileta). 2 Wszystkie składniki mieszamy, doprawiamy majonezem, solą i pieprzem. Porady Oczywiście proporcje sałatki możecie dowolnie zmieniać, w zależności od tego, jakie składniki najbardziej lubicie.   Artykuł Sałatka ryżowa z rybą wędzoną

Kuchnia Bazylii
Domowe ogórki małosolne 160

Mój prosty i sprawdzony sposób na domowe ogórki małosolne. Ogórki są gotowe do zjedzenia już po dwóch dniach. Tak naprawdę sięgam po nie często już dnia następnego :-) Czyż nie jest cudownie wybierać ręką jędrne i pachnące ogórki prosto ze słoika? Coś wspaniałego

AniaGotuje.pl
Domowe FIT burgery z indyka 232

mnie maślane) – jajko sadzone usmażone w plastrze papryki – 4 liście sałaty rzymskiej – 8 plasterków ogórka kiszonego – 4 plastry szynki parmeńskiej – 4 plastry sera – kiełki lucerny – sos czosnkowy (jogurt + majonez + ząbek czosnku + sól, pieprz) lub ketchup Ogórki kroimy w plasterki. Przygotowujemy sos czosnkowy: niepełną łyżkę majonezu łączymy z 2 łyżkami jogurtu naturalnego. Dodajemy(...)możemy podsmażyć na suchej patelni lub pozostawić surową. Bułkę smarujemy od środka sosem, i od dołu układamy po kolei: sałatę, mięso z serem, szynkę, paprykę z jajkiem, 2 plasterki ogórka, łyżeczkę sosu i kiełki. Przykrywamy górną częścią bułki, lekko dociskamy i wbijamy wykałaczkę z oliwką. Smacznego! Artykuł Domowe FIT burgery z indyka pochodzi z serwisu Just Be Fit Be Strong

Be Fit Be Strong
Sałatka z paluszkami surimi, ogórkiem i białą rzodkwią 315

Warzywa obrać, umyć. Sałatę porwać na mniejsze kawałki, ułożyć na półmisku. Paluszki krabowe pokroić na mniejsze kawałki. Paprykę pokroić w paseczki, a ogórka i rzodkiew w półplasterki. Na sałacie ułożyć paluszki krabowe na to ogórki, rzodkiew oraz paprykę. Czosnek posiekać wrzucić do miseczki dodać pozostałe składniki sosu, dokładnie wymieszać. Całość polać sosem. Smacznego

magiczna kuchnia Kasi
Sos tatarski 230

może jako sałatka? To już zdecydujcie sami. Pewne jest, że dobrze smakuje i chętnie sięga się po dokładkę! Koniecznie spróbujcie !  Składniki: 300 g pieczarek 1 cebula 5-6 ogórków kiszonych 2 łyżki śmietany 2 łyżki majonezu 1/2 płaska łyżeczka soli 1/3 łyżeczki pieprzu Przygotowanie: Pieczarki oczyszczamy, myjemy. Wrzucamy do garnka z gotującą się wodą i gotujemy przez około(...)pieczarki umieszczam na sicie, aby woda ściekała. Kiedy już pieczarki ostygną kroję je w drobną kostkę i wkładam do miski. Cebulę obieramy z łupin i kroimy w drobną kostkę. Ogórkom odkrajamy końcówki i również kroimy w drobną kostkę. Pokrojoną cebulę i ogórki wrzucamy do miski z pokrojonymi pieczarki. Przygotowujemy sos: do miseczki dodajemy śmietanę, majonez, sól oraz pieprz

Gotuj z Mąką
Placki ziemniaczane z sosem myśliwskim 301

drobno (niczym proszek) 3 ogórki kiszone 3 łyżki przecieru pomidorowego 1 łyżka mąki pszennej 3 ząbki czosnku Woda Sól Pieprz czarny mielony Papryka słodka mielona Przygotowanie Cebulę i ogórki kroimy w bardzo drobną kosteczkę. Mięso mielone podsmażamy na rumiano, dodajemy do niego cebulę i przeciśnięty przez praskę czosnek i smażymy, aż cebula się zarumieni. Pod koniec smażenia wrzucamy(...)ogórki i grzyby suszone. Dolewamy do tego wody (wedle uznania – zależy, ile sosu chcemy uzyskać) i dokładamy przecier pomidorowy. Całość mieszamy i dusimy kilka minut.Pod koniec duszenia zagęszczamy sos mąką rozrobioną z odrobiną wody. Doprowadzamy do wrzenia i doprawiamy do smaku

ClauditteMissCooking
Zapiekanka gyros 400

sypko. Piersi z kurczaka pokroić w kostkę, posypać obficie przyprawą gyros i usmażyć. Pod koniec smażenia dorzucić pokrojoną w kostkę cebulę. Paprykę oczyścić i pokroić w nieduże paseczki, a ogórki w plastry.   Na dno wysmarowanego olejem lub oliwą naczynia żaroodpornego lub tortownicy (moja miała śr. 28 cm) wysypać cały ryż, wyrównać, posmarować majonezem i keczupem, a potem kolejno(...)warstwami: 1/3 żółtego sera, mięso z cebulką, 1/3 żółtego sera, papryka, ogórki, 1/3 żółtego sera, majonez i keczup. Zapiekać przez ok. 30 minut w temperaturze 180 st. C. Podawać na ciepło. Wierzch można posypać posiekana natką pietruszki

Simply Food
SAŁATKA LEŚNA + FILMIK 170

małą kostkę. Przekładamy na patelnię, dodajemy olej, wodę i doprawiamy do smaku. Prużymy na małym ogniu aż płyny odparują a grzybki się podpieką. Przekładamy je na talerz aby ostygły. Ogórki kroimy w kostkę a szczypiorek siekamy. Ziemniaki mieszamy z marchewką, doprawiamy do smaku solą i pieprzem, dodajemy łyżkę majonezem i dokładnie mieszamy. Białka oddzielamy od żółtek i ścieramy(...)tarce do osobnych miseczek. Na owalny, duży talerz wykładamy ziemniaki z marchewką, formujemy owalny kształt i równomiernie rozkładamy. Na następną warstwę rozkładamy grzyby, smarujemy majonezem, na to ogórki i tarte białko, ponownie smarujemy majonezem. Teraz rozsypujemy tarte żółtko na wierzch i boki sałatki. Do woreczek wkładamy 1 łyżkę majonezy, ucinamy rożek i wyciskamy na sałatce drzewo, u góry

Kulinarne Fantazje Marioli
Roladki z tortilli z korniszonami z chili od Krakusa, sosem z awokado, sałatą lodową i grillowanym kurczakiem 237

przekąska zasmakuje każdemu, a chrupkość nada niepowtarzalną strukturę delikatnym roladkom z tortilli. Tak niewiele potrzeba do szczęścia! Składniki (na 3-4 porcje):       1 słoik ogórków korniszonów z chili Krakus      2- 3 tortille pszenne       4-5 łyżek ajwaru (pasta z pieczonej papryki)        300 gram piersi kurczaka(...)drobniejsze paski. Paprykę oraz sałatę pokrój w paski. Tortille podgrzej, rozsmaruj na nich równomiernie ajwar. Na jednym z brzegów ułóż sos na bazie awokado, sałatę, paprykę, kurczaka oraz ogórki korniszony z chili Krakus. Całość zwiń ciasno w rulon, a następnie pokrój na mniejsze kawałki, każdy z nich zabezpieczając wykałaczką. Podaj od razu lub po schłodzeniu w lodówce. Smacznego, Klaudia

Mango Papaja

Proponowane wyszukiwania