posolić i zostawić na 10-15 min. Po tym czasie lekko odciskamy sok z pora i por nam nie groźny. Oczywiście możemy robić wiele wariantów tej surówki dodając np ogórek kwaszony, jajko czy groszek konserwowy. Za każdym razem uzyskamy różną w smaku, ale zawsze pyszną surówkę. Drukuj Surówka z pora z jabłkiem i rzodkiewką Składniki 1 spory por 1 jabłko
Mieszam w Garnkukrewetki pod każdą postacią. W tej wersji to nawet ktoś kto nie przepada za krewetkami będzie mógł zjeść i myślę że powie … dobre Zaczynamy od przygotowania sałatki, świeżego ogórka obrać i pokroić w półplasterki, pomidory koktajlowe na pół, sałatę umyć i osuszyć. Wszystko wymieszać doprawić oliwą z oliwek, solą i pieprzem. Przygotowanie krewetek – krewetki umyć i osuszyć, wrzucić
Kuchnia PokoleńZdrowy dietetyczny koktajl;) Kawałek awokado, 2 kiwi, mały ogórek...obieramy i blendujemy. Na wierzch kładziemy 2 łyżki jogurtu naturalnego i łyżkę otrębów...smacznego
Anioły w kuchnizmniejszyć do 200 st i piec 30 min. Po tym czasie pokrywę zdjąć i przyrumienić przez kolejne ok 15 min. Podawać z kaszą gryczaną ugotowaną na sypko. Można dodać ogórek kiszony
Gotowanie jest łatweDowolność jest nieograniczona. (4 porcje) 1 duża bułka (450g) do kebaba 400-450g filetów z udek kurczaka (może być pierś) 100g kapusty pekińskiej 1 duży pomidor 1 ogórek (ok 100g) 1 średnia czerwona cebula 80g wędzonej mozzarelli 3 łyżki prażonej cebulki przyprawa do kebaba 3-4 łyżki oleju + olej do smażenia ketchup sól, pieprz Sos: 150g śmietany 150g
Di gotujemajerankiem. Doprawić solą i pieprzem. Przełożyć do słoiczków i pozostawić do wystudzenia. Zakręcić i przechowywać w lodówce do kilku dni. Smalczyk podany w towarzystwie świeżego pieczywa i ogórka zrobił u mnie największą furorę :) Raz jeszcze dziękuję Tereniu za przepis i pozwolenie na udostępnienie
Kuchnia w czekoladzieKlasyczna wersja strogonowa jest z wołowiną. My postanowiliśmy przyspieszyć przygotowanie tego dania i użyć kurczaka, którego można dużo szybciej zrobić. Polecamy :) Składniki:
Kuchenne Wariacjeoraz sól, pieprz oraz wędzoną paprykę do smaku. Koperek drobno posiekać, dodać do twarożku, dokładnie wymieszać. Każdą babeczkę faszerować łyżeczką twarożku. Ozdobić np. kawałkiem koperku, rzodkiewką lub połową plasterka ogórka. Jajka ugotować na twardo, ostudzić, obrać i rozdrobnić. Tuńczyka osączyć z nadmiaru sosu, dodać do jajek. Dodać przyprawy, poszatkowany drobno koperek i majonez, Wymieszać, by powstała jednolita pasta. Każdą babeczkę
Moje Qulinariasznycle drobiowe Polecam przygotowanie dowolnej kaszy. Ja osobiście preferuje orkiszową, jęczmienną lub durum. Świetnie smakuje podana z odrobiną oliwy. Jako dodatek u mnie najczęściej króluje sałatka warzywna lub ogórek kiszony, ale to już od was zależy (a raczej od wyposażenia waszych spiżarni) Zapraszam do działu PRZETWORY * zdjęcie kaszy zapożyczone ze strony http://www.healthysupplies.co.uk
Tradycyjna Kuchniamożna zamrozić i na weekendowe śniadanie będą jak znalazł. Te zrobiłam rano, ale zjedliśmy je niczym hamburgery w porze obiadowej. Z odgrzanym kurczakiem z dnia poprzedniego, sałatą, pomidorem, papryką, ogórkiem, cebulą i oliwkami. A wracając do czasu wolnego. Ciągle czeka na Was konkurs na blogu. W komentarzu wystarczy dokończyć zdanie... Zajrzyjcie TUTAJ. Ja nie biorę udziału w konkursie, ale sama
bistro mamasię największą popularnością: Ryba po grecku Ciasto makowo-kokosowe Szarlotka tatrzańska Piernik kawowy Sernik królewski Jogurtowy torcik malinowy Snickers Pomarańczowa chmurka Ciasto japońskie Sałatka z serka wiejskiego z groszkiem, ogórkiem i koperkiem Już nie możemy się doczekać, jak pierwsza dziesiątka najpopularniejszych przepisów będzie wyglądała za rok! :) Pozdrawiamy Was serdecznie! Ania i Kuba z MyCookBook.pl
MyCookBook.plszklance/butelce. Wersję bardziej wilgotną można potem swobodnie formować :) A co wkładamy do środka? A to, co chcemy! Szynka, ser, warzywa, kurczak… wszystko pasuje :D U mnie wersja z kurczakiem, ogórkiem i pomidorem – jako lunch do pracy ;) Smacznego
Jak gotować i nie zwariowaćkiełbasę z wędzonym boczkiem i cebulą i pieczywem z węglem jadalnym parowaną kiełbasę wieprzową z dodatkiem złiół orientalnych i sosem sojowo sezamowym z sałatką z mango i ogórka grillowaną kiełbasę wieprzową dodatkiem wołowiny i trawy żubrowej z musem morelowym i zapiekaną gruszką z serem bryndza Na czas warsztatów zostaliśmy podzieleni na grupy i pod okiem
Kulinarne przygody Gatityzagotowujemy. Rybę wykładamy do części z sitkiem do gotowania na parze razem z cytryną i gotujemy 15 - 20 minut na wywarze z przypraw. Podajemy z sałatką z pomidorów i ogórka zielonego z jogurtem naturalnym doprawioną papryką ostrą mieloną i czosnkiem. Smacznego
Moje-pitraszenie