kolendra Wykonanie: 1. Oddziel mięso ryby od ości i skóry. Dokładnie sprawdź czy nie zostały ości. 2. Jaja ugotuj,obierz i posiekaj w kosteczkę. 3. Cebulę obierz i posiekaj. Ogórka posiekaj. 4. Do michy wrzuć wszystkie składniki. Dodaj musztardę i jogurt. 5. Dopraw pieprzem i odrobiną soli morskiej. Podawaj z pieczywem,ulubionymi warzywami i ziołami.U mnie na grahamkach
Fiolka w kuchniwarzywo wrzucać na wrzątek bądź gotować na parze) 2.Brokuł do gara, dodaj ser i resztę przypraw oraz oliwę 3.Zblenderuj /ugnieć widelcem Pastę podałam na kanapkach z zielonym ogórkiem,pestkami i ziołami. Smacznego
Fiolka w kuchniMy Blueberry Corner by "jagodzianka" Mizeria to wspaniały dodatek polskiej kuchni. Pasuje do wielu dań. Do kotleta schabowego, mielonego, do klopsików, do żeberek, do pieczonego …
My Blueberry Cornerremulada duńska opakowany jest w tubie na której znajduje się czytelna etykieta zawierająca wszystkie niezbędne informacje o produkcie. Sam sos to sos majonezowy z dodatkiem warzyw: kapusty, cebuli i ogórka. Smak sosu podkreśla przyprawa curry, która idealnie nadaje mu walorów smakowych. Jest on delikatnej konsystencji, świetnie nadający się do potraw mięsnych - wieprzowiny wołowiny czy też drobiu, jak i idealnie
Kulinarny Świat Konczi i Szpileczkiinne można znaleźć w menu głównym! Tosty francuskie Przepyszne tosty francuskie Składniki : pieczywo tostowe 2-3 jajka ser żółty szynka masło inne dodatki (papryka, ogórek, pomidor...) pieprz sól Przygotowanie: W pojemniku rozbijamy jajko z pieprzem i solą. Międzyczasie przygotowujemy tosty. Pieczywo tostowe smarujemy masełkiem
Sprawdzone przepisy kulinarnepęczak z polędwiczką, cieciorką i papryką Sałatka z cieciorki z papryką, czerwoną cebulą i natką pietruszki Składniki: 1 puszka cieciorki konserwowej 1 papryka 1 pomidor 1/2 czerwonej cebuli 1 ogórek małosolny 3 łyżki posiekanej natki z pietruszki sól Przygotowanie: Cieciorkę osączamy z zalewamy, przekładamy do miski. Paprykę oczyszczamy z gniazd nasiennych, pomidora i cebulę obieramy ze skóry. Wszystkie warzywa kroimy
Moja smaczna kuchniaTilapię robiłam ja a sałatkę w tym samym czasie robił Przemek co w rezultacie przyniosło szybki i smaczny obiad. Takie szybkie obiady to zbawienie jak nie
Moje Małe CzarowanieSAŁATKĘ KTÓRĄ UWIELBIAM, JEST CAŁKIEM INNA OD TYPOWYCH SAŁATEK Z TUŃCZYKIEM,JEST ZE ŚWIEŻYCH WARZYW ,LEKKA I PYSZNA SKŁADNIKI: -SAŁATA LODOWA -2 POMIDORY -PÓŁ ZIELONEGO DŁUGIEGO OGÓRKA -PAPRYKA CZERWONA -KUKURYDZA(PÓŁ PUSZKI) -3 JAJKA -TUŃCZYK W OLEJU -PÓŁ CZERWONEJ CEBULKI KILKA ŁYŻEK MAJONEZU I TYLE SAMO JOGURTU NATURALNEGO SOSIK SAŁATKOWY WŁOSKI,SÓL PRZYGOTOWANIE: WSZYSTKIE WARZYWA KROIMY NA WIĘKSZE
Swojskie jedzonkoJEST TRUDNE,KUPIŁAM ZESTAW DO ROBIENIA SUSHI W TESCO (W ŚRODKU JEST RÓWNIEŻ ULOTKA JAK ROBIĆ)I DO TEGO DOKUPIŁAM TYLKO:-UDAŁO SIĘ -WĘDZONEGO ŁOSOSIA,AWOKADO,SOS SOJOWY,OGÓREK ,PAPRYKA,I PALUSZKI KRABOWE-I ZROBIŁAM NA KOLACJE DLA MOJEGO MĘŻA-JEST PYSZNE I NA PEWNO JESZCZE NIE RAZ BĘDĘ JE ROBIĆ... DO USŁYSZENIA
Swojskie jedzonkoTaki domowy rarytas z pajdą dobrego chleba, ogórkiem i pomidorem. Kto nie lubi? Pewnie i tacy są, jednak większość chętnie się tym zajada. Kilka takich słoiczków powstało w mojej spiżarni, chociaż już ich ubywa. Smalczyk przygotowany przez mojego męża, ponieważ to on najlepiej potrafi przyrządzić taki specyfik. Wersje składników pewnie każdy ma swoje wypróbowane, ale zapewniam
W kuchennym oknie EwyTortowy autobus starej daty...:) Przyznać się, kto takim miał okazję podróżować? Ja byłam szczęściarą w tym temacie... cztery lata tłukłam się takim "ogórkiem" do szkoły
In my kitchentakiej kąpieli jajko siedzi ok,1 min. Wyciągam jajko łyżką cedzakową , Chwilę odsączam i przekładam na przygotowaną paprykę . Sól ,pieprz do smaku Zamiast papryki może być pomidor, ogórek , fasolka, piure z boby, sałatka z pekińskiej ,sałata Wypróbowałam ze wszystkim
Eli Gotowanieciasto o gęstości kwaśnej śmietany. plastry mortadeli zanurzam w cieście i smażę na gorącym tłuszczu po minucie z każdej strony . Gotowe jeszcze tylko kilka plasterków pomidora lub ogórka i jest śniadanko
Eli Gotowanieużyć. Wyszło coś takiego Składniku na jedna porcję 1jajko garstka makaronu 1/4 papryki ( kolor obojętny) 1/4 pomidora lub 1/2 łyżeczki koncentratu 2 lub 3 listki sałaty 1/4 ogórka 1 łyżeczka szczypiorku ( nie koniecznie) 1 łyżka oliwy do smażenia Wykonanie Na patelni rozgrzewam oliwę , wrzucam pokrojoną w kostkę paprykę ,podsmażam ok 2 minut , wkładam pokrojonego w kostkę pomidora lub koncentrat
Eli Gotowaniemożna dodać łyżke otrąb , bułki tartej lub ugotowane jajko . Dosmaczam solą ,pieprzem ,wsyluje szczypiorek drobno pokrojony , mieszam i gotowe gotową kanapkę posypać jeszcze szczypiorkiem ,położyć pomidora,ogórka lub paprykę
Eli Gotowanie