Prosta i szybka sałatka, która zawiera dużo witamin i składników odżywczych. Składniki są surowe, więc oddają nam pełnię smaku i tego co w nich najlepsze. Bazą jest jarmuż z ogórkiem, ostrości nadają rzodkiewki, a specyficznego smaku kozi ser. Całość dopełnia lekki sos na bazie oliwy i soku z cytryny
Milion Smakówwlałam śmietanę kremówkę i mieszałam wszystko przez kilka chwil, do momentu aż kremówka pokryje zawartość woka i lekko zgęstnieje. Teraz wystarczyło wyłożyć jedzonko do talerzy. My zjedliśmy z kiszonym ogórkiem, a Wy? Z czym tam tylko chcecie ;) SMACZNEGO życzy BLONDYNKA
Blondynka GotujePyszne, mięciutkie żeberka z cebulą w śmietanie to niezwykle smaczny sposób na proste i sycące danie obiadowe dla całej rodziny. Podane z ziemniakami i ogórkiem kiszonym smakują wybornie. składniki na 4 porcje 1 kg żeberek 4 duże cebule 2 łyżki smalcu 1 łyżka majeranku 2 łyżki mąki pszennej 2 szklanki bulionu 1 szklanka śmietany 18% 2 liście laurowe szczypta
Smakowite Daniapołożyć na każdym po łyżce pesto posypać ziarnami dyni i smażyć aż przyrumieni się druga strona filetu. Na tej samej patelni podgrzać makaron ze szpinakiem. Sałatkę zrobiłam z ogórka, cebuli i papryki z odrobiną oliwy. Opublikowany
Gotowanie jest łatwecukrem i solą, dodać do mąki , zagnieść ciasto pod koniec dodać olej i wyrobić aż przestanie kleić się do rąk. odstawić na ok pół godziny. nadzienie; sos pomidorowy ogórek pomidor kiełbasa żółty ser oliwki pieczarki przyprawa do pizzy Ciasto podzielić na 15 kawałków, uformować kulki , a następnie każdą kulkę rozwałkować na placek wielkości
Gotowanie jest łatwepuszka sardynek w sosie pomidorowym Graal kawałek ogórka szczypiorek rzeżucha cebula oliwka sałata Wystarczy pieknie udekorować na talerzu i Sardynki Graal mogą być wykwintnym pysznym śniadankiem. Dostałam do testowania rybki w puszkach. Lubimy , więc nawet się nie zastanawiałam. Po otworzeniu drugiej puszki jestem również zadowolona. Rybki są dobre, w pysznym sosie pomidorowym, nie rozpadają się, można
Gotowanie jest łatwestron i smażyć na ostrym ogniu po 3-4 min z każdej strony. Podać z młodymi ziemniaczkami z wody, polanymi tłuszczem i posypanymi koperkiem, oraz mizerią z ogórka z cebulą i rzeżuchą ogrodową, doprawioną śmietaną
Gotowanie jest łatwekawałek cukinii ok 300 g 3 łyżki mąki 1/4 kostki sera białego 1 mała cukinia wielkości ogórka 1 jajko sól pieprz ziołowy szczypta proszku do pieczenia natka pietruszki świeża bazylia świeża majeranek świeży olej do smażenia konfitura z borówek Małą cukinię należy pokroić w cieniutkie plasterki przy pomocy obieraka do warzyw. Cukinię pozostałą zetrzeć na tarce o dużych oczkach, dodać
Gotowanie jest łatweprzykryciem . Mąkę wymieszać z koncentratem i niewielką ilością wody. Podprawić potrawkę. Dodać posiekaną natkę pietruszki świeże oregano. Podawać z ziemniakami lub kaszą gryczaną i ogórkiem małosolnym
Gotowanie jest łatwenieduże pstrągi 2 marchewki pietruszka kawałek pora pół cebuli sól pieprz listek laurowy 3 ziarenka ziela angielskiego żelatyna do dekoracji listki selera oliwki marchewka cytryny ogórek Ryby umyć, oczyścić. Przygotować gazę, Ryby zgiąć i obwiązać w takiej formie gazą. W garnku zagotować wodę, włożyć warzywa i przyprawy i ugotować je do miękkości. Warzywa wyjąć a do wywaru włożyć ryby. Gotować
Gotowanie jest łatweśledzie matiasy 5-6 filetów 4 ziemniaki 1 marchewka 1 cebula 1 ogórek kiszony 200 ml śmietany 18% sól pieprz cukier marchewka i natka pietruszki do dekoracji Śledzie wymoczyć w wodzie by nie były zbyt słone. Ziemniaki i marchewkę ugotować w mundurkach. Wystudzić. Wystudzone ziemniaki obrać ze skórki pokroić w kostkę, jedną marchewkę również pokroić w kostkę. Dodać drobno posiekaną
Gotowanie jest łatwepieprzem. Ugotowane ziemniaki odcedzić i utłuc. Jajka włożyć do garnka z wrzątkiem i ugotować, ok 3-4 min. Podawać ułożone na ziemniakach , polać sosem i udekorować rzeżuchą , mile widziany ogórek kiszony
Gotowanie jest łatweRoladki z kurczaka nadziewane pastą pietruszkową z tahini, zapiekane w marchewce ;-) Zazwyczaj takie rolady kojarzą się z ociekającym i niezdrowym tłuszczem, boczkiem i ogórkiem kiszonym. Postanowiłam pokombinować i zrobić zdrową i dietetyczną formę roladki z kurczaka. Zadanie dość pracochłonne ale smak obłędny, pyszny i niepowtarzalny, myślę że warto! SKŁADNIKI: - 1 duży podwójny filet z kurczaka - 2 marchewki młode - 1/2 pęczka
SMYKWKUCHNIjest mleko kokosowe to i musi być pyszny, orientalny kurczak. Kruchy, lekko pikantny... pachnący imbirem, kokosem i cytryną. Podałam z ryżem i świeżym ogórkiem skropionym sokiem cytrynowym. Bardzo dobre, lekkie danie. Proporcja na dwie osoby: - 1 duży filet z kurczaka - 1 średnia cytryna - świeży kawałek imbiru długości ok. 4 cm ( 2 + 2 cm) - 1/2 papryczki chili ( jeżeli lubicie
kawawszklancetrochę oliwy, bądź zalewy z cieciorki. Na koniec doprawić kuminem (u mnie łyżeczka) i pieprzem do smaku. Porządnie wymieszać. Serwować z chlebkiem pita bądź warzywami (świetnie komponuje się z ogórkiem i papryką). Przechowywać w lodówce 4-6 dni. Smacznego! Źródło wiadomości: WHOmus
Przepysznik - BLW i nie tylko