Sałatkę z tuńczykiem przez wiele lat jedliśmy tylko na Wigilię. Była wtedy bardziej "na zielono", z ogórkiem kiszonym i konserwowym groszkiem. Tą sałatkę wymyśliłam z potrzeby chwili (i przy okazji porządków w spiżarni). Jest bardzo smaczna, chrupiąca, z mnóstwem warzyw. Składniki: 1 torebka ugotowanego ryżu (u mnie basmati) 1 puszka kukurydzy 1 czerwona papryka 1 puszka tuńczyka w sosie
Cakes By KejtKiedy żar się z nieba leje, dobrze orzeźwić się chłodną... Artykuł CHŁODNIK OGÓRKOWY Z KOPERKIEM pochodzi z serwisu CookMagazine .
COOKMAGAZINEnaszego zespołu dołączyły nowe osoby, a z nimi nowe ciekawe, mamy nadzieję, tematy. Co możecie zobaczyć w tym numerze? Na pewno letnie smaki i zapachy pod postacią m.in. ogórka, rabarbaru i truskawek. Zapraszamy Was do naszej Domowej Piekarni, gdzie czekają pyszne bułki i pachnący chleb. Dla osób na diecie bezglutenowej stworzyłyśmy osobne miejsce. Oprócz artykuły na ten temat
Codzienna kuchnia niecodziennadzięki temu mąż miał lunch do pracy. Jeśli nigdy nie robiłaś tortilli to namawiam, bo to świetny pomysł na przemycenie dziecku warzyw :) U nas tym razem: kapusta pekińska, pomidory, ogórek, kukurydza, papryka, jogurt z koperkiem i pietruszką. Podwieczorek Lody i owoce. "Mamo, ale to pyszota". Takie lody to nie grzech. Kolacja Placki z bananem i syropem klonowym. Dla przypomnienia
lady-och-mistrzyni.blogspot.comKasza i przegrzebki? no tak okazało się że to znakomite połączenie. Sałatka jest pyszna i znika szybciutko. Może dziś na Dzień Dziecka zrobicie swoim pociechom? Zachęcam
Moje Małe CzarowanieTERAZ, to sięgam zawsze po DANIA BABCI ZOSI FIRMY SYS. Dziś u mnie placki ziemniaczane ze szpinakiem wystarczy trochę wody i gotowe.Smażę na oleju kokosowym. Podałam z ogórkiem kiszonym mojej babci, z serem korycińskim swojskim Zarzeckich (tym oryginalnym) oraz ze szczypiorkiem i kleksem śmietany. No cóż, danie warte miliona dolarów. Wszyscy zadowoleni. Ja szczególnie. Polecam
Z Kuchni Do Kuchniheight: 1em; max-height: 1em;" /> Składniki : 1 opakowanie dużych tortilli ( 4 sztuki ) 4 szt pojedynczych filetów z piersi kurczaka kilka kawałków boczku wędzonego dla smaczku mała cebula kawałek świerzego ogórka kilka rzodkiewek 1/2 papryki czerwonej liście mizuny w różnych kolorach i kształtach ( musztardowca lub mix sałat, jeśli nie macie – warto jednak wyhodować tą roślinkę , jest bezobsługowa , śliczna i smaczna
Ogrodnik w podróżybrokułem i lekkim sosem czosnkowym. Często dodaję także grzanki z razowego pieczywa. Jest naprawdę pyszna! :) Co potrzebujemy? jajko (ugotowane na twardo) sałatę lodową garść rukoli pomidor 1/3 ogórka kilka różyczek brokuła (ugotowanego al dente) łyżeczka soku z cytryny łyżka nasion słonecznika sól, pieprz, suszona bazylia opcjonalnie pieczywo razowe niewielka ilość masła 3 łyżki jogurtu + 1/2 startego ząbku
Kuchnia Elliepasta uzyskała lekkiej i puszystej konsystencji. Przekładam do miseczki, polewam oliwą z oliwek. Tak przygotowany hummus podaję ze świeżym pieczywem i harissą , warzywami (bardzo dobrze smakuje z zielonym ogórkiem i rzodkiewką), spróbujcie też do grillowanych warzyw lub karkówki. Co tu dużo mówić: palce lizać! ps. Pewnie ciekawi Was dlaczego dodaję zielone curry - nadaje ciekawej orzeźwiającej nuty - zupełnie innej, niż cytryna
Ale Prosteprzepadam, podobnie jak zresztą pozostała część mojej rodziny. Używam go z reguły do deserów i dżemów. W tym daniu wykorzystałam go do przygotowania salsy. Połączyłam go ze świeżym ogórkiem, miętą, czerwoną cebulą i tłoczonym na zimno olejem z pestek dyni. W efekcie uzyskałam pyszny, orzeźwiający sos, który idealnie pasował zarówno do delikatnych białych szparagów jak równie delikatnego mięsa pstrąga.” Czytaj
Wiem co jemProsty przepis na smaczną pastę jajeczno-rybną. Idealna do pieczywa na śniadanie czy kolację. Świetnie smakuje w towarzystwie kiszonego ogórka. Składniki: 4 jajka puszka sardynek w sosie pomidorowym mała cebulka 2 łyżki majonezu sól, pieprz Przygotowanie Jajka gotujemy na twardo, obieramy. Jajka, sardynki (z sosem pomidorowym) i cebulę miksujemy za pomocą blendera, albo drobniutko siekamy. Składniki mieszamy z majonezem
e-PrzepisyKulinarneczerwonego półwytrawnego wina. Wszystko razem udusić do miękkości mięsa. Przed podaniem zdjąć nitkę lub wypiąć szpilki (wykałaczki). Jeśli lubicie takie roladki, to spróbujcie także zrazików wołowych z marchewką i ogórkiem kiszonym lub wołowych roladek z boczkiem i kapustą kiszoną
Codzienna kuchnia niecodziennawarzywną, klasyczną z ziemniakiem, marchewką, selerem i pietruszką z dodatkiem majonezu z 250g wchłoniemy około 320 kcal i 30 g tłuszczu. Jeżeli jednak wybierzemy sałatkę przygotowaną na bazie kapusty, ogórka, pomidorów, oliwek z oliwą okazuje się, że przyjmiemy jedynie 100 kcal i 2,5 g tłuszczu. To spora różnica jak na krótką imprezę u cioci, która prawdopodobnie będzie się starała
Mr. Tasteczegoś w nim brakowało… własnie tej delikatnej nuty. Oczywiście serek możemy wykorzystać również w inny sposób. Ja z nim poczyniłem również tortille w towarzystwie cebuli, keczupu, tofu i ogórka. Jest on naprawdę wielofunkcyjny. Składniki: Orzechy nerkowca – 200g Płatki drożdżowe – 5 łyżek Woda – 100ml Oliwa z oliwek – 2 łyżki Sól – do smaku Cukier
Blendmanniej wszystko to co lubię, oczywiście ser pleśniowy i pyszny sos. Polecam na błyskaw iczny piątek . Składniki : * mix sałat * kilka rzo dkiewek * czerwona papryka * kilka czarnych oliwek * pół ogórka * ulubiony ser pleśniowy * łyżka oliwy z oliwek * łyżka miodu * łyżka soku z cytryny * sól, p ieprz * oregano Przygotowanie : Oliwę, miód i sok z cytryny rozmieszać w misce . Dodać przyprawy
Magiczne Życie Marty