składniki wymieszaj w małym słoiczku): 3 łyżki oleju 1 łyżka miodu 1 łyżka musztardy Dijon pieprz Dodatki: awokado pokrojone w plasterki pomidor w plasterkach sałata inne ulubione warzywa, np. ogórek, papryka, cebula 1. Rozgrzej na dużej patelni olej. Dodaj pokrojoną w kostkę cebulę i smaż, aż się zeszkli. 2. Dodaj czosnek i trzymaj na patelni jeszcze przez kilkanaście sekund. Następnie
Powiedz dietom nietutaj>>> Kolacja 19:00 Nie zdążyłam zrobić zdjęcia całego dania. Lilcia zaczęła już wcinać, a miała jajko ugotowane na twardo (zażyczyła sobie) i mix sałat z ogórkiem i pomidorem. Dla przypomnienia napiszę, że Lila ma 2 lata i 9 miesięcy. Jeśli podoba Ci się ta seria wpisów, korzystasz z tego - daj znać. Jeśli chcesz
lady-och-mistrzyni.blogspot.combyć puszysta, mięciutka i domowa, parówka dobrej jakości i oczywiście dużo świeżych warzyw. Do środka możecie włożyć to, co Wam najbardziej smakuje. Do mojego hot-doga trafiła sałata, ogórek, pomidor, papryka i młoda cebulka. Wszystko zostało polane ketchupem. Zachęcam do przygotowania własnych bułek, wiecie jaka to radość i satysfakcja, że to jednak Wasza, własnoręcznie wykonana buła, a nie jakiś zgnieciuch
Czerwona Porzeczkaprzyozdobione pomidorkami koktajlowymi, plasterkami zielonego chilli (można pominąć) oraz listkami bazylii. Do gazpacho pomidorowo-arbuzowego pasują także inne przybrania - ser feta pokrojony w kostkę, czarne oliwki, pokrojony w kostkę ogórek. Gazpacho świetnie smakuje również z grzankami z białego chleba oraz kromkami bagietki. *** Jeżeli spodobał Ci się ten wpis, pozostańmy w kontakcie. Możesz śledzić moją stronę na Facebooku
Chilli Czosnek i Oliwapoczątku tygodnia przygotowuję ciekawe przepisy z cieciorką w roli głównej. Jeden z nich powstał specjalnie dla organicvilllage.pl Już teraz serdecznie zapraszam po przepis: sałatka z cieciorki z zielonym ogórkiem i papryką . Śledźcie stronę uważnie, bo już niedługo kolejna porcja moich przepisów pojawi na tej stronie! Zauważyłam, że sporo moich czytelników lubi przepisy z wykorzystaniem cieciorki. Dużym powodzeniem cieszą się zwłaszcza
Moja smaczna kuchniaugotuj, a następnie obierz. Przenieś go do miski lub malaksera. 2 Dodaj pozostałe składniki i zblenduj masę na gładko. Notes Polecam podawanie na świeżym pieczywie w towarzystwie pomidora i ogórka. Podoba Ci się przepis na pastę z bobu? Chcesz więcej przepisów? Kliknij „Lubię to”, a jeszcze lepiej „Udostępnij”. Będzie to dla mnie świetna motywacja! Kalorie
Blendmandanie. Więc jak zrobiłam lemoniadę od razu czegoś mi w niej brakowało i miętą okazała się strzałem w dziesiątkę. Na co dzień do picia robię wody smakowe - z mięta, ogórkiem, cytryną itp jednak tym razem zdecydowałam się zaszaleć i zrobić lemoniadę - spróbujcie i Wy a na pewno nie pożałujecie. Lemoniadę najlepiej zrobić dzień wcześniej i na noc zostawić w lodówce
sierotka maRysia w kuchnipracy i bardzo mi smakuje Na głębokiej patelni rozgrzać olej czosnkowy, wrzucić obraną i posiekaną cebulkę. Jak cebulka straci kolor surowizny dodać piersi kurze pokrojone w małe kawałeczki,ogórka pokrojonego w kosteczkę. Doprawić solą, pieprzem, papryką słodką i ostrą, wymieszać i smażyć około 3-5 minut. Wlać wywar warzywny lub rozmieszaną kostkę rosołową w niecałej szklance wody.Dodać pomidorki przekrojone
Kuchnia Pokoleńpowodzeniem cieszą się zupy z owoców sezonowych. Równie dobrym pomysłem na letnie dni jest gazpacho . Zupa ta może być zielona lub czerwona. Zieloną przygotujemy z zielonej papryki, cukinii lub ogórka, a czerwoną z pomidorów i czerwonej papryki. Można dodać szczypiorek, czosnek lub cebulę. Przyprawy, które nadadzą gazpacho właściwego smaku i aromatu to: sól, czarny pieprz, bazylia, oregano i oliwa
Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!maliny i porzeczki oraz oczywiście cytryny, limonki ( ale o tych muszę pamiętać w sklepie;). Kolejne odkrycie, którego dokonałam wczoraj to mieszanka soku z cytryny, szpileczek rozmarynu i ogórek obrany i pokrojony w plasterki :) mniam ! Bardzo często zabieram ze sobą do pracy zerwane w ogródku listki, w pracy wkładam do karafki, dodaję wody i gotowe. Szczerze
Kuchnia na wzgórzunatkę pietruszki i podzielone na kawałki mięso. Próbujemy i ewentualnie doprawiamy do smaku solą i pieprzem. Zagotowujemy i odstawiamy z ognia. Podajemy z ryżem lub ziemniaczkami oraz sałatą z ogórkiem, rzodkiewką i naturalnym jogurtem
cool and mintyskosztować w postaci paprykarza? [źródło: Primavika ] Do domowego chleba codziennego, smarowidło w postaci Paprykarza wegetariańskiego z kaszy jaglanej od PRIMAVIKA , wyjątkowo dobrze pasuje. Na wierzch jeszcze plasterek ogórka kiszonego - albo i nie ;) - i pożywne śniadanie gotowe! Składniki na 1 bochenek: ZACZYN: 20g świeżych drożdży 1 łyżeczka cukru 1 łyżeczka mąki 1/2 szkl. ciepłego mleka CIASTO CHLEBOWE: 500g mąki pszennej
Grunt to przepis!Jak część czytelników (tych co korzystają z fejsbuka) się zorientowała, przez kilka tygodni korzystaliśmy z gościnności różnych garkuchni w Wietnamie. Przeważnie środkowym Wietnamie, ale było też
slodkokwasnapludkach. Na koniec kładziecie na nich kilka kawałków masła i pieczecie w temperaturze 200 st. C pod przykryciem przez około godzinę. Możecie podać z sałatką z kaszy gryczanej, ogórka i koperku z łyżką jogurtu lub śmietany przyprawionej solą i pieprzem oraz z puree ziemniaczanym z masłem i czosnkiem niedźwiedzim. Smacznego! Click to view slideshow
GRUBY WAŁEKWyciągnęłam patelnię z piekarnika, postawiłam na blacie, posypałam szczypiorkiem i pomidorami. Teraz tylko zostało rozłożyć jedzonko na talerze. Cały ten bałagan jedliśmy z sałatą z rzodkiewką i ogórkiem w sosie w stylu tza tzyki. SMACZNEGO życzy BLONDYNKA
Blondynka Gotuje