białka, 6,5g tłuszczu, 24g węglowodanów i 9,3g błonnika. SKŁADNIKI: 120g tuńczyka w sosie własnym- po odsączeniu 70g białej fasoli konserwowej 70g kukurydzy 120g ogórka świeżego 35g cebuli 10g mieszanki ziaren Euforia koperek świeży lub suszony estragon oregano pieprz sól natka pietruszki PRZYGOTOWANIE: Ogórka obrać i pokroić w kostkę Cebulę drobno posiekać Wszystkie warzywa i tuńczyka wymieszać w misce
peanutbuttermonsterMożna po prostu go zjeść i już. Albo... przyrządzić pyszną ziemniaczaną sałatkę ;-) Składniki: 40 dkg wędzonego rekina 6 szt.ziemniaków 4-5 szt. kiszonych ogórków 1 szt. małej czerwonej cebuli szczypiorek / koperek łyżka majonezu dwie łyżki jogurtu bałkańskiego sól świeżo mielony czarny pieprz Ziemniaki umyłam i ugotowałam w mundurkach w osolonej wodzie. Gdy wystygły, obrałam ze skórki. Pokroiłam(...)sitku, a właściwie odcisnęłam z nich sok. Gdy tego nie zrobicie - ogórki puszczą go w sałatce. Pora na główny składnik. Wędzony rekin. Mięso pokroiłam na mniejsze części. I dodałam je do sałatki. Obrałam i pokroiłam czerwoną cebulę. Wsypałam pokrojony szczypiorek. Jak najbardziej może to być też świeży koperek. Wszystkie składniki wymieszałam. Dodałam majonez, jogurt i przyprawy. I tak powstała
potrawyregionalneSmaczny dodatek do obiadu 1/2 główki białej kapusty 1 marchew 2 średnie ogórki małosolne 1 mała czerwona cebula 1 łyżka posiekanego koperku sól świeżo mielony pieprz 1 łyżeczka cukru 1 łyżka oliwy Kapustę drobno poszatkować,marchew i ogórka zetrzeć na tarce o grubych oczkach,cebulę posiekać w kosteczkę. Doprawić do smaku solą,pieprzem,cukrem , wszystko skropić oliwą ,dokładnie
Kolorowa kuchnia Elkinajlepsze. Danie podałam z kaszą kuskus - trochę słońca w mocno zimowy dzień. Składniki: 4-5 kawałków filetu łososia 1 cytryna suszony koperek przyprawa do ryb opakowanie kaszy kuskus 1/2 czerwonej papryki 1/2 ogórka 1 łyżka masła olej Wykonanie:Filety umyć, osuszyć, polać sokiem z cytryny, obsypać koperkiem i przyprawą do ryb. Odstawić na minimum pół godziny.Kaszę kuskus przygotować
Pasja Smakukonserwowej 4 zielone ogórki 2 czerwone papryki 2 pęczki świeżego koperku 1 puszka konserwowej kukurydzy 6 łyżek majonezu sól pieprz Wykonanie: 1. Kaszę przygotować według instrukcji na opakowaniu, szynkę pokroić w kostkę, koperek posiekać, odsączyć z zalewy kukurydzę, paprykę pozbawić gniazda nasiennego i pokroić w kostkę. Ogórki obrać, wydrążyć ze środka miąższ a pozostałe części pokroić w kostkę
Szalona Kuchnia Ewelinyładnie wygląda w przeźroczystym naczyniu. Taka sałatka stanowi również ozdobę stołu. Zapraszam Składniki: 1/4 dużej czerwonej papryki 3/4 szkl ugotowanej kaszy jaglanej 1/3 średniego zielonego ogórka 50 g wędzonego łososia z koperkiem 1/2 pęczka rzodkiewek 4 łyżki majonezu 1/2 łyżeczki soli i pieprzu garść pokrojonego szczypiorku Przygotowanie: Myjemy warzywa i osuszamy. Obieramy ogórka. Paprykę kroimy w kostkę i układamy
słodkie i nie tylko historie kulinarneroku przygotowałam sobie domową przyprawę do kiszenia ogórków.Koleżanka przyniosła mi sporo koperku ,ale co nie które były juz przerosnięte ,dlatego pokroiłam i ususzyłam,dodadłam przypraw i mam gotową mieszankę jak ze sklepu. Pęk wyrośniętego kopru 5 dag.suszonych płatków chrzanu garść liści laurowych garść ziela angielskiego kilka liści posiekanych i ususzonych lisci dębu 0.25 g.suszonych płatków czosnku(...)op.białej gorczycy ************************************************ Koper drobno posiekać wraz z liśćmi dębu.Ususzyć ( ja suszyłam tydzień czasu ).Wymieszać z przyprawami.Wsypac do słoika ,zakręcić.Używać do kiszenia ogórków dając 1 łyżkę przyprawy na 1 litr słoika
Kocurkowe rozmyślania w kuchni Anielkiśniadanie idealny :P Takie lekkie połączenie greckiego smaku tzatziki. Składniki 200 g sera białego półtłustego 200 g śmietany 18% 200 g ogórków gruntowych 1 ząbek czosnku 3 łyżki posiekanego koperku sól ,pieprz Przygotowanie Normal 0 21 false false false MicrosoftInternetExplorer4 W misce ,przy pomocy widelca ,rozkruszamy ser i mieszamy ze śmietaną. Ogórki obieramy ,ścieramy na tarce(...)dużych oczkach ,oprószamy solą i odstawiamy by puściły wodę. Odsączamy i dodajemy do sera razem z posiekanym koperkiem i przeciśniętym przez praskę czosnkiem. Wszystko mieszamy i doprawiamy do smaku solą i pieprzem. /* Style Definitions */ table.MsoNormalTable {mso-style-name:Standardowy; mso-tstyle-rowband-size:0; mso-tstyle-colband-size:0; mso-style-noshow:yes; mso-style-parent:""; mso-padding
R'n'G KitchenBonduelle ) 1 puszka kukurydzy (polecam Bonduelle ) 4 jajka 5-6 średnich ziemniaków 2-3 średnie marchewki 1 duża pietruszka kawałek selera 3-4 ogórki kiszone 1 duże jabłko 1 cebula (ew.4 łyżki prażonej) 1/2 pęczku koperku (opcjonalnie) majonez (wg uznania) musztarda (do smaku) sól(...)pieprz Jajka ugotować na twardo i pokroić w kostkę. Marchew, pietruszkę, selera i ziemniaki ugotować w łupinach, ostudzić, obrać i także pokroić w kostkę. Ogórki i obrane jabłko pokroić jak powyższe składniki. Cebulę i koperek posiekać. Wszystko zmieszać z groszkiem i kukurydzą (bez zalewy) oraz majonezem. Doprawić odrobiną musztardy, solą i pieprzem
Di gotujezielonego1 duży ogórek2 ząbki czosnkupapryka marynowanasiekany koperek20 dag szynki z indykamajonezsól, pieprzSposób przygotowania:1. Paprykę konserwową, szynkę i ogórka pokroić w kostkę.2. Warzywa w puszkach odlać z zalewy.3. Makaron ugotować w osolonym wrzątku, wystudzić.4. Wszystkie składniki wymieszać, dodać siekany koperek, zmiażdżone ząbki czosnku, majonez, wymieszać i doprawić do smaku.Smacznego
Kuchnia domowa Anikubki smakowe;) A tak poważniej to naprawdę super pomysł na kolejny przetwór do słoika na zimę. Mnie się bardzo podoba;)Składniki; 2 kg ogórków, 2 l wody, 2 łyżki grubej soli, Do każdego słoika; gałązka koperku, 3 ziasenka ziela angielskiego, listek laurowy, kawłek cgrzanu /ok 2 cm/ Wykonanie;Wymyte ogórki ścieramy na tarce o grubych oczkach(...)robocie kuchennym. Wkładamy do słoików, dodając do każdego koperek, zioła i chrzan.. Wodę gotujemy z solą. Zalewamy słoiki. Zamykamy. Pasteryzujemy 15 minut od momentu zawrzenia wody
Anioły w kuchnilitry wody500 g kości wieprzowych z odrobiną mięsa1 pietruszka1 marchewka1 porkawałek selera2 liście laurowe2 ziela angielskieszczypta soliszczypta pieprzu5 dużych ogórków kiszonych woda z ogórków 2 ziemniaki2 łyżki śmietany 18%koperek (ja nie dodaję)CZAS PRZYGOTOWANIA: 2,5 HPOZIOM TRUDNOŚCI: ŁATWY1. Marchewkę, pietruszkę obieramy, wkładamy do dużego garnka razem z selerem, porem, kośćmi, liśćmi laurowymi i zielem(...)obieramy z mięsa. Dwie łyżki śmietany mieszamy z łyżką gorącej zupy i wlewamy do garnka, wrzucamy mięso, dokwaszamy wodą z ogórków (ja dodaję 05-1 szklanki). Doprawiamy pieprzem i ewentualnie solą. Dokładnie mieszamy i przelewamy do miseczek. Dekorujemy koperkiem (ja tego nie robię, bo to jedyna zielenina, której nie mogę znieść ;)). Smacznego!Przepis bierze udział w akcji
My Culinary Artłyżki posiekanego koperkuPieprz ostrySól1 lub 2 łyżki ketchupu ostregoWykonanie:Z łososia ściągnąć skórkę i dobrze podusić widelcem.Cebulkę pokroić w drobną kosteczkę.Ogórka zetrzeć na tarce o drobnych oczkach.Dodać serek ,ketchup, koperek , majonez ( ilość zależy już od was ) przyprawić do smaku solą i pieprzem .Smacznego
Sama słodycz i szczypta chiliSKŁADNIKI DLA 2 OSÓB: 2 bułki 1 zielony ogórek 1 papryka zielona 1 /2 cebuli 3 łyżki koperku 10 dag sera żółtego 1 puszka tuńczyka stek w oleju lub wodzie Sól i pieprz do smaku 2 łyżki musztardy 1 łyżka majonezu PRZYGOTOWANIE: Tuńczyka odcedzam. Dodaję pokrojony w kostkę ser żółty. Ogórka i cebulę obieram i kroję w kostkę. Paprykę
Gotowanie Patkibardzo ważne, o czym możecie przeczytać tutaj . Dodatkowo działa na organizm odkwaszająco. Nic, tylko jeść! Składniki: 3 pęczki botwinki 3 średniej wielkości buraczki 5-6 ogórków gruntowych pęczek rzodkiewek 3 ząbki czosnku pęczek koperku + dodatkowy do posypania bulion warzywny lub mięsno-warzywny (ja użyłam rosołu na kurczaku) 0,5 litra naturalnego jogurtu sól/pieprz wg uznania jajka ugotowane(...)razie potrzeby obrałam ze skórki. Botwinkę i buraczki pokrojone na mniejsze cząstki, zalałam bulionem i ugotowałam do miękkości. Odcedziłam i wystudziłam. Ogórki i rzodkiewki pokroiłam na kawałki, dodałam wystudzoną botwinkę z burakami, czosnek i pęczek koperku. Wszystko to dokładnie zmiksowałam na gładką masę. Dodałam jogurt i zmiksowałam ponownie. Doprawiłam wg uznania solą i pieprzem, posypałam dodatkową porcją koperku. Podałam
Kate's Kitchen