ogórki z koperkiem - 2448 przepisów (strona:63/164)

Placki z kaszy gryczanej z łososiem 156

się pojawiła ), można oczywiście zrobić to samo z klasycznej kaszy gryczanej. Polecam. Składniki: Kasza gryczana ugotowana ( 2 woreczki ) 2 jajka 4 łyżki mąki Kilka gałązek koperku Sól Pieprz Gęsta śmietana Łosoś wędzony Ogórki kiszone Olej do smażenia Wykonanie: Ugotowaną kaszę łączymy z jajkami , mąką, posiekanym koperkiem. Doprawiamy solą i pieprzem. Mieszamy. Na rozgrzanym oleju smażymy małe placki

Smaki Ewy
Sałatka z kurczakiem 150

Składniki: pół sałaty lodowej ogórek zielony 2 ogórki korniszony 1 filet z kurczaka  100 g mozzarelli koperek bazylia 1 łyżeczka miodu 1 łyżeczka musztardy olej Pierś(...)kurczaka pokroić doprawić sola i pieprzem, następnie usmażyc na odrobinie oleju, dodać miód i musztarde i podsmażyć 1-2 min. Sałatę porwać na kawałki, ogórki i mozzarelle pokroić. Włożyć wszystko do miski, dodać koperek i bazylię, na końcu dodać usmażony filet z kurczaka

Moja Galeria Smaku
Tradycyjna zupa ogórkowa 185

żeberek wieprzowych  1 pęczek włoszczyzny (bez kapusty) 1 słoik (270 gramów) przecieru ogórkowego - ja użyłam przecieru Ogródek Dziadunia  lub 6 ogórków kiszonych 3,4 ziemniaki 1 pęczek świeżego koperku sól, pieprz 3 liście laurowe 4 ziarenka ziela angielskiego 3,4 ząbki czosnku 1 (lub więcej) łyżeczka lubczyku Ilość ogórków i ziemniaków podaną w przepisie możecie oczywiście(...)zmienić według Waszych upodobań kulinarnych. Jeśli lubicie bardziej kwaśną zupę - dodajcie więcej ogórków, jeśli bardziej gęstą - więcej ziemniaków. :) Wykonanie: Mięso zagotuj w wodzie, zdejmij z wierzchu powstałe szumy. Obierz włoszczyznę, posiekaj czosnek (z łupinami), dodaj do wywaru wraz z zielem i liśćmi, 5 gałązkami koperku, dopraw solą i pieprzem. Gotuj do miękkości mięsa. W tym czasie obierz ziemniaki

Garniec Magalie
Jajka faszerowane pieczarkami 59

zdecydujesz się tak zrobić, warto wówczas szczypiorek dodać dopiero po zmiksowaniu. Jajka nadziewane pieczarkami Przepisy na jajka wielkanocne z pastą pieczarkow ą zawierają czasem również w składzie ogórki konserwowe, brokuły oraz koperek lub natkę pietruszki. Jajka świetnie smakują podane z sosem tatarskim lub sosem chrzanowym. Jeden i drugi warto przygotować w domowych warunkach, ponieważ przepisy są naprawdę proste

Kuchnia Na Wypasie
Pomidorowa pasta z makreli 76

makreli? Pasta pomidorowa z tego przepisu rewelacyjnie smakuje solo, ale też można wykorzystać ją jako bazę do różnorodnych kanapek. Idealnie będą pasować do niej kiszone lub świeże ogórki, plasterki pomidora, rzodkiewka, koperek, szczypiorek lub żółty ser. Możesz też użyć jej do przygotowania innych dań. Co powiesz na wrapy lub naleśniki z taką pastą? W tym wypadku ogranicza cię jedynie

okolicepalnika.pl
Pasta z tuńczyka i oliwek 129

Dziś u nas kremowa i delikatna pasta z tuńczyka, twarogu i oliwek. Idealna na pieczywo, zjadamy na śniadanie lub podwieczorek z plastrami ogórka czy pomidora, z koperkiem. Dla mnie takie pasty są świetną alternatywą dla wędlin i żółtego sera tak często serwowanych na śniadanie. Pasta z tuńczyka i oliwek, aromatyczna, z charakterem, wspaniała kremowa w smaku się poleca Składniki

Zasmakuj Kuchni
Chłodnik z botwinki 123

W taki upał nie za bardzo chce się gotować, nie mówiąc już o jedzeniu ciepłych dań. Co prawda przy robieniu chłodnika konieczne jest gotowanie, ale trwa

Polska Zupa
grillowana przepyszna cukinia i buraczki... 161

słodka mielona 1 łyżeczka, pieprz czarny mielony 1/2 łyżeczki, przyprawa do ziemniaków 2 łyżeczki, pieprz ziołowy 1/2 łyżeczki SOS JOGURTOWY: jogurt naturalny 400 ml, rzodkiewki 6 sztuk, ogórek gruntowy 1 mniejszy, koperek 1/2 pęczka, cukier 3 łyżeczki, sok z cytryny 1 łyżeczka, marynata - ile zostało DODATKI: cukinie małe 5 sztuk, buraki 2 sztuki buraki grillowane robiłam pierwszy

W Mojej Kuchni Lubię
Pasta twarogowo-jajeczna na kanapki 202

maślankę, suszone pomidory, koper włoski i oliwki. Wytrawne smaki na śniadanie lub przekąskę przed obiadem? Czemu nie.. Podawajcie udekorowane czymś zdrowym zielonym - natką, szczypiorem, koperkiem i kolorowym - pomidorami, ogórkami, oliwkami, buraczkami, a jak! Dodatkowe witaminy się przydadzą o każdej porze roku! Róbcie sobie królewskie śniadania, by czuć energię na cały dzień. Dodatkowo salaterka sałat, łyżka oliwy

Zasmakuj Kuchni
Sałatka z surimi - "krabowa" 320

Przygotuj więc smaczną i lekką sałatkę z paluszków o smaku krabów. Składniki: 250 g surimi - paluszków o smaku krabów 1 puszka kukurydzy 1 zielony ogórek - świeży 1 średnia cebula 2 ząbki czosnku koperek - kilka gałązek sól, pieprz 2 łyżki majonezu 1 łyżka śmietany Przygotowanie: Kukurydzę odsącz z zalewy (na sitku) i wrzuć do miski. Paluszki krabowe, ogórka i cebulę pokrój

Alutka-Gotuje
Boeuf Strogonow 278

każdy dodaje ich wedle uznania. Mogę powiedzieć, że ja dodałam szczyptę soli, łyżkę pieprzu oraz około 1/2 opakowania oregano (uwielbiam zioła!). Można opcjonalnie dodać pokrojony w plastry ogórek konserwowy i posiekany koperek. Pasuje idealnie

Karola gotuje
“Kiszonki i fermentacje” – recenzja 173

fermentowanie w przetworach mlecznych np. w maślance. Znałam już wcześniej pyszny czosnek niedźwiedzi w formie fermentowanych łodyg. Bardzo dobrze wyglądają przepisy na botwinę i dynię w maślance, ogórki z miodem i koperkiem czy polskie kimczi. Miałabym wielką ochotę na kiszone głąby kapusty, bo to jeden ze smaków mojego dzieciństwa. Moja mama nazywała je “ananasami” i zawsze zostawiała

Ugotowane pozamiatane
DOMOWE DIPY I NACHOSY, CZYLI PROSTE PRZEKĄSKI DO MECZU 226

TZATZIKI Fot. Menmagazine Składniki: 350 g jogurtu greckiego 2 ogórki gruntowe 2 ząbki czosnku 2 łyżki oliwy z oliwek pęczek świeżego koperku 3-4 listki mięty sól świeżo mielony pieprz Przygotowanie: Ogórki, myjemy, osuszamy i obieramy, następnie trzemy je na tarce o grubych oczkach, odcedzamy sok. Koperek i miętę siekamy. Wszystkie składniki

Menmagazine
DOMOWE DIPY I NACHOSY, CZYLI PROSTE PRZEKĄSKI DO MECZU 150

TZATZIKI Fot. Menmagazine Składniki: 350 g jogurtu greckiego 2 ogórki gruntowe 2 ząbki czosnku 2 łyżki oliwy z oliwek pęczek świeżego koperku 3-4 listki mięty sól świeżo mielony pieprz Przygotowanie: Ogórki, myjemy, osuszamy i obieramy, następnie trzemy je na tarce o grubych oczkach, odcedzamy sok. Koperek i miętę siekamy. Wszystkie składniki

Menmagazine

Proponowane wyszukiwania