naleśniki - 14082 przepisów (strona:494/939)

Kurczak w panierce kukurydzianej. Stripsy z kurczaka. 308

schabu w panierkach wszelakich. Polecam kotlety w kokosowej panierce . Małe kąski z kurczaka w panierce kukurydzianej można wykorzystać do różnych dań np. do gyrosa, do tortilli, czy do naleśników. Przeważnie do panierek wykorzystuje się bułkę tartą, która ma zasadniczą wadę – pali się na patelni. Ja polecam do panierowania mąkę kukurydzianią, która się nie pali, i ostatnio króluje

Damsko-męskie spojrzenie na kuchnię
KREM CZEKOLADOWO ORZECHOWY Z RODZYNKAMI 152

wrzucamy do melaksera/blendera zależy od mocy. 3. Dorzucamy kakao, olej (jeśli kokosowy to rozpuszczony) i wodę. Wszystko miksujemy do połączenia składników i mamy gotowy krem na kanapki czy do naleśników😍 Wartości odżywcze: 1816 kcal B 41 g W 77 g T 150 g przy 50 g rodzynek: 1679 kcal

Zdrowie i pysznie na talerzu
Cukinia w cieście 147

upiec). Z mąki (ja użyłam orkiszowej ale może być każda inna), wody, proszku do pieczenia robimy ciasto, wszystko razem miksujemy na gładką masę. Musi być znacznie gęściejsze niż na naleśniki (konsystencja gęstej śmietany). Doprawiamy ciasto solą, pieprzem i czosnkiem granulowanym. Rozgrzewamy tłuszcz (tyle aby cukinia mogła delikatnie pływać), plastry cukinii dokładnie ze wszystkich stron zanurzamy w cieście i kładziemy

Dieta Rozdzielna i Zdrowie
Jakie mleko kokosowe do koktajli kupić? 301

certyfikowany składnik ekologiczny) 26 kcal/100 ml Nie testowałam, ale podejrzewam że ze względu na dużą zawartość kokosa i dodatek substancji zagęszczających mleko charakteryzuje się kremową konsystencją, dobrą np. do naleśników.   Jak widzicie mój faworyt to mleka Ecomil – wersja zielona (rzadziej) i biała bez dodatku substancji słodzących.  A jakie są wasze typy? Może macie coś godnego polecenia

Powiedz dietom nie
Jak zrobić domowe masło 509

ilości wyszło 400 ml maślanki. Maślankę przelewamy do np. słoika i wstawiamy do lodówki – możną ją później wypić lub zrobić z jej dodatkiem koktajl, ciasto z owocami, proziaki lub naleśniki. Ma ona rzadszą konsystencję, niż kupiona w sklepie ale jest bardzo smaczna. Jak płuczemy masło? Odsączone masło skręcamy w gazie formując zwartą bryłę, którą wkładamy do miski z wodą

Damsko-męskie spojrzenie na kuchnię
Pasta ze słonecznika i suszonych pomidorów 133

tyle mało, że nie zmienią znacząco smaku całości). Pasta ze słonecznika i suszonych pomidorów to doskonałe smarowidło do chleba, ale nie tylko. Możesz posmarować nią placki tortilli lub wytrawne naleśniki przed nałożeniem nadzienia, możesz posmarować rozbite mięso na roladki, nawet użyć zamiast sosu pomidorowego do pizzy - ogranicza Cię tylko wyobraźnia ;) Pasta może stać w lodówce (zamknięta w słoiku) kilka

Kolorowy Przepisownik
Dżem z czerwonej porzeczki 155

reguły robię z nich galaretkę i dżem. W tym roku nastawiłam też nalewkę. Dziś zapraszam Was na dżem z czerwonej porzeczki. W chłodnych miesiącach będzie pysznym dodatkiem do naleśników,  tostów czy też do dań mięsnych - drobiu, dziczyzny czy wieprzowiny. Parę słów o czerwonej porzeczce  Dzięki bogatemu składowi chemicznemu owoce te posiadają właściwości oczyszczające, odświeżające, przeczyszczające, wzmacniające, odtruwające

Kulinarne przygody Gatity
Ciasto z malinami 198

soku z malin 1 łyżka oleju aromat maliny Sposób przygotowania: Jaja ucieramy z ksylitolem na puszystą masę. Następnie dodajemy pozostałe składniki (oprócz malin). Masa powinna mieć konsystencję jak na naleśniki. Całość przelewamy do natłuszczonej formy. Następnie wrzucamy umyte maliny. Pieczemy przez 30-35 minut w 180 stopniach. Smacznego

Truskawkowa Fiesta
Dżem z czerwonej porzeczki z cukrem żelującym Diamant 190

Pyszny dżem z czerwonej porzeczki, idealny do kanapek lub naleśników. W okresie zimowym bardzo ale to bardzo chętnie zajadamy sie nim. Do przygotowania dżemu użyłam cukru żelującego   Diamant , który sprawił, że owoce były gotowane krócej i nie straciły nic na swojej wartości i kolorze.    Składniki: 1,5 kg czerwonej porzeczki 0,5 kg cukru żelującego Diamant

Życie zaczyna się w kuchni
Galaretka z czerwonych porzeczek na zimę 267

sobą, gdybym nie pokombinowałam z ilością cukru:) wsypałam go o 1/4 mniej, niż tradycyjnie u nas się dodawało, a galaretka wyszła równie dobra i gęsta. Zimą otworzę słoik do naleśników albo do posmarowania blatów tortu. Będzie pysznie, już to czuję! Składniki (na ok 7-8 słoików 200ml): 2,5 kg czerwonych porzeczek ok 1 - 1,5kg cukru (ilość zależy

Obiad gotowy
kakaowe placuszki z mąki owsianej 205

wędzenie już też jest przyszykowane, ale nawet jeszcze nie pomyślałam co zrobić na święta.  Dlatego dzisiaj tak na spokojnie oczywiście przychodzę do Was ze śniadaniem.  Miały być naleśniki, ale powstały placuszki. Mąka owsiana jest bardzo specyficzna i jednak Miśce nie przypadła do gustu. Dla mnie były idealnym zamiennikiem dla placuszków z białej mąki.  Składniki

Gotowanie z pasją
Lasagne z sosem bolońskim, sosem beszamelowym i serem ! 243

stopniowo dolewamy po trochu mleka cały czas mieszając. Na koniec dodajemy gałkę muszkatołową i stopniowo ser, który ma się rozpuścić. Ma być w miarę gęste. Gęstsze niż ciasto do naleśników. Na spód brytfanny wylewamy odrobinę sosu beszamelowego. Na sos układamy płaty surowego makaronu, następnie sos beszamelowy, sos boloński, odrobina startego sera, makaron i tak robimy 3-4 warstwy

Gotuj z Mąką
Pierś z kurczaka w cieście cukiniowym 181

tarce o małych oczkach i odciskamy z niej sok. Mąkę, jajko, mleko i przyprawy miksujemy na gładkie ciasto (powinno być o płynnej konsystencji, ale gęstszej niż ciasto na naleśniki). Dodajemy cukinię i mieszamy. Ciasto odstawiamy na 15 minut. Po tym czasie na patelni rozgrzewamy olej. Piersi maczamy w cieście z obu stron i kładziemy na rozgrzanym oleju. Smażymy

e-PrzepisyKulinarne
Maselko ziolowe z pieczonym czosnkiem 173

wolny dzień! nie dlatego, że jestem chora albo coś dolega dzieciom, po prostu mam wolny dzień!  słoneczny  ranek, pyszna kawa, dobra książka, spokój, spacer a na obiadokolację naleśniki z pikantnym farszem kalafiorowym, mniam...  Nie o nich dzisiaj chciałam Wam jednak napisać. Zbliża się weekend a z nim Mazury i grillowanie a nieodłącznym elementem każdego naszego grilla

Dzieje kuchennej Wiewióry
mus z czarnej porzeczki z wyciskarki 124

Umyte surowe czarne porzeczki przepuścić przez wyciskarkę do soków. Otrzymamy mus ,który możemy wykorzystać do wszystkiego. Dodać żelatynę i mamy galaretkę porzeczkową . Można dodawać do koktajlu ,do naleśników ,do płatków na śniadanie . Możliwości jest wiele. Gotowy mus włożyć do słoików i pasteryzować 15 -20 minut.ps.jeśli wolicie słodki,to można dodać miód. Z 8 kilo porzeczki czarnej tylko tyle

w mojej kuchni

Zapoznaj się z informacją o plikach cookie

KatalogSmakow.pl używa plików cookie, aby zapewnić najlepszą jakość korzystania z naszego serwisu.

Czy możemy używać Twoich danych, by wybierać dla Ciebie reklamy?

Nasi partnerzy zbierają dane i używają plików cookie do personalizacji reklam i mierzenia ich skuteczności. Dowiedz się, jak serwis i partnerzy wykorzystują dane.

AkceptujęNie, dziękuję