naleśniki - 14154 przepisów (strona:499/944)

Filet z kurczaka w cieście cebulowym 3223

kielicha blendera. Dodać jajka, mleko, przyprawy i wszystko dokładnie zmiksować, aż nie będzie kawałków cebuli. Wsypać mąkę i jeszcze raz zmiksować. Ciasto powinno być trochę gęstsze niż na naleśniki. Na patelni rozgrzać sporą ilość oleju, tak aby zakrył dno patelni. Kawałki kurczaka maczać w cieście cebulowym i smażyć na gorącym oleju z dwóch stron. Usmażone odkładać na papierowy ręcznik

https:KKuchniaMniam
Clafoutis z malinami. 210

malinami. Edyta Guhl. Na dworze zimno, wieje jak to u nas w Eifel i nic tak nie poprawi nastroju, jak coś słodkiego. Takie popołudnie najbardziej nadaje się na smażenie naleśników, ale postanowiłam ograniczyć smażone potrawy. Może by tak coś upiec? Przypomina mi się nasz wypad do sasiedniego Luksemburga i przepyszny cafoutis. Clafoutis [czytaj: klafuti] to taki gąbczasty omlecik

dolcevitainmykitchen
Chłodnik Rodziny Podlasków. 182

swoje przepisy, którymi bardzo niechętnie się dzieli, pisałam Wam już o tym tutaj. Dogadałyśmy się przez telefon, jak przyjadę chłodnik ma być. I owocowa z wiśniami i śmietaną. I naleśniki z białym serem. I pierogi z grzybami

dolcevitainmykitchen
Kulinarna wyprawa do Wólki Kosowskiej 169

pyszną kawę po wietnamsku. Wiktoria mówiła nam, że to najlepsza kawa w Wólce i miała rację. Lòng xào - smażone podroby Zupa z golonką – giả cầy Bánh cuốn - ryżowe naleśniki gotowane na parze Xôi mặn - ryż kleisty z dodatkami Bánh chưng - ciasto ryżowe z fasolą mung i tłustą wieprzowiną Giò thủ - wietnamski salceson Cháo lòng - kleik z podrobami Wietnamska

Kulinarne przygody Gatity
NUTELLA Z AWOKADO I BANANÓW NA 4 URODZINY BLOGA 144

powiem, bo jeszcze się nie spełni ;) No to kochani zapraszam na pyszny i zdrowy deser, zjedzony wprost ze słoiczka. Ale zapewniam, że świetnie nadaje się zarówno jako dodatek do naleśników, tostów, gofrów i kanapek. SKŁADNIKI: 2 dojrzałe banany 2 dojrzałe awokado 2-3 łyżki kakao 1 łyżka miodu opcjonalnie do dekoracji granat, liczi i borówki lub inne ulubione owoce

Kuchnia w opałach
Chrupiące gofry 196

dostałam elegancką gofrownicę z serii party time od marki Ariete. Party time  to cała seria produktów o unikalnym, nowoczesnym, wzornictwie w skład, której wchodzi m.in. urządzenie do naleśników, hod dogów,  hamburgerów, popcornu czy lodów, wszystkie urządzenia możecie zobaczyć w sklepie internetowym lub na funpage marki. Te przydatne urządzenia oprócz funkcjonalności będą się świetnie prezentować w każdej kuchni

Cynamonowe szczęście
Pasztet z kury/koguta z cebulą i marchewką (wersja 2) 148

się kroi. Idealny na zimno - jak i na gorąco.  U mnie już znikał po wyjęciu z piekarnika... Nieupieczona masa może również posłużyć jako farsz np. do pyz czy naleśników.  (2-3 keksówki) (*) 1 kura/kogut 3 liście laurowe   5 ziaren ziela angielskiego  przyprawa rosołowa Dodatkowo:   1 marchewka (duża) 2 cebule 2 jajka 2 suche bułki

Di gotuje
DOMOWA NUTELLA 175

klonowy. (proporcje: na 1 łyżkę masła - 1 łyżeczka kakao i 1/4 łyżeczki słodkiego syropu (lub więcej, w zależności od upodobań). Wykonanie: Wszystkie składniki mieszamy i gotowym kremem smarujemy naleśniki, chleb lub, po prostu, zjadamy bez dodatków. Mniam

Jeść, by żyć w zdrowiu
Krem z daktyli 178

Krem z daktyli to krem który wyjada się wprost ze słoiczka a idealnie też smakuje na naleśnikach, placuszkach czy kanapce. Robi się go bardzo szybko, szybko znika więc od razu proponuje aby zrobić z dwóch, trzech porcji, na serio. A zapomniałam dodać że jest to zdrowa wersja cukrowych Nutelli czy podobnych kremów. Są pyszne i mega kaloryczne a krem

Moje Małe Czarowanie
Łosoś pieczony 248

Łosoś jest moją ulubioną rybą. Lubię go za to, że jest bardzo "uniwersalny" w smaku - pasuje do ryżu, makaronów, placków, naleśników, kanapek itp. Do tego zawsze wychodzi pyszny, bez względu na to, jakich przypraw i dodatków użyjemy. Świetnie sprawdza się w wersji wytrawnej (np. łosoś teriayki , pasta z łososia i avocado) jak i w towarzystwie słodkich owoców (np. springrolls

Zawsze głodna!
Małpie masło, czyli trochę słońca na talerzu 179

zapasteryzowany dumnie stoi w moje spiżarni i absolutnie nic złego nic się z nim nie dzieje) to wiedziałam, że ten dżem też mi zasmakuje. Idealne sprawdzi się z goframi, naleśnikami, grzankami i z czym dusza zapragnie. Wytrzymał u mnie w lodówce dwa tygodni bez pasteryzacji, dalej nie wiem, bo zjadłam ps. robi się ba bardzo szybko- 30 minut

greenscarf
Sos malinowy 161

malinowy to nic innego niż przetarte maliny z cukrem. Przetarte przez gęste sitko, pozbawione malutkich pestek świetnie nadają się do deserów, placków, naleśników, a także do gorącej herbaty w zimne jesienne i zimowe wieczory. Mój sos nie jest zbyt gęsty, gotowałam go krótko, zależało mi na płynnej konsystencji. Nie chciałam z niego robić galaretki, ale jeśli ktoś woli galaretkę

Wilczkowy Świat - nasze codzienne gotowanie
Brownie pomarańczowe z orzechami 206

odstawiamy z ognia dodajemy połamaną czekoladę, masło i mieszamy, aż powstanie jednolita masa. Jajka i sól miksujemy krótko, dodajemy mąkę i znowu krótko miksujemy aż powstanie ciasto ja na naleśniki. Do masy jajecznej wlewamy stopniowo wystudzoną masę czekoladową i mieszamy, wsypujemy orzechy, skórkę pomarańczową, wszystko dokładnie ze sobą łączymy. Całość wylewamy do wysmarowanej masłem formy ok.24x34 cm. Pieczemy

Gorący kąsek
Dżem z owoców Kaki 158

niż kilka lat temu. W dzisiejszym poście wykorzystałam owoce kaki, z których wykonałam dżem.Najlepsze będą już dobrze dojrzałe owoce, prawie, że przejrzałe. Dżem można wykorzystać na przykład do naleśników, albo tak jak ja zamierzam to zrobić do pączków, przecież zbliża się karnawał, więc może warto zaskoczyć gości czymś niby znanym a jednak innym. Składniki na około litr dżemu

Delusional Trine
Surówka z kapusty pekińskiej z kukurydzą, ogórkiem kiszonym 186

nazywamy też pekinką. Kapusta pekińska to świetna baza do wielu potraw. Jeszcze nie próbowałam kapusty pekińskiej w wersji duszonej, ale wszystko przede mną. Świetnie komponuje się w mojej wersji naleśników, z nadzieniem po chińsku. Wróćmy do naszej kapusty pekińskiej. Do poszatkowanej kapusty dorzuciłam dla odmiany ogórek kiszony, kilka pomidorków koktajlowych, kukurydzę. W sumie pasowałoby dodać tutaj jeszcze cebulę czerwoną

Mieszam w Garnku