Dżemy Łowicza z rokitnikiem, czarnym bzem oraz dziką różą to moje odkrycie ubiegłego roku. Zobaczyłam je na półce. Przeczytałam etykietę i już widziałam, że będę ich entuzjastką. Pasują do naleśników, chleba razowego, placuszków itp. Długo poszukiwałam dżemów, które nie są zbyt słodkie. A te - przynajmniej dla mnie - dodatkowo mają konsystencję musu, którą uwielbiam. Zrobiłam muffiny
AZgotuj!ulubieńcami miesiąca. Pierwszym ulubieńcem w tym miesiącu jest sos beszamelowy marki Valsoia. I dealnie nadaje się do lasagne, zapiekanek oraz wielu innych dań. Mi najbardziej zasmakował z naleśnikami bolognese. Kolejnym ulubieńcem jedzeniowym jest zielona soczewica. Nie wiem dlaczego, ale wcześniej jadłam tylko soczewice czerwoną. Dopiero pod koniec grudnia spróbowałam tę zieloną i bardzo mi zasmakowała. Szczególnie do gustu
wegujemyprostu połączcie wszystkie składniki (pesto, tuńczyk i musztardę), wymieszajcie i przyprawcie. Posypcie posiekaną dymką. Pyszne z chrupiącym chlebem (dla nas ideał z tym chlebem ), naleśnikami i makaronem
OliveandThymemożecie użyć innej czekolady lub większej ilości cukru), za to bardziej aromatyczna. Ku mojemu zaskoczeniu Oliwka stwierdziła, że smaczniejsza od tej "ze sklepu". I zdrowsza! Do ciast i ciasteczek, naleśników i kanapek. Dla mnie do jedzenia "ze słoika". Składniki 250 g dobrej, gorzkiej czekolady (możecie użyć też mlecznej) ok 150 ml wody 300 ml śmietanki kremówki
OliveandThymenaprawdę nie tylko z wiśni- możecie ją zrobić z dowolnych owoców. Do ciast, naleśników, kanapek, gofrów, serników… Słoiczek w lodówce obowiązkowy. Składniki 400 g wydrylylowanych wiśni niecałe pół szklanki cukru 2 łyżki soku z cytryny 2 łyżeczki mąki ziemniaczanej 3 łyżki wody 1,5 łyżeczki żelatyny Przygotowanie Wiśnie wsypcie do rondla, zasypcie cukrem. Poczekajcie kilka minut, aż wiśnie
OliveandThymecałkowicie naturalnego produktu nie wymaga trudu, przy tym z łatwością można wzbogacić go o ulubione smaki, dodając odpowiednie przyprawy czy zioła. Serek znakomicie sprawdzi się również jako dodatek do naleśników czy fantastycznych cienkich omletów lub w wersji na słodko – wówczas przygotowany bez dodatków serek należy wymieszać na przykład z miodem. Składniki: 500g naturalnego jogurtu typu greckiego około 1/2 łyżeczki
Even Better FoodAngelika Muffinki z rabarbarem i kruszonką Agnieszka Koktajl zdrowotny - cytryna, imbir i miód Aga Kotlety mielone z podsmażoną cebulką i jabłkiem Małgorzata Naleśniki z nadzieniem pieczarkowo - serowym Kasia Zupa pomidorowa z mintajem Marzena Zielony koktajl pełen zdrowia Magdalena Spaghetti z pieczonych pomidorów i czosnku Marta Łosoś
Magiczne Życie Martydrugiej misce ucieramy mąkę, cukry, ser, żółtka. Następnie drewnianą łyżką mieszamy masę serową z białkami. Smażymy placuszki bez tłuszczu do rumianego koloru. Moje placuszki smażyłam na patelni do naleśników na wolnym ogniu
Życie zaczyna się w kuchnisię wzorzyste naczynia? Zawsze, gdy fotografujesz jednolite, gładkie lub o nudnym wyglądzie potrawy, np. zupę krem (wtedy nie przesadź z jej przybraniem), wypieki (chleby, bułeczki, flatbready, ucierane ciasta), gulasze, naleśniki, pasty do chleba. Wzór doda daniu finezji, a widz będzie miał na czym zawiesić oko. 4. Uzupełnienie kolekcji - ciemne barwy, nietypowe materiały i ręczna robota To z jakiego
Chilli Czosnek i Oliwanią okiem to przypomina ziarenka pieprzu, prawda? Jarmuż to nieodzowne warzywo zimą. Super zdrowe, bogate w witaminy i minerały. Dodaję go do większości sosów. Przyrządzam z niego pesto , chipsy , naleśniki. .. Jem surowy, piję jarmużowe koktajle…I pewnie niedługo będę zielona jak Shrek! Dodałam go również do gulaszu. Nigdy nie łączyłam soczewicy z grzybami, ale kiedyś musi być
codojedzeniazagotować gorące nakładać do czystych słoików, mocno zakręcić, postawić na zakrętkach do wystudzenia, przechowywac w chłodnym, ciemnym miejscu postawione normalnie dżemik jest pyszniutki, do tostów, bułek, do ciast, deserów, naleśników...........SMACZNEGO
W Mojej Kuchni Lubięprzygotowania tradycyjnych krokietów, potrzebujemy naleśniki, których smażenie poch ł ania dosyć dużo czasu. Dzisiaj przedstawiam ekspresowe krokiety, które przygotujemy w kilka chwil, a są równie smaczne. Wiadomo, ż e jest to mniej zdrowa wersja, ponieważ tostowy chleb do zdrowego jedzenia nie należy, ale czasami gdy nie mamy czasu to możemy
kulinarne odsłony patimuszą być idealnie okrągłe, ale jeśli chcecie, możecie je przyciąć przykładając na wzór choćby odwrócony do góry dnem talerz. Patelnię z nieprzywierającą powłoką, może być specjalna do smażenie naleśników, dobrze rozgrzewamy. Na średnim palniku i średnim ogniu na suchej patelni smażymy placki. Po około 15 sekundach placek powinien już swobodnie przesuwać się po patelni i być bledziutki, wtedy
Pichceniomaniaktoś z Was się już spotkał z taką wersją? Osobiście się nie spotkałam, ale tak zaczęłam kombinować z rana… No bo jeśli są wersje naleśników, omletów i placków na słodko i na słono to czemu by nie zjeść racuchów w słonej odsłonie? Przedstawiam Wam moją wersję, którą zrobiłam na śniadanie Można się nimi w sumie zajadać w każdej
kuchniabellissima.wordpress.commuszą być idealnie okrągłe, ale jeśli chcecie, możecie je przyciąć przykładając na wzór choćby odwrócony do góry dnem talerz. Patelnię z nieprzywierającą powłoką, może być specjalna do smażenie naleśników, dobrze rozgrzewamy. Na średnim palniku i średnim ogniu na suchej patelni smażymy placki. Po około 15 sekundach placek powinien już swobodnie przesuwać się po patelni i być bledziutki, wtedy
Pichceniomania