przetwory na zimę - keczup z cukinii

przetwory na zimę - keczup z cukinii

przetwory na zimę - keczup z cukinii

Keczup z cukinii  sprawdza się doskonale jako sos do pizzy, jako dodatek do naleśników meksykańskich czy chili con carne . Polecam Wam ten przepis, oczywiście możecie regulować smak keczupu dodając mniej lub więcej przypraw. składniki: 1 1/2 kg obranej i pozbawionej nasion cukinii 1/2 kg cebuli 4 ząbki czosnku garść soli 400 g koncentratu pomidorowego 1 szklanka cukru 1/2 szklanki octu 1 łyżeczka pieprzu cayenne 1 łyżeczka pieprzu 1 łyżeczka papryki słodkiej wykonanie: Cukinię myję, obieram, pozbawiam na... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu babka w formie

Warto przeczytać

Wszystko o przetworach – czyli jak pasteryzować słoiki a potem je przechowywa

Znany od bardzo dawna sposób pasteryzacji niektórych produktów w szczelnie zamkniętym szklanym słoiki jest najlepszym sposobem na przedłużenie ich czasu do spożycia.

Czytaj dalej...

Autor

babka w formiebabka w formie

Proponowane wyszukiwania

Popularne słowa kluczowe

babki, cukinia, słoik, naleśnik, naleśniki, sosy, pizza przepis, pizza , ciasto na pizze, zupa pomidorowa, papryka, sos do pizzy, przetwory, sos pomidorowy do pizzy, sos pomidorowy, naleśniki z warzywami

Inne przepisy z babka w formie

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.