Przepis na : kolacja
Śledzie po japońsku to pyszna kompozycja smaków składająca się z jajka, śledzia i kiszonych ogórków z dodatkiem zielonego groszku i cebuli. S zybka w przygotowaniu, doskonale sprawdzi się pośród innych smakołyków na wigilijnym stole. Tradycyjnie podawana przekąska to śledź po japońsku zawijany ale ja preferuję wersję sałatkową i takim przepisem dzielę się dziś z Wami. składniki: 2 filety śledziowe a'la matias 2 jajka ugotowane na twardo 1/2 małej cebuli czerwonej 2 ś...
Z czym nam kojarzą się śledzie? Oczywiście ze świętami czy sylwestrem. Pod koniec grudnia większość polskich rodzin je przygotowuje i się nimi zajada.
Czytaj dalej...Nie ma nic lepszego na każdej domowej imprezie, jak szybkie przekąski. Minimum wysiłku, a maximum smaku, to główna ich zaleta.
Czytaj dalej...Sylwester to czas, kiedy świętuje się koniec starego roku i początek nowego. Jest to stosunkowo dość młode święto, gdyż narodziło się ono dopiero na przełomie XIX i XX wieku.
Czytaj dalej...