na pierogi - 3500 przepisów (strona:138/234)

Tarta ze szparagami i chorizo 141

bowiem na 2-3 nietuzinkowe obiady :) Czar jednak szybko pryska, bo pozostałe gęby mniejsze i większe też trzeba nakarmić. Na ratunek przychodzą wtedy zamrożone gołąbki od teściowej albo kupne pierogi ruskie.  Tartę polecam bardzo. Porcja nie jest wielka,  starcza na dwie większe lub trzy mniejsze porcje. Jest idealna również na zimno i z powodzeniem można ją zabrać

bistro mama
pierogi z mięsem 124

Polecam pierogi mięsne z mięsa gotowanego z rosołu

Ugotujmy Coś
pierogi ze szpinakiem i serem fetta 123

Uwielbiam pierogi…cały czas z nimi eksperymentuje

Ugotujmy Coś
Bułeczki z pieczarkami 198

części, każdą część uformować w kulkę, rozgnieść dłonią po czym lekko rozwałkować na niewielkie koło. Ciasto położyć na dłoni, nakładać farsz, złożyć na pół i zlepić jak pierogi. Następnie układać bułeczki na blasze wyłożonej papierem do pieczenia lepieniem do spodu. Zachować odstępy. Przykryć ściereczką i zostawić na 30 minut, aby urosły. Piekarnik nagrzać do 180-190 stopni. Bułki posmarować

Codzienne Gotowanie
Zapowiedz z muzyczka!!! 150

byle jaki bo punkowy, jak ja lubię Farben Lehre!!! :) A już niebawem na blogu kolejne dwie potrawy z "Mamuszki" w mojej wersji of course :) Co wolicie? smażone pierogi tatarskie czy barszcz bardzo ukraiński

Dzieje kuchennej Wiewióry
Ruskie kotlety z sosiem pieczarkowym 178

Kotlety nie zupełnie bezmięsne, bo z pysznym, rumianym boczkiem. :-) W smaku identyczne jak ruskie pierogi choć zastanawiam się czy nawet nie lepsze. Kotlety: 750 g ziemniaków 400 g twarogu półtłustego 300g wędzonego boczku 2 jajka 1/3 szklanki mąki 2 duże cebule 1/4 szklanki bułki tartej sól, pieprz Sos pieczarkowy: 500g pieczarek 350ml śmietanki 30% olej sól, pieprz 1. Cebulę

Szefowa kuchni
NALEŚNIKI RUSKIE ( z serem i ziemniakami ) 168

wielbiciele ruskich pierogów ?! Pewnie, że są! Dziś właśnie dla Nich, ale nie tylko mam ten fantastyczny przepis! Zapraszam na pyszne i niesamowicie sycące naleśniki z ruskim farszem – czyli z ziemniakami , serem , cebulką … Idealnie doprawione … błyskawicznie do zrobienia … bardzo sycące … no i tanie! Takie naleśniki są fantastycznym pomysłem zarówno na obiad, jak i np. imprezę

Ostra na Słodko
Rożki smalcówki z różą 171

wanilinowego (proponuję zastąpić zwykłym cukrem (2 łyżki) i ekstraktem waniliowym (1 łyżka)) szczypta soli 200 g marmolady z róży Z podanych składników zagnieść miękkie ciasto (o konsystencji ciasta na pierogi) i odstawić do wyrośnięcia (co najmniej 30 minut). Ciasto rozwałkować na stolnicy oprószonej mąką, wycinać kwadraty, na każdym z nich kłaść małą łyżeczkę marmolady i formować małe rożki. Układać

Trzeci talerz
Gęś pieczona z mandarynkami i przyprawami korzennymi 139

przerabiacie na smalec! Możecie zjeść z chlebem albo wykorzystać do smażenia. W kuchni staropolskiej nic się nie marnowało… Podobnie z podrobami – zróbcie z nich farsz do pierogów i na drugi dzień zapraszacie przyjaciół na wspólne lepienie! Kiedy gęś się piecze, robicie sos. Wrzucacie do garnka śliwki i mandarynki, wlewacie wino, gotujecie, dodajecie przyprawy, mieszacie i gotowe. Możecie

GRUBY WAŁEK
PIEROGI Z CIASTA FRANCUSKIEGO Z NADZIENIEM RUSKIM Z DOMOWĄ PRZYPRAWĄ DO SERA BIAŁEGO 137

przyprawą do sera białego ewentualnie doprawić do smaku solą, wymieszać. Z ciasta francuskiego za pomocą szklanki wycinamy koła, na środku układamy około 1 łyżeczki farszu, a następnie sklejamy boki. Pierogi ułożyć na papierze do pieczenia na stojąco i posmarować roztrzepanym jajkiem. Piec około 20 minut w temperaturze 180 - 200 stopni C. Przepis na domową przyprawę do sera można znaleźć

Ciastka - domowe słodkości
Z Codzisw.menu po boskiej stronie Wisły - Sesja fotograficzna dla Boskiej Pragi 151

ciepłą sałatką z brukselki i boczku  Polenta z suszonymi pomidorami, serem pleśniowym, purée z bakłażana i sezamu, chutneyem z dyni i jabłka oraz pianą z palonego masła Czarne pierogi z łososiem, sezamem i sosem chrzanowym Hummus Ekipa Codzisw.menu prawie w komplecie: Natalia, Asia, Karolina, Wiktoria, Monika, Michał, Michał i ja ;) * Na koniec pragnę jeszcze raz podziękować naszym

Food Square
Pieróg z topinamburem, szpinakiem i serami 169

mojej kuchni tym bardziej że mam znajomego pana na ryneczku który sprzedaje mi zawsze świeży i bez konserwantów. Ostatnio widziałam też w Kauflandzie do kupienia więc kupujcie i zajadajcie. Pieróg z topinamburem, szpinakiem i serami. ROZWIŃ I CZYTAJ DALEJ

Moje Małe Czarowanie
Grillowany sandwich z pieczarkami i serem. 146

Jeżeli zapiekanka makaronowa była zwykłą serową bombą, to ta kanapka na ciepło jest bronią masowego rażenia ;)  Przy niej cannelloni Marzeny wydają się być łagodnym środkiem perswazji, a żółte pierogi daniem wręcz dietetycznym! ;) Jeżeli ktoś postrzega swoje relacje z jedzeniem w kategoriach winy i grzechu, to zalecam podjąć zdecydowane kroki, by choć na chwilę się od tego uwolnić

zadanie-gotowanie
Warsztaty Fit&Easy WARZYWA DAJĄ MOC 158

przepysznych rzeczy. Produkty były wręcz wypieszczone przez uczestników, a z nich powstały małe dzieła sztuki. Ja z Moniką, Edytą, Martą przygotowałyśmy z małą męską pomocą przy wałkowaniu ciasta fenomenalne pierogi z karpiem i żurawiną.   A oto dania, jakimi mogliśmy się na koniec delektować :)  Sałata z czerwoną pomarańczą i anchois  Sałata z serem blue, porem

Malinowe Pocałunki
Dwa rodzaje konsumentów 175

potykam :) Druga sprawa: Trend slow food  się rozwija, ale rozwija się również druga gałąź - gotowe jedzenie. Czasami aż oczy przecieram jakie rzeczy widuję w sklepowych zamrażarkach: ciasto na pierogi, ciasto na piernik, gotowe spody do pizzy, desery, ciasta gotowe do zapieczenia i tak dalej i tak dalej. Kiedyś z gotowców w mojej pamięci utkwiło ciasto francuskie, jakieś amerykańskie

Blondynka Gotuje

Proponowane wyszukiwania