Uszka z grzybami

Uszka z grzybami

Uszka z grzybami

(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Uszka z grzybami tuż obok pierogów z kapustą i grzybami są niezastąpionym elementem na naszym wigilijnym stole. Idealnie komponują się z barszczem czerwonym :) Uszka z grzybami – Składniki: Na farsz: 100g suszonych grzybów 2 małe cebule (140 g) olej rzepakowy do smażenia pieprz, sól do smaku Na ciasto: 2 szklanki mąki pszennej (ok. 300 g) szczypta soli 1 łyżka oleju 150 ml wrzątku (lub nieco więcej – w zależności od chłonności mąki)   (adsbyg... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Kulinarne Przeboje

Warto przeczytać

Jak najlepiej dobrać przyprawy do mięsa?

Jest bardzo wiele rodzajów mięsa, począwszy od najbardziej popularnej w Polsce wieprzowiny czy drobiu, kończąc na mniej popularnej wołowinie, jagnięcinie lub cielęcinie.

Czytaj dalej...

Jak uratować przesoloną zupę?

Co zrobić gdy jednak wsypie nam się za dużo soli? Jak odwrócić ten efekt i poprawić smak naszego dania?

Czytaj dalej...

Autor

PaulinkaPaulinka

Proponowane wyszukiwania

Popularne słowa kluczowe

grzyby, ciasto, barszcz, pierogi przepis, pierogi, barszcz z uszkami, barszcz czerwony, mięso, mięso mielone, kapustą, mielone, pierogi z kapusta i grzybami, świąteczne, świąteczne przepisy, boże narodzenie, barszcz wigilijny, wigilijny barszcz czerwony, czerwona kapusta, uszka z mięsem, ciasto na pierogi, pierogi przepis ciasto, ciasto na boże narodzenie, pierogi z mięsem

Inne przepisy z Kulinarne Przeboje

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.