na pierogi - 3500 przepisów (strona:139/234)

Placuszki warzywne z Pendżabu 56

nieco warzyw do codziennej diety, zwłaszcza zimą, kiedy brakuje tych świeżych. Ciasto, żeby było zdrowsze, przygotowujemy z mąki pełnoziarnistej. Następnie rozwałkowujemy, nakładamy farsz i zawijamy - coś na kształt dużych pierogów. Następnie smażymy na dużej patelni

Milion Smaków
Kurczak w panierce z płatków owsianych 118

jest cennym źródłem białka, doskonałym dodatkiem do wszystkich rodzajów mięsa. Można ją jadać na słodko, ugotowaną na mleku z dodatkami świeżych owoców. Świetnie sprawdza się jako farsz do pierogów czy naleśników tworząc doskonałe połączenie smakowe.  Dlatego polecam wam jeść kaszę, dla waszego zdrowia i po prostu z przyjemności

Różowa kuchnia
Kotlet schabowy z nadzieniem 248

mięsem mielonym. To także mięso, które świetnie nadaje się do pieczenia. W każdym przypadku mięso jest aromatyczne i smaczne. Oto niewielka tylko część pomysłów na pyszne dania z wieprzowiny: Pierogi z wieprzowiną, szczypiorem, imbirem i chilli ; Wieprzowina z pieczarkami ; Wieprzowina madras . Kotlet schabowy z nadzieniem My zdecydowaliśmy się na nieco inne wydanie kotletów schabowych. W naszej kuchni rozgości się

Ciasna Kuchnia
Barszcz czerwony 217

suszonej  pieprz mielony jeśli chcesz stworzyć sytsze danie dodaj na koniec lub bezpośrednio na talerz pokrojone warzywa z rosołu i ugotowane na twardo jajko, możesz też podać z pierogami lub tradycyjnie z uszkami Przygotowanie : Buraki obierz, najlepiej w rękawiczkach. (Umyć ręce po soku z buraków to bardzo trudna sprawa... ). Gotuj w całości, do miękkości. na wodzie, bez soli

Anioszek w kuchni
Drożdżowe bułeczki ze szpinakiem i fetą 134

feta - podgrzewamy razem około 3 minuty i zdejmujemy z ognia. Gdy ciasto podwoi swoją objętość odrywamy nieduże porcje, dłońmi formujemy krążki i nadziewamy łyżeczką szpinaku z fetą. Zaklejamy jak pierogi a następnie formujemy bułeczki. Układamy je na blasze wyłożonej papierem do pieczenia tak aby się nie posklejały. Wierzch bułeczek smarujemy roztrzepanym żółtkiem. Pieczemy w temperaturze 200 stopni przez około

peggiwkuchni
Empanadas z kukurydzą i cebulą 106

Farsz : cebulę posiekałem , przesmażyłem na maśle. Kukurydzę osączyłem z zalewy. Wymieszałem cebulę z kukurydzą, posoliłem i doprawiłem pieprzem. Nadzienie ułożyłem na krążkach ciasta. Złożyłem na pół i skleiłem jak pierogi. Gotowe empanadas ułożyłem na blasze wyłożonej pergaminem, piekłem w temperaturze 200 stopni do zrumienienia

R'n'G Kitchen
Pierogi z brokułem i serem 117

Pierogi z nadzieniem z brokuła, serka topionego i papryki. Składniki:  Ciasto: ok. 500 g mąki pszennej 1 jajko ok. 3/4 szklanki wody Farsz: 1 brokuł 1 serek topiony ze szczypiorkiem 1/2 papryki czerwonej 2 plastry sera żółtego 2 łyżki mleka sól, pieprz Sposób przygotowania: 1. Składniki na ciasto dobrze wyrabiamy. Wody dodajemy tyle, żeby składniki się połączyły

Na Ciasteczkowych Papierach
“Just go for it” portobello-spinach Wontons 188

Much like a painter who just starts to paint and creates a unique piece of art, a good cook can whip up something by just starting

Food Polka
Zupa warzywna z makaronem i płatkami owsianymi 154

czasu nie było dużo. Pomyślałam, że będzie z soczewicą. Po przejrzeniu szafek okazało się, że niewiele tam jest, a soczewicy wcale - ostatnio kupione zielona i czerwona "wyszły" do pierogów, a ja o tym zapomniałam i nie kupiłam. Bulion już był nastawiony, więc uznałam, że z makaronem będzie najszybciej. Ale do głowy przyszło mi jeszcze by dodać płatki owsiane

Kolorowy Przepisownik
francuskie trójkąty z niespodzianką i sosem tzatziki 163

przekąska, idealna na małe i większe przyjęcia. Sprawdza się świetnie, wszystkim smakuje. Przygotowuje się ją niezwykle łatwo i szybko, a jak? Od dłuższego już czasu, gdy robię w domu pierogi i zostanie mi nieco farszu, odkładam go do małego woreczka i wkładam do zamrażarki. To świetny sposób na domowy "półprodukt" - gotowy farsz można później wykorzystać w wielu różnych, "jedno

6niebo
Krokiety z serem i ziemniakami 163

wymienionych imprezach nikomu nie robi to różnicy. Najczęściej z kapustą i grzybami albo mięsem. Ja proponuje wam krokiety z serem i ziemniakami. Farsz podobny do takiego, jaki mamy w pierogach ruskich, pikantny pachnący cebulką i ziołami. Dla mnie krokiety występują nierozerwalnie jako para z czystym, czerwonym barszczem. Podany przeze mnie przepis wystarcza na 30 sztuk wypasionych krokietów. Przepis

ladykitchen
smaczny sos szpinakowy... 139

czosnku, wlać szpinak, dodać mąkę, kucharka, pieprz mieszając rózgą zagotować, dodać gęstą śmietanę i mieszając krótko zagotować sos szpinakowy jest pyszny do różnych dań: makarony, kotleciki mięsne-warzywne, kluski, pierogi, nawet do frytek czy placków, naleśników, smakuje na ciepło i na zimno...................SMACZNEGO

W Mojej Kuchni Lubię
Francuskie paszteciki z ruskim nadzieniem 155

Ruskie pierogi mogłaby jeść przynajmniej raz w tygodniu. Tym razem ułatwiłam sobie sprawę i zamiast tradycyjnego ciasta użyłam ciast francuskiego. Paszteciki z ruskim nadzieniem z dodatkiem boczku zapiekłam i zjedliśmy tak jak ruskie - z kefirem. Nadzienie: ok. 800 g mączystych ziemniaków 300 g półtłustego twarogu 2 średnie cebule 5 plastrów boczku sól i pieprz do smaku masło klarowane

Czerwień i błękit
Orientalna zupa krem z pieczonych warzyw i z dynią piżmową. Niezwykle zdrowa i aromatyczna. Post dr Dąbrowskiej. 167

czarnym pieprzem  zwiększa przyswajanie kurkuminy do nawet 200 % . Warto o tym pamiętać, ponieważ kurkumina jest dosyć słabo przyswajalna. ( www.surojadek.com). O zdrowotnych właściwościach dyni pisałam przy okazji przepisu na pierogi orkiszowe z dynią i jarmużem . Zapraszam serdecznie do wspólnego gotowania. Niech nie przerazi Was ilość składników, tak jest najzdrowiej i najsmaczniej :) ORIENTALNA ZUPA KREM Z PIECZONYCH WARZYW ORAZ

Naturalna Kuchnia

Proponowane wyszukiwania