Kremowy mus czekoladowy na bazie awokado i banana z dodatkiem kakao. Dla mnie świetna alternatywa dla słodyczy. Spróbujcie koniecznie! Składniki na 2 porcje: 1 dojrzałe awokado 1 banan 1-2 łyżki masła orzechowego 3 łyżki jogurtu greckiego 1 łyżka kakao 1/2 łyżeczki ekstraktu z wanilii (opcjonalnie) 1 łyżka miodu (lub więcej do smaku) Awokado, banana obrać ze skórki. Z awokado
Moja Galeria Smakuszklanek. Odstawić do lodówki na minimum 30 min do zastygnięcia. Ja swoją zostawiłam na całą noc. Do rondelka przełożyć truskawki, dodać 1/2 łyżki ksylitolu*. Podgrzać przez chwilę, zmiksować. Mus truskawkowy ułożyć na warstwę jogurtową. Smacznego! * ksylitolu, cukru można dodać więcej jeżeli truskawki są kwaśne Przepis pochodzi z książki Anny Starmach "Pyszne na każdą okazję
Moja Galeria SmakuLekko zmrożony mus z borówek, malin i banana. Polany płynną czekoladą. Składniki na 2 porcje: 200 g malin 100 g borówki 1 banan 1 łyżka miodu (lub więcej do smaku) 50 g gorzkiej czekolady W blenderze zmiksować maliny, borówki, banana oraz miód. Przelać do szklanek i włożyć na 20 min do zamrażalnika. Czekoladę roztopić w kąpieli wodnej lub mikrofalówce
Moja Galeria Smakusparzyć gorącą wodą. Żółtka ubić w drugiej misce. Połączyć z ubitą śmietaną. Oba rodzaje czekolad rozpuścić w kąpieli wodnej lub mikrofalówce. Jeżeli się mocno ociepliła, przestudzić. Wymieszać z masą. Mus czekoladowy wyłożyć na maliny. Odłożyć do lodówki na 30 minut. Przepis pochodzi z książki "Cukiernia Lidla
Moja Galeria Smakudwóch minut. Masą wypełniamy foremki do lodów lub inne naczynia, w których chcemy podać lody. Wkładamy do zmarażarki na kilka godzin. Lody bananowo - czekoladowe można podawać z owocowymi musami. Banany pochodzą z Azji. Istnieje osiemset odmian tych owoców, ale uprawia się zaledwie dwadzieścia. To owoce, które są bogate w żelazo, magnez, potas. Zawierają błonnik, witaminy z grupy B, cukry oraz
My Chcemy Jeśćwodzie. Z zup poleciłabym delikatny krupnik, marchwiankę, krem z dyni oraz łagodną zupę jarzynową z ryżem. Sporną sprawą jest rosół - ja nie podaję. Dozwolonymi owocami są banany, mus z gotowanych jabłek i jagody np. domowy kisiel. U mnie dzieci podjadają również płatki kukurydziane, wafle ryżowe, krakersy. 4. Leczenie - pediatra poleca nam np. Acidolac Baby, Biogaia - piobiotyk + prebiotyk - suplementy diety
Atlas Smakówśmietany kremówki ze śmietan fix i dodajemy ją delikatnie do puszystej masy z serka. Mieszając delikatnie aż się połączy. Masę za pomocą rękawa wyciskamy na mus z brzoskwiń. Na masę wykładamy pocięte na kawałki brzoskwinie. W wersji dla dorosłych mama polała brzoskwinie odrobiną adwokata. Na to kładziemy drugą porcję masy. Pozostałą część śmietany ubijamy i dekorujemy. Posypujemy migdałami
Lili w kuchnisztywną pianę. To samo robimy ze śmietaną kremówką. Masę czekoladową łączymy z sokiem z cytryny, delikatnie mieszamy ze śmietaną kremówką, a na końcu dodajemy pianę z białka. Mus przekładamy do czekoladowych pucharków lub szklanych pucharków. Zdobimy malinami. Chłodzimy w lodówce 3-4 godz. SMACZNEGO
Lili w kuchniśmietany Masło rozpuścić w rondelku, dodać cukier, kakao i na końcu jogurt. Gotować chwilkę do rozpuszczenia wszystkich składników i połączenia się w kremową masę. PS. Polecam polać sernik musem ze świeżych truskawek, pycha
The Sweet Damselrównie dobra. Składniki: szklanka mąki jajko szklanka mleka bądź maślanki ćwierć szklanki cukru pudru łyżeczka proszku do pieczenia oliwa szczypta soli do podania: syrop klonowy, mus malinowy na przykład do przełożenia placuszków, listek mięty Mieszam ze sobą mąkę, jajko, mleko, sól, cukier puder i proszek do pieczenia na gładką masę. Rozgrzewam patelnię i smażę małe pancakes
Mango Papajasobą współgrać. Amuse bouche dwie różne w formie i smaku przekąski na pobudzenie apetytu: - tete d'achard / czarny czosnek / ocet z szałwii (Pedro) - wędzony węgorz / szalotka / burak/ mus rybny (Martin)- węgorz wygrał, świetna kompozycja smakowa Do nich Esporão Reserva white 2012 Przystawki grillowana makrela / 45 dni sezonowana słonina / tatar z selera naciowego / jabłko granny smith (Pedro) i Esporão Reserva
królestwo garówwaniliowego serka homogenizowanego kostka gorzkiej czekolady do dekoracji Sposób przygotowania Jabłka myjemy, obieramy, usuwamy gniazda nasienne, tarkujemy. Przekładamy jabłka do rondla wsypujemy cukry, cynamon i gotujemy aż powstanie mus. Studzimy. Następnie układamy składniki w pucharkach w kolejności: prażone jabłka pokruszone herbatniki serek pokruszone herbatniki prażone jabłka pokruszone herbatniki serek starta gorzka czekolada Schładzamy przez godzinę w lodówce. Smacznego
na moim stole...Placuszki dyniowe Propozycja na piątkowy obiad, bądź też słodki podwieczorek. Robiąc przegląd w mojej zamrażarce, zauważyłam ostatnią paczkę mrożonej, startej dyni. W sam raz na placuszki dyniowe. Jeśli macie musy dyniowe w słoikach, również świetnie się nadadzą na placki. Mając już przygotowaną dynię, samo wykonanie placków, zajmie Wam chwilkę. Składniki: 800 g startej dni 2 jajka 3-4 łyżki mąki
na moim stole...prze-przepysznej) dopełniają całość i polepszają smak :) Jeżeli tak jak ja uwielbiasz chrupiące śniadania i czekoladę - ten przepis jest dla Ciebie :) Granola świetnie komponuje się w towarzystwie mleka, jogurtu, musu owocowego czy jedzona sama (najlepiej ze słoiczka, ale ciiiiii :D). Składniki (ok. 15 porcji): płatki owsiane - 160 g płatki orkiszowe - 160 g ziarna słonecznika - 60 g (4 łyżki) masło
Zdrowie na języku :Pmleka W garnuszku rozpuścić agar w 100 ml zimnego mleka. Zagotować cały czas mieszając. Gdy zacznie wrzeć gotować jeszcze minutę (mieszać) i zdjąć z ognia Do agaru dodać mus truskawkowy i dokładnie wymieszać Wylać całość na spód tarty Na wierzchu ułożyć wybrane owoce Chłodzić w lodówce minimum 3 h Mmmmmniam! :) Smacznego
pyszne zdrowości