mus - 6353 przepisów (strona:277/424)

Deser czekoladowy z awokado 175

Kremowy mus czekoladowy na bazie awokado i banana z dodatkiem kakao. Dla mnie świetna alternatywa dla słodyczy. Spróbujcie koniecznie! Składniki na 2 porcje: 1 dojrzałe awokado 1 banan 1-2 łyżki masła orzechowego 3 łyżki jogurtu greckiego 1 łyżka kakao 1/2 łyżeczki ekstraktu z wanilii (opcjonalnie) 1 łyżka miodu (lub więcej do smaku) Awokado, banana obrać ze skórki. Z awokado

Moja Galeria Smaku
Deser jogurtowo-truskawkowy 413

szklanek. Odstawić do lodówki na minimum 30 min do zastygnięcia. Ja swoją zostawiłam na całą noc. Do rondelka przełożyć truskawki, dodać 1/2 łyżki ksylitolu*. Podgrzać przez chwilę, zmiksować. Mus truskawkowy ułożyć na warstwę jogurtową. Smacznego! * ksylitolu, cukru można dodać więcej jeżeli truskawki są kwaśne Przepis pochodzi z książki Anny Starmach "Pyszne na każdą okazję

Moja Galeria Smaku
Mus owocowy z czekoladą 171

Lekko zmrożony mus z borówek, malin i banana. Polany płynną czekoladą.  Składniki na 2 porcje: 200 g malin 100 g borówki 1 banan 1 łyżka miodu (lub więcej do smaku) 50 g gorzkiej czekolady W blenderze zmiksować maliny, borówki, banana oraz miód. Przelać do szklanek i włożyć na 20 min do zamrażalnika. Czekoladę roztopić w kąpieli wodnej lub mikrofalówce

Moja Galeria Smaku
Mus malinowo-czekoladowy 164

sparzyć gorącą wodą. Żółtka ubić w drugiej misce. Połączyć z ubitą śmietaną. Oba rodzaje czekolad rozpuścić w kąpieli wodnej lub mikrofalówce. Jeżeli się mocno ociepliła, przestudzić. Wymieszać z masą. Mus czekoladowy wyłożyć na maliny. Odłożyć do lodówki na 30 minut. Przepis pochodzi z książki "Cukiernia Lidla

Moja Galeria Smaku
Lody bananowo - czekoladowe 161

dwóch minut. Masą wypełniamy foremki do lodów lub inne naczynia, w których chcemy podać lody. Wkładamy do zmarażarki na kilka godzin. Lody bananowo - czekoladowe można podawać z owocowymi musami. Banany pochodzą z Azji. Istnieje osiemset odmian tych owoców, ale uprawia się zaledwie dwadzieścia. To owoce, które są bogate w żelazo, magnez, potas. Zawierają błonnik, witaminy z grupy B, cukry oraz

My Chcemy Jeść
Marchwianka i inne sposoby na kłopoty z małym brzuszkiem 217

wodzie. Z zup poleciłabym delikatny krupnik, marchwiankę, krem z dyni oraz łagodną zupę jarzynową z ryżem.  Sporną sprawą jest rosół - ja nie podaję. Dozwolonymi owocami są banany, mus z gotowanych jabłek i jagody np. domowy kisiel. U mnie dzieci podjadają również płatki kukurydziane, wafle ryżowe, krakersy. 4. Leczenie - pediatra poleca nam np. Acidolac Baby, Biogaia - piobiotyk + prebiotyk - suplementy diety

Atlas Smaków
Anielski Puch Lili 145

śmietany kremówki ze śmietan fix i dodajemy ją delikatnie do puszystej masy z serka. Mieszając delikatnie aż się połączy. Masę za pomocą rękawa wyciskamy na mus z brzoskwiń. Na masę wykładamy pocięte na kawałki brzoskwinie. W wersji dla dorosłych mama polała brzoskwinie odrobiną adwokata. Na to kładziemy drugą porcję masy. Pozostałą część śmietany ubijamy i dekorujemy. Posypujemy migdałami

Lili w kuchni
Biały czekoladowy mus z malinami 344

sztywną pianę. To samo robimy ze śmietaną kremówką. Masę czekoladową łączymy z sokiem z cytryny, delikatnie mieszamy ze śmietaną kremówką, a na końcu dodajemy pianę  z białka.  Mus przekładamy do czekoladowych pucharków lub szklanych pucharków. Zdobimy malinami. Chłodzimy w lodówce 3-4 godz.        SMACZNEGO

Lili w kuchni
Sernik z jogurtów greckich 139118

śmietany Masło rozpuścić w rondelku, dodać cukier, kakao i na końcu jogurt. Gotować chwilkę do rozpuszczenia wszystkich składników i połączenia się w kremową masę. PS. Polecam polać sernik musem ze świeżych truskawek, pycha

The Sweet Damsel
Pancakes 202

równie dobra.  Składniki: szklanka mąki jajko szklanka mleka bądź maślanki ćwierć szklanki cukru pudru  łyżeczka proszku do pieczenia oliwa  szczypta soli do podania: syrop klonowy, mus malinowy na przykład do przełożenia placuszków, listek mięty Mieszam ze sobą mąkę, jajko, mleko, sól, cukier puder i proszek do pieczenia na gładką masę. Rozgrzewam patelnię i smażę małe pancakes

Mango Papaja
Portugalska kolacja 200

sobą współgrać. Amuse bouche dwie różne w formie i smaku przekąski na pobudzenie apetytu: - tete d'achard / czarny czosnek / ocet z szałwii (Pedro) - wędzony węgorz / szalotka / burak/ mus rybny (Martin)- węgorz wygrał, świetna kompozycja smakowa Do nich Esporão Reserva white 2012 Przystawki   grillowana makrela / 45 dni sezonowana słonina / tatar z selera naciowego / jabłko granny smith (Pedro) i Esporão Reserva

królestwo garów
Deser z prażonymi jabłkami 186

waniliowego serka homogenizowanego kostka gorzkiej czekolady do dekoracji Sposób przygotowania Jabłka myjemy, obieramy, usuwamy gniazda nasienne, tarkujemy. Przekładamy jabłka do rondla wsypujemy cukry, cynamon i gotujemy aż powstanie mus. Studzimy. Następnie układamy składniki w pucharkach  w kolejności: prażone jabłka pokruszone herbatniki serek pokruszone herbatniki prażone jabłka  pokruszone herbatniki serek starta gorzka czekolada Schładzamy przez godzinę w lodówce. Smacznego

na moim stole...
Placuszki dyniowe 147

Placuszki dyniowe Propozycja na piątkowy obiad, bądź też słodki podwieczorek. Robiąc przegląd w mojej zamrażarce, zauważyłam ostatnią paczkę mrożonej, startej dyni. W sam raz na placuszki dyniowe. Jeśli macie musy dyniowe w słoikach, również świetnie się nadadzą na placki. Mając już przygotowaną dynię, samo wykonanie placków, zajmie Wam chwilkę. Składniki: 800 g startej dni 2 jajka 3-4 łyżki mąki

na moim stole...
Dietetyczny poniedziałek: FIT GRANOLA z masłem migdałowym i gorzką czekoladą :) 199

prze-przepysznej) dopełniają całość i polepszają smak :) Jeżeli tak jak ja uwielbiasz chrupiące śniadania i czekoladę - ten przepis jest dla Ciebie :) Granola świetnie komponuje się w towarzystwie mleka, jogurtu, musu owocowego czy jedzona sama (najlepiej ze słoiczka, ale ciiiiii :D).  Składniki (ok. 15 porcji): płatki owsiane - 160 g płatki orkiszowe - 160 g ziarna słonecznika - 60 g (4 łyżki) masło

Zdrowie na języku :P
Tarta truskawkowa RAW (bez pieczenia, wegańska) 268

mleka W garnuszku rozpuścić agar w 100 ml zimnego mleka. Zagotować cały czas mieszając. Gdy zacznie wrzeć gotować jeszcze minutę (mieszać) i zdjąć z ognia Do agaru dodać mus truskawkowy i dokładnie wymieszać Wylać całość na spód tarty Na wierzchu ułożyć wybrane owoce Chłodzić w lodówce minimum 3 h Mmmmmniam! :) Smacznego

pyszne zdrowości