Lody pomarańczowe 181białych błonek i blendujemy razem z obraną limonką. Śmietanę ubijamy, dodajemy cukier puder oraz cukier z wanilią i serek mascarpone. Mieszamy na niskich obrotach miksera powoli dodając zblendowany mus cytrusowy. Najlepiej robić to w wysokim naczyniu. Na końcu do gotowej masy dodajemy starte skórki owoców. Zamieszaną masę przelewamy do maszynki do lodów i mieszamy do odpowiedniej konsystencji, ewentualnie przelewamy
Kuchnia w czekoladzie
Lody malinowo-kokosowe z jogurtem 145wyrzutów sumienia cieszyć się naturalną słodyczą owoców :) Składniki: 1 szklanka malin mrożonych 1/2 szklanki mleka kokosowego 1 łyżka jogurtu naturalnego maliny do dekoracji Wszystkie składniki zmiksować na gładki mus. Ozdobić jogurtem i malinami. Podawać od razu :) Smacznego
Chocolate Muffin Blog
Przetwory tradycyjnie zakręcone by Spiżarnia Lidla. Warsztaty cukiernicze z Pawłem Małeckim. 244składników, trochę czasu i kolejny genialny, domowy dodatek do ciast i deserów trafia na półkę :) Konfitura truskawkowa z czekoladą mleczną to ciekawa alternatywa dla nutelli (i nie tylko :) ) Pyszny mus jabłkowy z brzoskwiniami z dodatkiem imbiru to zdecydowanie nasz faworyt. Były też tosty francuskie w wersji luksusowej z dodatkiem świeżo wysmażonej konfitury truskawkowej
SzczyptaSmaQ
Pure z dyni do słoików 224papierem do pieczenia. Pieczemy w 180 st. C przez 40-50 minut - do miękkości. 3. Dynię studzimy w uchylonym piekarniku, po czym obieramy ze skórki. 4. Miksujemy na gładki mus. 5. Pure przekładamy do słoików, zakręcamy i pasteryzujemy 3 razy po 30 minut. Smacznego!!! Źródło: Domowa kuchnia Aniki
Kuchnia domowa Ani
Gazpacho 176sparzania). Chleb kroimy w kostkę i moczymy w oliwie wymieszanej z ostem i solą. Pomidory, paprykę, ogórek, jajko (ugotowane na twardo), czosnek i chleb z oliwą miksujemy na gładki mus. Do smaku doprawiamy solą i pieprzem. Podajemy z grzankami i oliwą. /* Style Definitions */ table.MsoNormalTable {mso-style-name:Standardowy; mso-tstyle-rowband-size:0; mso-tstyle-colband-size:0; mso-style
R'n'G Kitchen
Śniadania na cały tydzień! 194mangowe Składniki: 200ml jogurtu greckiego lekkiego 1 dojrzałe mango 1 łyżka miodu 1 łyżka ziarenek Przygotowanie: Mango obrać ze skórki, oddzielić od pestki, zblendować. W szklance nalewać naprzemiennie: mus z mango i jogurt. Na wierzchu polać miód i posypać ziarenka. Mam nadzieję, że moje propozycje choć trochę przypadły Wam do gustu. I pamiętajcie: naprawdę warto jeść śniadania
Cakes By Kejt
Panna cotta z musem owocowym 144wstawić do lodówki do stężenia, na około 4 - 5 godzin, lub najlepiej na całą noc. Przed podaniem owoce rozgotowuję, miksuję oraz dodaję cukier do smaku. Tak przygotowany mus dodaję do panna cotty i gotowe :) Przepis pochodzi ze strony Kwestia Smaku . Sposób serwowania deseru znalazłam na blogu Taste of passion
cucinare
Sernik na zimno II 185ostudzić (przelać do czystego garnka lub miski, wstawić do zimnej wody). Do galaretki dodać zmiksowane truskawki i wymieszać. Zimną śmietanę ubić na idealnie sztywną pianę, dodać masę serową oraz mus truskawkowy, wszystko zmiksować na jednolitą masę na małych obrotach miksera, wmieszać pokrojone truskawki jeśli ich używamy. Wylać na spód z ciastek i wyrównać powierzchnię. Wstawić
cucinare
Ekologiczne płatki śniadaniowe Symbio 189piekarnika, studzimy i gdy wystygną zupełnie-przesypujemy do szczelnie zamykanego słoika. Możemy jesć je z mlekiem, jak standardowe płatki śniadaniowe lub trochę zaszaleć. U mnie w towarzystwie jogurtu greckiego, musu z malin oraz świeżych malin i borówek
Zawsze głodna!
Deser truskawkowy 286sztywno. Żelatynę rozpuszczamy w nie wielkiej ilości wody i dodajemy pod koniec ubijania do śmietany, podobnie jak cukier. Bitą śmietanę dzielimy na dwie części do pierwszej dodajemy mus truskawkowy i serek mascarpone. Gotową masę truskawkową układamy w pucharkach. Na wierzch szprycą wyciskamy pozostałą bitą śmietanę, którą wcześniej odłożyliśmy i dekorujemy ją truskawkami. Smacznego
ciastkarnia na kruchym spodzie
Steki. I sos z marynowanego pieprzu 216wielka pomyłka. Ligawa to mięsień, który podtrzymuje w części krzyżowej kręgosłup wołu – jest sztywna, zbita i nadaje się jedynie do duszenia lub pieczenia. Nie mam psa. Kot – amator wszelkich musów i pasztetów – mimo że mu posiekałam – wzgardził. Cóż, zapłaciłam, poświęciłam czas – zjadłam. A w zasadzie powinnam napisać jadłam. Przeżuwając wolno drobno pokrojone mięso i myśląc, co do cholery zrobiłam
Karo in the Kitchen
Syrop z rabarbaru – baza do napoi i drinków 238miseczki fragmenty rabarbaru, które się na sitku zbierają. Nie wyrzucam ich – są super jako marmolada, znikną w dwa dni. Wyjmijcie tylko przyprawy i imbir i wstawcie miseczkę z rabarbarowym musem do lodówki. Syrop przelewam do szklanych butelek z zatyczką. Może stać w lodówce 2-3 tygodnie. Mógłby postać dłużej i bez lodówki, ale wymagałoby to pasteryzowania i wygotowanych butelek
Karo in the Kitchen
Domowe lody truskawkowo-śmietankowe 744śmietany wszystkie nasiona. Wsypcie łyżeczkę cukru. Ubijcie śmietanę do momentu gdy będzie już mocno gęsta, ale jeszcze nie ubita na całkiem sztywno. Do foremek kładziemy na zmianę po łyżce musu z truskawek i śmietany, a każdą warstwę zespajamy ze sobą, delikatnie je od góry mieszając. Warstwa po warstwie, aż do wykończenia składników. Żeby Was czasem nie kusiło lanie idelanie równych
Karo in the Kitchen
Letnie przekąski: Trójkolorowe smoothie 228kształty z bananów przyklejamy do wewnętrznych ścianek szklanki i wkładamy do zamrażarki. W osobnych naczyniach miksujemy maliny z bananami i kiwi z bananami. Do szklanek nakładamy łyżką pierwszą warstwę musu, warstwę gęstego jogurtu naturalnego i drugą warstwę owoców. Jeśli chcemy, żeby linie były idealnie równe, każdą z warstw musimy lekko zmrozić w zamrażarce. Smacznego! ciastkożercy
Ciastkozercy
Makaron z sosem śmietanowo-truskawkowym 212Mięta do dekoracji Makaron ugotować, przelać zimną wodą. Truskawki oczyścić, opłukać, parę odłożyć do dekoracji, resztę zmiksować z cukrem. Makaron wyłożyć na talerz, polać śmietaną, na wierzch polać mus truskawkowy, ozdobić truskawkami i miętą. Od razu podawać
Camilla w kuchni