albo tacy, którym wcześniej zaplanowany superdeser nie wyszedł. Nie martwcie się! Nadchodzę z odsieczą! Romantyczna kolacja we dwoje wciąż może być idealna :) Proszę, specjalnie dla Was, supertani, superszybki deser... MUS-GALARETKA Składniki: - galaretka o dowolnym smaku Przygotowanie: Postępujemy zgodnie z opisem na opakowaniu. Gdy galaretka będzie już na wpół stężała, mikujsemy ją na najwyższych obrotach. Całość możemy przyozdobić owocami, bitą
Życie zamknięte w smakurozgrzanym wcześniej, a nie rozgrzewającym się) przez około 10-12 minut. Często widuję w Internecie przepisy, które wskazują na konieczność dłuższego pieczenia. Suflet w środku powinien mieć konsystencję piankowego musu, a po ostygnięciu nie może zamienić się w ciastko. Gdy wbijemy łyżeczkę w suflet idealny, ta przechyli się nieznacznie, poza tym po włożeniu jej w "ciasto" będzie opadała. Smacznego
Życie zamknięte w smakuNajdziwniejszy był krokiet. Miękki, bez wyczuwalnego smaku bażanta, troszkę kwaskowaty. Nie na to liczyłam. Okiem Kesji: Jedyna dziczyzna na festiwalu. Naprawdę udana dziczyzna. I pięknie podana. Ze śliwką i musem wiśniowym. Trochę dziwnym eksperymentem był krokiet z bażanta, ale wybaczam. Dzik uratował całość. Wielki ukłon w stronę obsługi lokalu, bo uwijali się jak mróweczki, żeby jak najszybciej rozładować kolejkę. 8/10
Życie zamknięte w smakujest on wystarczająco słony. Kiedy wszystkie składniki mamy wystudzone to składamy naszą sałatkę, którą układamy warstwowo. Do ułożenia sałatki warstwowo można wykorzystać specjalne stalowe ringi choć nie jest to musem. Na dole układamy makaron, na nim buraki potem brokuła (jeżeli są za duże różyczki można je pociąć). Na wierzch sałatki wykładamy majonez z jogurtem, posypujemy słonecznikiem i ściągamy ringa. Jeżeli
Kuchenne WariacjeJeżyny przebrać, wrzucić do garnuszka i zasypać cukrem. Podgrzewać do czasu, aż cukier się rozpuści a jeżyny rozpadną. Gotową masę zblendować. Żelatynę rozpuścić w minimalnej ilości wody, dodać do musu jeżynowego. Gotową masę wyłożyć do tortownicy o średnicy 18 cm, wyłożonej folią (bądź mniejszej) i pozostawić w lodówce do zastygnięcia. Krem: 100 ml kremówki umieścić w garnuszku i podgrzewać
Krakowskie smaki Anitabliczka gorzkiej czekolady 3 łyżki oleju 2 łyżeczki żelatyny sól morska Jajka miksujemy z cukrem, solą, kakaem i proszkiem do pieczenia aż do uzyskania lekkiej konsystencji musu. Dodajemy pozostałe składniki i mieszamy aż do połączenia się w jednolitą masę. Wrzucamy do piekarnika na 40 minut w temperaturze 175 stopni, studzimy. Miskę po cieście wylizujemy jak zwykle
sama złodyczlodówki, do ostygnięcia. Śmietankę ubijamy z cukrem na sztywno. Ubijając dodajemy partiami ser. 1/3 masy odkładamy do innego naczynia. Szklankę borówek miksujemy na mus. Dodajemy do masy serowej. 3 łyżeczki żelatyny rozpuszczamy w 1/4 szklanki wody dodajemy lekko ostudzoną,ale ciepłą do masy. Masę wylewamy do tortownicy, wstawiamy do lodówki
W kuchennym oknie Ewycukru wg smaku). Masę serową dzielimy na 2 części. Jedną część wylewamy na przygotowany wcześniej spód z herbatników i wkładamy do lodówki do lekkiego stężenia. Do drugiej części wlewamy mus owocowy i miksujemy do połączenia się składników. Następnie ciemną masę wylewamy na jasną masę serową. Wyrównujemy. Wkładamy do lodówki na noc aby sernik stężał. Przed podaniem dowolnie dekorujemy. (inspiracja przepisu
Domowy Smak JedzeniaKolejny smak moich tortów to smak malinowy. Lekki, puszysty biszkopt przełożony lekko kwaskowym musem malinowym. Pychota
In my kitchenłyżka w niej zanurzona powinna po wyjęciu być cała oblepiona. Zdjąć z ognia, wystudzić i wstawić do lodówki na 12 godzin. Masa bardzo mocno zgęstnieje - nabierze konsystencji zwartego musu. Po upływie tego czasu lody przełożyć do pojemnika* i umieścić je w zamrażarce co jakiś czas mieszając, lub przygotować je w maszynie zgodnie z jej instrukcją postępowania**. Solona pralina orzechowa
My simple kitchenPrzygotowałam dzisiaj bardzo prosty deser z francuskimi ciasteczkami namoczonymi w espresso, a do tego borówkowy mus. Pychotka! Na letni poranek do kawy jak znalazł. 4 porcje Składniki: 20 sztuk ciastek francuskich Brześć 2 porcje kawy espresso 100 g świeżej lub mrożonej borówki 200 g serka mascarpone 50 ml śmietany kremówki - ubitej na sztywną pianę
Niezły Młynekodwracam do góry dnem. .Jeśli ktoś chce to można pasteryzować 8-10 minut.(można zrobic bez cukru ,ale jest bardzo kwaśny.)Pozostałe śliwki przecieram przez sito i mam mus mirabelkowy,który wykorzystam zima do ciasta
w mojej kuchniłyżki · sok z cytryny 1 łyżka Truskawki umyć, odszypułkować, pare odłożyć a resztę zmiksować z sokiem cytrynowym i miodem. Śmietanę wymieszać z jogurtem i połączyć z musem truskawkowym. Przelać do szklanek, schłodzić
Camilla w kuchniblenderem. Zostawić do całkowitego wystygnięcia. Śmietankę kremówkę po wyjęciu z lodówki ubić na puszystą masę z cukrem pudrem i mleczkiem kokosowym-również schłodzonym. Do masy śmietanowej wmieszać mus z porzeczki, wylać do wyłożonych folią kokilek ceramicznych na , wstawić do zamrażarki na co najmniej 5 godzin. Polewa; Sok z czerwonej porzeczki podgrzewamy z cukrem pudrem i śmietanką. Zestawiamy
Wanilia i Kardamon