mus - 6353 przepisów (strona:283/424)

Muffinki czekoladowe z kremem malinowym 269

łyżce wody mąkę ziemniaczaną i zagotować otrzymując gęsty krem. Zdjąć z ognia i połączyć z rozpuszczoną żelatyną. Przestudzić. W misie miksera umieścić zimny serek mascarpone i zmiksować razem z musem malinowym. Gęsty krem przełożyć do worka cukierniczego z okrągłą końcówką. Muffinkom zrobić na środku otwory i wypełnić kremem, ozdabiając również wierzch. Smacznego :) ♥ Dziękuję za wspólne pieczenie ♥ Joanna Seta-Pryjomska

https:KKuchniaMniam
Krem dyniowy z chipsami serowymi 137

się z dyniowymi przysmakami. Dynia jest znakomita zarówno do słodkich deserów jak i wytrawnych pyszności. Dziś w menu boska zupa dyniowa z dodatkiem sera. Składniki: 1l bulionu warzywnego 500g musu z dyni (żółtej, na zdjęciach stoi mała hokkaido do ozdoby) 2 duże ziemniaki 100g sera mascarpone od Mlekoma 100g sera cheddar od Mlekoma 1 łyżeczka startego imbiru 1 łyżeczka cynamonu

Gotowanie i blogowanie
Sernik kawowo-dyniowy z polewą czekoladowo-kawową i figami 183

sernika: 100g herbatników 2 łyżki kakao 3 łyżki masła Pół łyżeczki chilli Serniki: 1kg serka homogenizowanego 2 opakowania budyniu 2 łyżki mąki ziemniaczanej 4 jajka 4 łyżki cukru 500g musu z dyni hokkaido 2 łyżki cukru waniliowego 10 łyżek kawy rozpuszczalnej (może być zbożowa) 2 łyżki kawy mielonej 2 dojrzałe figi Polewa czekoladowo-kawowa: 150g śmietanki kremówki 36% 80g czekolady

Gotowanie i blogowanie
Krem z marchewki i cukinii 164

żałujemy oregano :) Całość podsmażamy przez około pięciu minut. Marchewkę gotujemy, aż będzie miękka. Do bulionu dodajemy ugotowaną marchew, podsmażoną cukinię z szalotką i czosnkiem i blendujemy na gładki mus.  Cukinie umieszczamy w żaroodpornym naczyniu, wypełniamy kremem marchewkowym i przykrywamy kapeluszem. Skrapiamy je oliwą. Pieczemy przez 45 minut w temperaturze 190*C. Krem wykonany dzięki Blenderowi ręcznemu z końcówką

Gotowanie i blogowanie
Paczka ambasadorki nowej Activii od Streetcom 126

brzoskwinie jogurt naturalny i maliny jogurt naturalny i truskawki jogurt naturalny i suszone śliwki   Moim faworytem jest zdecydowanie jogurt brzoskwiniowy - smak lata, soczystej brzoskwini. Wkład owocowy to mus z brzoskwini wraz z jej kawałkami. Cieszę się, że mogę uczestniczyć w kolejnej kampanii Streetcom . Jeśli też masz ochotę dołączyć do tego grona, nie czekaj dłużej i zarejestruj się

Gotowanie i blogowanie
Szarlotka z dżemem brzoskwiniowym i pianką 173

Najlepsza szarlotka jaką jadłam do tej pory. Na kruchym cieście, z dużą ilością musu i delikatną pianką. Rozpływa się w ustach... nie potrzebuje żadnych dodatków czy lodów, jest pyszna.   Składniki: kruche ciasto (link do przepisu) (3 żółtka, 100g masła, 2 łyżki cukru, 1 łyżeczka proszku do pieczenia, 250g mąki pszennej ) 1kg jabłek 1 laska cynamonu 6 łyżek cukru 100ml

Gotowanie i blogowanie
Tarta jabłkowa. 133

schłodzonej w lodówce) 200g, masła 2 małe żółtka 1 łyżka cukru pudru szczypta soli 2-3 łyżki gęstej kwaśnej śmietany Wszystkie składniki ciasta muszą być schłodzone w lodówce. 400g. musu jabłkowego  1/2 łyżeczki cynamonu 1 łyżka cukru 50 g. umytych rodzynek 2 łyżeczki mąki ziemniaczanej 5-6 jabłek z ciemną skórką WYKONANIE: na stolnicy mieszamy wszystkie suche produkty, szybko

Kuchnia Beaty
Pyszny deser mango -kiwi. 226

reszta to tylko dodatki. Składniki : 1 dojrzałe mango 3 kiwi jogurt grecki ciasteczka zbożowe ,kruszymy na piasek W szklance ,pucharku układamy warstwami : na spodzie ciasteczka jogurt mango ,zmiksowane na mus ciasteczka jogurt kiwi ,zmiksowane,ale z wyczuwalnymi kawałkami ale kolejność i mieszanie owoców dowolna. Smacznego

Ladylaura.
Wegańska szarlotka bez cukru 194

łączymy mąkę, stewię, proszek i odrobinę cynamonu. Tortownicę należy wysmarować olejem lub masłem i obsypać równomiernie (głównie po bokach) mąką. Wsypujemy 1/2 zawartości miski, obsypujemy jagodami goji i przekładamy musem z jabłek. Pozostałą część "suchej masy" łączymy z olejem kokosowym i odrobiną wody tak aby powstała "kruszonka". Posypujemy kruszonką ciasto i wkładamy do piekarnika na 50min w 180 stopniach

Czarnawisienka
CIASTO CZEKOLADOWA CHMURKA 195

przepadam, to to ciasto bardzo przypadło mi do gustu. Mimo iż czekolada jest tutaj dominująca, to nawet mi to nie przeszkadza, ciasto jest niebywale lekkie, to taki delikatny mus czekoladowy. Tak naprawdę to sama czekolada z dodatkiem jajek, bez dodatku jakiejkolwiek mąki, dzięki temu jest ono niebywale lekkie, to taka właśnie czekoladowa chmurka. Przepis na to ciacho znalazłam w książce

Smaczne Zdrowe
Najcudowniejszy wegański tort czekoladowy 178

torcie można napisać parę stron kwiecistych opisów jak i nie napisać nic, bo tort mówi sam za siebie. Biszkopt jest puszysty i delikatny, krem sycący i słodki, mus malinowy nadaje charakteru, a płatki róży trochę walentynkowego cukru. W związku z tym, że tort jest tak dobry nie będę Was męczyć opisem reakcji sody z octem czy długim na pół strony

wegetalerze
Kawowa tapioka 213

przygotowania kawowej tapioki. Deser jest lekko kremowy, mocno kawowy i naprawdę szybki oraz prosty do przygotowania. Jeżeli macie ochotę na inne desery z tapioki to przygotujcie tapiokę z dodatkiem musu truskawkowego lub wersję czekoladową z wiśniami. Składniki: 90 g tapioki (1/2 szklanki) 2 szklanki mleka 1 szklanka kawy z 2 łyżeczek 3-4 łyżki cukru (do smaku) trochę mleka kokosowego

Ugotować
Skradnij jej serce! Walentynkowe smakołyki 198

Obieramy je i blendujemy razem ze stewią i kakao. Tutaj możecie dodać również odżywkę białkową, będzie jeszcze bardziej FIT ;) Czekoladową masę układamy na bananach. Na górę wkładamy ewentualnie pozostały mus owocowy lub od razu dekorujemy płatkami kokosowymi i świeżą miętą. Gotowe! ;) Powodzenia w zdobywaniu serc

Spektrum Smaku
Pyszny Deser Czekoladowy – przepis R. Makłowicza 179

Witam serdecznie Propozycja na pyszny deser czekoladowy według Roberta Makłowicza, jest to jeden z moich najulubieńszych deserów, jest mocno czekoladowy, delikatny jak mus a do tego nie jest za słodki. Jeżeli ktoś jeszcze nie robił takiego deseru a lubi czekoladę to polecam wypróbować przepis. A dlaczego według Roberta Makłowicza ponieważ pierwszy raz zobaczyłam ten przepis na deser w jego programie

Uwaga Babcia Gotuje
Jabłecznik francuski 318

Jabłeczników jest zapewne tyle, ile ludzi na świecie. Każdy ma swój przepis, ten najlepszy, który zawsze się udaje. Szarlotka na kruchym spodzie, biszkoptowe z musem jabłkowym. Każda z tych wersji jest smaczna i idealnie pasuje na deser. Jednym z jabłeczników, którym chciałem się dzisiaj podzielić i który zrobił małą furorę wśród klientów jest jabłecznik francuski. Dlaczego francuski? Albowiem wymyślił

Jacob Tastes