zaczną się rozpadać. Zdjąć z ognia, przestudzić, przetrzeć przez sito - w te sposób pozbędziemy się resztek skórek oraz pesteczek owoców. Truskawki obrać, pokroić w połówki, dodać do agrestowego musu, dodać żelfixy, wymieszać. doprowadzić do wrzenia. Dodać cukier, gotować mieszając 3 minut. Gorącym dżemem napełniać wyparzone słoiczki, zakręcać, odwracać do góry dnem, odstawiać do całkowitego wystudzenia
6niebowłaśnie między innymi jajka. Owoce to kwestia dyskusyjna, ale ja sobie nie wyobrażam nie jeść owoców, a już tym bardziej latem, a na śniadanie to dla mnie totalny mus ;-))) Sprawdźcie na liście składników czego potrzebujecie do przygotowania potrawy. SKŁADNIKI : - 2 białka - 1 żółtko - 3 łyżki jagód leśnych - 2 łyżki malin - plaster świeżego ananasa - płaska łyżka mąki owsianej - słodzik albo stewia
SMYKWKUCHNIwszystko świetnie się skomponowało. Najczęściej na śniadania jem omlety, pankejki bądź owsianki. OWSIANKA 4 łyżki płatków owsianych zalewam wrzącą wodą i odstawiam na 10 minut pod przykryciem. Dodaję mus truskawkowy/czekoladowy/inny (2 łyżki jogurtu naturalnego + odpowiednio truskawki, kakao itp.) Do tego owoce w odpowiedniej ilości. Szybka opcja dla zabieganych. PANKEJKI Często robię też pankejki. Uwielbiam je, ponieważ można
Tetiisheriłyżka syropu klonowego Mango odcinamy od pestki, obieramy i kroimy w kostkę, banany obieramy i kroimy w plastry, brzoskwinie kroimy w cząstki. Wszystkie składniki koktajlu miksujemy razem na gładki mus
Czary - gary w kuchnicukru pudru 1 łyżka mocnego alkoholu (użyłam wódki z zalanych skórek pomarańczowych) Czereśnie umyć, wydrylować i rozdrobnić blenderem (z cukrem pudrem). Kremówkę ubić na sztywno i delikatnie połączyć z musem czereśniowym. Na koniec wlać alkohol i całość dokładnie wymieszać. (Alkohol sprawi, że lody będą miały bardziej delikatniejszą konsystencję i nie będą zbyt twarde.) Masę przelać do plastikowego, zamykanego pojemnika
Di gotujeLato to czas kiedy lubimy zjeść coś szybko i w miarę lekko. Możemy sobie pozwolić, aby od czasu do czasu na naszym stole pojawił się "owocowy
ChilliJemyzostawić na kilka minut pod przykryciem, żeby doszła do siebie. W między czasie wrzucamy śliwki do rondelka podlewamy odrobiną wody i gotujemy do miękkości, a następnie blendujemy na mus i polewamy naszą jaglankę <3 SMACZNEGO! Wartość energetyczna*: 328 kcal 12,6 g białka 5,7 g tłuszczów 60 g węglowodanów 3,8 g błonnika
Vroblewska-fitlifemlekiem. Dodać pół banana pokrojonego w półkrążki i cynamon. Zagotować, zmniejszyć ogień lub nawet wyłączyć i mieszać płatki do uzyskania pożądanej konsystencji (banan powinien się zupełnie rozgotować na mus). Wyjąć truskawki. Przełożyć owsiankę do miseczki. Udekorować na środku jogurtem, truskawki pokroić i ładnie ułożyć, całość posypać chia. SMACZNEGO! Wartość energetyczna* bez nasion chia: 276 kcal 11 g białka
Vroblewska-fitliferozsmarowujemy, pieczemy przez 4-5 minut, upieczone układamy na metalowej kratce. Truskawki oczyszczamy z szypułek, myjemy, przekładamy do kubka miksującego i miksujemy na gładką masę. Gofry przed podaniem polewamy musem truskawkowym. Olej kokosowy można kupić w tym sklepie- klik
Bajeczna KuchniaJest lato i upały nie zachęcają do stania przy piekarniku dlatego pomyślałam, że zrobię deser typowo na taką pogodę .
Wypieki Renewolnym ogniu, a do gotujących się wsypujemy galaretkę pomarańczową. Studzimy, a następnie wykładamy na schłodzone serniczki. 3. Białą czekoladę rozpuszczamy w kąpieli wodnej, polewamy po delikatnie stężonym musie z brzoskwiń. Schładzamy kilka godzin, a przed podaniem dekorujemy świeżą miętą i owocami
Kuchnia w czekoladziewyłożyć na dnie papierem do pieczenia. Herbatniki zmiksować w blenderze na proszek. Dodać roztopione masło, wymieszać i wyłożyć dno blachy. Twaróg zmiksować z cukrem pudrem. Wlać zmiksowane na mus truskawki (350 g) i zmiksować. Zimną kremówkę ubić na sztywno i wmieszać lub zmiksować na wolnych obrotach z masą truskawkową. Letnią i rozpuszczoną żelatynę w mleku wlewać wolnym strumieniem
Ala piecze i gotujecharakteru, a dodatek lodu idealnie go schładza :D Składniki (na 8 dużych porcji): 2 litry lodów kostki lodu garść malin 800 ml mleka 1 bita śmietana/śmietana kremówka domowy mus malinowy Wykonanie: Kostki lodu wrzuć do blendera, wlej mleko, dorzuć umyte maliny, dodaj lody i zmiksuj na najwyższych obrotach. Kieliszki oblej sosem malinowym, przelej shake i schłodź w lodówce. Ubij
Kulinarna (nie)codziennośćamerykańskie/jagody/porzeczka Sposób przygotowania: Ciasto: Do miski przesiewamy mąkę i proszek do pieczenia, dodajemy cukry i robimy wgłębienie - wbijamy do niego jajka, dodajemy kawałki margaryny i wlewamy zmiksowanego na mus banana. Całość zagniatamy na gładkie i elastyczne ciasto (będzie lekko lepkie, ale nie powinno kleić się do rąk). Przykrywamy folią i chłodzimy w lodówce pół godziny (można dłużej). Wariant
Kolorowy Przepisownikprzyjdzie do głowy. Takich lodów nie mrozimy już drugi raz, tylko po prostu jemy zaraz po wyjęciu z blendera. Tu (link) znajdziecie przepis na proste lody bananowe z musem truskawkowym. Podsumowując od lodów na pewno nie schudniemy, możemy jedynie przytyć. Nie ma tu cudów, nie pomoże nam niska temperatura czy skakanie podczas jedzenia. Jeśli jednak nie potrafimy sobie odmówić
Powiedz dietom nie