mus - 6353 przepisów (strona:208/424)

TORT "Czekoladowa Pinacolada" (kokos, ananas, mus czekoladowy, krem amaretto). 307

lekko budyniowy) i kokosowy. Kokosowy wyjdzie grubszy - przekrajamy go na dwa blaty. Powstają nam 3 blaty - na górę i na dół kokosowy, w środek budyniowy. 2. Masy:   - mus czekoladowy i budyniowa masa amaretto - Składniki: - kostka masła, - 3/4 szklanki cukru pudru, - 2 budynie waniliowe, - odrobina likieru Amaretto, - odrobina likieru wiśniowego, - 5-6 łyżek mleka w proszku pełnego, - śmietana(...)Dodajemy odrobinę amaretto i mleko w proszku - dzięki temu nabiera aksamitności i charakterystycznego smaku. Obie masy schładzamy w lodówce. Wykończenie: Blat kokosowy dolny nasączyłyśmy likierem wiśniowym. Położyłyśmy na nim mus czekoladowy. Blat środkowy - budyniowy, nasączyłyśmy sokiem z ananasów. Położyłyśmy na nim masę amaretto. I znów blat kokosowy, masa i pokrojone ananasy na wierzch. Torcik posypany wiórkami. Najlepszy po 12 godzinach

Wypisz Wymaluj
Piętrowy, trójwarstwowy mus owocowy ^^ 113

Uwielbiam musy owocowe, a ten trójwarstwowy był na prawdę pyszniasty ^^ ~ Piętrowy, trójwarstwowy mus z jabłka, śliwki i banana ~ Skłądniki: mocno dojrzały banan dwie śliwki (u mnie śliwka gigantka) jabłko Jabłko kroimy, miksujemy i przekładamy do szklanki. Tak samo postępujemy ze śliwkami i bananem

Kuchenny Skrawek Nieba
RYŻ Z JABŁKAMI I SOSEM BUDYNIOWYM 303

wspominałam bardzo dawno, smakował tym bardziej przepysznie mimo swojej prostoty... Składniki:  ryż basmati (d ługoziarnisty) 1 budyń bananowy z cukrem (waniliowy, śmietankowy wg uznania) 0.5l mleka mus jabłkowy - ja uzyłam gotowy ze słoika cynamon odrobina soli do gotowania ryżu Wykonanie:   W zależności od tego jakim ryżem dysponujemy: luzem, w woreczkach czy już gotowym do odgrzania w mikrofali(...)przygotowujemy go wg przepisu na opakowaniu. Budyń gotujemy również wg przepisu na opakowaniu. W salaterki nakładamy warstwami: ugotowany ryż, mus jabłkowy, sos budyniowy.Wierzch posypujemy cynamonem. Smacznego

Walijskie Pichcenie
CZEKOLADOWY MUS Z WIŚNIAMI 176

Lekki, nie mocno słodki mimo zawartości czekolady, z orzeźwiającym dodatkiem wiśni-  mus czekoladowy.  Z powodzeniem można go zrobić w formie deseru np. w pucharkach, wylać na spód biszkoptowy albo ciasteczkowy - jak u mnie.  Super sprawdza się szczególnie latem, kiedy nawet jak nie ma upału za oknem nie tęsknimy to ciężkich, kremowych ciast i tortów.  Polecam gorąco(...)żelatynę do naszej masy czekoladowo - jogurtowej ciągle mieszając. Na koniec do masy delikatnie dodajemy ubitą śmietanę oraz cześć startej czekolady i odsączone wiśnie. Masę wylewamy na ciasteczkowy spód. Wstawiamy mus na kilka godzin  do lodówki w celu stężenia

Walijskie Pichcenie
Mus z białej czekolady ... 264

wodzie - pozostawić do delikatnego ochłodzenia. W misce ubić śmietanę na sztywną pianę, w kąpieli wodnej rozpuścić czekoladę z mlekiem i połączyć ze śmietaną, delikatnie mieszając łyżką, dodać żelatynę. Gotowym musem zalać migdały i wstawić szklanki do lodówki na 1h.  Banany obrać i pokroić w kostkę, wrzucić do garnka z miodem i jagodami. Smażyć na małym ogniu. Owoce z syropem(...)ostudzić i ułożyć na musie. Smacznego

Niezły Młynek
Ciasto malinowy pocałunek. 180

wdzięczną nazwą nie ma swojego własnego szlagierowego deseru. Tak więc powstał ten przepis. Uwierzcie mi robione całkowicie w ciemno. Ale efekt końcowy zdumiewający. Ciasto fenomenalne, połączenie czekolady, musu truskawkowego, bitej śmietany i malin.... Koniecznie musicie wypróbować! Składniki na spód sufletowy: 4 jajka 150 g cukru pudru 45 g kakao Wszystkie składniki, których używamy  powinny być w temperaturze pokojowej(...)niej masę, wyrównać. Piec w temperaturze 180ºC przez około 30 - 40 minut. Natychmiast wyjąć z piekarnika. Ciasto urośnie, po przestudzeniu lekko opadnie. Pozostawić je zapięte w tortownicy. Do przygotowania musu truskawkowego potrzebujemy:   400g truskawek (świeżych lub mrożonych) 1/3 szklani cukru sok  z połowy cytryny lub więcej zależy od upodobań   3 łyżki żelatyny 300 ml śmietany

Malinowe Pocałunki
Ciasto z kaszy manny z musem truskawkowym i truskawkami. 267

opakowania galaretki truskawkowej  500 g truskawek myjemy pozbawiamy szypułek i zagotowujemy. Słodzimy do smaku. Dodajemy żelatynę i mieszamy, aż się dokładnie rozpuści. Za pomocą blendera robimy z tego mus. Galaretki rozpuszczamy w 750 ml wody ( 3 szklanki) i odstawiamy do wystudzenia.   Blaszkę o wymiarach  26 x 22 cm wyłożyć papierem do pieczenia i dno formy wykładamy herbatnikami(...)trzymamy na ogniu, mieszając, do otrzymania gęstej kaszy. Gorącą kaszę wylewamy na herbatniki i wyrównujemy. W jeszcze ciepłą kaszę trzeba powciskać truskawki które nam zostały, i zalewamy to przestudzonym musem truskawkowym. Kiedy wystygnie zalać tężejącą galaretką.  Smacznego :-). * ja robiłam to ciasto na gorąco, nie czekałam i truskawki co do jednej wypłynęły mi na wierzch galaretki

Malinowe Pocałunki
Sufletowe rozetki z łososia z musem żurawinowo wiśniowym. 145

niestandardowo!  W końcu trzeba kombinować i próbować nowych rzeczy.  Mięso ze słodkimi dodatkami uwielbiam! Śledziki na słodko również, więc dlaczego nie zrobić łososia z pysznym owocowym musem? Zapraszam! 400 g filet z łososia 100 ml śmietana 30% Sól pieprz biały lub czarny 100 g żurawina suszona 80 g wiśnie bez pestek sok z cytryny  cukier kardamon Wykonanie(...)papki. Za pomocą rękawa i ozdobnej tylki wyciskamy na papierze do pieczenia rozetki i wkładamy blachę do nagrzanego piekarnika do 200 stopni na ok 10 min. Gotowe podajemy z musem owocowym, ozdobione np plasterkami cytryny. Życzę smacznego. I korzystając z okazji... Po zaciemnionym niebie biegnie smuga kolorowa, z ogonem rozpryskującym się po królestwie nocy. Po chwili znika w blasku księżyca

Malinowe Pocałunki
Tort POKOCHAJ OLEJ RZEPAKOWY. 152

momentu rozpuszczenia się batonów. Studzimy i wstawiamy do lodówki najlepiej na całą noc, aby mocno się schłodziło. Na drugi dzień dodajemy ser mascarpone i ubijamy całość na puszystą masę. Mus truskawkowy: ·          500-600 g truskawek ·          2 galaretki truskawkowe(...)jednego biszkoptu 4 kwadraty. Pierwszy blat układamy na paterze i delikatnie go nasączamy (nie możemy zrobić tego za wiele, ponieważ tort będzie pokryty ciężką masą cukrową), wykładamy część tężejącego musu truskawkowego i przykrywamy kolejnym blatem biszkoptu. Nasączamy go delikatnie i wykładamy część masy MilkyWay. Tak postępujemy do wyczerpania składników.  Całość smarujemy dokładnie masą maślaną, starając się jak najwięcej wcisnąć

Malinowe Pocałunki
Tort lis . 196

Dziś chciałabym pokazać jak w łatwy sposób można wyczarować przepiękny tory. Tort, który wzbudzi zachwyt nie tylko u dzieci. W środku znalazł się biszkopt, przełożony musem z truskawek, bitą śmietana i świeżymi truskawkami. Czyli to co mały jubilat lubi. Masy maślane bądź jakiekolwiek inne z jego udziałem nie koniecznie przemawiają do mnie. Więc cała dekoracja została stworzona przy użyciu gotowej(...)smaku cukier (ok 2 łyżek) i cukier waniliowy (ok 2 łyżeczek). Następnie zmniejszając obroty miksera wmiksować ser mascarpone. Układamy na paterze pierwszy krążek biszkoptu. Nasączamy go i wykładamy warstwę musu truskawkowego, następnie bitą śmietanę. Przykrywamy kolejnym biszkoptowym krążkiem, nasączamy i wykładamy bitą śmietanę. Układamy biszkopt nasączamy go, całość wstawiamy do lodówki. 1 gotową masę tortową przygotowujemy zgodnie z przepisem

Malinowe Pocałunki
Wegańska szarlotka bez mąki i cukru, czyli zdrowe ciacho po raz drugi 420

białka , 10,8g tłuszczu , 15,5g węglowodanów oraz 3,8g błonnika . Dodam tylko, że poprzestanie na jednej porcji to rzecz praktycznie niemożliwa. Aromat orzechów w połączeniu z musem jabłkowym to istny RAJ dla kubków smakowych- nie sposób się oprzeć. SKŁADNIKI NA FORMĘ O ŚREDNICY 20CM: 100g rodzynek  140g mieszanki ziaren Cynamonowy Raj( do nabycia tutaj )- prażony słonecznik, orzeszki ziemne(...)około 10 minut, aż zmiękną Po tym czasie odlać wodę,  dodać cynamon i imbir i mieszać, aby się nie przypaliło  Jabłka zdjąć z ognia i wystudzić Jabłkowy mus wyłożyć na przygotowany wcześniej spód i ponownie chłodzić w lodówce- najlepiej przez całą

peanutbuttermonster
Marmolada z gruszek z winem 156

cytryny. Gotujemy ok 30 min. mieszając aż gruszki będą miękkie. Owoce miksujemy, dodajemy cukier, przeciętą wzdłuż wanilie, cynamon oraz pokrojoną w plasterki wraz ze skórką cytrynę.  Smażymy aż mus zgęstnieje. Wyjmujemy wanilię i plasterki cytryny. Dodajemy sok z pozostałej połówki, cytryny oraz brandy, mieszamy. Gorący mus wkładamy do gorących, wyparzonych słoików i szybko zakręcamy. Pasteryzujemy

Anioły w kuchni
Mus gruszkowo-jabłkowy z sezamem 106

Kolejne słoiczki do piwniczki na zimę. Z tego musu bardzo często korzystam jako dodatek do ciasta:) Można też oczywiście wyjadać łyżką prosto ze słoika;)))Z podanych składników wychodzi nie wiele. Polecam zrobić od razu więcej.Mus ten jeżeli nie pasteryzujemy i robimy na tzw. świeżo do placka, to przechowujemy w lodówce w słoiku do 4 tygodni. Składniki; 2 gruszki

Anioły w kuchni
Skoro wszyscy mają dynię, mam i ja :) ciasto z dynią i z fantazją 174

boicie się szaleństwa, nie przeraża was ciasto, które nie jest puchate, a proces twórczy urąga wszelkim zasadom wypieku ciasta, to ten przepis jest dla was. Potrzebujemy: 3 szklanki musu z dyni (dynia upieczona i miksowana) duży kubek (ok 350g) jogurtu naturalnego (użyłam bałkańskiego) 5 całych jajek jeden serek naturalny Arla pół szklanki maślanki lub 5 łyżek gęstej śmietany 4 łyżki(...)smarujemy. W dużej misce łączymy za pomocą miksera na wolnych obrotach, bądź rózgi jogurt, śmietanę lub maślankę z jajkami, olejem i cukrem. Na gładką i puszystą masę. Dodajemy mus z dyni, przyprawy i miód. Znowu łączymy na gładko. Wsypujemy na początek 2 szklanki mąk, dodajemy proszek do pieczenia i mieszamy. Tak, żeby było bez grudek. Ciasto ba spływać bardzo gęstą

ladykitchen
Wiśniowe "NIC". 164

Ekspresowy deser na niedzielny obiad lub podwieczorek. Świetny, staroświecki niskokaloryczny deser jest spadkiem po mojej babci. Babcia podawała "śnieżne kule" z różnymi owocowymi musami. Uzależniała to od pory roku i związanych z nią owoców. Zimową porą korzystam z mrożonych wiśni i truskawek. 0,5 kg wiśni, 2-3 łyżki cukru, 2 łyżeczki mąki ziemniaczanej, 2 łyżki wiśniówki (dla dorosłych), Wiśnie(...)drugą i jeszcze chwilkę gotować. Kule wyjmować łyżką cedzakową, najlepiej małą i ostrożnie kłaść na wiśnie. Deser można przygotować wcześniej i podawać na zimno. Polecam również wersję z musem truskawkowym czy malinowym. Każda jest warta grzechu ,a w tym przypadku niskokalorycznego

Kulinarny karnet Christophera

Proponowane wyszukiwania