kolorowe i zdrowe potrawy. Sałatka owocowa z nuta papryki ma charakterny smak. Truskawki dodają słodkości, maliny HORTEX odrobiny cierpkości, a pomarańcza egzotycznej nuty. Całość podana na jaglanym placku z musem malinowym. 110 ml mleka 45 g kaszy jaglanej 1 jajko 50 g banana olej rzepakowy 1 łyżeczka sody spożywczej 1 op. serka śmietankowego homogenizowanego plus kilka malin mrożonych HORTEX
Kuchnia w oparachcukrem pudrem, dodać ubitą śmietanę, żelatynę rozrobioną w mleku (żelatynę zalać trzema łyżkami mleka żeby napęczniała, a następnie rozpuścić w trzech łyżkach podgrzanego mleka) i zmiksowane do postaci musu maliny. Całość dokładnie wymieszać pozostawić do lekkiego stężenia. 3. Po tym czasie rozwinąć biszkopt, wylać masę malinowo-serową i ponownie delikatnie zwinąć w roladę, wstawić do lodówki na około 60 minut
Szalona Kuchnia Ewelinycukier i gotujemy jeszcze ok. 5 min. Można pominąć dodawanie alkoholu, ale wtedy sos utraci na smaku . Tak ugotowane, jeszcze gorące mango przekładamy do kielicha blendera. Miksujemy na gładki mus. (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Dodajemy ser pleśniowy. Dokładnie ucieramy blenderem, aby nie było grudek. Pod koniec wrzucamy masło (50 g) i mieszamy, aż się roztopi. Doprawiamy solą i świeżo
Kuchnia Łukaszagrupy. Mieliśmy przygotować aż cztery dania. Krokieciki z kaszy mazurskiej z sosem z Pasty „Wieprzowina z grillowaną papryką” Ten deser z kaszy z masłem i miodem polany musem z jabłek z imbirem i prażonymi orzechami to prawdziwy comfortfood. Ziemniaki w stylu no waste Składniki (na 4 osoby) Wywar/sos: kości z pieczonego mięsa np. żeberka obierki z warzyw
AZgotuj!wsypać galaretkę, zdjąć z ognia i mieszać, aż całkiem się rozpuści. Odstawić do wystudzenia. Wystudzone wiśnie zmiksować blenderem. W trakcie miksowania owoce się spienią i dzięki temu powstanie puszysty mus. Krem z Michałkami. Żelatynę zalać zimną wodą i odstawić na ok 10 min. Cukierki posiekać nożem i wsypać do garnuszka. Zalać 1 szklanką śmietanki kremówki. Podgrzewać na małym ogniu
https:KKuchniaMniamDzisiaj pierwszy Dzień Wiosny. Co powiecie na wiosenny deser i to taki ekspresowy, a do tego pyszny? Domowa karpatka z musem malinowym, którą robi się szybko, bo nie trzeba piec ciasta tylko wystarczy użyć gotowych ciast francuskich. Prawda, że to genialne? Pomysł co prawda nie jest mój tylko autora portalu Knurr.pl ale polecam go z czystym sercem. I zapraszam
Bernika - moj kulinarny pamietnikgalaretki o smaku kiwi 550ml wody SKŁADNIKI NA MASĘ JOGURTOWĄ: 400g jogurtu naturalnego 100g śmietany 30% 1 łyżka cukru pudru 1 galaretka agrestowa + 120ml gorącej wody SKŁADNIKI NA MUS: 230g kiwi 230ml wody 1 galaretka agrestowa WYKONANIE: 1. Ubić białka z cukrem i cukrem waniliowym, dodać żółtka, mąki zmieszane z proszkiem do pieczenia. Wylać na blaszkę, piec w temp
Dziś Ja gotujeczosnek, smażymy do lekkiego zrumienienia. Dodajemy do tego fasolę, smażymy 5 minut. Pod koniec dodajemy majeranek, sól i pieprz. Zawartość patelni wrzucamy do miksera i miksujemy na gładki mus. Dorzucamy do tego mąkę i żurawinę, dokładnie mieszamy. Przekładamy do średniej wielkości keksówki wyłożonej papierem do pieczenia. Pieczemy 45 minut w 180 stopniach
Kardamonovyantonówka, papierówka, jonagold, gala, golden delicious, champion czy ligol. Jabłka są uniwersalnymi owocami, gdyż pasują zarówno do deserów, jak i dań wytrawnych. Można z nich przyrządzić m.in.: soki, dżemy, musy, cydr, surówki do obiadów, ciasta, różnorakie desery, a także dobrze komponują się z mięsami, takimi jak kaczka, gęsina czy wieprzowina. Najlepiej jednak jeść je na surowo razem ze skórką. Powinno
Kuchnia MagdaLenyDynia to warzywo sezonowe występujące jesienią. Kojarzy się ona głównie z Halloween, ale również znalazła szerokie zastosowanie w kuchni, zarówno w daniach słodkich - ciasta, dżemy, musy, czy placuszki, jak i wytrawnych - zupy, gulasze, kotlety, czy jako baza do dań głównych. Jednak warto wiedzieć, że dynia jest warzywem bogatym w składniki odżywcze, które korzystnie wpływają na funkcjonowanie organizmu. Niestety przez większość
Kuchnia MagdaLenynich trafiła dzisiaj do chleba. Nieskromnie powiem, że wyszedł bardzo dobry, a po przekrojeniu robi spore wrażenie .Niby zwykły codzienny chleb, a jednak niecodzienny :) Składniki : ciasto dyniowe : - 3/4 szklanki musu dyniowego
Przepisy MikołajaPRZYGOTOWANIE : Galaretkę rozpuszczamy według przepisu na opakowaniu, rozlewamy do 6 pucharków, chłodzimy aż zastygną. Truskawki rozmrażamy, dodajemy cukier i blendujemy. Następnie wlewamy jogurt, rozpuszczoną, ostudzoną żelatynę i mieszamy. Mus truskawkowy rozlewamy do pucharków i ponownie chłodzimy. Na zastygnięte deserki rozkruszamy kilka bez i kilka rozkładamy na wierzch. Podajemy schłodzone. Deserki są bardzo smaczne
Kulinarne Fantazje MarioliZapraszam na pyszne pączki z dodatkiem musu z dyni. Miękkie pączusie o ślicznym, pomarańczowym miąższu. Składniki: 1 kg mąki pszennej 50 g świeżych drożdży 1 szklanka pure z dyni 150 g cukru 500 ml mleka 6 żółtek 1 całe jajko 100 g masła opakowanie cukru wanilinowego 40 ml spirytusu skórka otarta z 1 cytryny pół łyżeczki soli Sovit Dodatkowo: Konfitura
Podróż w kulinariatrzcinowego Dekoracja: bita śmietana listki mięty kilka kawałków mango Wykonanie: 1. Galaretka z mango: Jedno mango obrać, pokroić na mniejsze kawałki, dodać sok pomarańczowy i zmiksować blenderem do postaci musu. Drugie mango obrać, pokroić w drobną kostkę, dodać drobno posiekaną miętę i wszystko razem wymieszać. Wodę lekko podgrzać, dodać żelatynę i dokładnie wymieszać aż się rozpuści. Następnie dodać zmiksowane mango
Szalona Kuchnia Ewelinyzblendować na drobno. 2. Dodać mąkę kokosową, sodę białko i wymieszać. 3. Morele zalać wrzątkiem i odstawić na kilkanaście minut aż zmiękną, następnie odcedzić i zblendować z olejem kokosowym, musem z gruszek oraz napojem roślinnym na gładką masę. 4. Do suchej mieszanki dodać zmiksowane mokre składniki oraz pokrojoną w kosteczkę czekoladę. 5. Wymieszać, wyłożyć na blaszkę i piec
Candy Pandas