mus - 6353 przepisów (strona:201/424)

SAŁATKA OWOCOWA NA JAGLANYM PLACUSZKU 148

kolorowe i zdrowe potrawy. Sałatka owocowa z nuta papryki ma charakterny smak. Truskawki dodają słodkości, maliny HORTEX odrobiny cierpkości, a pomarańcza egzotycznej nuty. Całość podana na jaglanym placku z musem malinowym. 110 ml mleka 45 g kaszy jaglanej 1 jajko 50 g banana olej rzepakowy 1 łyżeczka sody spożywczej 1 op. serka śmietankowego homogenizowanego plus kilka malin mrożonych HORTEX

Kuchnia w oparach
Malinowa rolada 128

cukrem pudrem, dodać ubitą śmietanę, żelatynę rozrobioną w mleku (żelatynę zalać trzema łyżkami mleka żeby napęczniała, a następnie rozpuścić w trzech łyżkach podgrzanego mleka) i zmiksowane do postaci musu maliny. Całość dokładnie wymieszać pozostawić do lekkiego stężenia. 3. Po tym czasie rozwinąć biszkopt, wylać masę malinowo-serową i ponownie delikatnie zwinąć w roladę, wstawić do lodówki na około 60 minut

Szalona Kuchnia Eweliny
Sos mango z serem pleśniowym 139

cukier i gotujemy jeszcze ok. 5 min. Można pominąć dodawanie alkoholu, ale wtedy sos utraci na smaku . Tak ugotowane, jeszcze gorące mango przekładamy do kielicha blendera. Miksujemy na gładki mus. (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Dodajemy ser pleśniowy. Dokładnie ucieramy blenderem, aby nie było grudek.  Pod koniec wrzucamy masło (50 g) i mieszamy, aż się roztopi.  Doprawiamy solą i świeżo

Kuchnia Łukasza
Warsztaty zero waste z Sokołowem i przepis na ziemniaki zero waste 148

grupy. Mieliśmy przygotować aż cztery dania.  Krokieciki z kaszy mazurskiej z sosem z Pasty „Wieprzowina z grillowaną papryką”  Ten deser z kaszy z masłem i miodem polany musem z jabłek z imbirem i prażonymi orzechami to prawdziwy comfortfood.  Ziemniaki w stylu no waste Składniki (na 4 osoby) Wywar/sos: kości z pieczonego mięsa np. żeberka obierki z warzyw

AZgotuj!
Tort z michałkami i pianką wiśniową 305

wsypać galaretkę, zdjąć z ognia i mieszać, aż całkiem się rozpuści. Odstawić do wystudzenia. Wystudzone wiśnie zmiksować blenderem. W trakcie miksowania owoce się spienią i dzięki temu powstanie puszysty mus. Krem z Michałkami. Żelatynę zalać zimną wodą i odstawić na ok 10 min. Cukierki posiekać nożem i wsypać do garnuszka. Zalać 1 szklanką śmietanki kremówki. Podgrzewać na małym ogniu

https:KKuchniaMniam
Karpatka malinowa na cieście francuskim 132

Dzisiaj pierwszy Dzień Wiosny. Co powiecie na wiosenny deser i to taki ekspresowy, a do tego pyszny? Domowa karpatka z musem malinowym, którą robi się szybko, bo nie trzeba piec ciasta tylko wystarczy użyć gotowych ciast francuskich. Prawda, że to genialne? Pomysł co prawda nie jest mój tylko autora portalu Knurr.pl ale polecam go z czystym sercem. I zapraszam

Bernika - moj kulinarny pamietnik
Delikatne Ciasto z Kiwi 121

galaretki o smaku kiwi 550ml wody SKŁADNIKI NA MASĘ JOGURTOWĄ: 400g jogurtu naturalnego 100g śmietany 30% 1 łyżka cukru pudru 1 galaretka agrestowa + 120ml gorącej wody SKŁADNIKI NA MUS: 230g kiwi 230ml wody 1 galaretka agrestowa WYKONANIE: 1. Ubić białka z cukrem i cukrem waniliowym, dodać żółtka, mąki zmieszane z proszkiem do pieczenia. Wylać na blaszkę, piec w temp

Dziś Ja gotuje
Pasztet z fasoli i żurawiny 121

czosnek, smażymy do lekkiego zrumienienia. Dodajemy do tego fasolę, smażymy 5 minut. Pod koniec dodajemy majeranek, sól i pieprz. Zawartość patelni wrzucamy do miksera i miksujemy na gładki mus. Dorzucamy do tego mąkę i żurawinę, dokładnie mieszamy. Przekładamy do średniej wielkości keksówki wyłożonej papierem do pieczenia. Pieczemy 45 minut w 180 stopniach

Kardamonovy
KUCHENNA APTEKA #16 - JABŁKA 138

antonówka, papierówka, jonagold, gala, golden delicious, champion czy ligol. Jabłka są uniwersalnymi owocami, gdyż pasują zarówno do deserów, jak i dań wytrawnych. Można z nich przyrządzić m.in.: soki, dżemy, musy, cydr, surówki do obiadów, ciasta, różnorakie desery, a także dobrze komponują się z mięsami, takimi jak kaczka, gęsina czy wieprzowina. Najlepiej jednak jeść je na surowo razem ze skórką. Powinno

Kuchnia MagdaLeny
KUCHENNA APTEKA #18 - DYNIA 148

Dynia to warzywo sezonowe występujące jesienią. Kojarzy się ona głównie z Halloween, ale również znalazła szerokie zastosowanie w kuchni, zarówno w daniach słodkich - ciasta, dżemy, musy, czy placuszki, jak i wytrawnych - zupy, gulasze, kotlety, czy jako baza do dań głównych. Jednak warto wiedzieć, że dynia jest warzywem bogatym w składniki odżywcze, które korzystnie wpływają na funkcjonowanie organizmu. Niestety przez większość

Kuchnia MagdaLeny
Dyniowo-kakaowy chleb 146

nich trafiła dzisiaj do chleba. Nieskromnie powiem, że wyszedł bardzo dobry, a po przekrojeniu robi spore wrażenie .Niby zwykły codzienny chleb, a jednak niecodzienny :) Składniki : ciasto dyniowe : - 3/4 szklanki musu dyniowego

Przepisy Mikołaja
LEKKIE DESERKI TRUSKAWKOWE + FILMIK 119

PRZYGOTOWANIE : Galaretkę rozpuszczamy według przepisu na opakowaniu, rozlewamy do 6 pucharków, chłodzimy aż zastygną. Truskawki rozmrażamy, dodajemy cukier i blendujemy. Następnie wlewamy jogurt, rozpuszczoną, ostudzoną żelatynę i mieszamy. Mus truskawkowy rozlewamy do pucharków i ponownie chłodzimy. Na zastygnięte deserki rozkruszamy kilka bez i kilka rozkładamy na wierzch. Podajemy schłodzone. Deserki są bardzo smaczne

Kulinarne Fantazje Marioli
,,Pączki dyniowe’’ 151

Zapraszam na pyszne pączki z dodatkiem musu z dyni. Miękkie pączusie o ślicznym, pomarańczowym miąższu. Składniki: 1 kg mąki pszennej 50 g świeżych drożdży 1 szklanka pure z dyni 150 g cukru 500 ml mleka 6 żółtek 1 całe jajko 100 g masła opakowanie cukru wanilinowego 40 ml spirytusu skórka otarta z 1 cytryny pół łyżeczki soli Sovit Dodatkowo: Konfitura

Podróż w kulinaria
Kokosowy deser z galaretką z mango 165

trzcinowego Dekoracja: bita śmietana listki mięty kilka kawałków mango Wykonanie: 1. Galaretka z mango: Jedno mango obrać, pokroić na mniejsze kawałki, dodać sok pomarańczowy i zmiksować blenderem do postaci musu. Drugie mango obrać, pokroić w drobną kostkę, dodać drobno posiekaną miętę i wszystko razem wymieszać. Wodę lekko podgrzać, dodać żelatynę i dokładnie wymieszać aż się rozpuści. Następnie dodać zmiksowane mango

Szalona Kuchnia Eweliny
TOP 3 pieczonych ciast - Instagram cz. V 133

zblendować na drobno. 2. Dodać mąkę kokosową, sodę białko i wymieszać. 3. Morele zalać wrzątkiem i odstawić na kilkanaście minut aż zmiękną, następnie odcedzić i zblendować z olejem kokosowym, musem z gruszek oraz napojem roślinnym na gładką masę. 4. Do suchej mieszanki dodać zmiksowane mokre składniki oraz pokrojoną w kosteczkę czekoladę. 5. Wymieszać, wyłożyć na blaszkę i piec

Candy Pandas

Zapoznaj się z informacją o plikach cookie

KatalogSmakow.pl używa plików cookie, aby zapewnić najlepszą jakość korzystania z naszego serwisu.

Czy możemy używać Twoich danych, by wybierać dla Ciebie reklamy?

Nasi partnerzy zbierają dane i używają plików cookie do personalizacji reklam i mierzenia ich skuteczności. Dowiedz się, jak serwis i partnerzy wykorzystują dane.

AkceptujęNie, dziękuję