roztopioną gorzką czekoladę z masłem i dokładnie łączymy wszystkie składniki. Cały czas miksując dodajemy mus z dyni i powoli, łyżka po łyżce wsypujemy suche składniki. Przelewamy do formy na muffinki i pieczemy około 25-35 minut w temperaturze 190 stopni, do suchego patyczka. Smacznego
Ewa Kuchennie - Kuchnia to serce domu!miękkości, aż wchłonie niemal cały płyn. Odstaw do przestudzenia. Następnie przełóż do malaksera, dodaj masło orzechowe, stewię i zmiksuj na gładziutką, bezgrudkową masę. Przełóż do silikonowych foremek na muffinki, na wierzchu ułóż pokrojone w kostkę truskawki i czekoladę. Piekarnik nagrzej w 200*C. Serniczki piecz w 160*C przez 15 minut. Gotowe :) Zajadaj ciepłe lub zimne
Zdrowie na języku :POlej, cukry, miód i czekoladę umieścić w rondlu, podgrzewać do rozpuszczenia. Po lekkim wystygnięciu dodać jajka i wymieszać. Mąkę i kakao przesiać, dodać do rondla i połączyć. Formę na muffinki wyścielić folią aluminiową robiąc szczelne korytka. Włożyć jajka, tak, żeby się nie przewracały. Napełniać skorupki do 3/4 wysokości. Piec około 25 minut w piekarniku rozgrzanym do 180 stopni. Niektóre jajka
dom-agi.plstole i smarujemy cienką warstwą Nutelli zostawiając wolne brzegi. Kawałek ciasta składamy na pół, tniemy na trzy paski i zwijamy w ślimaczki. Gotowe ślimaczki wkładamy do papierowej papilotki na muffinki (można też piec je bez, ale w papilotce łatwiej włożyć ciasto do blaszki) i wkładamy do blaszki na babeczki. Jeśli mamy na tyle czasu zawinięte ślimaczki odstawiamy jeszcze
CiastkozercyBrokuł już jest gotowy :) Ja dawałam do garnka mrożony brokuł i super smakuje. Jajka wbijamy do miski, mocno je roztrzepujemy widelcem i doprawiamy solą i pieprzem. Formy na muffinki smarujemy olejem. Na dnie układamy różyczki brokuła i zalewamy to masą jajeczną. Formy wypełniamy do około 2/3 wysokości i delikatnie posypujemy serem żółtym. Całość pieczemy w 190 stopniach około
Lawendowe Niebooryginale było 1,5 szklanki cukru (!) i zmniejszyłam ilość oleju na rzecz mleka. Zaczynamy od nagrzewania piekarnika (180-200 stopni), bo reszta robi się błyskawicznie. Jeśli chcemy zrobić muffinki, postępujemy wg zasady starej jak świat, czyli mieszamy porządnie osobno składniki suche i osobno mokre, a potem łączymy jedne z drugimi i mieszamy już niezbyt dokładnie, tylko do połączenia składników
Wegański blog WSZYSTKO JEST W GŁOWIErozpuszczającą się w ustach czekoladą. Pół rozeszło się w mgnieniu oka a drugie pół wzięłam do pracy i wszystkim bardzo smakowała. Myślę, że z tego ciasta wyszłyby również wspaniałe muffinki. Bardzo polecam:) SKŁADNIKI: 250 g masła/margaryny (u mnie Kasia) 200 g cukru 1 czubata łyżka cukru z prawdziwą wanilią (lub 1 opakowanie cukru wanilinowego) 4 jajka
Kto ugości moich gości?prostokąt o grubości około 3 cm. Całość smarujemy dżemem i zwijamy zaczynając od dłuższego boku. Powstały rulon kroimy na plastry o grubości 5 cm i układamy w formach na muffinki. Pieczemy 30 minut w temp 180. Smacznego
ciastkarnia na kruchym spodziefigowym syropem ....pycha! Uwielbiam piec małe prostokątne ciasteczka w różnych wariantach smakowych , odkąd sprawiłam sobie foremkę do pieczenia keksików. Moje keksikit o takie prostokątne muffinki, czyli prostota w wykonaniu...... Zobacz również tutaj Składniki / 6 małych keksików/ 1 szklanka wiórek kokosowych 5 fig suszonych 2 jaja 150 ml jogurtu naturalnego 2-3 łyżki miodu
Zakamarki mojej kuchnisuche składniki, w drugim mokre. Wlać mokre do suchych i wymieszać szybko widelcem, do połączenia składników (będą grudki!). Formę do muffinek wyłożyć papilotkami, wlać do nich ciasto, górę każdej muffinki dodatkowo posypać kawałkami czekolady. Piec około 20 minut w temperaturze 200°C. PORCJE: 12 sztuk
zabawa smakiempieczemy 30 minut. Po tym czasie wyjmujemy blachę i smarujemy ananasa masłem (to bardzo proste, bo masło szybko będzie się topiło). Masłem smarujemy także otwory w blaszce na muffinki. Wkładamy ananasa do otworów, delikatnie wpychamy do środka (tylko środek, podczas suszenia ananas się skurczy i sam wpadnie). Chowamy z powrotem do piekarnika zmniejszając temperaturę do 60°C. Suszymy ananasa przez
Poezja smakuSzarlotka dosłownie na jeden gryz. Z masą jabłkową, która poza ciastem, nadaje się również do nadziania naleśnika lub muffinki. Zabawy trochę jest przy tych babeczkach, a jak nie chcecie siedzieć nad małymi foremkami, z przepisu wychodzi również jeden placek, jak u Pieczarki Mysi . A jak wiadomo, do szarlotki pasują i lody i bita śmietana. Zima musi być na słodko
pink envelopePrawda jest taka, że kiedy pada hasło muffiny , pierwszą myślą, jaka przychodzi nam do głowy to słodkie babeczki. Niektórzy może nawet nie pomyśleli, że muffinki można jeść także z mięsem i warzywami. Wytrawne babeczki stanowią świetną przekąskę na stole, kiedy zapraszamy gości, bo można je jeść także na zimno. Wykonać je można z resztek, które mamy w lodówce, żeby
upichcicgłogu do ogrodu, teraz już rośnie, a jego kwiatki sprawiają mi ogromną radość. To taki mały wirtualny bukiecik dla wszystkich, którzy siedzą w zimnych, szarych miastach (jak ja jutro...). Muffinki? Na piknik? Jak znalazł
les mirabellesgarnku zacznie wrzeć, dodaję masę mączno-mleczną i wszystko trzymam na małym ogniu, ciągle mieszając, aż do uzyskania gęstej, jednolitej masy, przypominającej budyń. Odstawiam do przestudzenia. Foremki na muffinki pokrywam cienką warstwą oleju roślinnego. 1/4 ciasta zostawiam na kruszonkę. Z ciasta odrywam kulki wielkości pomiędzy piłeczką pingpongową a orzechem włoskim w skorupce. Rozwałkowuję i następnie wylepiam zagłębienia. Przykrywam każdy
W kuchni Karmel-itki