rukolą i włoskimi orzechami Kasza pęczak z pieczonym kurczakiem i warzywami Pieczone pierożki z ciasta na focaccie z kuskusem i kurczakiem Kasza pęczak z polędwiczką, cieciorką i papryką Korzenne muffinki z kaszy manny Pieczona dynia z cukinią w ziołach z kaszą jęczmienną Krupnik Sałatka z kaszy gryczanej z kukurydzą i kalafiorem Sałatka z kaszy gryczanej z bobem Kuskus z lazurem
Moja smaczna kuchniamleko skondensowane, oraz proszek do pieczenia oraz mąkę pszenna i mieszamy do połączenia się składników. Masę dzielimy na dwie części, do jednej z nich dodajemy kakao, mieszamy. Formę na muffinki wykładamy papilotkami i rozdzielamy pomiędzy nasze foremki najpierw jasną masę a później ciemną. Na wierzch każdego serniczka nakładamy po pół łyżeczki porzeczkowego dżemu. Pieczemy około 35 minut w temperaturze
Krakowskie smaki Anisię nad sernikiem, sernik prowadzi do ciasteczkowego spodu... Pycha! Przepis cytuję za Dorotus , jednak z podanych przez nią proporcji wychodzą mi 24 małe serniczki, być może moje formy na muffinki są mniejsze? Przepis ten jest też bazą do wykonania sernika kawowo-czekoladowego . Ten przepis to moja kolejna propozycja w Kuchni Wielkanocnej Olgi Smile. SKŁADNIKI
KUCHARNIADodac kawe i utrzec. Do masy maslanej dodac suche skladniki, likier i wymieszac szpatulka. Forme na muffinki wylozyc papilotkami. Ciasto rozdzielic pomiedzy papilotki, wyrównac. Piec
w mojej kuchniWbijac jajka, jedno po drugim, miksujac do polaczenia sie skladników po kazdym dodaniu. Dodac kawe i utrzec. Do masy maslanej dodac suche skladniki, likier i wymieszac szpatulka. Forme na muffinki wylozyc papilotkami. Ciasto rozdzielic pomiedzy papilotki, wyrównac. Piec w temperaturze 180şC przez okolo 20 - 30 minut, do tzw. suchego patyczka. Wyjac, wystudzic na kratce. Krem smietankowy: * 300 ml smietany kremówki
w mojej kuchniowoce ze szklanki, jednak oboje wiedzieliśmy, że ten chwilowy niesmak przyniesie nam tylko korzyści. Dlatego przygotowałam żurawinę na kilka sposobów. Zrobiłam sos (o którym możecie poczytać TUTAJ ), a nawet muffinki! Ta wersja zdecydowanie przypadła najbardziej do gustu mojemu kochanemu;) Ale tak naprawdę to woda podbiła moje serce. Jest pysznie aromatyczna, dodatkowo nawadnia organizm (co jest SUPER WAŻNE, zwłaszcza przy zapaleniu
Gotowanie to kochaniedłoni,na środek nałożyć 1 łyżeczkę dżemu i zlepić jak pieroga,a następnie zebrać całe łączenie w jedno miejsce.Tak zlepioną kulkę złączeniem do dołu ułożyć w papiltce na muffinki papilotki wypełnione pączkami ułożyc na blaszce do pieczenia,przykryć ściereczką i odstawić do wyrośnięcia.Powinny podwoić objętość na każdym wyrośniętym pączku ułożyć wiórek masła i piec
Gotuj zdrowo!Guten Appetit!wymieszam dokładnie w oddzielnych miskach. Następnie łączę je delikatnie ze sobą pamiętając, że najlepsze muffiny powstają z ciasta, w którym pozostają grudki:). Następnie przekładam ciasto do foremek. Do każdej muffinki wkładam pół krówki, ale jeśli chcecie całe napewno będą równie dobre;). Wstawiam do piekarnika nagrzanego do 200stopni na około 15 minut. Przed pieczeniem muffiny jagodowe dla niej i z krówkami
Zapiski Młodej Żonystarych, dobrych czasów, spędzić cały dzień w kuchni. Uwielbiam przygotowywać przyjęcia, zwłaszcza te dla moich bliskich, więc z ochotą zabrałam się do dzieła. Zrobiłam ciasteczka, muffinki, obiad, kolorowe, przesłodkie, imprezowe chorągiewki i, choć pod koniec dopadły mnie wątpliwości, czy zdążę, wszystko okazało się wyśmienite i na czas. Babcia była szczęśliwa, a ja z rosnącym sercem patrzyłam, jak wszyscy
Gotowanie to kochaniecukrem. Podzielić jeszcze na pół. Na płat układać jabłka, by półokrągła część wystawała poza ciasto. Zwijać w rulonik bardzo lekko , nie ściskać.. Układać w foremkach na muffinki. Piec 20 min. W temperaturze 200-220 stopni. SMACZNEGO Czekam na Państwa opinie i cenne rady. Jeśli zostawicie tutaj swój ślad, łatwiej mi będzie trafić
W kuchennym oknie Ewykładziemy miskę na garnek z lekko gotującą się wodą, spód miski nie może dotykać wody). Po dokładnym rozpuszczeniu wszystkich składników odstawiamy na bok do przestudzenia. W międzyczasie formę na muffinki wykładamy kawałkami aluminiowej folii lub smarujemy masłem i wysypujemy bułką tartą. Można wykorzystać także papierowe papilotki, ale ja wolałam nie mieć na brzegach czekoladowych "kotletów" małych rowków po papierkach. Jajko
Ciastkozercyukładamy salami tak, by wystawało poza ciasto. Posypujemy serem. Zwijamy w jednym kierunku. Pod wpływem zwijania salami układa się w formie płatków róży. Ciasto układamy w foremkach na muffinki. Bezpieczniej- nie rozpłynie się na boki. Pieczemy w piekarniku nagrzanym do 220 stopni przez około 15-20 min. SMACZNEGO Czekam na Państwa opinie i cenne rady. Jeśli zostawicie tutaj
W kuchennym oknie Ewydzięki koleżance blogerce Karolinie, która przyniosła mi ją z ostatniego spotkania Opolskiej Blogosfery, na którym niestety nie było mi dane być, postanowiłam pokombinować. Skorzystałam z mojego sztandarowego przepisu na Muffinki wzbogacając go o nowe dodatki. Efekt końcowy palce lizać
Kuchnia w opałachbiałej czekolady 100 g mlecznej czekolady 100 ml śmietanki 30 % 1 łyżka (kopiasta) serka mascarpone 1 łyżka cukru pudru mały kieliszek likieru czekoladowo-pomarańczowego 10 małych papilotek na muffinki A jak to zrobić: Białą czekoladę połamać na kawałki, roztopić w kąpieli wodnej i przy pomocy pędzelka wysmarować dokładnie papierowe foremki. Odstawić do lodówki, do zastygnięcia. Czekoladę mleczną tak samo roztopić
Kuchnia w opałachDzisiaj zapraszam Was na słodką i dietetyczną przekąskę. Muffinki te przygotowywałam na Piknik Opolskie Fit, jako jedną z moich dietetycznych propozycji. Rozeszły się w mig niczym świeże bułeczki. A miło mi było tym bardziej, że wiem, iż smakowały :) SKŁADNIKI: 2 rozgniecione dojrzałe banany 1/2 szklanki suszonej żurawiny 1 szklanka płatków owsianych (zmielonych) 1 szklanka mąki żytniej razowej
Kuchnia w opałach